Ga naar inhoud
GENEGEERD

Ontsnappen met de auto


Zanshin

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Okiedoo.... Tips van flip.

 

DIKKE VETTE DISCLAIMER

 

ALLES WAT JIJ BESLUIT TE DOEN MET DEZE INFO BEN IK NIET VERANTWOORDELIJK VOOR! EIGEN RISICO ONLY!!! DUS NIET PIEPEN "OH, MAAR BOLO ZEI DIT OF BOLO ZEI DAT!

 

Nu we dat uit de weg hebben:

 

The Noble Art of Vehicle Self Defense

 

 

Ok, de zogeheten SHTF is geweest. Alles in ingestort en jij bent op jezelf en de jouwen aangewezen. EERSTE PUNT: HET GAAT OM JOU!

 

Wat houdt dat in wat betreft verkeer? Elk persoon met een rijbewijs is geleerd om te rijden met respect voor anderen, ter bescherming van medeweggebruikers.

Die ga je moeten vergeten als het foute boel is. HET GAAT OM JOU!

 

Niet om de voetganger in de berm. Defensief rijden heeft een simpel principe: Je geeft meer om jezelf dan om anderen. Stamp dat erin.

 

Met andere woorden:

 

De "nette" bestuurder trapt op de remmen wanneer je afgesneden wordt of iets je voorruit raakt.

SHTF bestuurders lachen maniakaal en geven gas bij.

 

TIPS:

 

1: RIJ ALTIJD DOOR.

 

Een tijd lang hebben in Amsterdam berovingen plaatsgevonden via de "Italiaanse" methode. Twee jongens op een scooter rijden op als je bij een stoplicht staat aan de rechterzijde. Ze slaan aan die kant de ruit in, grijpen wat ze kunnen en smeren hem. Zeer effectief! Mensen blijven in schok achter en bevriezen. Eenmaal liep het fout af voor de overvallers. Een man zag ze op komen rijden, hij had zijn auto al in zijn een gezet en het gas laten opkomen. Op het moment dat de ruit inging en er gegraaid werd, trapte hij zijn gas in en rukte zijn stuur naar rechts. 1300+ kilogram aan auto wint het altijd van 100 kilo aan brommer. Daders konden vervolgens worden aangehouden.

 

Hetzelfde geld voor zaken die op de voorruit worden gegooid. Bij SHTF moet je echt bij ELK viaduct of brug scherp gaan zijn. Bakstenen etc. ZULLEN naar beneden komen. Je neiging zal altijd zijn om te stoppen. NIET DOEN!.

 

Ze zullen ook proberen geimproviseerde spijkermatten en dergelijke te gebruiken om je te doen stoppen. Jouw leven is meer waard dan een set banden. Banden naar de klote? Vaart verminderen maar altijd BLIJVEN RIJDEN!

 

2: RIJD NIET TE SNEL!

 

Paniek doet je accelereren. De vorige tip stelde: "RIJ ALTIJD DOOR". Maar soms zul je MOETEN stoppen! Files, obstakels, dieren etc. Rijd dan altijd een snelheid wat snel genoeg is om ergens vlot te komen, maar waar je ook snel genoeg van kan afremmen. 100 p/u op snelwegen, tussen de 50 en 80 in verstedelijkt gebied.

 

3: LICHT OP ROOD GASSEN MET DIE POOT!

 

Tijdens SHTF zullen verkeerslichten het evt nog doen. Negeer die zooi. Afremmen tot 30 p/u en je hoofd manisch ronddraaien. Met 30 tot halverwege het kruispunt oprijden en dan vlot accelereren. Maar stop niet!

 

4: CHICKEN!?

 

Wanneer iemand je uitdaagt door voor je voertuig te gaan staan. RIJ ALTIJD DOOR. Begin te toeteren, gebruik grootlicht, sein jezelf suf maar STOP NIET. Ze zullen ALTIJD aan de kant gaan. Stoppen = carjacking.

 

5: TRUST IN GOD, BUT LOCK THE DOOR!

 

Autodeuren ten alle tijde op slot en GORDELS OM! Militairen wordt aangeleerd zoveel mogelijk gordelloos te rijden met "open" deuren. Dit ivm met hinderlagen etc. zodat ze het voertuig uit kunnen.

Newsflash: Jij bent geen soldaat. De kans op ongevallen is nog altijd vele malen groter dan de kans op IED's.

 

Deuren op slot snappen we hoop ik? Dan kunnen ze ze van buiten niet openmaken als je stil staat.

 

6: BYE SUCKA!

 

Mocht er iemand jouw auto wel hebben kunnen benaderen.....en die frummelt aan de deuren (alleen frummelen, ze staan op slot toch?) Wacht dan niet totdat hij de ruiten inslaat. Accelereren!

 

7: TRUST NO ONE:

 

Zogenaamde "hulpbehoevenden" in de berm. "Help HELP!" en jij stopt in de goedheid van je hart. Lees het eerste punt nog eens? HET GAAT OM JOU! Heb je het idee dat het iemand echt in nood is, waarschuw de autoriteiten (indien mogelijk). Rij anders een stuk door en observeer de situatie eerst van een afstand. Vertrouw niemand.

 

8: WE WILL FIGHT IN THE SHADE

 

Goeie zonnebril op. Of klusbril. Iets wat je ogen goed beschermt mocht je voorruit sneuvelen. Rondvliegende scherven zijn prima als ze je ogen maar niet raken.

 

9: WHEN IN DOUBT:

 

Je eerste prioriteit zal altijd moeten zijn:

 

WEGWEZEN. Als je de kans hebt, zet je auto in de achteruit en weg daar!

Pak je auto, ga s'winters naar het strand (verlaten parkeerplaatsen daar) of een verlaten industrieterrein of whatever en OEFEN! Oefen snel te schakelen, oefen snel in de achteruit te komen. Dat je auto uiteindelijk op snelheid komt geloof ik wel, maar je wilt zoveel mogelijk snelheid pakken in de eerste paar secondes!

 

Ga het binnenkort wel hebben over specifieke "handigheidjes".

  • Leuk 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je de mogelijkheden hebt, las van te voren (dus eigenlijk nu al) een soort kooi van betonijzer, die je eenvoudig over je auto heen kunt hangen en op een paar plekken vast maken; die kooi beschermt dan al je ruiten en zorgt dat ook al worden ze ingeslagen, mensen niet je auto in kunnen komen; uiteraard wel zorgen dat je voordeuren nog open kunnen maar deze wel op slot houden! Let ook op dat betonijzer zwaar is, net als je BOB en andere voorraden die je meeneemt en je dus meer benzine/diesel nodig zult hebben dan je normaal gebruikt. Zorg dat je genoeg bij je hebt om 2x de afstand naar je BOL te kunnen overbruggen; je moet altijd omrijden en het laatste wat je wilt is dat je zonder brandstof komt te zitten. schroef de "knopjes" van het deurslot er vanaf zodat ze niet je raam in slaan, het knopje omhoog trekken en je deur open rukken; deur op slot, knopjes er uit.

 

Moet je erg ver rijden, overweeg dan om de kooi uit te breiden met een aansluiting die je benzinetank in schuift, met een slang naar binnen toe, zodat je in 't ergste geval zonder je auto uit te komen, je tank kunt bijvullen met de jerrycans die je bij je hebt. Wel de raampjes een stukje open doen!

 

Als je je auto gaat gebruiken om weg te komen naar je BOL, na de SHTF, dan moet je je alvast mentaal voorbereiden: Je zult worden aangevallen door wanhopige mensen en met wanhopige mensen valt niet te overleggen. Zoals Bolo ook al zei, de enige die van belang is, ben jij zelf (en eventueel je gezin als je dat hebt). Iedereen die niet bij jouw groepje hoort, moet je op zo'n moment zien als een gevaar. Het is hard, maar het gaat om je leven. Vriendelijk zijn komt (veel) later wel weer.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat de beste opties zijn hangt van zowel jouw voertuig, als van het voertuig af van de eventuele voorraadkapers...

Als jij in een Land Rover Defender rijdt, zal een aanval met een kleiner voertuig geen probleem zijn, het wordt een ander verhaal als een Hummer je van de weg af probeert te rijden! Meen me te herinneren dat er nog niet niet zolang geleden een overval gepleegd werd en de overvallers geïmproviseerde kraaienpoten naar de achtervolgende agenten gooiden. Ook hier geldt: don't try this at home

Link naar reactie
Delen op andere sites

Neem als je kunt kiezen een auto met een sunroof, dan kun je inderdaad iets naar je achtervolgers gooien of scheiten ;). Uiteraard is dit puur hypothetisch. Werd aangeraden door Amerikaans boek van een of andere urban survival nut, waar ik de naam even niet van weet. Sowieso een zware auto is prettig. Liefst 4x4. In datzelfde boek werd ook geadviseerd NIET TE HARD te rijden; zeker een volgeladen auto wordt dan bij kleine stuuringrepen een onbestuurbaar projectiel. Vertrouw ook op fouten van je tegenstander, als die te hard rijdt, zit-ie met hetzelfde probleem; iets dat je dan uit dat sunroof of raam sodemietert, moet hij dan ontwijken, met alle mogelijke problemen voor zijn rekening. Een blik bonen doet de truc al.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vorig jaar op vakantie in het buitenland gooiden ze vuurwerk op de straat om je te laten denken dat je een klapband had gekregen ... Vervolgens werd je beroofd...

 

Wij zagen/hoorden wel een knal, maar wij zijn dus niet gestopt omdat ik dit al had gelezen in de krant. Maar voor diegenen die van deze truc nog niet op de hoogte zijn...

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Mooi stuk Bolo!

 

Je kan je ramen voorzien van veiligheids folie. Dit werkt in normale situaties inbraak vertragend. Maar zorgt er ook voor dat als je auto bekogeld wordt met stenen het glas niet door je hele auto vliegt.

Op voorgaande pagina werd er gesproken over beton ijzer. Dit is niet mega effectief door de vrij grote gaten. Men kan beter frames maken gebaseerd op de afmeting van de ruiten en deze bespannen met Harmonica gaas. Dit is ideaal vanwege het gewicht en tevens absorbeerd dit type gaas ook de impact.

In combinatie met de veiligheids folie is dit redelijk "bulletproof" voor low risk situaties.

 

Schakel eventuele airbags uit.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...