Ga naar inhoud

Nameless

Lid
 • Items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Urban area
 • Nieuwsbrief
  Ja

Nameless's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

54

Reputatie

 1. Ik heb de video gezien. Dat vasten gezond is, is meerdere keren bewezen in wetenschappelijke studies. Zelf heb ik een tijdje intermittent fasting gedaan. Dat betekende dat ik 18 uur per dag niets at en slechts 6 uur per dag wel. Hoewel ik goede resultaten behaalde was ik er uiteindelijk toch geen voorstander van, maar dat is mijn persoonlijke ervaring. Voor zover ik weet zijn onderzoekers het ook niet met elkaar eens over dit onderwerp. Voorstanders van vasten zeggen dat je sneller afvalt, maar volgens tegenstanders val je niet sneller af dan bij een 'normaal' dieet. Wel is bewezen dat het voor je metabolisme niet uitmaakt of je 1 maaltijd per dag eet of meerdere kleinere, zolang het totaal aantal calorieën per dag gelijk blijft. Vaak wordt geroepen dat je meerdere maaltijden per dag moet eten om de verbranding op peil te houden, maar dat is feitelijk onjuist. Je metabolisme zal niet stilvallen door twee dagen te vasten. Ik blijf erbij dat vasten voor de meeste mensen niet beter werkt dan een traditioneel dieet. Mijn ervaring is dat het bij de meesten zelfs slechter werkt, zeker op de lange termijn. Werkt het voor jou wel dan zou ik het vooral blijven doen. Als je het volhoudt is het namelijk inderdaad gezonder volgens veel studies. Minder belastend voor de organen dan de hele dag door eten.
 2. @Omron Ik ben personal trainer en vind jouw verhaal erg interessant om te lezen. Ik heb een paar opmerkingen: Goed bezig! Altijd lastig om te beginnen met afvallen, maar hoe meer je erin zit hoe makkelijker het wordt. Eerste weken zijn het zwaarst, dus hou vol! Houd er wel rekening mee dat als je je weegt na twee dagen vasten een groot deel van het gewichtsverlies bestaat uit vocht en voedsel (lege maag). Het zal slechts een deel vetverlies zijn. Maar nogmaals: Goed bezig! Een valkuil voor veel mensen met vasten is dat ze op de dagen waarop ze wel mogen eten meer gaan eten dan normaal. Daardoor verdwijnt het effect van het vasten of wordt het effect kleiner. Goed om te lezen dat dat bij jouw niet het geval is. Ik zou wel proberen op normale dagen niet teveel te minderen, omdat het dan op een gegeven moment wellicht te zwaar wordt met vasten erbij. Ook niet veel teveel eten op normale dagen natuurlijk:p Helemaal mee eens. In het Westen hebben wij eigenlijk nooit honger en daarom zijn wij niet gewend aan een hongergevoel (hoogstens stevige trek). Helaas is dat ook waarom veel mensen er niet in slagen om voor langere tijd te vasten. Honger is nou eenmaal geen fijn gevoel. Al zijn er wel studies die aantonen dat je alerter wordt bij honger en beter beslissingen kunt nemen. Dat hebben we denk ik aan de oermensen te danken. Ondanks jouw goede resultaten ben ik toch geen voorstander van vasten. Ik heb het te vaak mis zien gaan bij mijn klanten. Zelf heb ik ook geleerd door vallen en opstaan dat een regelmatig eetpatroon voor de meeste mensen het beste werkt. 3 tot 5 maaltijden per dag met de juiste balans aan koolhydraten, eiwitten en vetten. Vooral eiwitten zijn belangrijk omdat eiwit spierafbraak voorkomt bij afvallen. Als je wil afvallen dan is het goed om vlak voordat je naar bed gaat een beetje trek te krijgen. Geen honger, maar trek! Te snel willen afvallen is wat ik het meeste fout zie gaan. Dat is ook altijd mijn valkuil geweest. Super in ieder geval wat je aan het doen bent. Je kan het!
 3. @Petroman Een airco werkt inderdaad min of meer hetzelfde, maar dit apparaat is vele malen efficiënter. Volgens het artikel kost het 2 cent (USD denk ik) aan stroom om een liter water te krijgen. Met een traditionele airco ga je dat niet voor elkaar krijgen, die vreten energie.
 4. Stroom is inderdaad nog de enige uitdaging. Zonnepanelen of handaandrijving zou perfect zijn. Aggregaat kan eventueel ook mits er brandstof voor is en lawaai geen bezwaar is.
 5. Ik kwam dit toevallig net tegen: http://9gag.com/gag/aDwWj9N Voor een prepper geen verkeerd apparaat:cool: Hier meer info over een apparaat dat dezelfde techniek gebruikt: http://edition.cnn.com/2014/04/24/tech/innovation/machine-makes-drinking-water-from-air/ Water-Gen has developed an Atmospheric Water-Generation Units using its "GENius" heat exchanger to chill air and condense water vapor. "The clean air enters our GENius heat exchanger system where it is dehumidified, the water is removed from the air and collected in a collection tank inside the unit," says co-CEO Arye Kohavi.
 6. Dit lijkt me wel wat: http://9gag.com/gag/aVQqgpO
 7. Dat is nog eens een preppers heaven! Denk dat je daar een leuke community kan opzetten.
 8. Interessant! Verstoring van de openbare orde lijkt voor mijn omgeving de meest reële noodsituatie. In een stedelijk gebied is dat wel te verwachten, maar toch goed om te weten.
 9. @Stuudje Ik heb de test niet gezien, dat zou kunnen. Ik weet alleen dat ze worden verkocht. Lifehammer is dan blijkbaar beter, maar belangrijk om dan wel op een aantal zaken te letten die ik net heb genoemd:)
 10. Je hebt ook sleutelhangers met een gordelsnijder en een centerpons (pin die als je een knopje indrukt er met behulp van krachtige veer uitschiet). Voorbeeld: http://www.preventief.com/product/152/Resqme-sleutelhanger.aspx Ik heb gewerkt als instructeur voor slipcursussen en verkeersveiligheidstrainingen. Ongevalsimulatie hoorde daar ook bij. Een paar tips: - Zorg ervoor dat je lifehammer altijd op een plek gemonteerd zit waar je bij kunt als je je gordel nog om hebt. Als je op de kop belandt en je hangt met je volle gewicht in de gordel, dan gaat deze vaak niet open (anders val je op je hoofd). Dan heb je de gordelsnijder nodig om de gordel los te krijgen (tenzij het je lukt om je voet(en) tegen het dak te plaatsen en af te zetten, zodat er spanning van de gordel komt). Dat betekent dat je wel bij de hamer moet kunnen en dat lukt niet als deze onder je stoel zit of bij de voeten van de bijrijder. - Zo min mogelijk losse spullen in je auto, dus ook geen losse lifehammer. Als je een aanrijding hebt veranderen alle losse spullen in projectielen met alle gevaar van dien. - Iedereen in de auto gordel om. Vrienden van mij wilden achterin nooit de gordel om en dan weigerde ik te rijden. Als je namelijk ergens tegenaan rijdt en degene achter jou heeft zijn/haar gordel niet om, dan vliegt diegene naar voren en komt bij jou in je nek terecht. - Als je met je auto te water raakt heeft het geen zin om de voorruit met de hamer in te slaan, omdat deze gelaagd is. Dat betekent dat de ruit wel barst, maar vanwege een laag stug doorzichtig folie blijft de ruit op zijn plek zetten. De andere ruiten hebben dat niet. Die versplinteren in duizenden stukjes als ze kapot gaan. Houd er wel rekening mee dat als je onder water de ruit in slaat het water inclusief het glas jouw kant op komt. Scherm dus met je vrije hand je gezicht af en draai je hoofd weg. - Vroeger werd vaak verteld dat je moet wachten met de ruiten openen (of inslaan) totdat de auto gaat zinken. Onzin, hoe sneller je handelt hoe eerder je weer buiten bent. De meeste moderne auto's blijven ongeveer een minuut drijven als je te water raakt. Dan ga je natuurlijk niet zitten wachten totdat ie gaat zinken. Hoop dat jullie deze tips nooit nodig hebben, maar handig om te weten!
 11. Ik doe zelf aan zware krachttraining. Je zou het bodybuilding zonder anabolen kunnen noemen. Training en voeding is iets waar ik me de laatste tien jaar ontzettend in hebt verdiept. Plantaardige eiwitten bevatten geen compleet aminozuurprofiel (eiwit bestaat als je het verkleint uit verschillende aminozuren). Een compleet profiel heeft je lichaam echter wel nodig om spiermassa te behouden of zelfs aan te maken. Dat betekent dat je als vegetariër of veganist verschillende plantaardige eiwitbronnen (noten, groenten, zaden etc.) moet combineren om ervoor te zorgen dat je lichaam beschikt over een compleet aminozuurprofiel. In de praktijk is dat ontzettend moeilijk te bereiken. Ik weet dat er een paar veganistische bodybuilders zijn, maar hun dieet is niets minder dan pure wetenschap en is ontzettend zorgvuldig samengesteld. Een ander nadeel van plantaardig eiwit is dat het minder goed opneembaar is voor mensen dan dierlijk eiwit, dus je hebt er meer van nodig. Ik kan dit even niet direct onderbouwen, maar in mijn studieboeken staan verschillende recente, betrouwbare wetenschappelijk onderzoeken die dat aantonen. Als je geen vegetariër of veganist bent zou ik zeker gaan voor dierlijk eiwit. Dat is beter opneembaar en bevat wel een compleet aminozuurprofiel. Alle dierlijke producten bevatten namelijk een compleet aminozuurprofiel, dus niet alleen vlees maar ook zuivel en eieren. Dat betekent dat als je maar voldoende producten eet die afkomstig zijn van dieren je lichaam spiermassa kan behouden en zelfs opbouwen (gecombineerd met training). Je kan theoretisch dus spiermassa opbouwen door heel de dag door alleen maar biefstuk te eten. Niet verstandig, maar dat is een andere zaak:p Potten met dierlijke eiwitten zijn makkelijk te bestellen bij sportvoedingswinkels en zelfs bij de Tuinen. Let er dus wel op dat je geen plantaardige variant kiest, tenzij je hier bewust wel voor kiest (bijvoorbeeld als veganist). Er zijn ook verschillende soorten eiwit. Meestal heb je casseïne en whey. Het verschil is dat casseïne langzaam opneembaar is en whey juist heel snel. Beide zijn prima, zolang je maar genoeg binnenkrijgt op een dag. Persoonlijk supplementeer ik niet met eiwitten uit potten, omdat daar meestal heel veel kleur-, geur- en smaakstoffen aan worden toegevoegd. Maar WSHTF en vlees schaars is dan neem ik dat voor lief. Ik hoop dat het een beetje een duidelijk verhaal is zo, anders hoor ik het wel;)
 12. Nameless

  Te laat?

  Beter laat dan nooit zou ik zeggen. Alles wat je doet voordat het een keer echt mis gaat kan heel waardevol blijken. Niet alles hoeft ook veel tijd te kosten. Je kunt bijvoorbeeld vandaag naar de supermarkt gaan om voor een aantal weken houdbare voeding en water te kopen. Dat is het meest belangrijke om te hebben en vrij eenvoudig te regelen. Alles wat je daar extra aan toe weet te voegen met de tijd en middelen die je hebt is nog beter, maar je moet ergens beginnen.
 13. Ik wil iets naar voren halen wat al vaker is gemeld in dit topic: de BOB's van sommigen zijn veel te zwaar! Mijn BOB zal als ie af is rond de 15 kilo wegen en dat vind ik echt al de max. voor mij persoonlijk. Een kleine kanttekening daarbij: ik ben een twintiger en doe al jarenlang aan zware krachttraining (5 keer/week). Het verbaast me dan ook om te zien dat er preppers zijn die verwachten met 30 kilo of meer even een aantal kilometers te gaan lopen (mogelijk ongetraind). WSHTF lach ik me rot (spreekwoordelijk uiteraard;)) als ik preppers inhaal die een volgepropte 120 liter Saracen-tas dragen. Mijn advies: ga eens een aantal kilometer lopen met je volle BOB en kijk hoe het is. Ik zal je verklappen dat het vies tegenvalt! Een zware BOB is niet per se slecht. Als je weet dat je slechts kort hoeft te lopen of als snelheid niet van belang is kan het juist weer handig zijn meer mee te nemen.
 14. @MyronPrps Gefeliciteerd! Lijkt me fantastisch om een terrein te hebben waar je je skills kunt oefenen. In Nederland is dat voor velen (waaronder ik) een enorme luxe. Zie mezelf in het Vondelpark niet snel een tarp met hangmat ophangen, om vervolgens een vuurtje te maken:p Veel plezier ermee.
 15. Dat is zeker waar. Zal het mes ook zeker niet zo zwaar 'misbruiken' als een hoop anderen, dus meer heb ik eigenlijk niet nodig. Dat betekent alleen niet dat er nooit meer een zware beul bijkomt:cool:
×
×
 • Nieuwe aanmaken...