Ga naar inhoud

Prepperdeprep

Lid
 • Items

  113
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Prepperdeprep

 1. Haha! leuk die plaatjes Laten we echter niet vergeten dat als er shit is in de Randstad en we moeten met zijn allen snel weg, dat je het dan niet gaat redden met je auto (het waarom laat ik aan jullie verbeelding over), de fiets is dan een hele goede optie en met zo'n karretje kun je toch serieus wat spullen meenemen.
 2. Ik bestel meestal artikelen met een levertijd code 5 (5 werkdagen) en krijg deze een week later thuisbezorgd. Soms een of twee dagen later.
 3. Mijn bestellingen bij Doijer & Kalff zijn tot nu toe iedere keer rond de aangegeven levertijd uitgeleverd. Ook wordt er binnen een dag gereageerd op emails, ik ben er best tevreden over.
 4. Je kunt je gouden munten ook kopen bij een winkel zoals bijv. van Mastrigt in Rotterdam. Afhalen en contant betalen en het wordt nergens geregistreerd.
 5. Kinderen zou ik het zeker niet vertellen, die kunnen in hun onschuld tegen de verkeerde persoon iets loslaten. Maar je hebt absoluut een vertrouwenspersoon nodig, wie dat is, dat is heel persoonlijk.
 6. Electra is een luxe, het maakt het leven makkelijker en zorgt voor entertainment. De 'generatie smartphone' lijkt niet zonder electra te kunnen, echter de mensheid heeft zich tot een goede eeuw geleden prima weten te redden zonder electra. Persoonlijk zou ik bij mijn preps de prioriteit absoluut niet bij electra leggen, er zijn wel belangrijkere zaken om in te investeren.
 7. Wij zien een infectie tegenwoordig niet meer als gevaarlijk. Het is een ongemak. Antibiotica-kuurtje en je bent ervan af. Maar 100 jaar geleden gingen mensen toch echt dood aan simpele ontstekingen. Het gevaar van antibiotica gebruik (misbruik) binnen de voedingsindustrie kan niet onderschat worden.
 8. Dat snap ik wel Advivo. Zo dacht ik er ook altijd over. Maar mijn vader is een paar jaar terug bijna overleden aan de gevolgen van een verwaarloosde blaasontsteking en sindsdien zie ik dat toch in een ander perspectief.
 9. Een kritische vraag die je jezelf moet stellen is 'wat is de meerwaarde van een BOL in Nederland?' Klein land, grotendeels onder de zeespiegel, als de gemalen stoppen hebben we een probleem. Veel chemische industrie, als er wat ploft hebben we een probleem. Kerncentrales idem (Denk ook buiten de grenzen wat dat betreft). Hoge bevolkingsdichtheid, veel culturen, kan een probleem worden. Wat voegt een BOL in een recreatiepark in Nederland toe aan je huidige woonplaats? Als je 3 hoog achter woont in Spangen kan ik me nog voorstellen dat je een BOL zoekt, maar de gemiddelde Nederlandse Vinex-bewoner, is die nou echt beter af in een vakantiechalet 30 km verderop? Waarom?
 10. Mooi weer daar Maar ik spreek geen woord Spaans, dus voor mij zou een BOL in Spanje geen optie zijn. Je moet natuurlijk wel kunnen communiceren met de omgeving als shtf en als je de taal niet spreekt ga je het niet redden. Mijn Duits is dan wel weer vloeiend, dus dat opent genoeg perspectieven
 11. Maar wijn is toch niet dorstlessend? Als ik 's avonds te veel wijn heb gedronken wordt ik de volgende ochtend juist wakker met een enorme dorst en uitgedroogde keel.
 12. Heel goed. We leven in Nederland. Niet in de USA met z'n woestijnen. Water in overvloed, ik wil het belang van schoon drinkwater niet bagatelliseren, maar als je teruggaat naar de hongerwinter 44-45 was water niet het probleem. Brandstof en voedsel, dat was het probleem.
 13. Volgens mij is dit onderwerp bij Mythbusters aan de orde geweest. Hun conclusie : broodje aap.
 14. De ducttape van Tesa (power) vind ik zelf de allerbeste kwaliteit, maar die is wel ontzettend duur. Bij Lidl heb ik laatst een aantal rollen 3M op de kop getikt voor een spotprijsje, da's ook een A-merk, alleen heb ik deze rollen nog niet gebruikt.
 15. Ik heb in het verleden weleens een aantal weken buiten mijn grote boodschap moeten doen, en toen gebruikte ik gewoon bladeren om mee af te vegen. Ging op zich prima, wel opletten dat je geen brandnetels pakt On te ruilen ben ik het ermee eens dat alcohol en sigaretten heel waardevol zullen zijn. Denk ook eens aan wegwerpaanstekers.
 16. Ik zou met een gore oude emmer dat water uit de sloot halen en het ergens in privacy filteren
 17. Vanwaar de 8 minuten? Ik kan me in een situatie met brandstoftekorten voorstellen dat je zo kort mogelijk wilt koken. De babyflesjes voor mijn kinderen hoefde ik maar 1 minuut uit te koken volgens de info van het consultatieburo (info moet ik even terugzoeken voor de zekerheid).
 18. Mijn vrouw zegt altijd : 'ik heb liever dat je waterfilters en gereedschappen koopt dan dat je je geld in de kroeg uitgeeft' en daar heeft ze gelijk in. En aangezien ik veel van de gear die ik koop ook daadwerkelijk gebruik is het zeker geen 'waste'. Overigens heb ik niets tegen kroegen hoor
 19. Na shtf verplaats ik mij met de fiets (voor shtf ook trouwens ). Geeft ook een behoorlijke actieradius én het belangrijkste is dat ik alles kan repareren, het meeste ook on-the-road, met simpel basisgereedschap.
 20. Die heb ik ook! De brie van dat merk is ook erg lekker.
 21. Mooi! Ik heb zelf de Field-pup van SOG, die is wat minder 'tactisch' maar heeft na jaren dagelijkse keukendienst zijn kwaliteit en duurzaamheid wel bewezen.
 22. Dat over die boerenkool kan ik onderschrijven. Ik heb bepaald geen groene vingers, maar zelfs ik heb de afgelopen (strenge) winter boerenkool kunnen oogsten. Van één plantje kun je iedere week een paar blaadjes oogsten, dus je hebt wel een flink aantal plantjes nodig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...