Ga naar inhoud

Thexder

Lid
 • Aantal items

  284
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Thexder

 1. Je bak modificeren was vroeger alleen nodig als je boven de 1200 baud uit kwam, packet radio is gewoon ontzettend traag. Geen probleem overigens als je enkel ASCII data overzet in de vorm van tekst. Juist de enorme bandbreedte die we tegenwoordig ter beschikking hebben heeft ervoor gezorgd dat alles grafisch van aard geworden is. Om effectief te communiceren heb je eigenlijk geen enorme bandbreedte nodig. Ik zal eens kijken wat tegenwoordig gangbaar is voor de 27mc.
 2. Tegenwoordig is het een registratie maar tot een jaar of 3 geleden was het nog een vergunning waar je ieder jaar wat geld voor moest betalen. Overigens is het behalen niet zo heel erg moeilijk hoor, sinds morse niet meer verplicht is kan iedereen met een gedegen telematica/elektronica opleiding met een paar uurtjes studeren op de aanvullende bepalingen het F examen afleggen. Voor de absolute noob is zoiets ook niet weggelegd. Tot een paar jaar geleden mogen de houders van een N licentie ook niet werken op de HF banden. Ik vermoed dat men heeft gekozen voor deze weg om de drempel lager te maken, het radio amateurisme word vooral gekenmerkt door de hoge gemiddelde leeftijd. Het heeft ook niet de aantrekkingskracht die het ooit had, tegenwoordig is communicatie zo alom aanwezig en als vanzelfsprekend beschouwt dat maar enkelen doorhebben welke complexiteit er achter schuil gaat. Zitten hier ook mensen met een 'packet radio' verleden? Vroeger op de CB erg veel mee bezig geweest. Ondenkbaar tegenwoordig in het tijd van supersnelle glasvezelnetwerken
 3. Gewoon een voorraadje whisky en wodka aanleggen. Is goed als ontsmettingsmiddel, ruilmiddel en met een fles wodka maak je overal vrienden. Zeker in tijden waarin het wat minder gaat.
 4. Als SHTF dan trekken wij gewoon een paar aardappelen of suikerbieten uit de polderklei
 5. Vandaag maar weer eens een testje gedaan, hazelnootpasta een jaar over de datum: - structuur oogt nog steeds goed, smaak is echter iets minder krachtig als normaal Nu 12 uur later nog steeds geen buikpijn of buikloop. Conclusie: hazelnootpasta is prima over datum te consumeren, echter kan de smaak wat afnemen.
 6. C1000 verkoopt macaronislurfjes voor 29 cent. Deze bevatten nauwelijks eiwitten en koolhydraten (iets van 2 gram eiwit en 22 gram koolhydraten per 100 gram) ik vraag me werkelijk af waar het van gemaakt is? Gerecycled karton? Lidl verkoopt ook pondspakken voor 45 cent, dat is het goede spul 8 gram eiwit en iets van 80 gram koolhydraten per 100 gram. Gemaakt van echte durum tarwegries, zoals dat hoort bij pasta. Vergeet die dure merken maar, die zijn vaak gemaakt door naast griesmeel ook gewoon bloem te gebruiken, dat is gewoon het goedkopere spul dat men voor meer geld probeert te verkopen. 45 cent voor een pond droge pasta van goede kwaliteit, dat zijn de betere deals. Lekker veel van inslaan want het is heel lang houdbaar, zeer voedzaam en gemakkelijk te bereiden. Ook niet onbelangrijk, met pasta kun je eindeloos varieren.
 7. Lekker laten staan, die blikken van Lidl zijn niet te eten. 1 maal ballen in sate gehaald, 1 maal ballen in texaanse saus. Beiden waren echt niet te eten. Smakeloos seperator vlees in matige saus. Kun je gewoon beter knakworsten kopen, zelfde voedingswaarde, smaken beter en zijn voordeliger. Als je dierlijke eiwitten wilt uit blik bij Lidl kan je het beste voor de ingeblikte vis kiezen, ze hebben lekkere makreel in zonnebloemolie en diverse soorten haring. Lekkerder en gezonder.
 8. @KS: Jouw 'mes' lijkt meer op een Klingon wapen Wat is het praktische nut van zo'n mes? Ik snap dat het voor de show en voor de hobby erg leuk is. Maar wat kan je er als prepper praktisch mee doen? Ik heb zelf aardig wat Mora messen, lekker licht, razor sharp en belachelijk betaalbaar. Dat lijkt mij dan weer het ideale mes voor een prepper
 9. Even wat foto's van Mora companion t.o.v. een Fallkniven F1 Mes in de sheath: Van links naar rechts F1, companion stainless, companion carbon en companion carbon heavy duty De companion heavy duty heeft een groter handvat en een flink dikker lemmet dan de reguliere companion. Uiteraard niet zo dik als de F1. Van boven naar onder, companion, companion heavy duty, F1 Naar mijn mening zijn de carbon steel varianten scherper te slijpen dan de stainless uitvoering. Het stainless mes gebruik ik in de keuken en is een prima mes voor het snijden van vlees en groenten, scherper dan al mijn andere keukenmessen. Zo'n F1 is leuk maar de Mora's zijn prima messen om daadwerkelijk te gebruiken, als je er eentje verpest ben je niet meteen een kapitaal armer. De reguliere companion kost meestal minder dan 15 euro en de heavy duty variant is maar een paar euro duurder. Zoals je ziet heb ik meerdere Mora's, altijd fijn zo'n stukje redundantie.
 10. Vandaag is de 'dag voor de radio amateur' in de Americahal te Apeldoorn. Ik ga denk ik maar eens op zoek naar een HF transceiver.
 11. Het is waarlijk wonderzalf. Weet ik uit eigen ervaring
 12. Ik ben niet zo thuis in het gebruik van anti-biotica maar voor wonden is er reeds enkele jaren een wondermiddel op de markt genaamd: "L-Mesitran". Deze zalf is verkrijgbaar in 2 varianten een zalf voor wonden en een gel voor het opvullen van diepe wonden. Ik heb altijd een tube op voorraad in mijn medicijnkast, ik ken geen ander middel dat de wondgenezing zo goed bevordert als L-Mesitran.
 13. Mora compagnion is een heel fijn mes, zeer scherp, ligt prettig in de hand en heel betaalbaar. Ik gebruik hem vaak in de keuken, veel scherper dan mijn keukenmessen. Als all round survival mes lijkt hij mij minder geschikt maar voor de bereiding van voedsel is het een fantastisch mes.
 14. Doodgaan van de honger ook niet!
 15. In tijden van grote nood is er waarschijnlijk geen werkend justitieel apparaat dat d.m.v. het geweldmonopoly de wetgeving kan afdwingen. In zo'n geval is het ieder voor zich. Toch is het zo dat als de orde weer hersteld is en er onderzoeken volgen naar wat zich daadwerkelijk heeft voorgedaan de rechter kan concluderen dat 'de plundering' heeft plaatsgevonden onder verzachtende omstandigheden. Het kan b.v. zo zijn dat de geplunderde op een enorme voedselvoorraad zat terwijl de buren dood gingen (letterlijk) van de honger. Ik kan mijzelf voorstellen dat de rechter oordeelt dat je je buren in nood had moeten helpen, het helpen van je medemens in nood is namelijk je burgerplicht.
 16. Indrukwekkend maar weet je ook hoe je al die medische artikelen dient te gebruiken?
 17. Ziet er leuk uit, prijzen vallen ook wel mee. Is denk ik wel een leuke stoof om in de zomer lekker buiten te koken. Maar voor indoor lijkt zo'n stoof mij niet geschikt. Of heeft iemand wel een idee over enige roet productie?
 18. De polder loopt niet direct vol hè, daarnaast werken de gemalen automatisch. Zelfs als er even een shtf situatie zich voordoet dan nog is er tijd genoeg om de gemalen later alsnog aan te slingeren, prioriteit heeft het opblazen van de bruggen met het 'oude land'
 19. Het viva forum is daarentegen weer super vermakelijk Deze van ene Ivetje: Voedsel kan niet onbetaalbaar worden. Dan koopt nl niemand het meer en blijven de supermarkten ermee zitten. En wat doen ze dan? Juist, de prijs omlaag en dan is het dus weer betaalbaar. Ivetje snapt kennelijk niet dat de prijs word bepaald door de schaarste en dat je zonder voedsel gewoon dood gaat. Alsof de supermarkt blijft zitten met zijn voorraden als de prijzen zo hoog oplopen dat mensen het niet meer kunnen kopen? Oorzaak en gevolg zijn niet voor iedereen te doorgronden. Kennelijk zijn er mensen die niet op de hoogte zijn van het feit dat het overgrote deel van de wereldbevolking bijna zijn volledige inkomen kwijt is aan enkel voedsel.
 20. Ik ken preppers.nl juist vanwege het fok forum, niet iedereen op fok is een schaap. Er zitten daar genoeg mensen met een zeer realistische kijk op het leven. Het leuke aan fok is dat er juist ruimte is voor discussies waar de meningen tot beide uitersten van het spectrum de revue passeren.
 21. Volgens mij kun je bijna alles wel bestellen zolang het legaal is.
 22. Ik acht Flevoland toch net iets veiliger dan de randstad regio. Flevoland heeft hele goede dijken en de gemalen werken elektrisch. Laten er nu net een heleboel windmolens in Flevoland staan. When SHTF hoeven we alleen maar de bruggen met het oude land op te blazen om zelfvoorzienend te zijn
 23. Natuurlijk moet je altijd goed opletten met wie je te maken hebt. Maar te argwanend maakt je echt paranoide mijns ziens. Natuurlijk zijn er slechte mensen maar ga er maar vanuit dan minstens 98% van de mensen geen verkeerde bedoelingen heeft. Van die 2% is slechts maar een klein percentage echt in staat tot het begaan van zinloos geweld, juist 'zware criminelen' zijn meestal zo succesvol omdat ze slechts geweld toepassing indien dit noodzakelijk is voor groot gewin. Je kan veel beter werken aan je uitstraling, de kans dat je het slachtoffer word is namelijk aanzienlijk kleiner indien je een solide uitstraling hebt. Juist de kleingeestige straatrover is op zoek naar de zwaksten in de samenleving.
 24. Het beste huisdier voor tijdens de SHTF? Gestoofde dakhaas en gebakken rat zijn best goed te eten
×
×
 • Nieuwe aanmaken...