Ga naar inhoud
GENEGEERD

Vis in blik


Dr.Prepper
 Share

Recommended Posts

Ik heb de indruk dat het aanbod voor lang houdbare vis in blik misschien wel groter is dan vlees in blik. Tenminste, als het om de 'pure' vis gaat (tonijn, zalm, sardine, anchovis), bij vlees zit er denk ik vaker ook allemaal jus bij, en soms ook groenten.

 

Welke vis in blik is bij jullie favoriet?

Bij mij de tonijnmoten in water en/of olijfolie.

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Tonijn heeft ook mijn grote voorkeur, het is een perfecte bron van eiwitten en daarmee kan je elke pasta/rijst/peulvruchten/broodmaaltijd wel een stuk meerwaarde geven. Blikje tomatenpuree erbij, wat peper en zout, voila. Tijdens een SHTF kan je zo prima een maaltijd maken waar je u tegen zegt :)

 

Zalm heb ik (nog) niet, omdat tonijn dan toch wat meer favoriet is.

Anchovis zou ik niet zo snel als prepfood nemen, omdat er meestal ook wel erg veel olie bij zit, en het zijn maar iniminivisjes. Dan beter sardientjes.

Of wat lekkere blikjes krab, en dan heel decadent gaan zitten dineren bij de poepventilator :) haha. Nou, eerst maar nog wat meer tonijn kopen.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast urbanprepper

Ik mag toch aannemen dat als er echt schrikbarende hoeveelheden zware metalen in de vis zou zitten dat deze niet verkocht zou mogen worden.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik mag toch aannemen dat als er echt schrikbarende hoeveelheden zware metalen in de vis zou zitten dat deze niet verkocht zou mogen worden.

 

Dat denk ik ook.

Ik ben helaas wel het vertrouwen verloren dat de overheid die dit soort inspecties moet doen dezelfde "wat is nog gezond" regels volgt als ik het doe.

Vandaar mijn toegevoegde opmerking "Van een paar keer tonijn eten ga je niet dood, maar het verhoogt wel de kansen."

Link naar reactie
Share on other sites

Zijn er getallen bekend over de hoeveelheid zware metalen in vis????

 

Vast wel, maar dan komt natuurlijk de vraag "hoeveel is schadelijk?" En dan ben je weer bij af.

Ik denk dat je kunt stellen dat zware metalen altijd schadelijk zijn.

 

Vooral de roofvissen hebben last van hogere concentraties.

 

Btw, ik heb daar ooit eens een korte blog aan besteed: http://www.overbeterleven.nl/2012/04/10/vis-welke-goed-voor-ons/

Volg vooral de link naar de WP.

Link naar reactie
Share on other sites

Voor ingeblikte vis in olie: de omega 3-vetzuren vermengen zich met de olie. Als je de olie afgiet, gaat een groot deel van die gezonde vetten mee. Just sayin'.

 

Sardines. Ik vind het wel een gedoe de graten eruit te halen.

De graten geven sardines een beetje krokantheid, heerlijk, ik laat ze altijd zitten.

Link naar reactie
Share on other sites

ik vind vis lekker

 

ik heb graag:

-zalm in blik

-tonijn in blik

-haring in blik

-makreel in blik

john west en deepblue

dat zijn toch wel mijn favo,s

 

wat vlees in blik betreft vind ik het nog wel meevallen eerlijk gezegd.

unox is mijn vriend:D

-frankfurters in blik

-bockworst in blik

-kaasknakworstjes in blik

-gehaktballetjes in curry in blik

-gehaktballetjes in satesaus in blik

-gehaktballen in jus 4 in een blik

-smac in blik

-schouderham in blik

-leverpastei in blik

-luncheon meat(boterhamworst)in blik

-stoofvlees in blik(merk:coertjens)>bij de plus

-droge bifiworstjes in blik(merk:campbells dacht ik)>bij de plus

 

er is genoeg te vinden in blik, alleen je moet ervoor naar verschillende supermarkten.

 

hoop dat iemand wat aan dit lijstje heeft, ik vind het allemaal wel lekker.:o

Link naar reactie
Share on other sites

Ik vind dit een razend boeiend onderwerp. Vlees is of beperkt verkrijgbaar of beperkt houdbaar.

 

Ik herinner me nog heel goed een fragment uit een film (i am legend) waarin een vrouwelijke tegenspeelster van Will Smit uitsprak dat ze ergens "Bacon" (ontbijtspek) in zijn vooraad had gevonden.

Nou, dat leek me zoiets idioots: dat heb je gewoonweg niet meer voorhanden als er een SHTF scenario heeft plaatsgevonden. Je houdt dat gewoonweg niet meer goed in zo'n situatie.

Totdat ik hierop kwam:

 

Ik heb het net zo voorbereid als zij doet, maar heb het zooitje geweckt in plaats van 'pressure canning'.

anderhalf uur op 100 graden doodt de bacteriën ook wel.

Onlangs een pot geopend die ik ruim 1 jaar geleden heb geweckt: geen smaakverschil, prima en lekkere bacon: gewoonweg heerlijk in de pannenkoek!

 

Naar mijn idee blijft dit ook na een aantal jaren nog goed genoeg om te eten. Ik ga binnenkort dus weer eens flink inslaan.

(Kleine tip: de plakjes moeten niet te dun zijn. Indien mogelijk: laat de plakjes wat dikker snijden)

Echt een oppepper in een SHTF scenario! (en als je een keer geen bacon in je voorraad(koel)kast hebt)

Link naar reactie
Share on other sites

ik vind vis lekker

 

ik heb graag:

-zalm in blik

-tonijn in blik

-haring in blik

-makreel in blik

john west en deepblue

dat zijn toch wel mijn favo,s

 

wat vlees in blik betreft vind ik het nog wel meevallen eerlijk gezegd.

unox is mijn vriend:D

-frankfurters in blik

-bockworst in blik

-kaasknakworstjes in blik

-gehaktballetjes in curry in blik

-gehaktballetjes in satesaus in blik

-gehaktballen in jus 4 in een blik

-smac in blik

-schouderham in blik

-leverpastei in blik

-luncheon meat(boterhamworst)in blik

-stoofvlees in blik(merk:coertjens)>bij de plus

-droge bifiworstjes in blik(merk:campbells dacht ik)>bij de plus

 

er is genoeg te vinden in blik, alleen je moet ervoor naar verschillende supermarkten.

 

hoop dat iemand wat aan dit lijstje heeft, ik vind het allemaal wel lekker.:o

 

Bijna alles hiervan staat ook in mijn voorraadkast en is ook prima rechtstreeks uit blik te eten :) Ik heb alleen nog niet kip of lappen vlees in blik kunnen vinden..

Link naar reactie
Share on other sites

ik vind vis lekker

 

ik heb graag:

-zalm in blik

-tonijn in blik

-haring in blik

-makreel in blik

john west en deepblue

dat zijn toch wel mijn favo,s

 

wat vlees in blik betreft vind ik het nog wel meevallen eerlijk gezegd.

unox is mijn vriend:D

-frankfurters in blik

-bockworst in blik

-kaasknakworstjes in blik

-gehaktballetjes in curry in blik

-gehaktballetjes in satesaus in blik

-gehaktballen in jus 4 in een blik

-smac in blik

-schouderham in blik

-leverpastei in blik

-luncheon meat(boterhamworst)in blik

-stoofvlees in blik(merk:coertjens)>bij de plus

-droge bifiworstjes in blik(merk:campbells dacht ik)>bij de plus

 

er is genoeg te vinden in blik, alleen je moet ervoor naar verschillende supermarkten.

 

hoop dat iemand wat aan dit lijstje heeft, ik vind het allemaal wel lekker.:o

 

Ik ben ook een visliefhebber :) heerlijk op een boterham of een toastje. Natuurlijk gaat er niets boven een verse haring, maar ook vis uit blik is veelvuldig te vinden in huize Prepperdeprep.

 

Voor prep-doeleinden geef ik persoonlijk de voorkeur aan vis in olie boven vis in water : meer calorieën en langere houdbaarheid.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik heb een blikje zalm opengemaakt en dat zag er zo onaantrekkelijk uit dat ik het niet eens meer wilde proberen. Misschien had ik een slechte te pakken, zal het nog eens proberen... Tonijn is daarentegen verrukkelijk! Verder heb ik nog wat blikjes ansjovis. Dat geeft veel smaak af in een gerecht

Link naar reactie
Share on other sites

Verder heb ik nog wat blikjes ansjovis. Dat geeft veel smaak af in een gerecht

 

Eens, ansjovis wordt in recepten ook vaak gebruikt in plaats van zout, maar dan natuurlijk veel rijker van smaak. Ben er grote fan van! Vooral de potjes en blikjes uit Spanje (en Italië) daar kunnen 'onze' John West, Deep Blue en Princes toch niet aan tippen.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
De Aldi heeft makreelfilet (graatloos) in zonnebloemolie, in een blikje: 125g netto, uitgelekt 88 g vis. €0,99. Houdbaar tot maart 2017.

Niet duur, en goed te doen.

 

Dat vind ik in verhouding best wel duur

Als je ooit bij de colruyt kom (is in België) dan kan je daar tonijn aanschaffen van het huismerk everyday

uitlekgewicht is 155 Gram en kost ongeveer 60 cent per blikje

energiewaarde zit rond de 850 kJ/100g (in olie)

En voor tonijn in eigen nat zit dit rond de 460 Kj/100g

Ze hebben ook gekookte aardappeltjes in blik voor 60 cent per blik van 800g (uitlek 530g)

Heeft energiewaarde van 237 kJ/100g

 

Ik moest me zelfs verantwoorden bij de kassa. Er gaan 48 blikjes tonijn in een doos.

2 dozen in olie, 2 dozen in eigen nat

Ik weet nog goed dat de bedrijfsleider alle blikjes heeft uitgepakt omdat men dacht dat ik iets anders in deze dozen had gestopt want wie koopt er nu 192 blikken

tonijn ?

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Het is ook een perfecte bron van zware metalen :(

 

Van een paar keer tonijn eten ga je niet dood, maar het verhoogt wel de kansen.

 

Klopt helemaal OBL. Het is zelfs zo erg dat het afgeraden wordt om meer dan een paar keer per jaar tonijn te eten. Het eten van tonijn door jonge kinderen wordt door sommige arsten helemaal ontraden.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...