Ga naar inhoud

Noach

Lid niveau 2
 • Items

  340
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Omgeving Den Haag
 • Beroep
  Account manager

Noach's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

214

Reputatie

 1. Precies, Roodhaar. Dat is het punt waar ik me ook het meest zorgen om zou maken: wat doen de buren? Ik denk dat ik weet wat ik wel/niet moet doen, maar wat als de mensen hier in de straat allemaal een gat in hun achtertuin graven? grondwater staat hier op slechts 1 m diepte. Ik ga ervan uit dat bij een korte SHTF-situatie de buurt eerst hun toilet volpoept, maar na een een aantal dagen lijkt het me verstandig om als buurt de koppen bij elkaar te steken. Wanneer bij grootschalige stroomstoring de RWZI's niet meer werken, dan 'hoopt' (....) zich een heleboel troep op in de riolering. Je kan niet eeuwig je toilet blijven doorspoelen met regenwater. De wet van de communicerende vaten is ook niet zo prettig voor lager gelegen dorpjes: Een paar jaar geleden was in een dorp hiernaast een groot evenement. De portable pispakken die daar stonden loosden het piswater in de putten daar. Het was hoogzomer. Mensen liepen in slippertjes over straat. Mensen sjokten door de plassen die op straat stonden. Niemand leek na te denken bij het feit dat het al dagen niet geregend had, maar dat bepaalde straten daar toch bij de putten onder water flinke plassen hadden. Lekkerrrr. Uitwerpselen in vuilniszakken is natuurlijk een goed idee. Heeft ieder dan wel genoeg vuilniszakken in huis? In ieder geval staat in mijn oude handboek (in 'Deut.23: 13-15') al waar je je behoefte het best kunt doen. Misschien dat we dus met het hele dorp gezellig op het strand moeten gaan zitten.
 2. m.u.t.? Ik loop al een aardig tijdje mee in de prepperij, maar deze ken ik niet. M.u.t.? Mud under toes? Mütter und Töchter? Make us thin? Maïs uitkotsende tiener? Leer mij bij. Noach
 3. Je vorige kat ook? Hoe had je die kat bereid? In een dutch oven of op de bbq?
 4. Zo maak je vast snel contact daar.
 5. Laat op dit moment in ieder geval je CCCP-tshirt thuis.
 6. Het doet me ook meteen denken aan het volgende filmpje: Snertbeesten. Verschilt hier echt per bos hoeveel teken er zitten. Bij het ene bos kwam mijn hond altijd schoon thuis, bij het andere bos nam hij hele kolonies mee.
 7. Stroomstoring is altijd weer een mooie shtf-oefening. Leerzaam. Het doet je weer nadenken over je voorbereidingen.
 8. Ik heb 2 van deze ballonnen klaarliggen in het toiletkastje: http://www.pricingleadership.com/wp-content/uploads/2013/03/3-27-13-Main.jpg Gekocht bij Action of BigBazar. (Ik dacht de laatste). Erg sterke ballonnen. Na twee weken mishandeling door 2 kleine kinderen waren ze nog steeds hard.
 9. Over deze Urban Prepper; wat een mooie set. Ongeacht of hij nou wel/niet volledig/overvloedig is. Zeer compleet. Het lijkt wel een etalage van een outdoor-shop, maar dan in een 5.11 tas. (mooie tas...) Als je het geld hebt, waarom dan niet. 2 Kritiekpunten die Urban Prepper vast niet van mij gaat lezen: 1. 1000 dollar en al die dure gear op zak? Met foto's en filmpjes van jezelf op internet? Niet echt OPSEC. Zou ik niet doen. 2. Die kniebeschermers.... Zo krijg je niet alleen de gewone politie, maar ook de mode-politie achter je aan. Deze kunnen echt niet, tenzij hij op skates door de stad wil. Groot respect voor zijn organisatietalent.
 10. Ik ben benieuwd wanneer de Telegraaf kopt: "Big Foot gesignaleerd op Hollandse heide"
 11. Leuk project. Houd je lekker van de straat.
 12. Vorige week ben ik eindelijk naar de tandarts gegaan. Rotbehandelingen gehad. Auw... Tenminste, de behandeling zelf viel heel erg mee, maar als de verdovingen uitgewerkt zijn.... Daarmee realiseerde ik mij: 1. wat fijn dat op dit moment in Nederland tandartsen je gebit kunnen verzorgen. Ook al is een behandeling geen pretje. 2. Normaal stel ik tandartsbezoekjes zo lang mogelijk uit, maar als de SHTF, dan ben je toch blij dat je daarvoor de behandeling hebt laten verrichten. 3. Als de SHTF, denk ik toch dat we uiteindelijk teruggaan naar de tandarts op straat, net als in veel niet-Westerse landen. Brrrrrrr..... Mijn moraal; laat jezelf behandelen nu t nog kan. Je weet nooit of er een tandarts is als de SHTF. En nee, ik heb geen tandheelkundige aandelen. Ik heb wel wat tandverzorgende middelen in huis, in voorraad. (extra tandenborstels, tandpasta) Wat heb jij geprept op het gebied van tandverzorging? Of stap je over op houtkool, takjes, knijptangen e.d. in geval van nood? (Iets andere insteek dan draadje van Chinaka.) Noach
 13. Hoi Jennifer, Ik heb zelf 2 echte meiden-meiden (5 en 6 jaar); dansen, poppen, theeserviesjes en nagellakken, maar mijn kinderen leren het nodige van ons. Niet dat ik ze preppertjes wil maken, maar ik wil ze wel leren om te léven. Bij het leven hoort dankbaarheid voor voorspoed, maar ook omgaan met tegenslag of onvoorziene omstandigheden. Zelfverdediging noemen we stoeien en een noodvoorraad heet een voorraadkast. Spelenderwijs wil ik ze leren wat ik zelf vroeger zelf heb moeten uitvinden. Zelf ontdekken is natuurlijk wel belangrijk. Concreet leer ik ze bijv.: - zelfverdediging - belang van water - tuinieren - ontruimingsoefening - omgaan met hun BOB. - omgaan met geld/sparen - OPSEC - plantenkennis - eenvoudige skills; tent maken, vuur maken Natuurlijk is gewoon samen creatief met problemen omgaan altijd goed. Samen dingen doen met je kind is heel belangrijk; samen voetballen is dus best leuk, maar je kunt ook een vuurtje maken en een kopje thee maken erop. Doe wat bij je past.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...