Ga naar inhoud

Stealth

Lid niveau 2
 • Items

  283
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Stealth won de laatste dag op 29 december 2013

Stealth had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Stealth's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

207

Reputatie

 1. Hallo Hallo Met het sluiten van het forum, weet ik niet waar jullie allen zich naar toe zullen verplaatsen. Ik zit zelf te denken aan http://www.doomsdayprepperforums.com/ Er zitten daar meerdere op het forum en er zijn sub-forums voor europa enzo incl eentje voor nederland. Nu blijf ik graag bij mijn leeftijd genootjes (jullie), dus vroeg ik mij af, waar zullen jullie naartoe vertrekken ? En indien daar nog niet aan gedacht is, join mij daar? ~stealth
 2. Heb ze allebij naast elkaar, coyote = rush24, black = rush12 Niet zo heel veel verschil in grote dus.. Ik heb een vegelijkbaar in grote tas die een waistband erbij heeft, en die wint meestal mijn voorkeur omdat ik het gewicht beteter kan verdelen en de tas beter op zijn plek blijft er mee. Liggende aan wat u van plan ben zou ik u aanraden om in overweging te nemen of u molle wel echt gaat gebruiken, zo niet dan zijn er zat outdoor rugtassen die mischien beter voor uw doelen zijn
 3. whoops yup, verkeerde van de 2 gepakt, das idd mn rush 12, als men de 12 en 24 naast elkaar gooit is het verschil van de verhoudingen niet zo heel groot. Mischien 5 cm breder/hoger ofzo. 5 cm is ongeveer even breed als zo'n plankje van de vloer.
 4. Ik heb zelf de Rush24, ik gebruik hem als sport tas en voor logeren, vind hem zelf aan de te kleine kant. Voor de foto even een meindl boot ernaast geplaatst zodat men de verhoudingen kan zien. (Correctie, op de foto staat mijn Rush12 verkeerde gepakt) Ook zou ik graag een waist band hebben en dat heeft deze tas niet. Mijn eigen voorkeur gaat echter uit naar de Rush72.
 5. Dat slaat toevallig ook op heel oost Europa, Frankrijk, Italië, Eurazië, delen van Azië en grote delen van Noord-Amerika. Koude winters en Warme zomers is immers het soort klimaat waar de meeste mensen willen wonen. Overigens had ik natuurlijk ook Warme Zomers en Regen Seizoenen kunnen noemen, maar het klimaat van zuid Amerika en delen van azie lijken mij niet echt van toepassing op dit forum. Het Klimaat Warme zomers, Koude winters is gewoon het meeste van toepassing naar waar het meeren deel naar op zoek is. Respect voor Hongarije heeft niets hiermee te maken. Ik heb het over huizen en schuren platgooien die goedkoper zijn om te herbouwen of nieuw te bouwen in plaats van op te lappen of te verbouwen. Nogmaals het enige wat ik in betrekking tot Hongarije zij was dat de taal moeilijk was. Mensen, Als jullie een probleem hebben, ga even lekker verder in PM's ipv off-topic hier te discussiëren over de betekenis van mijn worden. Want als u letterlijk de tekst interpreteerde zoals hij geschreven was zonder conclusies te trekken dan was er niets aan de hand geweest.
 6. Iedereen noemt het eigenlijk al. Je kan vaak spul kwijt onder je bed. Ook kan je een hiking rugzak kopen, vullen met preps en aan de muur hangen. Staat nog avontuurlijk ook. (natuurlijk moet je wel zorgen dat het een muur is die het houd en de juiste bevestigingen gebruiken ;P) Onder je bank kan ook een hoop en op/in je kast kan je vast en zeker ook het een en ander kwijt. Nu heb je al een heel keuken kasje tot je beschikking dus dat is ook weer mooi mee genomen. En onder planken kan je vaak wel een rekje hangen waar je nog meer spullen op kunt leggen. Verder vind ik KungFuFox wel met goeie tips voor je komen. Ik doe dit voor kamperen ook altijd. Ik heb altijd graag 1 plastic pot aan chocolademelk bij me, wat alleen nog gekookt water nodig heeft. Suiker, Chocolade en Melk Poeder heb ik gewoon samen gegooid en gemengd waardoor het altijd het zelfde aantal schepjes is dat ik moet nemen. (nu zul je denken, wtf overbodige luxe. Ach, als je het koud hebt, alles is kut en je voelt je verrot dan is een kop chocolade melk, thee of gewoon water met suiker heerlijk) Ook kan je kijken naar dingen als van die gerookte worsten. Meestal is dat vacuüm verpakt en gaat het een flinke tijd mee. Haal ook gewoon dingen als Ragout en Erwten soep blikken, het vult lekker en de hele inhoud van het blik is eetbaar.
 7. Mischien ook een handig idee om de app een notificatie te laten geven wanneer iets van voedsel binnen 3-6 maanden over datum gaat + wanneer het over datum gaat.
 8. Yup, vond zelf mijn stukkie ook iets te fell als reactie dus was die al aan het aanpassen. Tja mensen hebben gewoon the big american dream wat huizen tegenwoordig betreft @Raycoupe dan gaan ze al snel denken dat groter beter is. Mensen willen opeens een 5x zo'n grote woonkamer, slaapkamer, badkamer etc etc etc. zonder dat ze zich realiseren dat groter niet beter betekend. Nieuwbouw is over het algemeen niets verkeert mee, maar zoals met alle bouwwerken, zijn er essentiële dingen waar men per regio rekening mee houden. Zo heeft de 1 tornado's die het huis plat kunnen gooien, de ander aantasting door zeewater, en een ander gevaar voor modderstromingen of overstromingen. Als nieuwbouw inderdaad niet mee ontwikkelt met de regio dan is dat inderdaad rampzalig. Dat is dan ook waarom het altijd verstandig is de lokale bevolking om raad te vragen. Naar mijn ervaring in het algemeen is het echter het geval dat wanneer er met een oud huis het een en ander mis is, men vaak door kan blijven gaan met reparaties en verbeteringen die uit eindelijk duurder zijn dan direct plat gooien en herbouwen. Nieuwbouw hoeft echter ook niet met de andere bouw methodes te gebeuren. Nieuwbouw betekend gewoon dat het minder dan 30 jaar oud is. Men kan dus gewoon een nieuwbouw huis hebben dat oude methodes gebruikt ter bijv. isolatie van het huis. De fout die mensen die nieuw zijn in Hongarije blijkbaar maken is dan gewoon dat ze een huis bouwen volgens principes, wensen en materieel die niet gunstig is voor het klimaat waar het zich in bevind. Dat is echter naar mijn idee niet een reden om te weigeren iets nieuw te bouwen of te herbouwen, maar meer een punt van aandacht waar rekening mee gehouden moet worden.
 9. Tja ik zit niet in hongarije maar wel in de buurt. en natuurlijk ben ik het ook eens dat u altijd moet kijken wat de locals doen. maar kijk vooral naar wat ze voor nieuwe gebouwen doen ;p Wat de locals daarvan vinden en of dat werkt. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Maar het punt is dat u nu mijn generale adviezen kompleet afzijkt. boven de lijn van mijn post had ik het over algemeen advies en dus los van specifieke regios. Ik hoop bij deze duidelijk gemaakt te hebben dat boven de lijn generaal advies was en niet gerelateerd aan een specifiek land. En dat het enige dat ik zij in betrekking tot hongarije was dat er een kwalitatief uitermate teleurstellende taal gesproken wordt.
 10. Hij werkt nu wel Ach anders kijkt u of u alvast de informatie bij elkaar kunt vergaren, tekent u vast hoe u wilt dat elk type pagina van de app er uit ziet. Welk kleuren schema etc etc. Dan is het een stuk vlotter voor uw man om inelkaar te zetten
 11. Zelf raad ik aan om opknappertjes plat te gooien, waar veel mensen niet aan denken is dat warme zomers en koude winters over de jaren heen een effect hebben op huizen en all helemaal schuuren. Uit eindelijk stopt men er altijd zo veel in om het precies naar wens te maken dat het goedkoper was geweest om de boel plat te gooien en in 1 keer te doen. Een beetje oud huis wilt u toch al gauw een nieuwe fundering, beter geisoleerde muren, ramen en een nieuw dak voor hebben. (;P en anders wordt u wel gedwongen door slijtage of ontdekkingen bij verbouwingen om dit te doen) Dat al helemaal in oost europa waar het over het algemeen al enorm goedkoop is om een huis te bouwen, daar loont het gewoon om de boel plat te gooien en nieuw te bouwen. Werk kracht is enorm goedkoop in oost-europa. Probeer verder te zorgen dat u land op een heuvel koopt. Boven op de heuvel een huis bouwen zorgt altijd voor drooge voeten. zorg trouwens wel dat er een bliksemafleider aanwezig is. Ook wil u niet vlak naast uw huis een rivier of meer hebben u krijgt namelijk last van muggen. ______________________________________________________________________________________________________________________ IDD. Als u twijfels heeft over de hongaarse taal, in de eigen tong heet hongarije MAGYARORSZAG :') Ik raad zelf aan om te kijken naar de landen om Hongarije heen, die hebben over het algemeen dezelfde of zelfs meer voordelen te bieden en een makkelijke taal om te leren. En ja iedereen heeft een eigen waterput.
 12. Ik zou het enorm/super/extreem erg leuk vinden om hem te testen. Ik ben een jonge student dus op budget werken doe ik zowiezo al Ook kan ik met mijn maat de bossen in. Dat staat namelijk al op de agenda voor februari Voor deze BOB maak ik zowel een dik verslag met fotos, en een video reportage(s). En natuurlijk zal ik zowel de tas als alles wat er in zit dan ook revieuwen. Een stuk lopen zoals Ronin voorstelde ben ik het ook mee eens, anders kan de tas zelf ook niet goed beoordeelt worden. Ik ben ook een gemiddelde prepper, de doelgroep van een kant en klare bugout bag. want een expert heeft natuurlijk al deze dingen al en beter. Zou het een goede tas zijn voor de doorsnee prepper op het forum? Dat zal men met mij zeker uitvinden. Dus kies mij en Ik maak er een zeer leuke 3daagse van ; ) (het zal wel behoorlijk koud zijn dus het feit dat we met meerdere mensen gaan die me in de gaten kunnen houden, filmen hoe ik kou lijd en een vuurtje probeer te maken is mooi meegenomen. en ik weet dat ik nu al een paar punten heb die ik vind dat er missen: een reflectie deken/slaapzak is daar wel de grootste van. ook had ik er een aansteker met druk knopje ingedaan. das toch net wat makkelijker fikkie stoken als het koud is. dan een firesteel. En aan camera/film aperatuur geen gebrek. Ik zou dat zelfs nog bij school kunnen lenen. Ook heb ik een opleiding aan het GLR gedaan waarbij ik onderandere moest editen en beeld materiaal moest bewerken.)
 13. Gebruik Ik heb dit keer alleen getest, en natuurlijk lag mijn boom al plat van de vorige keer dus was er minder gewicht op de zaag. De tijden van vorige keer met de Pocket Kettingzaag waren : 2 minuten en 35 seconden. (volleboom) en 57 seconden (doorgezaagte boom) Met de Survival Chain Saw kwam ik er door heen in 35 seconden! (doorgezaagte boom) Op dikke stukken werkt de Survival Chain Saw erg goed, dat heeft dan ook met de afstand tussen de tanden te maken. Op dunnere stukken blijft hij erg vaak haken (tot vloekens toe) De Survival Chain Saw snijden als u uw handen door de handvaten steekt, maar als u de handvaten zelf in de hand houd dan is het goed te doen. De Pocket Chain Saw is wat langzamer maar veelzijdiger. De Survival Chain Saw is is voor het groffe werk. Hij is snel maar zwaar en blijft sneller haken. Zoals u kunt zien, is de stronk weer doorgezaagt. Alleen is het nu wel een groffe doorsnede. Onderhoud Alleen even schoonborstelen / zaagzel er af halen en eventueel inspuiten met wd-40 (spuitbusje smeerolie) Conclusie De Survival Chain Saw van mil-tec is een goed zaagje, als u hem een tijdje gebruikt word u wel sneller moe dan bij de pocket chainsaw, maar verder is het een mooie backup en veel lichter als bijv. een bijl. In het geval van meerdere bomen zijn handschoenen wel weer aan te raden of u moet de handvaten vasthouden en niet om uw handen doen. Met alles bij elkaar opgeteld, een geweldige prep voor uw BoB! + Snel + Lang + Licht Gewicht + Makkelijk onderhoud - Handvaten snijden een beetje - Blijft snel haken. Prijs / kwaliteit / Gewicht verhouding is erg netjes. Hij is zeker zijn geld waard.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...