Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Hoeveel eten hebben jullie?


Recommended Posts

Gast Dick Berts

Hallo Jolanda, Je schreef "Ik durf het bijna niet te vragen, wat is een BOL". De bedoeling van deze site is nu juist, dat we elkaar (bijna) alles durven te vragen. We leven in een maatschappij die extreem gecompliceerd is en dat neemt nog bij de minuut toe. Dat betekent dat we onvermijdelijk ALLEMAAL gaten in onze kennis hebben. Wat mij betreft is er dan ook niks dommers dan de de kreet; goh, dat jij dat niet weet. Vraag dus voluit, dat doen we allemaal. En inderdaad soms zit het gat in onze kennis op een merkwaardige plek, maar who cares als we dat allemaal hebben. Daar komt nog eens bij, dat BOL ook wel een heel specifieke term is, die de meeste mensen niet kennen. Maar het is wel een handige afko. Afko is de afkorting van afkorting.

Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 332
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ik heb op dit moment genoeg eten in huis voor zeker 4 maanden, pasta, rijst, potten, blikken, suiker, bloem, gist, kruiden, de vriezer ligt nu nog vol met groenten en vlees maar dat gaat straks ingema

Posted Images

Precies, zonder schaamte alles vragen. We zijn allemaal amateurs op prepgebied omdat bijna niemand hier ooit een echte crisis heeft meegemaakt. Je moet dit forum gebruiken als archief + denktank. Gooi wat gedachten in de groep en er komt vrijwel altijd wat nuttigs uit.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Enkel wat ik kan dragen. Voor ongeveer een week aan vriesdroogspul.

 

Ben namelijk geen prepper. Heb derhalve ook geen BoB, maar een INCH-bag (i'm never coming home).

 

Ik geloof niet in voorbijgaande scenario's. Ben meer van de permanente SHTF waarbij je ervandoor moet.

 

En dan moet je alles hebben, behalve een gigantische voedselvoorraad die je achterlaat ...

Link to post
Share on other sites
Drie maanden met heel gezin droog op de plank, nog maandje in de keuken kastjes en vriezer (hoe ga ik die vries pizza in de oven doen?). ultieme doel één jaar droog voedsel incl blikken en rijst/bonen. Water in buurt en de kinderboerderij voor vis en vlees.

 

Die pizza in een braadpan/koekepan op een vuurtje en een braadpan/koekepan erbovenop en je heb je eigen oventje en weer een avond extra eten.

Link to post
Share on other sites
Enkel wat ik kan dragen. Voor ongeveer een week aan vriesdroogspul.

 

Ben namelijk geen prepper. Heb derhalve ook geen BoB, maar een INCH-bag (i'm never coming home).

 

Ik geloof niet in voorbijgaande scenario's. Ben meer van de permanente SHTF waarbij je ervandoor moet.

 

En dan moet je alles hebben, behalve een gigantische voedselvoorraad die je achterlaat ...

 

Ha Advivo, als je geen prepper bent ... Hoe noem je het dan? Zo te zien ben je wel 'prepared' voor serious SHTF. Alleen dus niet categorie bug-in maar echt bug-out. Gooi anders als je wilt wat van je gedachten hierover in een topic om jezelf voor te stellen (geheel anoniem verder uiteraard) zie het kopje Voorstelronde. Ben wel benieuwd, vooral omdat je zegt geen prepper te zijn :)

Link to post
Share on other sites
Ha Advivo, als je geen prepper bent ... Hoe noem je het dan? Zo te zien ben je wel 'prepared' voor serious SHTF. Alleen dus niet categorie bug-in maar echt bug-out. Gooi anders als je wilt wat van je gedachten hierover in een topic om jezelf voor te stellen (geheel anoniem verder uiteraard) zie het kopje Voorstelronde. Ben wel benieuwd, vooral omdat je zegt geen prepper te zijn :)

 

Ik moet inderdaad de voorstelronde nog eens invullen. Zal ik binnenkort ook doen. Maar 'anoniem' bestaat niet he.... Als ik mijn visie op prepping online gooi en mijn (nogal vergaande) voorbereidingen daarvoor, zullen de meeste hier het goed begrijpen... Maar buiten een shtf situatie zul je enkel de aandacht van de overheid trekken. En dan is het maar de vraag hoever de beheerder van deze site waarde hecht aan onze anonimiteit....

 

Ik ben geen 'prepper' volgens de betekenis die de meesten eraan binden, te weten : het aanleggen van voedselvoorraden. Ik ben dan meer een survivalist 'pur sang'. Wat ik niet mee kan nemen is voor mij waardeloos.

Link to post
Share on other sites

Hoi advivo,

 

Je hebt een niet standaard kijk op de zaken, dwz nog minder standaard dan veel preppers en die zijnnog steeds al redelijk bijzonder.

Dus je bent bijzonder interesant, waarom geloof je in mobilitiet, dat denk ik te kunnen opmaken?

Of geloof je net als ik dat je eigenlijk het beste richting australie kunt vertrekken?

 

Ben heel benieuwd naar je visie en gedachte hierover, kan nog heel anders zijn dan wit ik beschrijf natuurlijk, wie weet kunnen we wat leren, en daar zijn we hier voor.

Ps van harte welkom op het forum.

 

Ik moet inderdaad de voorstelronde nog eens invullen. Zal ik binnenkort ook doen. Maar 'anoniem' bestaat niet he.... Als ik mijn visie op prepping online gooi en mijn (nogal vergaande) voorbereidingen daarvoor, zullen de meeste hier het goed begrijpen... Maar buiten een shtf situatie zul je enkel de aandacht van de overheid trekken. En dan is het maar de vraag hoever de beheerder van deze site waarde hecht aan onze anonimiteit....

 

Ik ben geen 'prepper' volgens de betekenis die de meesten eraan binden, te weten : het aanleggen van voedselvoorraden. Ik ben dan meer een survivalist 'pur sang'. Wat ik niet mee kan nemen is voor mij waardeloos.

Link to post
Share on other sites

Vandaag weer even 5 zakken rijst ingeslagen. Denk dat ik dan wel even genoeg rijst heb en de rest weer ga aanvullen :p.

Surinaamse rijst die ik laatst had gekocht (zo'n zak van 4,5 kilo die overal in de winkel ligt) was echt superplakkerig, dus nu maar gewoon onze favoriete rijst gekocht, moet wel lekker blijven natuurlijk ;).

Alleen heb ik nog steeds niet echt goed een idee van wat ik nu (voor hoelang) in huis heb. Moet daar nog echt handigheid in krijgen.. :)

Link to post
Share on other sites
ik vind juist die plakrijst lekker

droog vind ik een stuk minder

plakrijst met maggi en ragout

heerlijk

 

Ja, heb er verder ook niet echt een hekel aan, maar het eten werd moeilijk te scheppen, je kunt er gewoon rijstballen van maken :cool:.

Wij hebben van die Silvo parboiled rijst, lekker snel klaar en die grote zakken zijn ideaal :)

Link to post
Share on other sites

Het is mogelijk dat ik zelf een inschattingsfout maakt maar ik heb de indruk dat de meeste mensen die reageren met "zoveel maanden voedsel" een iets te positieve inschatting maken van hun voorraad.

 

Ik heb zelf zowat een complete buurtsuper in mijn kelder staan en ik durf toch echt niet verder dan 3 maanden in te schatten.

Denk je nou niet dat als je straks in een SHTF situatie zit, je veel meel calorieën nodig zal hebben dan nu?

Je levensstijl zal aanzienlijk veranderen.

Je zal dus niet meer met je luie reet met de auto naar je werk gaan, en dan ongeveer 8 uur op een stoel zitten.

 

Je zal vanaf vroeg in de ochtend, tot laat in de avond bezig (moeten) zijn met het vergaren van voedsel, het aanleggen van voorraden, en creëren van voorzieningen.

Je gaat het dan niet meer redden met 2500Kcal

 

Het lijkt erop dat de meeste mensen vergeten dat we 3 maaltijden nuttigen waarvan er 2 broodmaaltijden zijn

Ik heb redelijk wat graan omdat we het leuk vinden om zelf brood te bakken (nu alleen in het weekend)

Maar ik denk dat de meeste preppers de warme maaltijd als belangrijkste zien, terwijl dat toch het ontbijt zou moeten zijn

 

Graan is heel lang houdbaar zolang je het maar droog (en donker) kan opslaan.

Gist is een ander verhaal maar ik heb goed hoop dat mijn droge gist het wel 10 jaar kan volhouden.

 

Uiteraard ga ik er niet van uit dat ik 100% afhankelijk zal zijn van mijn voorraden, want anders ben ik na 3 maanden net zover al ik zou zijn zonder enige voorraad.

 

Het zal zaak zijn om zo snel mogelijk voedsel te verbouwen/vangen/kweken en ik ga er van uit dat ik na 3 maanden hiertoe instaat zal zijn.

Vandaar dat ik ook niet verder ga dan 3 maanden.

Link to post
Share on other sites
Gast Dick Berts

@Kalou121. Voor 11 maanden bijkopen. Het minste dat ons binnenkort gaat overkomen is hyperinflatie. Dan ben je alleen maar spekkoper met je voorraad. Zelfs als je vegetarier bent.

Link to post
Share on other sites
ik vind juist die plakrijst lekker

droog vind ik een stuk minder

plakrijst met maggi en ragout

heerlijk

 

Bij Lidl hebben ze regelmatig blikken ragout voor 1 euro, ik koop er dan ook meteen altijd een hoop blikken doperwten bij. Plakrijst, doperwten en ragout is een prima combinatie.

Link to post
Share on other sites
@Kalou121. Voor 11 maanden bijkopen. Het minste dat ons binnenkort gaat overkomen is hyperinflatie. Dan ben je alleen maar spekkoper met je voorraad. Zelfs als je vegetarier bent.

 

Gewoon iedere dag naar de supermarkt en de chinees toegaan, voedsel van de supermarkt sla je op en de afhaal maaltijd eet je op

Link to post
Share on other sites
Bij Lidl hebben ze regelmatig blikken ragout voor 1 euro, ik koop er dan ook meteen altijd een hoop blikken doperwten bij. Plakrijst, doperwten en ragout is een prima combinatie.

 

mag jij raden wat ik vanavond eet mahahaha

 

ennuh om voorraad te bouwen moet je dit doen

 

boodschappen lijstje x3

copy canning; wat je toch al neemt maar dan extra om op te slaan

 

begrijp me niet verkeerd ik ga graag uit eten maar iedere dag kost je echt een berg geld

Link to post
Share on other sites

Afgelopen weekend nog maar eens een vriend tijdens de BBQ uitgelegd dat het niet onverstandig zou zijn om ook wat voedsel in te slaan. Zijn antwoord was zoals verwacht: "maar ik ga elke week gewoon naar de supermarkt". Het blijft moeilijk om mensen aan hun verstand te peuteren dat een voedselvoorraad van minstens 1 maand geen overbodige luxe is.

 

Ik denk dat het werkelijk schrikbarend is hoe weinig mensen maar voor meer dan een paar dagen voedsel in huis hebben.

Link to post
Share on other sites
Afgelopen weekend nog maar eens een vriend tijdens de BBQ uitgelegd dat het niet onverstandig zou zijn om ook wat voedsel in te slaan. Zijn antwoord was zoals verwacht: "maar ik ga elke week gewoon naar de supermarkt". Het blijft moeilijk om mensen aan hun verstand te peuteren dat een voedselvoorraad van minstens 1 maand geen overbodige luxe is.

 

Ik denk dat het werkelijk schrikbarend is hoe weinig mensen maar voor meer dan een paar dagen voedsel in huis hebben.

 

de welvaart is de pest voor de menselijke geest, welvaart draait uiteindelijk uit op gemakzucht. en gemakzucht draait uit op paniek wanneer het mis zal gaan.

rellen zullen ook niet meteen uitbreken, mensen zullen eerst vol ongeloof toekijken wat er gaande is en wat er mogelijk nog te herstellen is door de overheid.

juist in de eerste uren na een bankencrisis kun je nog flink toeslaan met eten kopen en brandstof inslaan(vergeet de smeerolie niet).

 

vroeger hadden de mensen niet superveel te besteden maar zorgden wel altijd dat ze iets achter de hand hadden, (appeltje voor de dorst) en tegenwoordig zitten ze je verbouwereerd aan de staren als je zegt dat ze beter wat in gaan slaan.

Link to post
Share on other sites

Vandaag weer aan het preppen geweest met zoon en manlief. Alles weer op datum gezet om te rouleren, weer een maand extra aan eten, langer als we gelijk op rantsoen zouden gaan. Bij de action nog gevriesdroogde pasta's gehaald, (culiquick) vanavond uit proberen of deze smaken. Binnenkort gaan we nog naar de biologische boer om groenten te halen voor het inmaken. Ongeveer September gaan we nog voor drie gezinnen aardappels halen. Hopelijk is de boel dan nog niet in geklapt...we zullen zien.

 

We zitten nu op ongeveer op een half jaar aan eten.

Link to post
Share on other sites

Melk ed. Kunnen dan dus niet voor een lange periode opgeslagen worden veel andere dingen met kleine aanpassingen al snel tot een jaar.

Dan hanteer je first in first out, de spullen die je het langste hebt en dus bijna over de datum gaan eet je gewoon op en vul je aan.

 

melk is niet lang houdbaar, maar je zou wel bijvoorbeeld melk poeder kunnen aanschaffen. Heb je alleen wat water nodig.

(geen idee hoe het smaakt zelf nog nooit geprobeerd.

Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...