Ga naar inhoud

Noach

Lid
 • Aantal items

  340
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Noach

 1. Best drastische maatregelen in Sierra L; complete lockdown: http://edition.cnn.com/2014/09/19/world/africa/sierra-leone-ebola-lockdown/index.html?hpt=hp_t3 Verboden om op straat te lopen. En maar denken: "Dat is ver weg. Dat gebeurt hier echt niet. Het zal wel overwaaien." Ik hoop dat ze gelijk hebben.
 2. Precies, Roodhaar. Dat is het punt waar ik me ook het meest zorgen om zou maken: wat doen de buren? Ik denk dat ik weet wat ik wel/niet moet doen, maar wat als de mensen hier in de straat allemaal een gat in hun achtertuin graven? grondwater staat hier op slechts 1 m diepte. Ik ga ervan uit dat bij een korte SHTF-situatie de buurt eerst hun toilet volpoept, maar na een een aantal dagen lijkt het me verstandig om als buurt de koppen bij elkaar te steken. Wanneer bij grootschalige stroomstoring de RWZI's niet meer werken, dan 'hoopt' (....) zich een heleboel troep op in de riolering. Je kan niet eeuwig je toilet blijven doorspoelen met regenwater. De wet van de communicerende vaten is ook niet zo prettig voor lager gelegen dorpjes: Een paar jaar geleden was in een dorp hiernaast een groot evenement. De portable pispakken die daar stonden loosden het piswater in de putten daar. Het was hoogzomer. Mensen liepen in slippertjes over straat. Mensen sjokten door de plassen die op straat stonden. Niemand leek na te denken bij het feit dat het al dagen niet geregend had, maar dat bepaalde straten daar toch bij de putten onder water flinke plassen hadden. Lekkerrrr. Uitwerpselen in vuilniszakken is natuurlijk een goed idee. Heeft ieder dan wel genoeg vuilniszakken in huis? In ieder geval staat in mijn oude handboek (in 'Deut.23: 13-15') al waar je je behoefte het best kunt doen. Misschien dat we dus met het hele dorp gezellig op het strand moeten gaan zitten.
 3. Ik volg m ook. Ik zit nu bij episode 6. Weer een interessante serie. (Verhaal kon beter, maar is toch vermakelijk)
 4. m.u.t.? Ik loop al een aardig tijdje mee in de prepperij, maar deze ken ik niet. M.u.t.? Mud under toes? Mütter und Töchter? Make us thin? Maïs uitkotsende tiener? Leer mij bij. Noach
 5. Je vorige kat ook? Hoe had je die kat bereid? In een dutch oven of op de bbq?
 6. Zo maak je vast snel contact daar.
 7. Laat op dit moment in ieder geval je CCCP-tshirt thuis.
 8. Het doet me ook meteen denken aan het volgende filmpje: Snertbeesten. Verschilt hier echt per bos hoeveel teken er zitten. Bij het ene bos kwam mijn hond altijd schoon thuis, bij het andere bos nam hij hele kolonies mee.
 9. Ja, Stuudje, mijn ark was nog niet af. Vandaar de bunker.
 10. Noach

  Nieuw virus?

  Op staat een uitermate duidelijk verhaal over Spam !
 11. O, verrek. 2012 is al voorbij! Tijd om uit mijn bunker te komen, zie ik. Bedankt voor de info.
 12. Tja, idd. Ik bijt op mijn lip om niet van het onderwerp af te dwalen.
 13. Noach

  Nieuw virus?

  Als er staat: "ik heb een goeie foto van u", dan weet ik meteen al dat het nooit waar kan zijn. Deze is geen hoax: PAS OP! Via Google kun je via verschillende zoektermen als resultaat de website http://www.preppers.nl tegenkomen. Gevaarlijk! Klik hier NIET op! Voordat je het weet, maak je je druk over dingen waar je buren zich nooit druk om maken en wordt je voorraadkast steeds voller. In sommige gevallen lopen pc's ook vast door vele handmatig opgeslagen pdf's met als onderwerp 'how to....'. Vaak wordt je bankrekening leeg getrokken door websites als huppelpupdump.nl, prepshop.nl, ebay.com en de Action. Stuur dit aan zoveel mogelijk van je vrienden door! Dit is GEEN hoax! Echt niet. Echt waar niet....
 14. Ik kan me zo'n zelfde trucje nog herinneren na 9/11. Om het idee van een 'inside-job' te ontkrachten, kwam er toen ook zo'n docu over 'how the towers collapsed'. Over metaalmoeheid enzo. Dit terwijl alle FEITEN totaal genegeerd werden. (Zonder nu een 9/11complot discussie te openen!) Mijn punt is: discovery channel of ngc zijn handige zenders om het grote publiek op het verkeerde been te zetten, dat been te accepteren en het juiste been te vergeten...
 15. Stroomstoring is altijd weer een mooie shtf-oefening. Leerzaam. Het doet je weer nadenken over je voorbereidingen.
 16. Nope @Peerke, ik heb zelfs nog op t gemakkie in mijn badjas een biertje ziten drinken op mijn veranda. Maar mijn ark bestaat nog steeds slechts op de bouwtekeningen.
 17. Zo, het is begonnen hier. Mijn waterton wordt weer lekker bijgevuld. Bring it on....
 18. Ik heb 2 van deze ballonnen klaarliggen in het toiletkastje: http://www.pricingleadership.com/wp-content/uploads/2013/03/3-27-13-Main.jpg Gekocht bij Action of BigBazar. (Ik dacht de laatste). Erg sterke ballonnen. Na twee weken mishandeling door 2 kleine kinderen waren ze nog steeds hard.
 19. Over deze Urban Prepper; wat een mooie set. Ongeacht of hij nou wel/niet volledig/overvloedig is. Zeer compleet. Het lijkt wel een etalage van een outdoor-shop, maar dan in een 5.11 tas. (mooie tas...) Als je het geld hebt, waarom dan niet. 2 Kritiekpunten die Urban Prepper vast niet van mij gaat lezen: 1. 1000 dollar en al die dure gear op zak? Met foto's en filmpjes van jezelf op internet? Niet echt OPSEC. Zou ik niet doen. 2. Die kniebeschermers.... Zo krijg je niet alleen de gewone politie, maar ook de mode-politie achter je aan. Deze kunnen echt niet, tenzij hij op skates door de stad wil. Groot respect voor zijn organisatietalent.
 20. Ik ben benieuwd wanneer de Telegraaf kopt: "Big Foot gesignaleerd op Hollandse heide"
 21. Leuk project. Houd je lekker van de straat.
 22. Dat deze tijd komt, ben ik van overtuigd. Ik pas ervoor.
 23. Vorige week ben ik eindelijk naar de tandarts gegaan. Rotbehandelingen gehad. Auw... Tenminste, de behandeling zelf viel heel erg mee, maar als de verdovingen uitgewerkt zijn.... Daarmee realiseerde ik mij: 1. wat fijn dat op dit moment in Nederland tandartsen je gebit kunnen verzorgen. Ook al is een behandeling geen pretje. 2. Normaal stel ik tandartsbezoekjes zo lang mogelijk uit, maar als de SHTF, dan ben je toch blij dat je daarvoor de behandeling hebt laten verrichten. 3. Als de SHTF, denk ik toch dat we uiteindelijk teruggaan naar de tandarts op straat, net als in veel niet-Westerse landen. Brrrrrrr..... Mijn moraal; laat jezelf behandelen nu t nog kan. Je weet nooit of er een tandarts is als de SHTF. En nee, ik heb geen tandheelkundige aandelen. Ik heb wel wat tandverzorgende middelen in huis, in voorraad. (extra tandenborstels, tandpasta) Wat heb jij geprept op het gebied van tandverzorging? Of stap je over op houtkool, takjes, knijptangen e.d. in geval van nood? (Iets andere insteek dan draadje van Chinaka.) Noach
×
×
 • Nieuwe aanmaken...