Ga naar inhoud

Spyder

Lid
 • Aantal items

  22
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Nederland
 • Nieuwsbrief
  Ja

Spyder's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

87

Community reputatie

 1. Dank hayauchi, ik heb inderdaad ook eerst via Safe products willen bestellen. Zij bieden alleen niet de mogelijkheid van 2 grams zakjes, alleen van 15 of 35. Deze zijn voor mij de groot om in mijn EDC te doen.
 2. Dank voor jullie positieve reacties! Ik zal hieronder e.e.a. beantwoorden: @mr mayhrm De zaklamp bevestig ik simpelweg met de clip aan de rek aan de buitenkant. Die rek zit inderdaad aan de Fatty vast en is dus zo bijgeleverd. @hiddegr de Celox heb ik via E-bay besteld (setje van 10 zakjes van 2 gram. De verkoper heet shy_halat. Goede snelle transactie maar hij deed wel wat moeilijk over de verzendkosten (meerdere items konden blijkbaar niet in één pakket). Heb de andere zakjes in mijn BOB gedaan. @Toef dank! goede tip ook. Ik zit eigenlijk te azen op zo'n mini waterproof stick, maar ik wacht nog even totdat daar de USB 3.0 versie voor uit komt. @Geert dank voor de tip, ik ga wat muntjes toevoegen. @GuywithAplan Ik heb inderdaad niet gezien dat er een fluitje aan de striker zat haha, goed oplettend oog! Heb ik er nu twee (die oranje gaat een stuk harder wel!) @hayauchi Zo'n multisleutel is wel echt een goed ding. Wel is hij 28x duurder dan mijn 1 euro liftsleutel (inclusief verzending uit china) Ik denk dat ik zo een ding ga toevoegen aan mijn BOB. Voor mijn EDC is hij wat aan de grote kant.denk ik. Thanks voor de tip! @carismo Dank - de video is ingevoegd!
 3. Hoi allemaal, Ik dacht dit weekend - ik zal eens een videotje maken van mijn EDC / Daypack die ik iedere dag bij heb. Wat binnen- en buitenlandse maatjes waren wel benieuwd wat er nu allemaal in dat ding zit, dus heb ik een videotje voor hen gemaakt, samen met een lijst van spullen die er in zitten. Het samenstellen van hat tasje ging wat anders dan bij mijn BOB. Hier heb ik buiten de korte-termijn overlevingsdingen vooral ook gelet op wat mensen om mij heen vaak vragen als we ergens zijn. Bijvoorbeeld "heeft iemand toevallig een paracetamol/batterij etc bij zich?" Het is dus ook vooral van praktische aard en moest klein blijven omdat het wel in mijn messenger bag, jas of laptoptas moet kunnen. Natuurlijk dacht ik dat jullie ook wel geinteresseerd waren in mijn bevindingen: De video is hieronder te vinden! [video=youtube_share;mNIBw9jAj_o] Ik zou natuurlik ook graag van jullie leren. Wat mis ik nog en wat zouden jullie er zeker nog in doen of uit halen? Veel dank alvast, Spyder
 4. Als je een kleiner zakmes hebt voor het fijne werk zou ik je voor 40 euro een Glock 81 kunnen aanraden. Onverwoestbaar, makkelijk te slijpen mes wat ook eenvoudig als speer dienst kan doen. Door de balans kun je er ook prima mee gooien!
 5. Ik kan de Professional set van harte aanbevelen. Een zeer uitgebreide en goed doordachte set. Jammer dat de prepshop hem nu pas heeft, want anders had ik hem in januari zeker daar gekocht!!
 6. Inderdaad. En hij heeft er nog een heleboel meer. Allemaal ook weer voorzien van PDF's etc. Over organisatie gesproken
 7. Hoi allemaal, Zoals wel vaker op een luie zondag struin ik youtube af naar leuke filmpjes over survival etc. Ik kwam een kanaal tegen van een man die zich "urban prepper" noemt. Aangezien ik zelf ook in de stad woon, leek het me goed om even te kijken en ik trof dan ook een drie-delige film aan over zijn Bug Out Bag. Een tikkie zwaar (20,9kg), maar ik heb met open mond staan kijken wat hij er allemaal in heeft weten te stoppen. Vanwege de enorme research erachter door deze man en de leerzame documenten er om heen, dacht ik dat dit wel een eigen topic verdient! Wellicht is hij al voorbij gekomen (de search leverde niks op), dus hierbij deel ik deze informatief post even. Ook heeft hij allemaal handige PDF-documenten waarin het hele systeem is weergegeven: De film: De inhoud van zijn BOB: http://www.prepperlinks.net/uploads/9/0/4/0/9040002/urban_bob_-_theurbanprepper.pdf Ik denk dat deze man wel een hele goede baan heeft, getuige de inhoud Groet, Spyder
 8. Ik heb die mini-flares in mijn BOB zitten, samen met een rode rookfakkel. Ik ga er vooralsnog van uit dat ik prep voor een natuurramp (bijv overstroming ofzo) en dan vind ik het wel fijn om juist gezien te worden als ik op mijn dakterras zit.
 9. Vroeger had je van die mini waterdichte FM-radiootjes op één FM batterij. Ongveveer zo groot als een markerstift. Ik zoek er dus zo eentje!
 10. Jazeker - een Fenix PD35 - en ik wil NOOIT meer iets anders!! Wat een fijne, compacte, stevige lamp met een enorme bak licht (hoogste stand 850 lumen). Klein genoeg voor in je jaszak en dus goed voor EDC plus veel meer kracht dan je zou verwachten. Ik heb mijn ouders en vriendin er ook meteen een gegeven. De reden waarom mijn vriendin er heeft is tweezijdig: Ten eerste omdat ze 's nachts geen steek ziet (nachtblind), maar ten tweede ook voor zelfverdediging. Als iemand te dichtbij komt is een fractie van een seconde in de ogen schijnen meer dan genoeg om iemand voor lange tijd te verblinden. Better safe than sorry.
 11. Ze zijn ook te vinden op: http://survivalgear.nl/products/yo-yo-automatic-fishing-reel - EUR7,99 per stuk of 19,99 per 3. Stukje goedkoper dus!
 12. @Invictus - Zelf heb ik als basis gekozen voor het Care Plus Professional EHBO pakket. Zeer compleet en ook voor degene die wat meer dan enkel EHBO kan mogelijkheden om kleine operatie uit te voeren. Deze heb ik uitgebreid met een SAM Splint (oprolbare spalk), medicijnen (pijnstillers, antihistamine, norit, deet, ORS etc) en extra latex handschoenen. Zit nog te denken om een klein zakje Celox te halen, maar de prijs en waarschijnlijkheid dat ik dit nodig heb laten mij er nog even mee wachten.
 13. Dank voor je aanvulling! Ik heb de Catcherman nooit in real life kunnen testen, dus je input is handig. Ze zijn erg lastig te krijgen, maar zag er nog eentje liggen (ook deze versie) bij The Old Man in Amsterdam. Op mijn laatste trip had ik voor het grotere werk (platvissen en zeebaars) trouwens een Global G-30 mee voor het snellere fileerwerk. Niet bepaald een meedrager, wel erg fijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...