Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

martin

Lid
 • Aantal items

  909
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

martin won de laatste dag op 28 november 2015

martin had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2903 Uitstekend

Over martin

 • Titel
  Specialist

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  ZLD
 • Interesses
  Verzamelen van postzegels

Recente bezoekers van dit profiel

1140 profielweergaven
 1. Waarom zou je het samen doen? hierdoor bederft het veel sneller en het is (naar mijn idee) veel slimmer om suiker, gedroogde vruchten etc separaat te houden. (suiker bederft sowieso niet en de rest vacuümmeren is prima) Maar dat het alsnog veel goedkoper/smakelijker is ga ik wel in mee.
 2. De complete tekst hier: https://www.vpro.nl/argos/lees/nieuws/2020/de-cryptoleaks-van-cia-en-bnd.html Nooit geweten dat Duitsland meer ruggengraat heeft getoond dan Nederland m.b.t. principes. quote: Best wel een treurig verhaal. Daar zal Spanje en Portugal ook niet echt gelukkig mee zijn denk ik. Veel "plezier" daar en een 3 a 4G verbinding blijft lastig in een bunker maar we zien je bijdragen wel binnendruppelen.
 3. Ik kom uit op nepnieuws. Ik heb via de webiste: https://www.windy.com/ alle data die ik via de API naar me toe kon trekken proberen te "duiden" maar hier heeft iemand met een overlay lopen spelen en heel veel hits weten te scoren. Er is in deze regio altijd een flinke concentratie van NO2 en het is natuurlijk wel een "leuk" verhaal om mensen te doen geloven dat er 14.000 verbrande lichamen (crematie) verantwoordelijk zouden zijn voor deze waardes.
 4. Volgens mij heb jij iets van 8 beeldschermen naast elkaar staan. Zodra ik iets tegen kom dan heb jij het al compleet uitgewerkt inclusief bronnen en flink wat grafieken/beelden. Dus ja, ik kan je post meer dan waarderen en ja ik wil wel posten maar je bent te snel. (of ik ben te sloom) Wat mij op dit moment het meest bezig houd is of we nu wel of niet kunnen uitgaan van juiste cijfers. Als de cijfers juist zijn dan gaat het (wiskundig gezien als je uitgaat van exponentiële toename) met een sisser aflopen. Als de cijfers (of de waarnemingen) onjuist zijn is het uiteraard een andere situatie. Met een verhouding dood/hersteld van 725/2394 en (op dit moment) geen exponentiële toename kom je uiteraard alsnog uit op een flink aantal gevallen over een maandje of 4. Bron van deze cijfers (8-2-2020) De economische schade zal naar mijn idee niet te overzien zijn. Nu staan de chinezen er om bekend dat ze cijfers nogal flink kunnen oppoetsen in hun voordeel (voornamelijk economische cijfers) dus kloppen die cijfers? Ik ben naïef dus ik denk dat zelf als ze er 1000% naast zitten het in verhouding alsnog "goed" zal aflopen.
 5. Oeps, ik moet echt dubbel checken voordat ik op send druk. (en wat eerder gaan slapen) Bedank voor de correctie.
 6. Stel dat er 1 jaar geen internet zou zijn, dan heb je dus 1 jaar een bitcoin waar je inderdaad niks mee kan behalve de hoop dat je hem weer kan gebruiken zodra het internet er weer is. Aangezien de waarde van 1 ounce goud hoger is dan 1 BTC wil ik sowieso op dit moment liever 1 ounce goud. In geval van een complete chaotische situatie denk ik dat je beter met zilveren munten kunt betalen dan met goud. Goud is denk ik ideaal om een waarde vast te houden over een langere periode. Zilver is denk ik ideaal om in geval van een flinke crisis wat makkelijker te kunnen handelen/onderhandelen/verhandelen. update: 1 BTC is een stuk meer waard dan 1 oz goud. thanks OBL-Rien voor correctie
 7. Dat is onjuist. Zodra je een bitcoin bezit kan je van deze bitcoin de zogenaamde privatekey uitprinten/uittypen/opschrijven. Er is zelfs geen internet nodig om een transactie te maken van persoon A naar persoon B. (je geef het papier met de private key aan de ontvanger) Maar je moet sowieso nooit investeren in iets waar je geen goed gevoel over hebt.
 8. Maar dat is juist wel normaal voor een virus.(toch?) Het virus wat bijna iedereen zowat ieder jaar krijgt noemen we het griepvirus maar meestal is dat een verkoudheidsvirus i.p.v. het influenza virus. Het influenza virus resulteert jaarlijks (en wereldwijd) tussen de 1/4 tot 1/2 miljoen (500.000) doden. Het is flink gokwerk om met concrete cijfers te komen als het gaat om de sterftecijfers in Nederland omdat er gebruik word gemaakt van "oversterfte"  oftewel een inschatting van de statistieken sterftecijfers die vermoedelijk het gevolg zijn van influenza. Een wilde gok is dat er in Nederland jaarlijks 1500 sterven aan griep. dus krijg je dit soort grafieken En was er een flinke piek in 2017.
 9. martin

  Water uit zwembad

  Ik ben even te lui/druk om alles met links te onderbouwen (dikke pluim voor @Bunkerprepper die dit wel voor elkaar krijgt) maar je kan water uit een zwembad prima drinken maar er zijn een paar details. Een zwembad zou ongeveer 1 mg/l (milligram per liter) aan chloor moeten bevatten en de pH zal rond 7.4 moeten zitten. Zodra ik het zwembad in Spanje voor 6 maanden laat voor wat het is dan zal het water na 6 maanden groen zijn. Dat komt door de algen en die zijn op zich niet schadelijk. Chloor is eigenlijk een mineraal wat we nodig hebben. Het zit in zout en kan je splitsen in natrium en chloride We hebben ongeveer 2 gram chloride nodig. Maar omdat we sowieso teveel zout eten moet je niet bezorgd zijn voor een natrium/chloride tekort. Als je 2000 liter zwembadwater zou opdrinken (binnen 24 uur) zit je op de dagelijks aanbevolen hoeveelheid Dus, nee, chloor is niet het probleem. Ook het theoretische gevaar van de reactie urine en chloor (want dan krijg je chloorcyaan en dat is redelijk giftig) is verwaarloosbaar. Je moet iets van 150.000 liter opdrinken voordat je daar last van zou krijgen. Wat wel een probleem zou kunnen vormen zijn de diverse muizen/ratten/konijnen die het zwembad zijn ingedoken. Botulisme (oftewel de bacterie Clostridiums) erg ongezond/dodelijk . Maar eigenlijk is de kans hierop ze extreem klein dat het verwaarloosbaar zal zijn. Resumerend zou ik liever uit mijn zwembad drinken (door een filter) dan water uit een regenton met alle rommel van vogelpoep en andere zooi wat op een dak zal liggen. p.s. Alles wat ik beweer zal je zelf moeten nazoeken en moeten toetsen of het juist is.
 10. Ik neem aan dat je het over dit bericht gaat? https://www.ad.nl/buitenland/live-fransen-op-evacuatievlucht-uit-wuhan-hebben-symptomen-van-coronavirus~af7b2f47/ Tja, dat is natuurlijk ook een methode om de verspreiding van een virus wat vlotter te laten verlopen. Laten we hopen dat het vals alarm is maar eigenlijk vind ik het onbegrijpelijk dat men dit risico neemt. update 22:55 hmm, ik blijf maar even uit de buurt van Eindhoven
 11. Relativeren? Iedere dag (ja dag, geen jaar) sterven er 14.000 kinderen wereldwijd. We hebben het dan specifiek over kindersterfte. Dus als we kijken naar het virus dashboard dan zien we op dit moment: Dus stel dat we nu 30 dagen zitten opgescheept met dit virus (even grof afronden) en er zouden nu 305 dodelijke gevallen zijn. Dan zijn er in de tussentijd 14.000 * 30 = 420.000 (420 duizend) dodelijke gevallen van kindersterfte bijgekomen. Dus het verschil tussen kindersterfte en het virus is vrijwel niet in een verhoudingsgetal uit de drukken Uiteraard is kindersterfte compleet iets anders dan een virusuitbraak. In theorie is een virusuitbraak een exponentieel gevaar en kindersterfte is een lineair gegeven. En exponentieel kan heel snel oplopen als ik een verhaal moet geloven over een schaakbord en wat graankorrels. Zover ik het nu kan inschatten (en ik ben beslist geen biomedische wetenschapper) gaat het met dit virus goed aflopen. (voor het virus gaat het fout aflopen) Met een verhouding 305/443 dodelijk/hersteld in een extreem geconcentreerd gebied waar blijkbaar ook de factor "ras" en "regio" een invloed heeft is dit (naar mijn mening) een uitbraak wat geen reële bedreiging zal betekenen.
 12. Tja, hoe moet je dat nou eens op een nette manier vertellen? Stel dat ik iets zou vertellen wat achteraf niet juist zou zijn? Dan zal ik hier op worden afgerekend dat ik een onbetrouwbaar persoon ben. (en dat is meer dan terecht) Bij Xandernieuws zijn er al zoveel zaken gepost die aantoonbaar onjuist zijn gebleken dat het voor mijn ondenkbaar is dat je dit soort sites ooit nog serieus zou kunnen nemen. Iedereen kan fouten maken. Maar als ik de moeite neem om bepaalde zaken in hun berichtgeving te corrigeren (met bronvermelding) en ik dan een permaban krijg op mijn IP adres en emailadres dan heb ik de indruk dat er iets niet helemaal lekker gaat op deze site. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk om verder te kijken dan je neus lang is. Er zijn in de geschiedenis al vaker situatie geweest wat een complot leek te zijn en achteraf nog juist bleek te zijn. Het tegenovergestelde is helaas ook waar. (Dankzij het complotdenken zijn er complete volkeren vermoord zoals joden/christen/moslimvervolging) Persoonlijk vind ik het prima dat er mensen rondlopen die geloven in een platte aarde, of dat kabouters echt bestaan. Het gaat voor mij iets te ver als ze aantoonbare onzin verkopen die direct schade kan veroorzaken aan anderen. (denk hierbij aan desinformatie vaccinatie). Dus samengevat vind ik Xandernieuws een treurige site met 80% onzin en 20% interessante invalshoek maar die 100% waardeloos is geworden door hun historische onzin berichtgeving die ze nooit hebben gecorrigeerd.
 13. Luchthaven Barcelona El-Prat een stuk of 10 mensen. (dus dat ging net niet met 1 hand) Luchthaven Brussel Zaventem geen mondkapjes gezien (maar het was ook erg laat ) De eerste keer dat ik blij ben om weer thuis te zijn. Ok, ik ben wel vaker blij om thuis te zijn, maar ik vraag me af hoe het er over 7 dagen uit gaat zien.
 14. https://www.thesilvermountain.nl/nl/2-kilo-nederlands-muntgeld
 15. Blijft lastig te voorspellen. In Spanje is er de afgelopen 10 jaar een flinke verschuiving geweest van kleine boertjes met olijf en amandelboomgaarden. De kosten om deze te onderhouden en te oogsten waren hoger dan de opbrengsten met als gevolg dat er heel veel finca's met flinke lappen grond de verkoop in zijn gegaan. Complete dorpen zijn leeg komen te staan met spookdorpen als gevolg. Ik zou zelf meer kijken naar de reële waarde van een finca dan de verkoopprijs. Je kan wel een krot kopen met een flinke lap grond voor een minimaal bedrag. Maar als dat resulteert in een 5 jaren verbouwingsdrama zonder een reele waardevermeerdering zou ik dat niet doen. (en vergis je niet in de bureaucratie in Spanje) Je kan dan beter een iets duurdere finca kopen wat redelijk compleet is. Dan is de kans ook een stuk reëler dat je het voor minimaal hetzelfde weer kan verkopen. Ik denk dat de prijzen wel ver op de bodem zitten maar als ik even rondkijk op de diverse verkoopsites dan heb ik er blijkbaar goed aan gedaan om 5 jaar geleden iets te kopen. Ik zou gewoon vanaf dit moment gaan kijken en oriënteren. Kom je iets tegen wat je bevalt dan kan je altijd nog de afweging maken om het wel of niet te doen. p.s. ik denk dus wel dat je rond de 60 a 80.000 euro moet reserveren om iets reëel aan te schaffen. voor 20.000 euro iets kopen en dan denken dat je er in 5 jaar een mooie finca op heb kunnen bouwen is lastig. Er staan in ieder geval genoeg van dit soort halve projecten te koop.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...