Ga naar inhoud

Inmaken / wecken is weer helemaal in


glavrijsen
 Delen

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Geldt die gratis verzending ook voor verzending naar Europa?

 

Nee, gratis alleen binnen de VS. Ik heb even snel geprobeerd meer informatie te krijgen van Amazon.

Bij verzenden staat:

 

Standard Shipping

Note: The above rates apply to all European countries listed in Shipping Times to Europe, except for the United Kingdom and Turkey.

 

Product Category Per Shipment Per Item

 

Kitchen, $4.99 $1.99/lb

 

Nu weet ik natuurlijk niet hoe zwaar die pan is, maar ik heb 4 kilo aangehouden, is ongeveer 8 lb

even naar boven afgerond:

de pan 89,--

verzenden 5,--

gewicht 8x2 16,--

is ongeveer $ 110,-- = ongeveer € 99,--

zelf hoop ik natuurlijk dat ik er niet al te ver naast zit met deze berekening.

Wat ik niet weet is of er douanekosten op het pakje zijn, of misschien wel bezorgkosten door de post, DHL of iets dergelijks.

Dit wil ik nog verder uitzoeken, daarom heb ik nog niet besteld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt niet, aangezien het volumegewicht hoger ligt dan je echte gewicht.

Ga de berekening niet helemaal uit de doeken doen, maar je moet rekenen op 20,13 lb voor deze afmetingen.

Voor België komt daar nog 1.7% invoerrechten en 21% BTW bij + een inklaringsfee te betalen aan DHL, de post of wie ook de inklaring doet van je pakket. Dat kost typisch rond de 15 euro...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Nou ja zeg, lees ik net in ons plaatselijk krantje.

 

Het Voorlichtingsbureau Voor Voeding adviseert al sinds 1985 geen groenten en geen vlees meer te wecken, doch voortaan in te vriezen. Doe oude voorraad weg,

 

Dar ga ik even achteraan zeg. Sowieso is dat een oud bericht want dat voorlichtingsbureau bestaat al sinds 1998 niet meer, is gefuseerd tot Voedingscentrum:

Stichting Voedingscentrum Nederland is opgericht in 1998 en is ontstaan uit een fusie van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding, het landelijke informatiecentrum Voedselovergevoeligheid, Stichting Voeding Nederland en de stuurgroep Goede Voeding. Het Voorlichtingsbureau is in 1941 ontstaan vanwege de Tweede Wereldoorlog. Het doel was de bevolking te informeren over de mogelijkheden om voedsel te bereiden uit ongebruikelijke grondstoffen. Zo gaf men bijvoorbeeld advies over het klaarmaken van bloembollen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ja zeg, lees ik net in ons plaatselijk krantje.

 

Het Voorlichtingsbureau Voor Voeding adviseert al sinds 1985 geen groenten en geen vlees meer te wecken, doch voortaan in te vriezen. Doe oude voorraad weg,

 

Dar ga ik even achteraan zeg. Sowieso is dat een oud bericht want dat voorlichtingsbureau bestaat al sinds 1998 niet meer, is gefuseerd tot Voedingscentrum:

Stichting Voedingscentrum Nederland is opgericht in 1998 en is ontstaan uit een fusie van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding, het landelijke informatiecentrum Voedselovergevoeligheid, Stichting Voeding Nederland en de stuurgroep Goede Voeding. Het Voorlichtingsbureau is in 1941 ontstaan vanwege de Tweede Wereldoorlog. Het doel was de bevolking te informeren over de mogelijkheden om voedsel te bereiden uit ongebruikelijke grondstoffen. Zo gaf men bijvoorbeeld advies over het klaarmaken van bloembollen.

 

Het voedingscentrum roept het nog steeds: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/trefwoord/wecken.aspx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ja zeg, lees ik net in ons plaatselijk krantje.

 

Het Voorlichtingsbureau Voor Voeding adviseert al sinds 1985 geen groenten en geen vlees meer te wecken, doch voortaan in te vriezen. Doe oude voorraad weg,

 

Dar ga ik even achteraan zeg. Sowieso is dat een oud bericht want dat voorlichtingsbureau bestaat al sinds 1998 niet meer, is gefuseerd tot Voedingscentrum:

Stichting Voedingscentrum Nederland is opgericht in 1998 en is ontstaan uit een fusie van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding, het landelijke informatiecentrum Voedselovergevoeligheid, Stichting Voeding Nederland en de stuurgroep Goede Voeding. Het Voorlichtingsbureau is in 1941 ontstaan vanwege de Tweede Wereldoorlog. Het doel was de bevolking te informeren over de mogelijkheden om voedsel te bereiden uit ongebruikelijke grondstoffen. Zo gaf men bijvoorbeeld advies over het klaarmaken van bloembollen.

 

Klopt. De reden is omdat veel mensen niet meer weten hoe ze moeten wecken dus doen ze maar wat want het is hip. Vaak word er niet schoon genoeg gewerkt of handhaven ze te korte tijden. Ook word canning of inmaken (al eerder een kleine discussie met Geert over gehad) vaak verward met wecken door mensen die niet weten wat ze doen.

 

Mijn hele familie weckt en ik (en zelfs mijn oma) heb nog nooit een vergiftiging meegemaakt in al die jaren.

 

Invriezen is meer noob-bestendig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
Voor fermenteren en aanverwante spullen zou ik naar http://www.brouwmarkt.nl gaan. Daar zie ik ze niet online, maar hier wel:http://www.kookwinkel.nl/tags/verzwaringssteen

 

Op http://www.brouwmarkt.nl zie ik inderdaad zo niets. Maar misschien kan ik wel zo'n glasdeksel gebruiken? De opening van mijn pot is 8cm.

 

Maar die kookwinkel site ... Die zuurkoolpotten *kwijl* http://www.kookwinkel.nl/webshop/56087-zuurkoolpotten.asp

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op http://www.brouwmarkt.nl zie ik inderdaad zo niets. Maar misschien kan ik wel zo'n glasdeksel gebruiken? De opening van mijn pot is 8cm.

 

Maar die kookwinkel site ... Die zuurkoolpotten *kwijl* http://www.kookwinkel.nl/webshop/56087-zuurkoolpotten.asp

 

Ik ga hier regelmatig kwijlen bij de mooie foto's: http://www.keukenkeramiek.nl/

Allemaal ouderwetse bewaarmethodes mbv keramiek en er zijn ook recepten te vinden.

 

De stenen die je zoekt hebben ze daar ook. :)

 

Al een keertje een gave zuurkoolpot misgelopen bij een kringloop, omdat ik eerst thuis moest opzoeken waar ik op moest letten. 15 euro slechts, maar ja, gevlogen die vogel, al een uurtje later. :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Raycoupe, wat heb je gedaan! :eek:

*bookmark site* Er gaat er hier eentje niet blij zijn :p Mocht beginnen met 1 pot (klein appartement), nu staan er al 2 potten. En morgen zal er nog eentje bijkomen want ik heb nog rode kool over.

 

Sorry. :p

 

Ik heb nog steeds geen pot, maar goede kans dat er wel hele oude azijnmoer mijn kant op komt eind dit jaar. :cool:

Ook daar had ik even pech, want een vriendin van mij had een mooie azijnpot gekregen. Ze wist nog niet wat ze ermee moest, dus ik kreeg hem nog niet mee, maar wellicht in de toekomst....

Belde ik laatst, had ze die pot naar de kringloop gebracht, mij helemaal vergeten! :(

 

Ik durf te wedden dat als ik mijn eerste pot in handen krijg, hij bij het schoonmaken breekt. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even opgezocht wat een azijnmoer is. Ik denk dat ik eentje heb. Heb apple scrap vinegar gemaakt. Blijkbaar niet hetzelfde als echte appelazijn, want die wordt met appelsap gemaakt (en het mijne met restje appel zoals de schil en het klokhuis). Er zit nu inderdaad een wit laagje op, maar was niet zeker wat het was. Dacht een mother of vinegar (zoals ze het noemen in het Engels). Apple scrap vinegar is dus eigenlijk een slap afkooksel van appelazijn, maar moest toch ergens beginnen.

Heb jij er verstand van?

IMAG2036.jpg.b7ce5c39fdd370d93ef17b7a777ca4ea.jpg

IMAG2039.jpg.b358d967188fca7970f8adb3ec15f8b5.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even opgezocht wat een azijnmoer is. Ik denk dat ik eentje heb. Heb apple scrap vinegar gemaakt. Blijkbaar niet hetzelfde als echte appelazijn, want die wordt met appelsap gemaakt (en het mijne met restje appel zoals de schil en het klokhuis). Er zit nu inderdaad een wit laagje op, maar was niet zeker wat het was. Dacht een mother of vinegar (zoals ze het noemen in het Engels). Apple scrap vinegar is dus eigenlijk een slap afkooksel van appelazijn, maar moest toch ergens beginnen.

Heb jij er verstand van?

 

 

Een beetje, want ik zit al een tijdje op zo'n azijnmoer te azen. @Piroska heeft er eentje gehad maar die heeft het uiteindelijk niet getrokken. Nu heeft ze een andere die weer voorspoedig groeit. Hopelijk krijg ik daar een stukje van.

 

Azijnmoer leeft op wijn en zet die om in wijnazijn. Duurt echt eeuwig, dus vaak wordt gezegd dat je het beste zo'n pot kan vergeten en dan na een jaartje ruik je ineens een typische azijngeur.

Nu ja, ze kunnen ook doodgaan, dus zo simpel is het allemaal dus nog niet. Ik geloof dat ze dergelijke azijnmoer ook weleens appelsap voeren om hem te stimuleren.

 

Op het moestuin forum hebben ze er hele topics over en houden ze precies de generaties bij want sommige azijnmoeren zijn al 150 jaar in gebruik. @Erny weet er vast ook alles van. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een beetje, want ik zit al een tijdje op zo'n azijnmoer te azen. @Piroska heeft er eentje gehad maar die heeft het uiteindelijk niet getrokken. Nu heeft ze een andere die weer voorspoedig groeit. Hopelijk krijg ik daar een stukje van.

 

Azijnmoer leeft op wijn en zet die om in wijnazijn. Duurt echt eeuwig, dus vaak wordt gezegd dat je het beste zo'n pot kan vergeten en dan na een jaartje ruik je ineens een typische azijngeur.

Nu ja, ze kunnen ook doodgaan, dus zo simpel is het allemaal dus nog niet. Ik geloof dat ze dergelijke azijnmoer ook weleens appelsap voeren om hem te stimuleren.

 

Op het moestuin forum hebben ze er hele topics over en houden ze precies de generaties bij want sommige azijnmoeren zijn al 150 jaar in gebruik. @Erny weet er vast ook alles van. :)

 

Ik weet dat bij appelazijn het appelsap omgezet wordt naar cider (hard cider) en dat dit dan omgezet wordt naar appelazijn (vandaar apple cider vinegar). En dat ze ook bij apple scrap vinegar kunnen voorkomen, maar dat je met een moeder van de scrap vinegar geen apple cider vinegar kan maken ... of zoiets. Maar eens vragen op de wild fermentation van FB. :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weet iemand waar je gewichten om je fermenten onder de vloeistof te houden kan kopen? Iets als dit, maar dan niet via Amazon: http://www.amazon.com/Pickle-Pebbles-Fermentation-Weights-STANDARD/dp/B00LOVZVBC

 

Mijn moeder had een klein emmertje waarin ze de zoute snijbonen onder water hield, dat deed ze met een zelfgemaakte (gekookte) houten "deksel" die op de groente dreef met daarop een grote granieten kei. Genoeg druk om alles onder te houden en de lucht weg te persen.

Maar dat werkt niet in een klein potje...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een beetje, want ik zit al een tijdje op zo'n azijnmoer te azen. @Piroska heeft er eentje gehad maar die heeft het uiteindelijk niet getrokken. Nu heeft ze een andere die weer voorspoedig groeit. Hopelijk krijg ik daar een stukje van.

 

uh, nou, mijn oude heeft het uiteindelijk WEL gered en daar krijg je volgende maand een stuk van, hij is enorm gegroeid! Ik heb hem nu bijna 2 jaar inmiddels en hij komt uit Frankrijk. :)

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoezee @Piroska!! Die van mij is namelijk op sterven na dood.:( De jouwe was de wederhelft daarvan. Dus als je genoeg hebt dan graag ook weer een stukje voor mij via @Raycoupe. Denk dat het aan die goeie wijn bij jullie ligt dat die moer het zo goed doet. Op de goedkope wijn hier bij mij sterft ie dus blijkbaar. :rolleyes:

Heb wel ondertussen een nieuwe appelazijnmoer gekweekt.

 

En @Raycoupe, ik weet echt niet alles van de moerenbusiness maar wil er wel graag alles over weten. De topics daarover op het moestuinforum zijn eigenlijk onze ontdekkingstocht door moerenland naar aanleiding van die Oermoer uit Frankrijk.

 

@InfernoSis, Dat ziet er uit als een hele mooie moer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoezee @Piroska!! Die van mij is namelijk op sterven na dood.:( De jouwe was de wederhelft daarvan. Dus als je genoeg hebt dan graag ook weer een stukje voor mij via @Raycoupe. Denk dat het aan die goeie wijn bij jullie ligt dat die moer het zo goed doet. Op de goedkope wijn hier bij mij sterft ie dus blijkbaar. :rolleyes:

Heb wel ondertussen een nieuwe appelazijnmoer gekweekt.

 

.

 

OK een flinke moederkoek komt jullie kant op! Ik ga ook mee dus ik breng hem wel langs. :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja... dat ligt er helemaal aan wat je er mee wilt.... Je kan ermee van vruchtensappen nieuwe azijn mee maken...

Je zou ook kunnen proberen om er wijnazijn mee te maken door haar "om te vormen" door haar op (rode) wijn te zetten teneinde een lekkere sterke wijnazijn te produceren. Probeer het dan eerst met een deel van de moer die je nu hebt voor het geval er iets mis gaat... (zoals bij mij...).

 

Misschien wordt je iets wijzer als je het topic op het MTF leest...

http://www.moestuinforum.nl/azijnmoer-mere-de-vinaigre-t11646.html

Vooral de kennis van lid Alchemist is erg waardevol, kijk ook maar eens op zijn site.

 

Joepie @Piroska... vanwege de moer én je bezoek! :cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...