Ga naar inhoud

Annelies

Lid
 • Aantal items

  12
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Huisje met prepgoed
 • Interesses
  meest recente hobby: preppen!

Annelies's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

11

Community reputatie

 1. Dank je, van de nikkel was ik dus niet goed op de hoogte.
 2. @walrus en @EddyCorleone, zou boekweit een oplossing kunnen zijn? Voor zover ik weet zit daar geen gluten en nikkel in.
 3. Opletten met wat je eet en hoeveel en vaak je iets eet met suiker/zuur/koolhydraten is belangrijk. Je mond kan 7 eetmomenten per dag aan. Dus wanneer je 3 hoofdmaaltijden eet per dag, kan je nog max. 4x per dag iets tussendoor eten. Wanneer je iets eet waar bijvoorbeeld suiker en/of zuur in zit dan ontstaat er een “zuuraanval” in jouw mond. Dit is geen probleem want na verloop van tijd hersteld dit weer. (30 tot 60 minuten) Ons speeksel speelt hierbij een belangrijke rol. Wanneer iemand te veel eetmomenten heeft op een dag dan krijgt het gebit onvoldoende kans om te herstellen. Suikers en koolhydraten worden in de mond omgezet in zuren en kunnen op den duur gaatjes veroorzaken in ons gebit. (zeker wanneer we meer dan die 7 eetmomenten per dag kennen of vaak voedingsmiddelen eten/drinken waar veel suiker/zuur in zit) Met suikers wordt niet alleen de toegevoegde suikers bedoeld in voedingsmiddelen maar ook de suikers die van nature in voedingsmiddelen voorkomen zoals bijvoorbeeld in fruit. (denk bij fruit ook aan de natuurlijke fruitzuren; we kennen zoet en zuur fruit) Bij zuren: het gaat er niet alleen om hoevéél zure voedingsmiddelen we eten en drinken, hoe váker we dat doen en hoe lánger we die zure voedingsmiddelen/dranken in onze mond houden, hoe groter ook de kans weer is op tanderosie. Ook díe manier waarop we eten en drinken is van invloed op ons gebit. (tanderosie is slijtage van het tandglazuur door zuren uit ons eten/drinken. (óf uit onze maag!) Lang verhaal maar ik hoop hiermee ook één en ander te hebben verduidelijkt. Groeten, Annelies
 4. Alleen mijn man en mijn zus, beetje. Ik ben fanatieker dan zij denken.
 5. Ook hier de sirene gehoord. Goeie actie trouwens Alice, om gelijk jouw eigen melders te controleren. Ben ik nogal lui in....
 6. Je BMI is 21,6 Je gewicht past goed bij je lengte, houden zo! Net even mijn BMI berekend. Gelukkig beter dan jaren geleden toen ik veeeel te weinig woog. Ben/voel me nu een stuk gezonder! Bewegen met reuma valt inderdaad niet mee. Zie dit wel aan mijn man. In onze vakanties lopen we best veel, gelukkig gaat hem dit wel goed af. (sommige dagen blijven natuurlijk altijd beter dan andere...zul jij ook wel voelen)
 7. Hallo aan alle preppers. Ik noem mijzelf nog maar een beginnende prepper maar ben toch al flink wat gegevens aan het verzamelen. Niet alleen over het aanmaken van een voedselvoorraad, maar ook over een BOB en handige zaken om toch lekker te kunnen koken als bijvoorbeeld geen gastoevoer meer is. Hebben jullie nog tips voor een junior prepper?

×
×
 • Nieuwe aanmaken...