Ga naar inhoud

Zefanja

Lid
 • Aantal items

  582
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Zefanja

 1. Gooi mij er ook maar bij: whooptidooh@gmail.com
 2. Erg jammer, maar begrijpelijk. Jammer dat door al het gebakkelei hier nu een van de beste Nederlandse prepper plekken stopt. Zat alternatieven te vinden, maar eentje dat Nederlands is en een plek als dit kan evenaren lijkt me bijna onmogelijk. Helaas. Ik zal het missen!
 3. Sowieso is twitter veel sneller; kreeg laatst een NLalert voor een brand hier vlak bij; moest via twitter uiteindelijk vernemen dat het sein brandmeester was gegeven. NLALERT kwam hier pas 3 uur later mee. Kansloos dus.
 4. Pff, dan heb ik mazzel; ben nu alleen nog maar allergisch voor verse tomaat (uit de winkel) en kiwi. Vroeger voor zo'n beetje alles; elke voedselgroep zat er wel bij.
 5. @walrus Soms moet je gewoon even niet al teveel met nieuws bezig zijn, maar zoals @Communicator al aangaf, gewoon even je eigen ding doen. Van al het slechte nieuws en de wetenschap van alle domino stenen die momenteel her en der aan het vallen zijn kan men (ik in ieder geval af en toe) behoorlijk gallisch worden, en dan moet je er voor waken dat je er teveel mee bezig gaat zijn. Ik zie het zo; ik kan er zelf, behalve de preps die ik heb verzameld, de bob die ik inmiddels heb ingepakt en de dingen die ik mijzelf heb aangeleerd verder niet zoveel aan doen. Met die dingen alleen al; met je preps, heb je er sowieso al voor gezorgd dat je een streepje voor hebt op je buren die zich helemaal niet hebben voorbereid, behalve misschien met dat ene zaklampje en dat zakje waxine lichtjes. Van hen die zich niet hebben voorbereid kan ik me voorstellen dat zij zich uiteindelijk met dat vraagstuk bezig gaan houden, maar voordat die tijd daar is zou ik me daar nu in ieder geval nog niet mee bezig houden. Het is hier namelijk nog steeds geen oorlogsgebied, en dat zal het morgen waarschijnlijk ook nog niet zijn. Waar ik uiteindelijk op doel is, dat het leven, op wat voor manier ook áltijd wel een weg vindt. Er zal áltijd, zelfs als je het allemaal niet meer ziet zitten wel ergens een lichtpunt zijn. Opgeven voordat iets überhaupt is begonnen is sowieso nutteloos. En mocht je daadwerkelijk depressief zijn, @walrus, zoek daar hulp voor of ga eens een gezellig praten met een goede vriend of vriendin. Just my 2 cents.
 6. Volgens mij is dit een verkeerde link, @Charlie, er word namelijk gesproken over , en niet over het gebrek aan motivatie en spirit van de US mariniers etc. ..Het kan natuurlijk ook zijn dat ik de woorden motivatie en spirit verkeerd interpreteerde.
 7. Zefanja

  België

  Tja, @Diamantje, ISIS heeft iedereen gewoon de oorlog verklaard. Zou me niet verbazen dat ze na A (Parijs), ook B (welke andere stad dan ook) gaan zeggen. Het is imho niet de vraag óf, maar wanéér er iets gebeurd dat het daglicht niet kan verdragen.
 8. Ik denk vooral dat "de belofte" van rijkdom en een beter leven de voornaamste factor is voor mensen om hier (naar het Westen) te komen. Als je in een dorp ergens te midden van de rieten hutjes of tussen de vaak kapot geschoten gebouwen zit en op tv en op de reclames allemaal rijkdom en lachende mensen ziet, kan ik me voorstellen dat mensen zoiets hebben van 'dat wil ik ook!'. Sommigen van hen zullen dat wat ik hier boven schreef als motivatie hebben, en anderen zullen de pure haat dat door een verloren jeugd, gedode ouders en meer van dat soort narigheid komt hebben als motivatie om hier te komen. Just my two cents.
 9. Ja, en hier komt dan uiteindelijk weer oorlog van. Want naast de oorlog tegen drugs is de oorlog tegen terreur ook eentje waar een flink slaatje uit gehaald moet worden.
 10. Het is chezellig de afgelopen week met al die akkefietjes..
 11. Even googelen is vaak makkelijker en sneller idd dan hier een vraag neer plumpen. Heb het vanochtend trouwens bij het x22 report gehoord. Volgens die kerel daar zouden ze het gedaan hebben (het afschieten bij de west kust ipv vanaf de oceaan) om China te provoceren.
 12. Het was de trident van het US leger. Zie link http://arstechnica.com/science/2015/11/a-meteor-aliens-west-coast-surprised-by-mystery-rocket-launch/
 13. Het is toch eigenlijk van de zotte, dat er nu nog steeds (met alle informatie die hierover beschikbaar is) zoveel mensen zijn die willens en wetens hun privé leven zomaar op Facebook knallen... En wat ik misschien nog wel erger vind is dat ze dus klaarblijkelijk mensen volgen (ook al heb je helemaal geen Facebook account) dmv cookies. Enge zooi. Dank voor het delen, @Keyser Suze
 14. Daryll uit The Walking Dead. Heeft hier verder niks mee te maken, had gewoon even een slogan nodig.
 15. "Ja, hoor, écht waar.. Nu zullen we de wens en de mening van het volk wél serieus nemen..." Laat me niet lachen. Als je nu al ziet hoeveel moeite ze ervoor doen om dit hele referendum nu al dwars te bomen.. Naast "If Daryll dies, we riot", zou er ook een slogan moeten zijn in de trant van "If politicians lie, we riot.". Maar goed; we shall see.
 16. Wanneer je hersendood bent kunnen er wellicht nog wel pijnprikkels worden gemeten, maar juist omdat je hersendood bent zal je dat dan zelf dus niet meer voelen. Je hebt je hersenen namelijk nodig om pijn te kunnen registreren, en dus om te voelen. Voorbeeld: een vriend van me is vanaf z'n middel verlamd; voelt vanaf z'n voeten tot ongeveer z'n middel helemaal niks meer. En toch heeft hij af en toe nog last van jeuk aan z'n tenen of ergens anders waar het godsonmogelijk is om dit te kunnen voelen. De enige reden dat dit nog kan, is omdat de verbinding tussen zijn (voorbeeld) "jeukende" teen (zenuw) en zijn hersenen nog aanwezig is. ..Tenminste; zo heeft hij me dat eens uitgelegd. Zou hij dus niet meer beschikken over een actieve verbinding (signalen) tussen de zenuwen in zijn ruggenmerg die vervolgens worden doorgesluisd naar zijn hersenen, dán zou hij er dus helemaal nooit meer last van hebben. Oftewel; pijnprikkels kunnen natuurlijk door derden worden gemeten, maar zolang je zelf niet meer beschikt over een actieve verbinding tussen je ruggenmerg en je hersenen (waarin er een afweging word gemaakt of iets bijvoorbeeld pijnlijk of prettig aanvoelt), hoef je er zelf niet bang voor te zijn dat je iets als een orgaan donatie gaat voelen. Zonder hersenen ben je niks meer, kun je niks meer, en voelen doe je dan al helemaal niet meer.
 17. Ben al donor sinds m'n 18e; ze mogen alles wat maar nodig is van me hebben. Ik snap ook niet (buiten religieuze redenen die iemand zou kunnen hebben) dat iemand geen donor zou willen zijn. Als je er zelf namelijk niet meer bent heb je ook niks meer aan al die vlezige organen en andere onderdelen. Iemand anders dus wel.
 18. Dan komt het NIMBY principe wel heel erg dichtbij, of niet? Zou er zelf niet meteen van vrolijkheid een rondje van gaan huppelen.. :/ Aan de andere kant kunnen het best aardige mensen zijn die al lang blij zijn dat ze ergens een dak boven hun hoofd hebben. Want laten we wel wezen; wanneer er hier een grote ramp gebeurd en we een gebied moeten ontvluchten zijn we zelf ook niets meer dan een asielzoeker die ergens anders z'n heil zoekt. En dan zijn we uiteindelijk maar wat blij wanneer we weer eens rustig kunnen adem halen.
 19. Heb m´n maxpedition fatty altijd in m´n tas zitten (tas verschilt per dag, maxpedition edc verhuisd altijd mee), en heb op het lijf altijd een mes (Spyderco Tenacious), een zaklamp (Olight 3S EOS), aansteker (True Utility peanut lighter) en een Leatherman Micra. Zou inmiddels ook niet meer anders willen. Vond het in het begin eigenlijk een hele opgave om die hele zooi mee te zeulen, maar zou ze nu missen wanneer ik het spul niet bij/op me heb. De micra is meer voor situaties waarin een mes nodig is, maar geen groot mes zoals de Spyderco. Vinden mensen meestal niet zo leuk wanneer je voor iets heel onbenulligs een behoorlijk groot mes tevoorschijn haalt (Zoals toen ik laatst de veter van een man heb doorgesneden die om de trapper van z'n fiets vast was komen zitten.) Voor dat soort klusjes heb ik gelukkig het mini mesje wat aan de micra zit bij me. Alle edc weegt met elkaar wel wat, en vind het soms ook best irritant om het mee te nemen vanwege het gewicht, maar zou ook niet zonder meer willen. Ben inmiddels al vaak genoeg situaties tegen gekomen waarin het 'best handig' is om even snel dat knoopje er weer aan te naaien, of wanneer ik een snee(tje) heb opgelopen waarbij het handig is om daar een pleister voor te hebben. "In omnia paratus" denk ik dan wel eens met een grinnik. Word ook wel eens oma genoemd omdat ik altijd van alles en nog wat bij me heb. Van zakdoek tot pleister; ik heb het bij me. Het enige wat er dan eigenlijk nog mist zijn de harde snoepjes. Trouwens; mes altijd in m'n rechter broekzak Rest van het spul aan een carabiner die ik via mn riemlus in m'n linker broekzak laat bungelen. Minder zwaar op die manier.
 20. Goed artikel, dank daarvoor @FincaInSpanje. Nu nog zorgen dat de rest van de mensen die dit nog niet doorzien hebben zich wat minder gaan bezig houden met het nieuwe voorhoofd (nu nóg strakker!) van Gerard Joling of wat er allemaal voor nonsens er allemaal op het journaal vertoond wordt.
 21. Yup, zo zie ik het wel; dat de situatie klaarblijkelijk maar 'moet' escaleren. Het grote Rusland bashen door van alles en nog wat was al aan de gang, maar dat zal de komende tijd waarschijnlijk alleen nog maar erger worden. Time will tell.
 22. @frans81 Hoe zou jij dan willen zien dat wij Nederlanders (en Belgen) ons hierop voorbereiden? Dat we met z'n allen als een stelletje Rambo's en GI Janes met een flink kapmes achter onze voordeur gaan zitten wachten tot het moment daadwerkelijk daar is? Wat doe je er zelf aan om er voor te zorgen dat je zelf geen struisvogel achtig gedrag vertoond?
 23. Regenwater zou ik trouwens op z'n minst even filteren of koken als je het via je dakgoot verzameld, want al die vogel poep restjes etc lijkt me niet heel erg gezond. Wanneer je regenwater zo uit de lucht opvangt zal het niet zo'n probleem zijn lijkt me.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...