Ga naar inhoud

Mason

Lid
 • Aantal items

  15
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Mason's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

35

Community reputatie

 1. Hmmm, grappig dat we die landen corrupt vinden. Echter in ons eigen land is de geldkraan dichtdraaien waardoor bejaarden verpieteren maar weigeren de afdracht aan het koningshuis bekend te maken normaal. Lijkt me net zo corrupt alleen hier dragen de criminelen 3 delige pakken en stropdassen. Even zonder gekheid, Alvast bedankt voor alle tips. Iemand nog een tip voor een makelaarssite?
 2. Zijn er hier ook preppers die een stuk land in Zuid Amerika bezitten? Of een goede tip hebben voor een betrouwbare website om grond te kopen in bijvoorbeeld Brazilie of Bolivia? Wil me eens gaan verdiepen in de grondprijzen. Bij voorbaat dank, alle info is welkom!
 3. Ik denk dat de huidige regeringen slim genoeg zijn om door te hebben dat als ze lang genoeg het volk in het nauw drijven er een opstand zal komen. Wat mij betreft is de vraag waarom zijn overheden (of organen die regering overstijgend zijn erbij gebaat dat de pleuris uitbreekt? Volgt hierna een hele serie met nog strengere wetten/noodverordeningen zoals bijvoorbeeld in de USA?
 4. @ FincaInSpanje: nogmaals bedankt voor alle moeite die je neemt om ons voor te lichten! Geweldige info en zeer waardevol.
 5. Mooie reacties en veel verschillende inzichten. Wellicht kan ik mijn topic nog iets verder nuanceren. Omdat ik behoorlijk thuis ben in primitieve vaardigheden en natuurleer was mijn idee dat ik bij een grote calamiteit de natuur in zou trekken ver weg bij de grote populaties vandaan. Echter door het lezen op dit forum ben ik er steeds meer van overtuigd geraakt dat een stukje grond in een mild klimaat mijn kansen vergroot. Je begrijpt dat ik dus geen grote villa nodig heb maar al snel tevreden ben! Noord-Spanje vind ik na het lezen van alle reacties nog steeds de beste optie!
 6. Me inmiddels gaan verdiepen in de grondprijzen en het klimaat van Noord Spanje en ik moet zeggen dat ik dat een gouden tip vind!
 7. Dat stukje van elkaar beter leren kennen alvorens uit te worden genodigd sterkt mij alleen maar in mijn vermoeden dat dit de juiste plek voor mij is om me te verdiepen! Hongarije klinkt goed maar een mild klimaat is essentieel voor me om zelfvoorzienend te kunnen leven! Daarom wil ik ook behoorlijk afgelegen wonen. Fijn dat er al zoveel reacties zijn, hopelijk volgen er nog vele!
 8. Noord Spanje kan ook een optie zijn ja. Maar hoe zoek jij dan als het niet via een makelaar moet gaan? @Rataplan, vooralsnog wil ik me eerst orienteren op het op eigen kracht uitvoeren van mijn plannen. Ik ben met je eens dat vele handen licht werk maken. Ik vind echter ook dat vele ego's een hoop stress kunnen geven!
 9. Hey Pjotr dankjewel voor je reactie. Zeer waardevol. Ik ga direct kijken op de site die jij noemt. Ik zoek een stuk land dat behoorlijk afgelegen is. ben van origine timmerman en zelf bouwen/opknappen is geen probleem. Ben nog gebonden aan NL door werk/huis en wil dus eerst op mijn gemak het stuk land inrichten en naar wens maken. De motivatie die jij noemt om voor Zuid Frankrijk te kiezen kan ik me volledig in vinden. Echter de prijzen zijn daar (helaas) ook naar. Mijn budget is maximaal 20.000 want ik wil niks lenen van een bank.
 10. Ik heb aardig wat vaardigheden die toepasbaar als het fout gaat. (ben gediplomeerd Hike & Survival instructeur en tevens ex-marinier) Eetbare en geneeskrachtige planten, kaart en kompas, primitief vuur maken, shelters maken, arctisch overleven, valstrikken, gevogelte en vis slachten/schoonmaken, water drinkbaar maken en ik zal vast nog een hoop vergeten... Oh ja, ben ook EHBO'er, BHV'er en BHV ploegleider.
 11. Hallo allemaal. Ben sinds kort lid van dit forum en plaats bij deze mijn eerste topic. Ik heb eens rondgekeken naar de grond die via dit forum te koop staat en zie dat er enorme prijsverschillen bestaan tussen het (geringen) aanbod in Frankrijk en het grote aanbod in Portugal. Mijn eerste voorkeur ging uit naar Zuid Frankrijk vanwege het milde klimaat en de afstand tot Nederland. Echter door de prijzen in Portugal ben ik gaan twijfelen. Het lijkt me echter dat Portugal een stuk heter is en natuurlijk ook een stuk verder weg. Maak ik hier een denkfout? En zijn er nog meer sites die ik kan gebruiken voor het zoeken naar een stuk grond? Wat ik zoek is in ieder geval een afgelegen stuk grond met toegang tot water (put, beekje etc), een mild klimaat en veel natuur om uiteindelijk zelfvoorzienend op te gaan leven. Dank jullie wel!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...