Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

martin

Lid
 • Aantal items

  1007
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  22

martin won de laatste dag op 5 november

martin had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

3136 Uitstekend

Over martin

 • Titel
  Diehard Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  ZLD
 • Interesses
  Verzamelen van postzegels

Recente bezoekers van dit profiel

1658 profielweergaven
 1. Zeer informatieve link. En ook nog eens erg toegankelijk verwoord. Petje af voor Bert. (en bedankt voor het delen)
 2. Het lijkt me een stuk logischer dat het SARS virus (wat ook een corona virus is) ,wat voor het eerst opdook in 2003, uitvoerig is bestudeerd en dat men dankzij de diverse onderzoeken al een flinke basiskennis had ontwikkeld. Zonder deze informatie/kennis had men nooit en te nimmer in zo'n korte termijn een vaccin kunnen maken.
 3. Lees je wel eens na wat je post? In die 5 jaar is er niet echt veel veranderd merk ik wel. Ik zit nog steeds op antwoord te wachten op een paar vorige vragen. Hoe zie je die post van 5 jaar geleden als je hem nu terugleest?
 4. Er is rond 2009 een onderzoek gedaan met als titel "Planetary boundaries" De korte versie van deze enorme lap tekst is dat het heel lastig te bepalen is waar de grenzen liggen. De fysieke grenzen zijn heel makkelijk te bepalen (hoeveel water hebben we nodig, hoeveel CO2 is nog haalbaar etc etc) Maar doordat er steeds weer nieuwe ontwikkelingen zijn kom je uit op een dynamische grens. 2000 jaar geleden zou je uitkomen op een max van 14 miljard Maar nu durven wetenschappers eigenlijk geen voorspelling meer te doen. Dit staat uiteraard compleet los van
 5. Ik gok eerder op 1 a 2 minuten maar ik zal het eens navragen aan iemand die op dit onderwerp is afgestudeerd. Ik kom er op terug. :update Het is blijkbaar dermate basiskennis dat ik geen echte bron krijg. Blijkbaar kunnen de "B cells" duizenden anticellen per seconde aanmaken en we praten dus over seconden en niet eens over minuten. bron: "Molecular_Biology_of_the_Cell"
 6. Laten we een beetje lief doen tegen elkaar. Wat Rien bedoeld (denk ik) is dat er vanuit het perspectief van "de planeet aarde" er eigenlijk geen probleem is. En op zich ga ik daar ook wel in mee. Als we het bekijken vanuit het perspectief "mens" dan zou het goed mogelijk zijn dat er een probleem is. Maar dan ga je eigenlijk de mens verheven boven alle andere zaken (dieren/organismes) die op aarde voorkomen. Persoonlijk vind ik de Gaia hypothese best wel een interessante theorie. (de Nederlandse summiere versie hier) En als zijtak "
 7. Denk je werkelijk dat de opbrengsten van een vaccin enigszins in de buurt gaan komen met de kosten die dit virus ons hebben/gaan kosten ? Als je lichaam voor een 2e keer een virus binnenkrijgt waar het reeds een antilichaam voor kan maken (of rechtstreeks door aanwezige antistoffen, of genereren via het zogenaamde memory effect) dan is dit een dermate korte periode dat het verwaarloosbaar is. Stel dat iemand je helemaal zit onder te spugen met bacteriën (oppervlaktebesmetting) en je gaat vervolgens binnen 15 minuten sumo worstelen met je partner dan zou ik het me nog kunnen
 8. Op zich kan ik je redelijk volgen en ben het op veel punten met je eens. Maar... Ik zie de wereldbevolkingstoename meer als een gevolg van de mogelijkheden zoals ze er momenteel zijn. Wat ik met deze cryptische zin wil zeggen is lastig uit te leggen in geschreven tekst. Je kunt het vergelijken met hoeveel spullen iemand in een kast bewaard. Hoe groter de kast, hoe minder selectief men zal zijn om het in die kast op te bergen. Juist doordat de omstandigheden zijn veranderd m.b.t. voeding wat heeft geresulteerd in gezondheid, wat heeft geresulteerd in
 9. Klopt helemaal. Maar dan heb je het over een influenza virus en niet over een corona virus. Het probleem van het influenza virus is dat het zeer snel muteert en dat bij iedere griepprik men moet gaan gokken welke antilichamen ze in het vaccin gaan stoppen. Ik ben het voor de rest wel met je eens hoor. Behalve punt 7. Ik heb nooit antwoord gekregen op diverse vragen die ik ooit aan hun heb gesteld over hun foutieve berekening m.b.t. het aluminiumgehalte in vaccins en de diverse ondeskundige "deskundigen" in deze stichting stellen me ook niet echt gerust. M
 10. Een prima verhaal op punt 3 na. Er zijn (zover mij bekend) maar een stuk of 4 gevallen bekend van her-besmetting. Als het virus snel zou muteren dan hadden er veel meer her-besmettingen bekend moeten zijn. En of je nu een vaccin heb wat niet werkt bij een mutatie, of een antilichaam wat niet werkt bij een mutatie, het effect zal op dat punt gelijk zijn. Maar voor de rest vind ik het een prima verhaal en ik ben er nog niet uit of ik nu wel of niet voor vaccinatie zou gaan.
 11. Nee, volgens mij worden er 2 dingen bij elkaar gegooid. In arme landen zal in arme huishoudens er bewust voor worden gekozen om flink wat kinderen te krijgen. Men ziet dit als een soort van pensioen. Dat er los van bovenstaande veel meer mensen wonen in een welvarende streek is een andere factor. Arme gezinnen in Afrika hebben gemiddeld meer kinderen dan rijke gezinnen in dezelfde regio. Maar het aantal inwoners in China is aanzienlijk groter (1.5 miljard) dan die in Afrika (ben te lui om alle getallen bij elkaar op te tellen)
 12. Ik zou je willen adviseren om voordat je gaat rondtrekken eens een paar dagen in een tent gaat slapen en wat ervaring opdoen met een slaapmat en slaapzak. En dan slapen met of zonder tshirt of meerdere lagen kleding. En i.p.v. een kachel gewoon een kruik gebruiken in je slaapzak. Je lichaam is (met voldoende voeding en de juiste kleding) prima instaat om kou te trotseren zonder noodzaak om te verwarmen.
 13. Ik probeer me zo goed mogelijk te informeren en dat is best lastig als je kritisch bent. Ik probeer ook alvast na te denken over de toekomst. Er zal een flinke crisis komen. Dus de vaste kosten zo laag mogelijk krijgen. En voor de rest laat ik me wel verassen.
 14. Het zijn naar mijn idee 2 verschillende onderwerpen. - Overheidsbemoeienis. - Virus Het is niet zo lastig om met de informatievoorziening van nu jezelf te verdiepen hoe een virus werkt. Het ontkennen van een virus is voor mij gelijk aan het ontkennen dat de aarde rond is. Wat ik me afvraag is waarom iemand die (terecht) kritisch is op vaccinatie de link kan leggen met het wel of niet bestaan van dit virus? Wat is het belang van een vaccinatie als het virus niet zou bestaan? Dat het voor een overheid wenselijk kan zijn dat de bevolking zich keurig ged
 15. Stel dat je ervan uitgaat dat we ooit te maken krijgen met een situatie dat niemand vertrouwen heeft in onze valuta dan is het logisch dat je nog wat zal kunnen "ruilen" met iets wat handiger is dan een bontjas of sieraden. En dan kom je bijvoorbeeld uit op oude zilveren munten. https://www.thesilvermountain.nl/nl/2-kilo-nederlands-muntgeld Stel dat je op zoek bent naar waardebehoud en je heb nog iets van 500.000 euro op de rekening staan dan zou je kunnen overwegen om voor een paar ton aan goud te kopen. De kans dat je hier nog iets mee kan na een crisis is een stuk g
×
×
 • Nieuwe aanmaken...