walrus Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 ik vroeg me af of hier mensen zitten die een voedsel allergie hebben Ik zelf ben allergisch voor nikkel en sulfiet. (krijg er ontstoken gewrichten en huid van binnen 24 uur. Met andere woorden, alles uit blik zit nikkel in (komt vanauit het blik in het voedsel) en zit ook sulfiet in (om het houdbaar te houden) Verder zit in alle producten die bewerkt zijn, bijv brood, beleg, maar ook groentes uit zakjes, kaas, etc sulfieten in. In noten en graan producten weer nikkel. Er blijft dus weinig over, Zuivel, eieren, vetloze vis, witte rijst, rood vlees (onbewerkt) en wat zielige groentes op na. ik vroeg me af hoe mensen, met voedsel allergieën dan proberen te overleven als de pleuris uitbreekt. en vooral hoe sla je het op? want meeste mensen slaan voedsel op in vorm van blikvoer. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 Welk brood eet je @walrus? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Communicator Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 Ik zit net even te lezen wat dat inhoudt, deze allergieën. Dat is niet makkelijk i.c.m. preppen. In hoeverre zijn jouw allergische reacties heftig te noemen bij het consumeren van kleine hoeveelheden nikkel en sulfiet? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Neree Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 Misschien is het een idee om de groenten die je mag te wecken in potten? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 Het is niet gemakkelijk een voorraad aan te leggen met zo een allergie. Zelf heb ik er geen last van een vriendin mag ook niets eten uit blik wel uit glas . Ja wecken is toch een oplossing. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast anoniem Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 ik vroeg me af of hier mensen zitten die een voedsel allergie hebben Ik zelf ben allergisch voor nikkel en sulfiet. (krijg er ontstoken gewrichten en huid van binnen 24 uur. Met andere woorden, alles uit blik zit nikkel in (komt vanauit het blik in het voedsel) en zit ook sulfiet in (om het houdbaar te houden) .. Ik weet niet wie je dit heeft wijsgemaakt, maar nikkel zit van nature in heel veel voeding. Dat heeft niets te maken met de verpakking. IJzer zit ook in heel veel voeding, maar ook dat heeft niets te maken met de verpakking. Misschien toch eerst wat informatie nalezen over voedsel allergie/ nikkel allergie / contact allergie en de hedendaagse manier van het inblikken van voedsel? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
GuywithAplan Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 Misschien is het een idee om de groenten die je mag te wecken in potten? Zou er dan geen nikkel vanaf de deksel inkomen? moet je daar ook weer iets op verzinnen Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 Zou er dan geen nikkel vanaf de deksel inkomen? moet je daar ook weer iets op verzinnenEen weckglas, heeft een glazen deksel. En een ring van rubber. De klemmetjes haal je er na het wecken af en komen niet in contact met het eten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
EddyCorleone Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 Coeliakie, jammer genoeg zit er tarwemeel in meer dan de helft van het blikvoer. Het is opletten en etiketten lezen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Range Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 Het is niet gemakkelijk een voorraad aan te leggen met zo een allergie. Zelf heb ik er geen last van een vriendin mag ook niets eten uit blik wel uit glas . Ja wecken is toch een oplossing. Dit is je oplossing @walrus Verder naar mijn eerlijke mening zijn dat heftige allergische symtomen. Sure, allergie. Maar dit neigt naar een ernstige ziekte met hoeveelheid dingen die je niet mag eten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 Ik weet niet wie je dit heeft wijsgemaakt, maar nikkel zit van nature in heel veel voeding. Dat heeft niets te maken met de verpakking. IJzer zit ook in heel veel voeding, maar ook dat heeft niets te maken met de verpakking. Misschien toch eerst wat informatie nalezen over voedsel allergie/ nikkel allergie / contact allergie en de hedendaagse manier van het inblikken van voedsel? Het is standaard ziekenhuis advies @martin. Voeding uit blik moet u zo min mogelijk gebruiken. Ziekenhuisinfo Dat heeft niet zozeer te maken met blik zelf, maar met de conservering en toevoegingen bij het bewerken van de voeding. Datzelfde probleem hebben coeliaken zoals @EddyCorleone ook zegt. Mijn dochter heeft coeliakie en voor haar altijd zonder zakjes en pakjes gekookt. Brood zelf gemaakt. Voorraad werd geweckt. Voordeel van wecken is dat je weliswaar eens een grote aanschaf moet doen qua potten en pan, maar daarna geen kosten meer hebt. Bij vriezen heb je jaarlijks terugkerende energierekening, plus dat je bij elke stroomstoring in de stres zit of er wel op tijd weer stroom voor de vriezer is. Prijsvergelijking vriezen/wecken. Mijn dochter heeft ook een tijdje een nikkelallergie gehad, van een sieraad. Haar hele huid liet op die plek los, en de plek werd ook steeds groter, vreselijk. Artsen waarschuwden dat we een tijd geheel nikkelvrij moesten eten om te voorkomen dat ze levenslang allergie voor nikkel zou ontwikkelen. We hebben dit een jaar gedaan. Voor de goede orde, dat eten was dus glutenvrij, nikkelvrij en vanwege andere dochter als die hier was ook lactosevrij. Dit strenge nikkelvrije jaar heeft geholpen dat die nikkelallergie tot rust kon komen en na een jaar had ze er geen last meer van. Wel blijft ze alert op nikkel in sieraden natuurlijk. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast anoniem Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 Het is standaard ziekenhuis advies @martin. Voeding uit blik moet u zo min mogelijk gebruiken. Ziekenhuisinfo .. Bedankt voor de link, ik was al op zoek naar de verhouding van nikkel in voeding, maar in absolute getallen is het lastig uit te drukken. Waar ik (wat bot) op reageerde was de bewering van de TS dat door het blik er nikkel in de voeding zou zitten. Dit is (voor 99%) onjuist, en is een bijna niet uit te roeien fabel. Zelfs nu lees je nog op diverse sites (ook de serieuze sites) dat ingeblikt voedsel meer lood zou bevatten door de soldering van het blik En dat terwijl er al 30 jaar geen soldeer meer wordt gebruikt, maar er gebruik wordt gemaakt van felsen. Nu kan ik eigenlijk geen exacte cijfers vinden over de toename van nikkel tijdens het conserverings-proces. Maar dat moet bijna op moleculair niveau zijn als ik goed kan inschatten. Laat ik nou niet zo eigenwijs zijn om de info die je heb gepost tegen te spreken, ik lees teveel tegenstrijdige info en wil geen onjuiste info op dit forum posten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 Nu kan ik eigenlijk geen exacte cijfers vinden over de toename van nikkel tijdens het conserverings-proces. Maar dat moet bijna op moleculair niveau zijn als ik goed kan inschatten. Laat ik nou niet zo eigenwijs zijn om de info die je heb gepost tegen te spreken, ik lees teveel tegenstrijdige info en wil geen onjuiste info op dit forum posten. We praten langs elkaar denk ik. Het is geen nikkel van het blik die het probleem is, of wat dan ook aan lood of andere metalen of hoe het blik geproduceerd wordt. Het is de tarwe die gebruikt wordt in ingeblikte producten die het probleem is. Die tarwe bevat nikkel en gluten, genoeg voor problemen te geven bij nikkelallergie, en genoeg om problemen te geven bij coeliakie. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
White Eagle Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 @walrus Ik kwakkel al jaren met vage klachten. Ontstekingsgevoel in spieren, gewrichten en rare darmproblemen. Artsen kunnen niets vinden dus het zou fibromyalgie zijn. Maar nu lees ik jouw bericht. Ik heb een enorme nikkelallergie maar ik dacht altijd dat dat alleen in sieraden en knopen zat. Ook in eten? Heb je hier meer informatie over? Ik ga ook zeker Googelen. Zou het dat dit al die tijd de oorzaak is? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Zefanja Geplaatst: 24 november 2015 Delen Geplaatst: 24 november 2015 Pff, dan heb ik mazzel; ben nu alleen nog maar allergisch voor verse tomaat (uit de winkel) en kiwi. Vroeger voor zo'n beetje alles; elke voedselgroep zat er wel bij. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wildemossel Geplaatst: 25 november 2015 Delen Geplaatst: 25 november 2015 @walrus Ik kwakkel al jaren met vage klachten. Ontstekingsgevoel in spieren, gewrichten en rare darmproblemen. Artsen kunnen niets vinden dus het zou fibromyalgie zijn. Maar nu lees ik jouw bericht. Ik heb een enorme nikkelallergie maar ik dacht altijd dat dat alleen in sieraden en knopen zat. Ook in eten? Heb je hier meer informatie over? Ik ga ook zeker Googelen. Zou het dat dit al die tijd de oorzaak is? Ja nikkel zit van nature in voedingsmiddelen, en in sommige voedingsmiddelen behoorlijk veel ook! Misschien helpen deze links je een beetje op weg: http://www.huidziekten.nl/allergie/voeding/nikkelinvoeding.htm https://www.jeroenboschziekenhuis.nl/website/patientenfolders/DER/DER-706%20Nikkel%20in%20de%20voeding.pdf http://www.allergiedietisten.com/overige-dieten/allergie-voor-nikkel/ http://www.fonteine.com/nikkel_allergie.html http://www.gezondheidsnet.nl/allergie/allergie-voor-nikkel Het zit dus bv ook in euromunten e.d. Succes, ik hoop dat je klachten verminderen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
White Eagle Geplaatst: 25 november 2015 Delen Geplaatst: 25 november 2015 Bedankt @wildemossel! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 25 november 2015 Delen Geplaatst: 25 november 2015 De Ellende die een voedsel allergie met zich mee kan brengen wordt door de meeste mensen die dit niet hebben zwaar onderschat Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Annelies Geplaatst: 25 november 2015 Delen Geplaatst: 25 november 2015 @walrus en @EddyCorleone, zou boekweit een oplossing kunnen zijn? Voor zover ik weet zit daar geen gluten en nikkel in. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 25 november 2015 Delen Geplaatst: 25 november 2015 @walrus en @EddyCorleone, zou boekweit een oplossing kunnen zijn? Voor zover ik weet zit daar geen gluten en nikkel in. In boekweit zit veel nikkel. Zie lijst. Boekweit uit de winkel moet je per merk controleren (bijvoorbeeld op http://www.livaad.nl) boekweit die verwerkt is in fabrieken/machines die ook granen verwerken is namelijk besmet (en dat is teveel voor de coeliaak) Er is wel boekweit verkrijgbaar die glutenvrij is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Annelies Geplaatst: 25 november 2015 Delen Geplaatst: 25 november 2015 In boekweit zit veel nikkel. Zie lijst. Boekweit uit de winkel moet je per merk controleren (bijvoorbeeld op http://www.livaad.nl) boekweit die verwerkt is in fabrieken/machines die ook granen verwerken is namelijk besmet (en dat is teveel voor de coeliaak) Er is wel boekweit verkrijgbaar die glutenvrij is. Dank je, van de nikkel was ik dus niet goed op de hoogte. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Miss Jade Geplaatst: 25 november 2015 Delen Geplaatst: 25 november 2015 Als iemand met een behoorlijke voedseluitdaging (waaronder sulfiet), weet ik dat hier echt wel mooie voorraden mee aan te leggen zijn. Als ik een tip mag geven, de potjes van Hak (die bij de zoutvrije afdeling staan), hebben helemaal geen toevoegingen (op soms wat citroenzuur na). Bovendien denk ik dat een voorraad ook echt niet alleen hoeft te bestaan uit gedroogd of blikvoer. Gedroogde zakken bonen, meelsoorten, losse ingrediënten - en wat dacht je van de start van je eigen moestuin! Tegen de ontstekingsreactie zijn ook weer dingen te preppen, prednison, histamine remmers, verschillende soorten kruiden (heilige basilicum (tulsi) om er een te noemen). Zeker iets om met een arts te overleggen. En anders histamine remmers ('hooikoortsmedicijnen') bij de Kruidvat en Lidl inslaan! Kortom, mogelijkheden genoeg. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
lewieke Geplaatst: 25 november 2015 Delen Geplaatst: 25 november 2015 @walrus Ik kwakkel al jaren met vage klachten. Ontstekingsgevoel in spieren, gewrichten en rare darmproblemen. Artsen kunnen niets vinden dus het zou fibromyalgie zijn. Maar nu lees ik jouw bericht. Ik heb een enorme nikkelallergie maar ik dacht altijd dat dat alleen in sieraden en knopen zat. Ook in eten? Heb je hier meer informatie over? Ik ga ook zeker Googelen. Zou het dat dit al die tijd de oorzaak is? Ikzelf ontdekt rare symptomen nadat ik regelmatig veel hete koffie dronk met kunstmatige zoetstof. Bleek dat de zoetstof aspartaam bevat. In combinatie met hitte zou er een chemisch proces ontstaan waardoor het aspartaam verandert in mierenzuur, een heel sterk gif met allerlei nare gevolgen. Bij mij werd de coordinatie aangetast, kreeg ik erge aanvallen die leken op trombose. Ik kon geen woorden meer vormen of duidelijk spreken, lag een tijdlang uitgeteld in de sofa, voelde me beklemd, kreeg spier- en rugpijn, leed aan geheugenverlies, ... . Nadat ik het onderstaande artikel las, besloot ik ten einde raad dit nog een keer te proberen, nadat ik al diverse voedingsproducten van mijn dieet schrapte om toch maar te achterhalen wat er fout ging. GA BIJ JEZELF NA OF JE VEEL LIGHT DRANKEN GEBRUIKT en lees het artikel. Ik weet hoe beangstigend het voelt als er geen diagnose gesteld kan worden en er duidelijk iets fout is. Ik heb ruim een jaar naar de oorzaak gezocht tot ik dit artikel las. http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P684 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
White Eagle Geplaatst: 25 november 2015 Delen Geplaatst: 25 november 2015 @lewieke kunstmatige zoetstoffen en lightproducten gebruik ik al jaren niet meer. Inderdaad vergif. Wel goede informatie voor mensen die dit niet weten. Ik heb inderdaad jaren onmacht gevoeld maar heb de klachten inmiddels geaccepteerd. Sporten helpt heel goed. En op een gegeven moment is het beter om te accepteren dat er niets ernstigs gevonden is en ermee te leren leven. Dat gaat behoorlijk goed. Ik doe zelfs een vrij pittige vechtsport. Er is inmiddels ook meer over bekend maar helaas geen goede oplossing voor medisch gezien. Maar elke keer als je wat nieuws leest dan is er toch altijd hoop dat je een oorzaak kan vinden waarmee je je klachten kan verminderen. Nikkel zou bij mij geeneens zo raar zijn. Maar er is weinig onderzoek naar gedaan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
culza Geplaatst: 26 november 2015 Delen Geplaatst: 26 november 2015 Een allergie voor kreeft, rivierkreeft en langoustine hier. Daar valt gelukkig goed mee te leven! Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.