Ga naar inhoud
GENEGEERD

Klein tentje voor in de BoB


phaelin

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 79
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Gast Heksenboot
Deze lijken me handig:

 

survivaltentjes

 

Ze zijn goedkoop, en redelijk licht.

 

Wat denken jullie? Niet voor regelmatig gebruik, maar gewoon als je op weg bent naar weet ik veel waar voor een paar nachtjes.

 

Smaken verschillen, dat zal je zo wel weer zien. :)

 

Als je het leuk vindt, gewoon doen.

 

Ik heb ook zoiets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voors en tegens.

1600 gram vind ik wel zwaar, om een paar dagen op mijn rug mee te dragen.

Reken ook uit hoe zwaar je uitrusting zou zijn met de rugtas, de slaapspullen en tent erbij.

 

Verder, lijkt dit tentje me een zomertentje, niet een drie of vierseizoenen tent.

Ik vraag me dan dingen af als:Wat is de waterdichtheid en hoeveel condensvorming is er? Is de tent stormvast? Is er genoeg ruimte? Voor een SHTF in de zomer is een prima tentje, denk ik.

 

Maar aan de andere kant, als je niks hebt, en dit kan betalen, lijkt het me beter dan niks. Als je wel wat te besteden hebt zou ik voor een andere tent gaan, lichter en meerseizoenen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vorig jaar heb ik twee weken in een vergelijkbare tent gekampeerd. Nadeel aan zo'n tent is dat je vaak algauw met je binnentent tegen het buitendoek aandrukt (met je voeten bijvoorbeeld) en dat je dan 's ochtends wakker wordt met een zeiknatte slaapzak.

 

Voor een paar weken prima, langere termijn zou ik net als @Stuudje investeren in een lichtere tent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben gelukkig vrij klein (174 cm) dus... :)

 

Voor deze prijs zou ik 'm kunnen kopen, een keertje een nachtje in kunnen doorbrengen in 't bos, en dan houden als nood geval. Dan kan ik na 't proberen altijd nog besluiten meer te investeren in een betere en lichtere. Maar bugging out is niet mijn prep-prioriteit dus...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, wat ik bedoel is meer, eerst bepalen wat het doel is.

Ik let daarbij op:

Lichtgewicht

Drie/vierseizoenen

Regen en stormvast

Buitentent los op te zetten en dan binnentent erin hangen, kan handig zijn bij regen.

Opzettijd.

Beweegruimte

 

Maar als je gewoon een tentje wil van dertig euro, is dat ook okee.Je loopt echt op een gegeven moment tegen dingen aan, en dan ga je de echte zoektocht naar een tent alsnog maken. ;)

 

Overigens prima festivaltentjes...maar daarbij reken ik er standaard op dat ze na een of twee festivals de prullenbak ingaan.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doel is gewoon dat ik iets heb dat beter is dan niks. Mocht 't hier op een of andere manier echt onhoudbaar worden en ik zou een week onderweg moeten zijn naar een andere locatie. Inderdaad een 'wegwerptent' maar ik ben niet zo van 't' kamperen dus ik ga 't gewoon eens proberen denk ik.

 

Da's een beetje mijn probleem, ik prep voor een bug-in dus ik concentreer me daar meer op dan op de BoB. Maar als ik 'm dan een keer nodig heb moet 't wel werken natuurlijk.

 

Daarbij vind ik 't heerlijk om een dag in 't bos te zijn, maar kamperen is niet mijn ding. Nooit gedaan en ik weet er ook heel weinig van. Dus wellicht als tweede doel (van zo'n goedkoop tentje) is wat ervaring opdoen met onvoldoende en/of slecht materiaal dat ik kan verpesten en dan weg kan gooien. Als ik dit probeer in de lente/zomer voor 1 of 2 nachtjes en 't werkt voor geen meter zal ik er niet dood aan gaan maar ik heb wel weer wat geleerd. Ik leer 't beste door 't gewoon te doen en achteraf te bedenken hoe 't beter kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jammer inderdaad dat ze de waterkolom niet vermelden. Je kunt ook Lidl in de gaten houden, meestal rond deze periode verkopen zij ook een 1 persoons tentje van rond 1.5 kg. Deze heb ik zelf vorig jaar gekocht voor maar circa €15, heeft 2000 mm waterkolom (zeggen ze).

Geen top tent natuurlijk maar gewoon handig voor het geval dat. Hieronder een review van dat tentje, de kleur die ik vorig jaar had was blauw, had liever de kleur uit het filmpje gehad. Een betaalbare tent onder de 1.5 kg is inderdaad moeilijk te vinden.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vaude Hogan Ultralight is ook zoiets, Terra Nova, Shangria GoLite...Zeer lichte dure tenten. Maar in aanbieding of als iemand het verkoopt op die site die jij noemde, is het soms best nog betaalbaar.

Zelf heb ik een festivaltentje, een iglotentje, een PerrySport-kampeertentje, en een lichtgewicht tipi.Tipi is licht, stormvast, sneeuwbestendig en lekker groot.Ik kan er bijna in staan en zeker op mijn stoeltje in zitten. Dat was voor mij belangrijk, een tent met ruimte die toch licht is.Mijn tipi was in een aanbieding 100 euro. Te doen voor een lichtgewicht tent. Kwestie van utizoeken wat ik wilde hebben en alle aanbiedingen elke keer afzoeken. En dan geluk hebben.

Hmm, ik kan wel eens een tentenopruiming houden...en al de oudere spullen die ik nu vervangen heb verkopen. Bovenstaande klinkt wat te decadent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Lidl tentjes doen het niet goed in de regen hoor. Ik heb bij mijn laatste kampeervakantie wat extra slapers in mijn tent gehad. Zij sliepen in zo'n Lidl tentje. Verder prima tentje, behalve dus als het regent.

 

Ik heb hem zelf nog niet in de praktijk getest maar ik geloof je direct. Wel verwacht ik het tentje te gaan gebruiken dit jaar op een trip (met de auto) en ik neem dan een tarp/zeil mee om er eventueel overheen te spannen.

Zou het tentje in de openingspost het beter doen? Ik vermoed eigenlijk dat de waterkolom van die ook 2000mm zal zijn maar wellicht zijn de materialen wat degelijker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je de tent echt wil gaan gebruiken, koop een goede tent:

1.64kg, Norh Face heeft goede kwaliteit! We hebben er zelf ook 1, de binnenlaag is hier stuk verbroeid in de hitte. Verder heel veel plezier van die tent gehad (was een ouder/ander model).

 

http://www.thenorthface.com/catalog/sc-gear/equipment-tents-filter-category-ultralight/mica-fl-2.html?variationId=D2E&variationName=WINTERSTONE%20IVORY%20/%20WEIMARANER%20BROWN

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk ook eens naar de Gelert Beyond Meteor modellen. Ik heb zelf de meteor 3, en die bevalt me erg goed, ook in slechte weersomstandigheden.

Maar voor mij moet de tent dan ook indien nodig plek aan 3 personen bieden.

De Meteor 2 heb ik daarvoor gehad, en die is qua pakgewicht en afmetingen eigenlijk ideaal voor 2 personen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze kende ik nog niet, waarschijnlijk omdat ik niet in die prijscategorie shop. 2 Persoons, 880 gram: http://www.hiking-site.nl/materialen_nieuwsitem.php/1324

 

Die heb ik, maar dan in de LW versie met alu stokken, die weegt 950 gram en is ongeveer €150 goedkoper (€450-600)

Zou ook iedereen aanraden om de LW versie te kopen, een geknakte alu stok is met een overzettbuisje makkelijk te repareren, gebroken carbon niet.

 

Klopt trouwens niet wat er op de site staat, 2 grote mensen moeten elkaar wel heel lief vinden wilen ze er beide inpassen. En dan nog alleen als je op matjes slaapt, er passen geen twee (medium) Exped luchtbedden in. Maar als éénpersoonstent wel ideaal, ruimte in de hoek om je rugzak etc neer te leggen en voldoende ruimte in de buitentent voor je schoenen/regenkleding + een hoeveelheid droog hout.

 

Enige nadeel dat ik zie afgezien van de prijs is dat hij niet sneeuwvast is, niet dat dat in Nederland kan boeien maar als je ergens bent waar het hard sneeuwt zal je een paar keer per nacht aan de tent moeten schudden.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb vorig jaar een Leger Bivakzak gekocht. Deze weegt zo'n 1450Gr.

is waterdicht, stormbestendig en biedt ruimte voor een flinke kerel en een paar schoenen en eventueel je rugzak (dan wordt het wel krap).

 

Ik geloof dat ik er toen om en nabij de 80-90 euro voor heb betaald.

De hele tent past precies in 1 van mijn daypacks van mijn rugzak.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is jammer dat je nooit een echt grote selectie van al die tentjes naast elkaar vind. Bij iedere zaak hebben ze vaak maar één of twee UL modellen.

 

Een heel goedkoop tentje heb ik al gehad, van de Kruidvat, die ligt nu als reserve tentje bij @Geert in de aanhanger, ik paste er geeneens goed in.

 

't Zal nog wel even zoeken worden voor een versjouwbare tent, maar als je het vergelijkt met zo'n onhandige bivakzak van bijna 1,5 kg is de keuze snel gemaakt.

De poncho van de prepshop blijkt wel heel erg klein te zijn, werkt alleen in combi met een bivakzak. Laatst bij de BBQ bij @Heksenboot was hij wel weer handig als zeiltje om het autoraam half open te kunnen laten staan waarin ik perfect geslapen heb.

 

De Telemark 2 moet echt tweedehands voorbij komen, dat soort prijzen is ongeveer een jaarbudget outdoor gear voor mij.

 

Voor met de auto heb ik gelukkig m'n uiterst comfortabele en ruime polycotton tent nog (11,5kg) gaat alweer een jaartje of 13 a 14 mee. Nog nooit nat in geworden en zelf met stevige wind geeft 'ie geen krimp.

 

Ik hoor nooit iemand over bivakzakken van bv het merk Vaude of Millet (vanaf 300 gram), alleen maar over die loodzware legerdingen. Iemand met deze lichtgewichten ervaring?

https://www.bever.nl/uitrusting/tenten/bivakzakken

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Lidl tentjes doen het niet goed in de regen hoor. Ik heb bij mijn laatste kampeervakantie wat extra slapers in mijn tent gehad. Zij sliepen in zo'n Lidl tentje. Verder prima tentje, behalve dus als het regent.

 

Heb 1x zo'n Lidl-tentje meegenomen, maar ik kreeg hem niet eens fatsoenlijk opgezet, zo slecht was hij qua pasvorm.

(En ja, ik ben een zeer ervaren kampeerder - daar lag het niet aan)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als 1-persoons tentje heb ik een Jack Wolfskin Gossamer.

Klein, maar groter dan een bivakzak. Plaats voor 1 persoon. Helaas past de rugzak er niet meer in, en moet je in de openlucht koken.

https://www.google.nl/search?q=jack+wolfskin+tent+gossamer&tbm=isch&imgil=pk8nqT1IgII9LM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn3.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcSChO2HM_BMcoBrP3ZvqCsPssbAeA7FUFrT-5E3tZWfxX35naW4%253B400%253B226%253Bl2XSnN08BJedUM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.tummes.nl%25252F991999%25252F1-persoons-tent-jack-wolfskin-gossamer-dark-moss&source=iu&usg=__nOR2Ti8qm-kTPzuqxv5jc1Oc_P8%3D&sa=X&ei=kjorU5bpDOKAywPyiIKgDw&ved=0CFkQ9QEwAQ#facrc=_&imgrc=pk8nqT1IgII9LM%253A%3Bl2XSnN08BJedUM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tummes.nl%252Ffiles%252F1030%252Fproducts%252F991999%252Fte249_m_1persoons_tent_jack_wolfskin_gos_1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tummes.nl%252F991999%252F1-persoons-tent-jack-wolfskin-gossamer-dark-moss%3B400%3B226

 

Als 2-persoons tent heb ik een Vaude Ferret II

Groot genoeg voor 2 personen en 2 rugzakken. Onder de luifel kun je nog koken.

En als team kun je bij deze stokken en zeil apart dragen.

https://www.google.nl/search?q=vaude+ferret+ii&client=firefox-a&hs=Wqj&rls=org.mozilla:nl:official&channel=fflb&biw=1600&bih=696&tbm=isch&imgil=Y2Y7ykJd3cDGMM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn3.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcS-zMVRYB11ngGOYL7Nw0tZ9mU1DMfDvjL5B3X0KplV_1_2kM4iGA%253B350%253B332%253Bh09EJ3_XmAYluM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.kampeermarkt.com%25252FVaude-ferret1.html&source=iu&usg=__I0jYRoEAi-KmKHylBtnNE_45u7U%3D&sa=X&ei=PDorU7_7PIv8ywPAnoCgDg&ved=0CDAQ9QEwAA#facrc=_&imgrc=Y2Y7ykJd3cDGMM%253A%3Bh09EJ3_XmAYluM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.kampeermarkt.com%252Fimages%252FP%252Fvaude-ferret-i-2-man-tent.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.kampeermarkt.com%252FVaude-ferret1.html%3B350%3B332

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...