Ga naar inhoud
GENEGEERD

'Engelse weerdienst waarschuwt voor koudste winter sinds 50 jaar'


Tom

Aanbevolen berichten

Dit maal geen "voorspellingingen" uit de Enhuizeralmanak of de farmers almanac (VS)

Neen, niemand minder dan de Engelse weerdienst Exacta Weather.

 

Het noordwesten van Europa krijgt mogelijk te maken met de meest extreme winter in meer dan 50 jaar. Maanden van zware sneeuwval en bittere Arctische winden kunnen de samenleving grotendeels tot stilstand brengen.

De temperaturen in de Golfstroom (krachtige warme stroming in de oceaan) zijn in het afgelopen jaar gedaald, deze voert normaal gesproken warm water naar het noordwesten van Europa.

 

lees verder op de link;

http://qnews.nl/index.php/wetenschap/14886-engelse-weerdienst-waarschuwt-voor-koudste-winter-sinds-50-jaar

 

 

 

 

Genoemde links;

 

http://www.exactaweather.com/uk-long-range-forecast.html

 

http://www.almanac.com/weather/longrange

 

http://www.almanak.nl/index.html

 

Nog een interessante link http://iceagenow.info/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 81
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Ben ook een aan het zoeken gegaan (toch niks de doen de hele dag) :cool:

 

Je bevinding lijkt een aardige waarheid te worden..

 

http://www.meteo-service.nl/index.php?topic=6005.0

 

Conclusie

Op grond van het feit dat in de afgelopen zeven jaar vier winters kouder dan normaal waren, met als waarschijnlijke verklaring het versneld smelten van het Noordpoolijs en de geringe activiteit van de zon, alsmede de invloed van El Niño, is het waarschijnlijk dat de komende winter 2015-2016 een bovengemiddeld strenge winter gaat worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eigenlijk mag het van mij best een keer weer behoorlijk koud worden, alleen zal ik voor het oktober word (er word gezegd dat het vanaf oktober gaat beginnen) nog wel even wat betere winter kledij moeten aanschaffen. En snowboots niet te vergeten. We'll see. Een goeie iglo van sneeuw op z'n tijd bouwen is ook wel leuk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou,als jullie het te koud krijgen,kunnen jullie hier na toe. Nog nooit onder de 25 celcius gekomen, en ik heb evaring met vluchteling.

 

Als ik kom, kom ik als gastarbeider:cool:

 

Ik beheers de volgende talen; Turks, marokkaans en Papiamento en natuurlijk Nederlands.

Er zijn nog opnamen van mijn talenkennis;

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit horen we toch elk jaar...

 

Je snapt het niet, dat is juist de bedoeling!

Als je 50 jaar lang ieder jaar roept dat het de strengste winter sinds 50 jaar wordt, heb je statistisch gezien 100% kans om een keer gelijk te hebben. ;)

 

Zo bijzonder is het trouwens ook niet; de koudste winter in 50 jaar. Dat gebeurt 2x per eeuw. Gegarandeerd!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wanneer was de laatste elfstedentocht ook al weer? (retorische vraag :p)

 

Meen in 1986, verschillende lifters met schaaten meegenomen in de regio Friesland. Was toen werkzaam als buitendienst medewerker, de Opel Kadett Diesel hied er steeds mee op door de vorst. Beetje benzine erbij probleem opgelost. kan nu niet meer met moderne diesels.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Meen in 1986, verschillende lifters met schaaten meegenomen in de regio Friesland. Was toen werkzaam als buitendienst medewerker, de Opel Kadett Diesel hied er steeds mee op door de vorst. Beetje benzine erbij probleem opgelost. kan nu niet meer met moderne diesels.

 

Volgens mij kan dat niet kloppen, want ik kan me de laatste elfstedentocht nog herinneren met Angenent de spruitjesboer (toch?) en Hulzebosch die niet te verstaan was :o

In 1986 was ik 3 :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

Elfstedentocht 1997

Op 4 januari 1997 werd de 15e Elfstedentocht verreden. Deze werd gewonnen door Henk Angenent uit Woubrugge met een tijd van 6:49. Klasina Seinstra uit Sintjohannesga finishte als eerste vrouw met een tijd van 7:49. Bij aankomst aan de finish was er geen krans voor Klasina. Henk Angenent redde de situatie door zijn krans te delen. Klasina heeft in een interview aangegeven dat haar tijdens de wedstrijd geen enkel overzicht is geboden wat haar positie was ten opzichte van haar concurrentes. Een bordje van haar vriend langs de kant van de route dat ze de eerste vrouw was is de enige feedback die ze heeft gehad. De organisatie heeft beloofd de volgende keer meer aandacht te besteden aan de vrouwelijke wedstrijdrijders.

http://www.weerstation-lemmer.nl/elfstedentochten.html

 

Dit was helaas de laatste tocht die tot nu toe gereden is. In 2012 zaten we er dichtbij, maar lukte net niet. :mad:

 

Voor wat betreft die voorspellingen, ik hecht er geen enkele waarde aan. Het weer laat zich niet voorspellen. Je kunt hooguit een verwachting opstellen en dan nog is het langer dan 2 a 3 dagen vooruit kijkend, koffiedik kijken.

 

Ze roepen ieder jaar weer dat we de strengste winter ooit gaan krijgen. Grappig hierin is eigenlijk wel dat ze voor de winter 2011/2012 zeiden dat het juist niet koud zou worden. In 2012 kregen we juist strenge vorst en ging de tocht op een haar na niet door.

 

Als je ieder jaar maar weer roept dat we de strengste winter ooit gaan krijgen, dan krijg je ooit een keer gelijk natuurlijk ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...