Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

martin

Lid
 • Aantal items

  970
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

martin won de laatste dag op 11 mei

martin had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

3067 Uitstekend

Over martin

 • Titel
  Specialist

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  ZLD
 • Interesses
  Verzamelen van postzegels

Recente bezoekers van dit profiel

1326 profielweergaven
 1. Ik blijf me verbazen hoe ver sommige mensen kunnen gaan in bepaalde waanideeën. Wat denk je nu zelf? Stel dat je als land inderdaad een volk zou willen onderdrukken/elimineren/uitschakelen/straffen/whatever. (Ik sluit dus niet uit dat China dit zou doen) Dan zijn er minimaal 1000 methodes om dat voor elkaar te krijgen. Ik denk niet dat het ontwikkelen van een virus en dit vervolgens op de grote gok los te laten in de top 1000 zal staan. Denk jij echt van wel?
 2. Ik werk in een vakgebied waar ik het me niet kan veroorloven om het "een beetje goed" te doen. Als een piloot (om maar een voorbeeld te geven) het een beetje goed doet en na 70% van de vlucht alsnog neerstort dan geef ik die piloot niet een 7 als cijfer maar een 0. Het staat vanaf de eerste dag (bijna 8 jaar alweer) onder mijn forumnaam en in grove lijnen vind ik het nog steeds een prima leus die de lading voor 70% dekt Het komt in ieder geval een stuk meer in de buurt dan de stelling dat het de dictatuur van de minderheid zou zijn. Ik ben in een zeikbui dus hoezo niet empirisch ondersteund? Over het algemeen zijn de figuren die de regels alsnog wat zitten op te rekken de figuren die het voor elkaar hebben gekregen om in de positie te zitten waar ze nu zitten (of waar ze komen te zitten). Het volk krijgt wat ze verdient Dat is vreemd. Wat geloof je dan wel? Of bedoel je een andere quote van Winston Churchill die (vrij vertaald) neerkomt op: Hoewel die van Wim Kan ook wel aardig is:
 3. Vanuit preppers oogpunt kan ik ze niet meer dan een 3 geven. Als ik op dezelfde manier mijn werk zou doen dan zou ik (terecht) op staande voet worden ontslagen. Het was in december bekend dat er iets goed mis was in Wuhan. In januari was het meer dan bekend dat het fout zat. In februari was het door de explosie in Italië duidelijk dat het niet realistisch zou zijn dat "ons" land gespaard zal blijven. Dat er flink wat mensen de situatie te licht hebben ingeschat is op zich niet zo'n punt. (ik dacht ook dat het wel mee zou vallen) Maar ondanks dat ik dacht dat het wel mee zou vallen had ik wel de standaardzaken op orde zoals de "persoonlijke beschermingsmiddelen" Als we dan kijken naar een document van het RIVM over uitgangspunten PBM buiten het ziekenhuis en we kijken naar de versiegeschiedenis dan lezen we: Dus je gaat op 20-3-2020 maar eens aan de slag met een eerste versie. Dat is nou niet echt vooruitdenken. Dan presteer je het om 3 weken later te melden dat het niet wenselijk is om uit voorzorg gebruik te maken van PBM omdat er schaarste is. Dan lees ik tussen de regels door dat het beleid is afgestemd op schaarste en dat dit document er gegarandeerd anders had uitgezien als er wel voldoende PBM beschikbaar zouden zijn. Dan is een 3 nog een ruime score want dan heb je naar mijn idee als overheid/instantie flink zitten slapen. Als het nu bederfelijke goederen zouden zijn dan kan ik me er nog iets bij voorstellen, maar een mondkapje of schort kun je makkelijke een paar jaar opslaan. Dat je als overheid adviseer dat het (vrijwel) geen zin heeft om de complete bevolking van mondkapjes te voorzien is tot daar aan toe. Dat je dit doortrekt tot medewerkers in verpleeghuizen en thuiszorg is ronduit schandalig. Achteraf is het makkelijk praten en "voor de rest" valt het nog wel mee. Maar dat ze flink geblunderd hebben met de gebrekkige voorraad PBM is naar mijn idee echt wel een flinke misstap.
 4. Ik neig van wel maar het is afhankelijk van sommige details. (zoals de hoeveelheid mutaties in relatie met "breed spectrum" en het moet uiteraard wel vrijwillig zijn) Ik vind het overigens wel bijzonder om te lezen dat ik de eerste ben die positief (onder voorbehoud van enkele details) zich zou laten vaccineren. Ook wel bijzonder om te lezen dat er mensen zijn die denken dat gezonde voeding een effect zou hebben op een virus. (dan ontbreekt er enige kennis hoe een virus werkt, kijk even naar de Spaanse griep om de link te leggen dat gezondheid geen relatie heeft met een virusbesmetting) Ik begrijp dat een virus een complexe materie is, maar zeg dan niks. Het idee van een vaccin is dat je een virus kan elimineren. (dus kan laten uitsterven) Het idee van een geneesmiddel is dat je een virusbesmetting kan onderdrukken / genezen voor 1 specifiek persoon. Als je deze besmetting gelijk zou stellen met bijvoorbeeld polio dan vraag ik me af of je dezelfde reacties zou krijgen.
 5. Dit is echt niet hoe je kan oordelen over bijwerkingen. Ze zullen een mix hebben gehad van plaquenil en een antibioticum en iemand met corona voelt zich sowieso niet echt lekker. Ik denk dat de bijwerkingen van antibioticum een stuk meer overeenkomen met hun klachten dan die van plaquenil. Maar als ik binnen 1 week uit het ziekenhuis kan worden ontslagen na een coronabesmetting met als offer dat ik een paar dagen door misselijk zou zijn dan zou ik er voor tekenen. Dat is zonder meer een belangrijk punt. Ik denk overigens wel (ik ben er zelfs van overtuigd) dat het een bewuste keuze is geweest om de bijwerkingen van plaquenil flink aan te dikken. Dit om een run op dit medicijn te voorkomen (wat je sowieso niet zonder recept kan verkrijgen). Een beetje de zelfde tactiek van het RIVM om ons wijs te maken dat mondkapjes vrijwel geen zin hebben, om te voorkomen dat er een nog groter tekort zou ontstaan. Maar je zal maar net je antilichamen om zeep helpen met dit middel en hierdoor een averechts effect krijgen. (wat ik betwijfel, maar ook niet uitsluit) p.s. mijn dochter gebruikt plaquenil dagelijks ivm haar Lupus (SLE). Ze heeft mijn advies (wat ik jaren geleden al had gegeven) om 3 maanden extra voorraad te scoren opgevolgd. Het is in ieder geval nog prima verkrijgbaar op dit moment.
 6. martin

  Zevenblad

  Ik heb ooit eens een blikje water getest wat een beetje over de datum was. https://www.preppers-shelter.nl/forum/threads/preptest-blikje-bronwater-15-jaar-over-de-tht.1518/ Het was de meest langdradige post die ik ooit heb gemaakt en ik heb er geen spijt van.
 7. martin

  Zevenblad

  Ik heb het ooit wel gegeten. Ik vind de smaak iets te bitter maar het is prima te doen. Je kunt het bereiden zoals spinazie. Zelf gebruik ik het vaker in een salade met nog een heleboel andere zaken zoals jong berkenblad / zuring / roomse kervel / lavas / Oost-Indische kers / dragon / zeekool / bieslook Je zou het kunnen eten met een gekookt ei en iets van gekookte aardappelen of aardpeer. Probeer het eens en maak er een post over. En vergeet de foto's niet.
 8. Rekenkundig gezien is deze dag inderdaad 4,333% korter maar dat zal je pas morgen kunnen zien. (er vanuit gaande dat rond de middag de cijfers van de vorige dag worden gecommuniceerd) Maar eigenlijk ben ik al 2 weken geleden gestopt met het kijken naar grafieken aangezien het geen enkele zin heeft om een verloop uit te werken terwijl er zowat iedere dag andere spelregels worden gehanteerd. Zoals iedere data-analist weet mag je nooit de regels veranderen van het criteria die je gebruikt in een getallenreeks. Als er dan ook nog een exponent aanwezig is dan is de kleinste verandering al funest om nog iets met het verloop te kunnen doen. Nu zijn er mensen die beweren "ja maar dat maakt toch niet uit want als we maar 10% van de gevallen testen dan blijft dit toch constant" maar dat werkt alleen als men vanaf de eerste meting dit zou hebben toegepast. De enige waardes dus je nu nog zou kunnen gebruiken om nog enige verloop te kunnen bepalen zijn de sterftecijfers maar ook die gegevens zijn al nutteloos want zelfs een sterftegeval met symptomen van corona zal men in de meeste gevallen niet meer testen en dus ook niet meetellen. De reden dat ik er boos om word is omdat door dit soort geklungel dus ook niet kan meten of bepaalde maatregelen wel of geen effect hebben. Eigenlijk heeft de RIVM het (in mijn ogen) compleet verkloot. De term "meten is weten" kunnen we hier niet meer toepassen. Wat er mogelijk nog overblijft om te meten is bijvoorbeeld het rioolwater om te berekenen hoeveel virusdeeltjes er in verhouding in het riool zitten.
 9. In theorie zou je nu iedereen in de leeftijd tussen de 10 en 35 die gezond zijn zo snel mogelijk moeten laten besmetten. Dan is deze groep over 2 a 3 weken immuun en kunnen ze mogelijk de klap opvangen van/voor de generatie 35 tot 55. En dan maar hopen dat voor de meest kwetsbaarste groep er in de tussentijd een medicijn zal zijn (voor een vaccin zal het iets te vroeg zijn) Het is misschien wat immoreel om het zo uit te voeren maar het lijkt me in ieder geval minder erg dan een natuurlijk verloop zolang er nog een exponent van ongeveer 40% in dit verloop zit.
 10. Het blijft lastig om de cijfers te interpreteren. Als eerste de vraag in hoeverre de cijfers juist zijn. En er zijn zoveel aspecten die invloed kunnen hebben op het aantal besmettingen. Het lijkt me ondertussen beter om andersom te gaan redeneren en te gaan wegstrepen wat GEEN invloed heeft op toename. @OBL-Rien, doe jij even mee, je analytisch denkvermogen is bovengemiddeld sterk ontwikkeld. De temperatuur kunnen we helaas gaan wegstrepen. Ras (meer of minder ace2 receptoren) zijn volgens mij ook niet bepalend. Leeftijd/gezondheid heeft zeker een relatie met de sterftecijfers. (is ook wel logisch want dat heb je met iedere virusbesmetting) Het effect wat er bij de Spaanse griep is geweest kunnen we ook wel wegstrepen (ik doe het relevante nog even in quote) Maar het zou wel een verklaring kunnen geven voor sommige (uitzonderlijke) gevallen die ondanks goede gezondheid gestorven zijn (maar zijn nog steeds uitzonderingen dus moet je analytische gezien gewoon negeren) Italië en Spanje zijn de 2 landen waar het echt helemaal mis loopt en ik ben echt bang dat dit te maken heeft met de cultuur. Een Spanjaard zit nooit thuis en zal of werken of op een terras zitten te drinken of in een restaurant te eten. Een Italiaan idem dito. De italianen zijn erg laat begonnen met maatregelen en zover het in te schatten is (maar dat kan ik niet onderbouwen) zullen niet veel mensen de instructies om van de terassen weg te blijven hebben opgevolgd. In Spanje weet ik het in ieder geval zeker dat de meeste mensen in het dorp waar ik soms verblijf de ernst niet hebben ingezien en hebben ook de meeste zaken genegeerd. Ondertussen word er keihard opgetreden als een Spanjaard over straat loopt en zelf de hond mag je tot een maximale afstand van 250 meter uitlaten. Voor de rest mag je niet meer naar buiten tenzij je naar de winkel moet of naar de farmacia. Zonder een recept of bestelbon heb je een probleem. Vanaf morgen (onder voorbehoud) zal men in Catalonië zelfs een certificaat/ontheffing moeten bezitten als je jezelf verplaatst. Ik heb me flink zitten vastbijten op de data maar het enige wat ik zie is een mogelijk verband in discipline van de bevolking en de rem in toename.
 11. Ik ken 2 mensen die op dit moment in thuisisolatie zitten en met dit middel naar huis zijn gestuurd. Ik wil je wel een PM sturen met wat meer details. Dit betekend uiteraard niet dat het ook daadwerkelijk helpt.
 12. Nou nee, Mijn dochter heeft lupus en heeft dit middel als "standaard medicijn". Je kan het best wel een jaartje of 10 gebruiken maar je moet wel diverse zaken regelmatig testen zoals de ogen. Jawel, Dit middel is nu "standaard" wat je zal voorgeschreven krijgen als je in thuisisolatie zit en klachten krijgt.
 13. Er is (zover ik weet) nooit gemeld dat het preventief zou werken. Er is wel gemeld dat zodra de longen aangetast zijn (ontstoken en vocht ophoping) je met Chloroquine/plaquenil een positief effect kan krijgen tijdens het (natuurlijk) herstel. Dit heeft te maken met zowel de ontstekend remmende eigenschap als een verzwakking/vertraging van het immuunsysteem. Dat lijkt tegenstrijdig maar heeft te maken met een te sterke reactie van het immuunsysteem (cytokinestorm). Omdat het 2 weken duurt voordat Plaquenil gaat werken is het lastig in te schatten wanneer je hier mee zou moeten starten. Ik heb het wel liggen en als het ziekenhuis compleet overbelast is en ik zou klachten krijgen en mijn saturatie zou zakken onder de 95 dan ga ik het gebruiken. P.s. Dit is beslist geen medisch advies en de bijwerking van dit middel zijn niet mals. Ik zou het alleen gebruiken als het echt volledig uit de klauwen zou lopen en ik weet dat er geen ziekenhuis meer is die plaats zou kunnen bieden.
 14. Heb je dit draaiboek globaal doorgenomen? https://nvic.nl/sites/nvic.nl/files/20200308_Draaiboek Pandemie_DEEL1.pdf Via deze link wat extra documenten https://nvic.nl/taskforce-acute-infectiologische-bedreigingen Je berekening klopt (alhoewel, ik ga het nog even narekenen want er kan een aannamefout in zitten) maar men zal toch echt iets anders omgaan met de doorstroming (mag ik hopen) Het grootste probleem zit in het ondersteunen van de ademhaling. Daar hoef je echt geen specialistisch personeel voor te hebben en kan je ook regelen op een veldbed in een sportzaal. Het praktisch probleem zal zitten in de beschikbaarheid van zuurstof (oftewel de apparatuur om ademhaling te ondersteunen)
 15. Dat is echt k*t. Ik zou toch maar gaan en vragen of je de controles wat uit elkaar kan trekken (1 keer per 2 weken bijvoorbeeld). En stel dat je nu besmet zou raken is er nog plek. Over een week of 4 kan dat compleet anders zijn. Voorspoedig herstel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...