Ga naar inhoud

Zefanja

Lid
 • Items

  582
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Noorden van 't land
 • Nieuwsbrief
  Ja

Zefanja's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

345

Reputatie

 1. Sowieso is twitter veel sneller; kreeg laatst een NLalert voor een brand hier vlak bij; moest via twitter uiteindelijk vernemen dat het sein brandmeester was gegeven. NLALERT kwam hier pas 3 uur later mee. Kansloos dus.
 2. Pff, dan heb ik mazzel; ben nu alleen nog maar allergisch voor verse tomaat (uit de winkel) en kiwi. Vroeger voor zo'n beetje alles; elke voedselgroep zat er wel bij.
 3. Wanneer je hersendood bent kunnen er wellicht nog wel pijnprikkels worden gemeten, maar juist omdat je hersendood bent zal je dat dan zelf dus niet meer voelen. Je hebt je hersenen namelijk nodig om pijn te kunnen registreren, en dus om te voelen. Voorbeeld: een vriend van me is vanaf z'n middel verlamd; voelt vanaf z'n voeten tot ongeveer z'n middel helemaal niks meer. En toch heeft hij af en toe nog last van jeuk aan z'n tenen of ergens anders waar het godsonmogelijk is om dit te kunnen voelen. De enige reden dat dit nog kan, is omdat de verbinding tussen zijn (voorbeeld) "jeukende" teen (zenuw) en zijn hersenen nog aanwezig is. ..Tenminste; zo heeft hij me dat eens uitgelegd. Zou hij dus niet meer beschikken over een actieve verbinding (signalen) tussen de zenuwen in zijn ruggenmerg die vervolgens worden doorgesluisd naar zijn hersenen, dán zou hij er dus helemaal nooit meer last van hebben. Oftewel; pijnprikkels kunnen natuurlijk door derden worden gemeten, maar zolang je zelf niet meer beschikt over een actieve verbinding tussen je ruggenmerg en je hersenen (waarin er een afweging word gemaakt of iets bijvoorbeeld pijnlijk of prettig aanvoelt), hoef je er zelf niet bang voor te zijn dat je iets als een orgaan donatie gaat voelen. Zonder hersenen ben je niks meer, kun je niks meer, en voelen doe je dan al helemaal niet meer.
 4. Ben al donor sinds m'n 18e; ze mogen alles wat maar nodig is van me hebben. Ik snap ook niet (buiten religieuze redenen die iemand zou kunnen hebben) dat iemand geen donor zou willen zijn. Als je er zelf namelijk niet meer bent heb je ook niks meer aan al die vlezige organen en andere onderdelen. Iemand anders dus wel.
 5. Heb m´n maxpedition fatty altijd in m´n tas zitten (tas verschilt per dag, maxpedition edc verhuisd altijd mee), en heb op het lijf altijd een mes (Spyderco Tenacious), een zaklamp (Olight 3S EOS), aansteker (True Utility peanut lighter) en een Leatherman Micra. Zou inmiddels ook niet meer anders willen. Vond het in het begin eigenlijk een hele opgave om die hele zooi mee te zeulen, maar zou ze nu missen wanneer ik het spul niet bij/op me heb. De micra is meer voor situaties waarin een mes nodig is, maar geen groot mes zoals de Spyderco. Vinden mensen meestal niet zo leuk wanneer je voor iets heel onbenulligs een behoorlijk groot mes tevoorschijn haalt (Zoals toen ik laatst de veter van een man heb doorgesneden die om de trapper van z'n fiets vast was komen zitten.) Voor dat soort klusjes heb ik gelukkig het mini mesje wat aan de micra zit bij me. Alle edc weegt met elkaar wel wat, en vind het soms ook best irritant om het mee te nemen vanwege het gewicht, maar zou ook niet zonder meer willen. Ben inmiddels al vaak genoeg situaties tegen gekomen waarin het 'best handig' is om even snel dat knoopje er weer aan te naaien, of wanneer ik een snee(tje) heb opgelopen waarbij het handig is om daar een pleister voor te hebben. "In omnia paratus" denk ik dan wel eens met een grinnik. Word ook wel eens oma genoemd omdat ik altijd van alles en nog wat bij me heb. Van zakdoek tot pleister; ik heb het bij me. Het enige wat er dan eigenlijk nog mist zijn de harde snoepjes. Trouwens; mes altijd in m'n rechter broekzak Rest van het spul aan een carabiner die ik via mn riemlus in m'n linker broekzak laat bungelen. Minder zwaar op die manier.
 6. Regenwater zou ik trouwens op z'n minst even filteren of koken als je het via je dakgoot verzameld, want al die vogel poep restjes etc lijkt me niet heel erg gezond. Wanneer je regenwater zo uit de lucht opvangt zal het niet zo'n probleem zijn lijkt me.
 7. Dank voor het antwoord; daar zat ik ook al aan te denken. En natuurlijk moeten alle dozen gelabeld worden; lijkt me niet relaxed om na de verhuizing een soort van verrassingsfeestje te houden wat de mogelijke inhoud van de dozen betreft.
 8. Ik ga per 1 november van een normaal rijtjes huis waar ik op het moment m'n prep voorraad heb staan naar een appartement op de 2e verdieping. Ik heb mazzel dat ik in m'n nieuwe woning behoorlijk wat ruimte heb, maar met het oog op bezoek wil ik hen ook niet meteen al bij binnenkomst om de oren te meppen met het feit dat ik prepper ben. Ik heb een groot respect voor Dick Berts, mis het ook dat hij hier op het forum post, maar zou niet zoals hij m'n wc papier tot aan het plafond in de woonkamer willen hebben staan. En meer van die dingen; het moet er niet uit komen te zien als zijnde een pakhuis, het is een woning waarin gewoon geleefd dient te worden. M.a.w; waar láát je het allemaal? Hoe gaan jullie daarmee om? Een appartement is, hoe je het ook wendt of keert een relatief kleine ruimte, dus waar laten jullie al je spul zonder dat het al teveel opvalt? Ik heb wel een schuur/berging wat zich in de 'kelder' bevind, maar gezien het feit dat het daar muf en vochtig is lijkt me dat ook niet de beste optie. En dan ook nog; hoe zorg ik ervoor dat de verhuizing an sich met alle dozen niet al te prepperig over komt? Alles labelen met (voor anderen) onduidelijke codes? Graag jullie input.
 9. Gezien ik per 1 november ook eindelijk eens een eigen flatje krijg, zat ik hier ook al over na te denken. Gewoon een stevige zak in een emmer doen, de behoefte doen en dit vervolgens (na goed dicht geknoopt te hebben, je wil niet dat de shit de ventilator nóg verder raakt ) ergens weggooien lijkt me dan wel het slimste. Een soort van bio toilet maken met zaagsel als geur bestrijder lijkt me dan ook niet verkeerd.
 10. @MyronPrps, @Loreen, My bad, niet goed gelezen. Klopt dat je ter zijner tijd wel maar een oplossing moet gaan zoeken, en dan kan idd die grote zoute waterplas nog wel eens handig zijn.
 11. @MyronPrps Dat kan wel zo zijn, maar dan moet je er alsnog wel heen kunnen gaan tijdens een SHTF. Lijkt me niet dat een weldenkende prepper daar tegen die tijd daadwerkelijk die hele trip voor wil maken met alle risico's die daarmee gemoeid zijn. Ik in ieder geval niet. Ik prep liever hier en daar een paar pakken zout omdat je het voor behoorlijk wat dingen kan gebruiken. Het is niets voor niets dat zout in een SHTF (of in het oude Rome) z'n gewicht in goud waard is.
 12. @Changing the mindset, hij is z'n mindset ook een beetje aan het changen; dat mogen er wel meer doen! Zo zie je maar weer dat het soms toch wel echt even nodig is dat mensen met hun spreekwoordelijke neus op de feiten worden gedrukt, dat het doordringt dat alles in principe gewoon hartstikke vergankelijk is. Ik hoop voor hem dat het kleine vonkje wat hierdoor is gaan branden nog steeds een vlammetje heeft. Want, eenmaal wakker is altijd wakker toch?
 13. "Permanent" wonen in een recreatie woning is best mogelijk (heb dat ook een tijd gedaan) zolang je maar kunt aantonen dat je niet het hele jaar door in dat huis zit, m.a.w; zolang je een paar dagen in het jaar aantoonbaar ergens anders zit, en het ook niet je vaste post adres zit, zit je goed.
 14. Eigenlijk mag het van mij best een keer weer behoorlijk koud worden, alleen zal ik voor het oktober word (er word gezegd dat het vanaf oktober gaat beginnen) nog wel even wat betere winter kledij moeten aanschaffen. En snowboots niet te vergeten. We'll see. Een goeie iglo van sneeuw op z'n tijd bouwen is ook wel leuk.
 15. Ik heb de Vango Banshee 200, goede tent om in je rugzak te proppen, vuur resistent gecoat, stormproof en waterdicht (5000 waterkolom). Erg fijne tent om mee op pad te gaan, makkelijk op te zetten, en ook net zo makkelijk weer af te breken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...