Ga naar inhoud

Prepperdeprep

Lid
 • Aantal items

  113
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Prepperdeprep's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

10

Community reputatie

 1. Geloven? Dat is nou juist het punt, je hoeft niets te geloven, het gaat om feiten. Feiten, zoals in geschiedenis.
 2. Haha! leuk die plaatjes Laten we echter niet vergeten dat als er shit is in de Randstad en we moeten met zijn allen snel weg, dat je het dan niet gaat redden met je auto (het waarom laat ik aan jullie verbeelding over), de fiets is dan een hele goede optie en met zo'n karretje kun je toch serieus wat spullen meenemen.
 3. Dat is dus niet waar. Eerder het tegendeel. Zoals Jester al aangaf, lees eens het boek 'geld, goud en zilver' om wat meer achtergrondinfo te krijgen.
 4. Ik bestel meestal artikelen met een levertijd code 5 (5 werkdagen) en krijg deze een week later thuisbezorgd. Soms een of twee dagen later.
 5. Mijn bestellingen bij Doijer & Kalff zijn tot nu toe iedere keer rond de aangegeven levertijd uitgeleverd. Ook wordt er binnen een dag gereageerd op emails, ik ben er best tevreden over.
 6. Je kunt je gouden munten ook kopen bij een winkel zoals bijv. van Mastrigt in Rotterdam. Afhalen en contant betalen en het wordt nergens geregistreerd.
 7. Als een valuta is gevallen en er is geen vertrouwen meer zal een regering onder enorme druk staan om zo snel mogelijk een nieuwe valuta te introduceren, immers anders gaat de bevolking op zoek naar andere betaalmiddelen en verliest een overheid de controle over de bevolking. Men zal zo snel mogelijk een nieuwe valuta willen introduceren, echter op één of andere wijze zal men ervoor moeten zorgen dat er vertrouwen in de nieuwe valuta ontstaat. Er zal dus één of andere 'dekking' aan de nieuwe valuta moeten worden toegekend. Deze dekking dient wel een algemeen erkende waarde te hebben. Zout, vastgoed, grond is allemaal mogelijk, echter nogal onpraktisch. Goud en zilver hebben zich al bewezen en vormen de meest voor de hand liggende keuze.
 8. Kinderen zou ik het zeker niet vertellen, die kunnen in hun onschuld tegen de verkeerde persoon iets loslaten. Maar je hebt absoluut een vertrouwenspersoon nodig, wie dat is, dat is heel persoonlijk.
 9. ABN Amro internetbankieren ligt er alweer uit. Kennelijk zijn ze nog steeds bezig met aanpassingen.
 10. Electra is een luxe, het maakt het leven makkelijker en zorgt voor entertainment. De 'generatie smartphone' lijkt niet zonder electra te kunnen, echter de mensheid heeft zich tot een goede eeuw geleden prima weten te redden zonder electra. Persoonlijk zou ik bij mijn preps de prioriteit absoluut niet bij electra leggen, er zijn wel belangrijkere zaken om in te investeren.
 11. Gerrit Zalm? Ik denk dat wij er verschillende definities van het begrip 'eerlijke arbeid' op nahouden.
 12. Zolang je de voorraad betaalt met je eigen geld dat je door eerlijke arbeid hebt verkregen is er niets asociaals aan hoor, althans zo denk ik erover. Maar ik vind een jaar ook wel het maximum, daarna moet je toch meer richting eigen voedselproductie gaan denken.
 13. Wij zien een infectie tegenwoordig niet meer als gevaarlijk. Het is een ongemak. Antibiotica-kuurtje en je bent ervan af. Maar 100 jaar geleden gingen mensen toch echt dood aan simpele ontstekingen. Het gevaar van antibiotica gebruik (misbruik) binnen de voedingsindustrie kan niet onderschat worden.
 14. Dat snap ik wel Advivo. Zo dacht ik er ook altijd over. Maar mijn vader is een paar jaar terug bijna overleden aan de gevolgen van een verwaarloosde blaasontsteking en sindsdien zie ik dat toch in een ander perspectief.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...