Ga naar inhoud

Zanshin

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 100
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Ja ik heb er één op zolder. Een flinke opblaasbare.

En ja, de pomp ligt erbij; handmatig en automatisch.

Met peddels en hoosding. (Ik heb er echt verstand van, hoor je)

En nee, ik heb niet de illusie om met de familie in te stappen om een vloedgolf te trotseren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen boot op zolder. probleem1; als het geval is opgeblazen krijg ik hem niet uit het dakraam ;) Probleem2: Hoe blaas je zo;n ding handmatig op, op een schuin dak?,:confused: Probleem3 waar laat ik een boot die je niet hoeft op te blazen?:eek: Gelukkig woon ik 1.5 meter boven de zeespiegel.:cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op hoeveel plaatsen in NL is het zo dat op een paar uur alles zo onder water kan komen te staan dat je niet meer weggeraakt?

Vraag ik me af. En waarom je daar als vooruitziend prepper dan blijft wonen...

 

Los van het feit dat je bij en overstroming volgens mij niet zoveel aan een bootje gaat hebben dat je moet opblazen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op hoeveel plaatsen in NL is het zo dat op een paar uur alles zo onder water kan komen te staan dat je niet meer weggeraakt?

Vraag ik me af. En waarom je daar als vooruitziend prepper dan blijft wonen...

 

Los van het feit dat je bij en overstroming volgens mij niet zoveel aan een bootje gaat hebben dat je moet opblazen...

 

Jij hebt duidelijk niet de laatste aflevering gezien van "Nederland in 7 overstromingen".

Op zich heb je gelijk over het tempo waarin het land zal overstromen, maar als heel NH en ZH tegelijk de weg op gaan is dat het werkelijke probleem, niet het wassende water.

Advies in die aflevering was dan ook, zolang je niet direct verzuipt, te blijven waar je bent en pas te vertrekken op het moment dat je zeker weet dat het kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een bootje beukt meteen lek in de gierende storm, waarbij het wemelt van het wrakhout en ander ongerief, dat met kracht tegen je ook meteen omslaande bootje aan wordt geramd. Er is een uitzondering; aan dit overdekte bootje heb je wel wat midden in een orkaan;

 

http://senzar.nl/levend_in_doodskist.jpg

 

Uiteraard kan een bootje wel heel behulpzaam zijn, als de storm weer is gaan liggen (hulpgoederen verzamelen, mensen van daken halen). Maar als je het nodig hebt, omdat je zolder niet droog blijft, dan is het meer dan regelrechte zelfmoord en blijft tijdig vluchten naar hoger gelegen land hoe dan ook de enige optie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja hoor, ik heb wel twee stevige rubberbootjes op zolder staan.

Dit heeft meerdere redenen.

1. Ze staan in mijn kamertje waar ik al mijn spul heb opgeslagen.

2. Mocht er ooit wel een overstroming komen, dan hebben wij altijd de keuze om NA een eventuele storm (mocht het nodig zijn) deze te gebruiken.

3. Mijn zolderkamer is voor meerdere redenen (o.a. brand) via het dakraam een extra nooduitgang.

D.m.v het dakraam wat de oude bewoners extra hebben laten inbouwen, kunnen wij gemakkelijk het schuine dak op waarvan de onze grenst aan die van de buren.

Middels een houten trappetje kunnen ook de kinderen makkelijk gebruik hiervan maken. Door training weten hun dan ook wat te doen bij gevallen van nood.

 

En nee, ik verwacht niet dat mijn zolder zomaar overstroomt.

Ik verwacht zelfs dat we daar behoorlijk droge voeten zullen houden.

Maar mocht het nodig zijn, dan is de optie er altijd.

Baat het niet, dan schaad het niet en liever mee verlegen dan om verlegen!

 

Gewoon weer een stukje ingebouwde zekerheid ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat welles nietes gedoe vind ik maar niet . En als iemand een idee heeft om een prep voorziening te doen het zo belachelijk te maken vind ik ook niets .

 

Ja op de zolder van mijn huis ligt een rubberboot merk met roeispanen . En ook twee reddingsvesten dat van in de tijd dat mijn kinderen nog kinderen waren . Er ligt ook een BOB extra kleding regenjassen en nog veel meer . Ook op de zolder van mijn tuinhuis ligt een boot merk zodiac met buiten boord motor 11 pk . En ook daar liggen veel spullen . Verder heb ik nog een 25pk motor over om als ik een vlot maak die deze te kunnen aandrijven . En met enkele weken mag ik een houten boot ophalen die op een trailer staat maar die is te groot om naar de zolder te brengen dus die blijft op de begane grond .

 

Geert

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Geert. Mij gaat het niet om de discussie of om het belachelijk maken, maar om het -nadat ik dat op deze site al tientallen manieren op een andere manier heb geprobeerd- uitroeien van het allergevaarlijkste prep idee dat er in west Nederland bestaat. Maar je kunt het vergeten. Verdrinken dat is boot, blijven veel voorgeprogrammeerde breinen maar zeggen. En dat gaat flink wat doden opleveren bij een watersnood. Het wemelt van de mensen die zo laag wonen, dat vluchten de enige optie is. Toch gaan ze dat niet doen, omdat ze vertrouwen op het bootje op zolder. Dat wordt hun dood en die van hun vrouw en kinderen. Ik ben nu een ouwe vent die veel meer dan honderd kilo weegt. Vroeger was ik mariniers officier, een korps met als specialisatie onder anderen het opereren met kleine bootjes op de grens van land en zee. Ik weet (en dat is lang niet altijd zo) in dit geval echt waar ik het over heb. Het is slechts mijn betrokkenheid bij anderen, waardoor ik nog steeds niet denk; laat maar. Nee, ik blijf waarschuwen. Want nogmaals, dit is geen theoretisch probleem. Hele volksstammen vertrouwen ten onrechte op hun bootje op zolder. Dat ik bij mijn waarschuwingen uiteindelijk misschien wat cynisch word, komt omdat ik de doden in gedachten ook echt op hun rug kan zien drijven. En dat vind ik tienduizend maal erger, dan collega preppers belachelijk maken. Dat laatste is ook zeker niet mijn doel, hooguit een wanhoopsmethode.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...