Ga naar inhoud

Noach

Lid niveau 2
 • Aantal items

  340
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Noach

 1. Precies, Roodhaar. Dat is het punt waar ik me ook het meest zorgen om zou maken: wat doen de buren? Ik denk dat ik weet wat ik wel/niet moet doen, maar wat als de mensen hier in de straat allemaal een gat in hun achtertuin graven? grondwater staat hier op slechts 1 m diepte. Ik ga ervan uit dat bij een korte SHTF-situatie de buurt eerst hun toilet volpoept, maar na een een aantal dagen lijkt het me verstandig om als buurt de koppen bij elkaar te steken. Wanneer bij grootschalige stroomstoring de RWZI's niet meer werken, dan 'hoopt' (....) zich een heleboel troep op in de riolering. Je kan niet eeuwig je toilet blijven doorspoelen met regenwater. De wet van de communicerende vaten is ook niet zo prettig voor lager gelegen dorpjes: Een paar jaar geleden was in een dorp hiernaast een groot evenement. De portable pispakken die daar stonden loosden het piswater in de putten daar. Het was hoogzomer. Mensen liepen in slippertjes over straat. Mensen sjokten door de plassen die op straat stonden. Niemand leek na te denken bij het feit dat het al dagen niet geregend had, maar dat bepaalde straten daar toch bij de putten onder water flinke plassen hadden. Lekkerrrr. Uitwerpselen in vuilniszakken is natuurlijk een goed idee. Heeft ieder dan wel genoeg vuilniszakken in huis? In ieder geval staat in mijn oude handboek (in 'Deut.23: 13-15') al waar je je behoefte het best kunt doen. Misschien dat we dus met het hele dorp gezellig op het strand moeten gaan zitten.
 2. m.u.t.? Ik loop al een aardig tijdje mee in de prepperij, maar deze ken ik niet. M.u.t.? Mud under toes? Mütter und Töchter? Make us thin? Maïs uitkotsende tiener? Leer mij bij. Noach
 3. Je vorige kat ook? Hoe had je die kat bereid? In een dutch oven of op de bbq?
 4. Zo maak je vast snel contact daar.
 5. Laat op dit moment in ieder geval je CCCP-tshirt thuis.
 6. Het doet me ook meteen denken aan het volgende filmpje: Snertbeesten. Verschilt hier echt per bos hoeveel teken er zitten. Bij het ene bos kwam mijn hond altijd schoon thuis, bij het andere bos nam hij hele kolonies mee.
 7. Stroomstoring is altijd weer een mooie shtf-oefening. Leerzaam. Het doet je weer nadenken over je voorbereidingen.
 8. Ik heb 2 van deze ballonnen klaarliggen in het toiletkastje: http://www.pricingleadership.com/wp-content/uploads/2013/03/3-27-13-Main.jpg Gekocht bij Action of BigBazar. (Ik dacht de laatste). Erg sterke ballonnen. Na twee weken mishandeling door 2 kleine kinderen waren ze nog steeds hard.
 9. Over deze Urban Prepper; wat een mooie set. Ongeacht of hij nou wel/niet volledig/overvloedig is. Zeer compleet. Het lijkt wel een etalage van een outdoor-shop, maar dan in een 5.11 tas. (mooie tas...) Als je het geld hebt, waarom dan niet. 2 Kritiekpunten die Urban Prepper vast niet van mij gaat lezen: 1. 1000 dollar en al die dure gear op zak? Met foto's en filmpjes van jezelf op internet? Niet echt OPSEC. Zou ik niet doen. 2. Die kniebeschermers.... Zo krijg je niet alleen de gewone politie, maar ook de mode-politie achter je aan. Deze kunnen echt niet, tenzij hij op skates door de stad wil. Groot respect voor zijn organisatietalent.
 10. Ik ben benieuwd wanneer de Telegraaf kopt: "Big Foot gesignaleerd op Hollandse heide"
 11. Leuk project. Houd je lekker van de straat.
 12. Vorige week ben ik eindelijk naar de tandarts gegaan. Rotbehandelingen gehad. Auw... Tenminste, de behandeling zelf viel heel erg mee, maar als de verdovingen uitgewerkt zijn.... Daarmee realiseerde ik mij: 1. wat fijn dat op dit moment in Nederland tandartsen je gebit kunnen verzorgen. Ook al is een behandeling geen pretje. 2. Normaal stel ik tandartsbezoekjes zo lang mogelijk uit, maar als de SHTF, dan ben je toch blij dat je daarvoor de behandeling hebt laten verrichten. 3. Als de SHTF, denk ik toch dat we uiteindelijk teruggaan naar de tandarts op straat, net als in veel niet-Westerse landen. Brrrrrrr..... Mijn moraal; laat jezelf behandelen nu t nog kan. Je weet nooit of er een tandarts is als de SHTF. En nee, ik heb geen tandheelkundige aandelen. Ik heb wel wat tandverzorgende middelen in huis, in voorraad. (extra tandenborstels, tandpasta) Wat heb jij geprept op het gebied van tandverzorging? Of stap je over op houtkool, takjes, knijptangen e.d. in geval van nood? (Iets andere insteek dan draadje van Chinaka.) Noach
 13. Hoi Jennifer, Ik heb zelf 2 echte meiden-meiden (5 en 6 jaar); dansen, poppen, theeserviesjes en nagellakken, maar mijn kinderen leren het nodige van ons. Niet dat ik ze preppertjes wil maken, maar ik wil ze wel leren om te léven. Bij het leven hoort dankbaarheid voor voorspoed, maar ook omgaan met tegenslag of onvoorziene omstandigheden. Zelfverdediging noemen we stoeien en een noodvoorraad heet een voorraadkast. Spelenderwijs wil ik ze leren wat ik zelf vroeger zelf heb moeten uitvinden. Zelf ontdekken is natuurlijk wel belangrijk. Concreet leer ik ze bijv.: - zelfverdediging - belang van water - tuinieren - ontruimingsoefening - omgaan met hun BOB. - omgaan met geld/sparen - OPSEC - plantenkennis - eenvoudige skills; tent maken, vuur maken Natuurlijk is gewoon samen creatief met problemen omgaan altijd goed. Samen dingen doen met je kind is heel belangrijk; samen voetballen is dus best leuk, maar je kunt ook een vuurtje maken en een kopje thee maken erop. Doe wat bij je past.
 14. Creatief zijn, da's mijn ding. Die Macro pas is niet eens zo'n gek idee.
 15. Noach

  m2 tuin

  Ik kan me ook voorstellen dat dit een hoop kruipend ongedierte scheelt. Als elke poot in een bloempot/emmertje met water staat, komt er helemaal niets omhoog gekropen.
 16. Noach

  m2 tuin

  Complimenten, Charlie. Ziet er mooi uit. Hoe groot is ie eigenlijk?
 17. Voor mensen in een rijtjeshuis is het moeilijker dan voor mensen die gezegend zijn met een vrijstaand huis/boerderijtje. Verder ben ik blij met de zelf-scan in mijn supermarkt. Je laadt je tas gewoon vol zonder dat je dorpsgenoten zien wat je inkoopgedrag is. Heb publieke functie in mijn dorp en dan wordt er al snel over je ge...praat.
 18. Op dit moment zit ik Contagion (2011) te kijken, met Matt Damon, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow en Laurence Fishburne. 'In deze film volgen we de razendsnelle verspreiding van een dodelijk virus. Een paar dagen na de besmetting volgt de dood. Terwijl de pandemie groeit, is de gehele medische wereld in rep en roer om de paniek onder de mensen te bedwingen. Aan de andere kant zien we de mensen die voor hun overleving vechten en voor hun geliefden zorgen. Een totaalbeeld van een gemeeenschap die totaal ineenklapt door dit luchtgedragen virus.' Past deze in de categorie 'prepper-films'........?
 19. Ik noem spullen altijd 'kampeerspullen'. De buren weten dat we elk jaar kamperen.
 20. Back on topic: Praktisch hoofddeksel, lijkt mij. Maar je valt er wel mee op. En opvallen willen we toch meestal niet? (Daar gingen alle forumleden eenvoudig over één kam.)
 21. Meen je dat echt? Ik twijfel namelijk aan onze vriendschap. Ik had als kind ook zo'n vriendje dat bij mij altijd over de vloer kwam. Ging altijd leuk en aardig, tot bleek dat hij stelselmatig al mijn geheimen deelde met de grote jongens van het schoolplein....
 22. Ik heb een kilo of 10 tot 15 van beiden. Honderden kilo's, zoals je vroeg, is voor mij overdreven. Mijn drijfveer om het te kopen is vooral de waarde die het heeft. Als je in de geschiedenis kijkt, is zout (en suiker) waardevol voor een maatschappij. Zout geeft/versterkt smaak. Suiker geeft je een gelukkig gevoel. Het zijn basisingrediënten. Goedkoope en heeeeeeeeel lang te bewaren.
 23. Zucht....................
×
×
 • Nieuwe aanmaken...