Ga naar inhoud

martin

Lid
 • Aantal items

  1250
 • Registratiedatum

 • Dagen gewonnen

  43

martin won de laatste dag op 18 oktober

martin had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  ZLD
 • Interesses
  Verzamelen van postzegels

Recente bezoekers van dit profiel

2475 profielweergaven

martin's Achievements

Diehard Prepper

Diehard Prepper (7/11)

3.6k

Community reputatie

 1. Niet echt. Ik koop meestal 1 keer per jaar 200 liter en omdat het vorige jaar geen strenge winter was heb ik nu nog steeds voorraad van ruim 1,5 jaar oud en dat brand prima. M.b.t. een strandkachel: Deze kan je niet gebruiken zonder afvoer. Als je deze in huis zou gebruiken dan ben je binnen 1 uur dood. Het voordeel van een zibro is dat je deze kan gebruiken zonder afvoerkanaal. Je moet wel ventileren om te voorkomen dat je geen zuurstof meer hebt. Tevens is petroleum licht ontvlambaar. Het gaat pas branden rond de 60 graden branden. Dus als je een lucifer in een blik petroleum zou gooien dan zal de vlam doven. Als je dit in een blik benzine zou proberen dan krijg je een ander effect.
 2. Pak gewoon een UPS van 1500VA. Dat werkt gelijk. Zet die UPS op een timer en zet de UPS op uit en laad hem 15 minuten per 24 uur op. Op deze manier voorkom je dat je flink wat stroom kwijt bent en zodra je een stroomstoring heb dan sluit je de UPS aan op de CV. Dat bericht van @Madeliefje moet je denk ik met een korreltje zout nemen. Een CV is echt niet een van de grootste stroomslurpers. De moderne CV ketels sturen de pomp alleen maar aan tijdens (misschien 20 jaar geleden) Mijn CV ketel zit zo rond de 20 kWh per jaar ipv de 500 kWh die madeliefje beweerd in zijn link. Hoe lang je ketel het zal uithouden is dus afhankelijk van je ketel. Maar verwacht geen wonderen. Je zal rond de 24 uur uitkomen met een moderne CV. Niet dat je CV zoveel stoom zit te verwerken, maar omdat een UPS niet echt efficiënt omgaat met zijn verbruik en hij bedoeld is om een korte periode op te vangen. Met een 3000VA zal je ronde de 48 uur kunnen uitkomen maar ik denk niet dat dit veel meerwaarde zal hebben. Of je zult een korte storing moeten opvangen, of het gaat veel langer duren en dan maakt een dikke UPS ook geen verschil Persoonlijk zou ik een (2e hands) zibro aanschaffen met 25 liter petroleum. Kost een fractie van die andere investering en werkt altijd.
 3. Het idee is leuk maar hoe zie je dat "zelf onderzoeken" indien je de kennis niet bezit hoe je zaken op een juiste manier onderzoekt en nog lastiger, de resultaten juist interpreteer? Er komt een punt dat je zal moeten aannemen dat onderzoeksresultaten van anderen juist zijn. Dat wil dan weer niet zeggen dat je zomaar alles voor zoete koek moet slikken en dat je wel een beetje tussen de resultaten door moet kunnen kijken. Hoe groot is het onderzoek?, is het representatief?, wie is de opdrachtgever?, Is het resultaat voldoende om er een conclusie aan te kunnen verbinden etc, etc. Dat je denk dat vaccins in je lichaam blijven zitten is overigens (ook) onjuist. Dat je lichaam in sommige situaties nog instaat is om een antilichaam te maken omdat een vaccin dat proces heeft aangeleerd is weer een ander verhaal. Maar dit soort zaken zijn voor 99% van de bevolking (ook voor mij) te hoog gegrepen en verder dan de basis ga ik niet komen. Onafhankelijk onderzoek ben ik het uiteraard wel voor de volle 100% mee eens.
 4. Als ik doorklik op de links dan kom lees ik letterlijk de volgende quote: Ik ben best wel kritisch en stel dat ik nog een kinderwens zou hebben dan zou de kans groot zijn dat ik voor de vaccinatie had bedankt. Niet omdat ik denk dat het vaccin mij bewust onvruchtbaar zou maken maar omdat ik niet kan voorspellen want het effect van het vaccin kan zijn op een ongeboren vrucht en/of vruchtbaarheid in het algemeen. Maar het is toch best wel een zwaktebod dat men een aanname maakt en als deze dan niet overeen komen met de cijfers men een verklaring gaat zoeken dat dit komt door "het feit dat Israël het laboratoriumland van Pfizer is, en dat het een hoog percentage ontvangers placebo's moet hebben gekregen" Zo kan je natuurlijk overal mee wegkomen. Ik zelf kom uit de tijd van de "softenon baby's" dus ik zal nooit uitsluiten dan er alsnog bijwerkingen boven water komen drijven die onvoorzien zijn. Maar ik denk dan niet dat dit een vooropgezet plan is om de bevolking met 90% te verminderen want ik denk dat hiervoor veel eenvoudigere methodes voor te bedenken zijn. (hint is drinkwater)
 5. Rekenkundig gezien wel. Als je kijkt naar de hoeveelheid energie en de warmte die je kunt produceren met 1 euro gas of 1 euro petroleum dan zal gas net iets goedkoper zijn. Maar in de praktijk bespaar je met de zibro alsnog omdat je met een zibro veel specifieker je ruimtes verwarmd. Ik heb een zibro staan in badkamer en in de keuken. Als ik deze 2 ruimtes zou moeten opwarmen met de CV als het koud is dan zal mijn gasverbruik richting 20m3 oplopen ipv de 10 m3 en ik ga inderdaad geen 10 liter petroleum verstoken. En in de woonkamer is een houtkachel (en radiatoren) en als het echt koud gaat worden (onder 0) dan ga ik toch echt over op hout icm selectief de radiatoren openzetten. En een ruimte op 18 graden met stralingswarmte zal je toch echt als veel warmer ervaren als een ruimte op 21 graden die via radiatoren is verwarmd.
 6. Daar ben ik het mee eens. Ik heb overigens bewust GEEN laser omdat ik 100% onafhankelijk van het lichtnet wil zijn. En een laser die werkt alleen op het lichtnet (voor de ventilator en de aansturing). Een gewone zibro (maar dan wel turbo) werkt op 4 stuks 1.5 volt batterij en die moet je dan om de 2 jaar vervangen. Het voordeel is dat deze het altijd zullen doen, ook zonder werkend lichtnet. Als je het helemaal gaat uitrekenen dan is het verbruik van een zibro alsnog een fractie duurder dan gas maar met een zibro kan je veel specifieker verwarmen.
 7. Je hoeft ons niet teleur te stellen, ik denk dat @rien redelijk op de hoogte is van natuurkunde en het is simpelweg verwaarloosbaar. Het is inderdaad een verschil hoe je warmte ervaart en wat de werkelijke warmte is. Een ruimte die verwarmd word met een zibro kachel op 18 graden zal je als warmer ervaren dan een ruimte die op 21 verwarmd is d.m.v. radiatoren. Een schuur waar het 12 graden warm is en waar je een straalkachel zou plaatsen lijkt ook een stuk warmer dan een kamer waar het 18 graden warm is. Als je kamer 15 graden warm is en je plaats een thermometer 3 meter van je bloempot dan zal je temperatuur 0,0 graden oplopen. Maar je huid zal wel de stralingswarmte ervaren. Als de ruimte extreem klein zou zijn (0,5 x 0,5 x 2m) oftewel 0,5 m3 dan zou je in theorie rond de 0,6 graden temperatuurstijging kunnen uitkomen maar dat lijkt me dan weer niet gezond m.b.t. zuurstofgebrek. Wel grappig om die reacties te lezen. Zo overtuigd van hun "gelijk" en totaal niet op de hoogte dat er nooit meer energie zal vrijkomen dan hetgeen je er aan energie in stopt.
 8. Het punt wat men (in mijn ogen) vergeet is dat er een reden zal zijn waardoor iemand een tekort heeft aan bepaalde mineralen. Iedereen zou dan denken dat dit komt omdat iemand deze mineralen niet voldoende zou innemen. Een veel logischere verklaring is dat er "iets" mis is waardoor je lichaam niet in staat is om deze mineralen op de juiste manier op te nemen. Dus stel dat iemand (ik noem maar wat) een extreem ijzertekort heeft dan denkt de gemiddelde persoon "meer ijzer innemen" Maar in 98% van de gevallen is de oorzaak een stoornis in het opnemen van ijzer, bij vrouwen een extreme menstruatie, of een chronische ziekte. Het is een klassiek voorbeeld van oorzaak en gevolg. En als je naar de landen kijkt dan kom je eigenlijk al snel tot de conclusie dat het in deze situatie ook zo zal zijn. Dan nog kan het een interesant resultaat zijn want als mensen door een bepaalde afwijking een tekort zouden hebben aan selenium dan zou je in ieder geval vooraf kunnen meten dat deze groep een extra risico lopen. Ik ben bang dat het extra toedienen van selenium het probleem niet zal verhelpen. Nog even een quote waar mijn statistische haren van overeind gaan staan. Tja, zo ken ik er ook nog wel een paar. En als hij het zich dan afvraag, dan zou ik toch echt eens kijken naar de demografie en de sterftecijfers.
 9. Dat is in mijn ogen zeer twijfelachtig. Er zijn in Nederland en omringende landen eigenlijk geen gevallen bekend van een tekort aan selenium en/of zink Als je dan kijkt naar de sterftecijfers en deze cumulatief zou doorrekenen naar de ergste gevallen dan zou je moeten uitkomen op landen waar er wel een tekort zou zijn aan deze stoffen. Ik kan dat verband niet terugvinden. https://allecijfers.nl/nieuws/corona-virus-covid19-bevestigde-besmettingen-doden-per-land-wereldwijd/ Het blijft uiteraard jammer dat het criteria waar de cijfers op gebaseerd zijn voor ieder land anders zijn want anders zou je er nog iets uit kunnen afleiden. Enige cijfers waar je iets mee zou kunnen is oversterfte maar ook daar zie ik geen significante verschillen in terug die je zou kunnen koppelen aan een supplementen tekort.
 10. Ik staat toch onder je negeerknop dus mijn antwoord ga je niet lezen, maar de vraag is op zich wel actueel. De term depressie is erg vaag. Eigenlijk heb je het dan over laagconjunctuur Maar goed, laten we het anders maar inflatie noemen want eigenlijk komt het daar op neer. Maar de laatste tijd hebben we op diverse punten juist een deflatie meegemaakt. Als alles 2x zo duur wordt kun je ook stellen dat de waarde van het geld is gehalveerd. Wat we nu meemaken is in mijn ogen uniek. We merken dat alles op zijn grens zit. Of het nu gaat om beschikbare woningen, beschikbare energie, beschikbare grondstoffen, beschikbare arbeidskrachten,beschikbaar transport, het maakt niet uit, er is een enorm tekort. Dus het maak niks uit want alles waar je in gaat investeren zal in waarde stijgen maar daar heb je niks aan want alle andere zaken worden ook duurder. Als dit zou resulteren in hyperinflatie dan verdampt alles. Maar stel dat je mijn bericht alsnog lees dan zou ik eens contact opnemen met je zwager https://www.zonnepanelen-xtra.nl/ En vragen wat hij de afgelopen dagen en de komende week gaat ervaren m.b.t. zowel levering als met bestellingen. Wat ik voorspel is dat er een enorme toename is in offertes, en dat er een probleem begint te ontstaan aan leveringen/transport/inkoop. En dat ga je zien in alle andere bedrijfstakken. Er is (nog) geld in overvloed maar je kunt er straks niks meer voor kopen. Dus je kunt 1000m3 stenen kopen en die zou je over 2 maanden vermoedelijk voor 2x de huidige prijs kunnen verkopen. Of je koopt 100m3 houten balken, of 1000 zonnepanelen, of 1000 kilo rijst. Er zal een moment komen dat je beseft dat het niks uit maakt. Want de waarde van het geld is eigenlijk het probleem en dan kan je wel roepen "mijn investering in stenen is verdubbeld" maar je brood is 10 keer zo duur geworden. En dat is wat je noemt hyperinflatie. Dus er is geen goede investering te maken. Enige wat ik jouw (persoonlijk) zou adviseren is wat boeken inkopen over natuurkunde/scheikunde/biologie zodat je wat meer de elementaire basiskennis kan bijspijkeren. En als je echt nog een kleine 50.000 euro over heb zou ik deze gelijk gebruiken om je maandelijkse lasten te verlagen. (dus in geval van een koopwoning vervroegd aflossen, maar je heb een huurwoning dus daar kan je niks mee) Inkoop van zilver is ook al een probleem https://www.thesilvermountain.nl/nl/2-kilo-nederlands-muntgeld 995 euro heb ik er ooit voor betaald en nu kan ik wel roepen, YES 40% WINST Maar dan mis je de clue. Het zijn wel spannende tijden en ik ben heel benieuwd hoe het zich de komende tijd gaat ontwikkelen.
 11. martin

  Franse protesten

  Omdat deze sites willen dat je klikt, niet dat je het ook nog eens gaat doorlezen. Maar hier is het voorstel https://www.senat.fr/amendements/commissions/2020-2021/811/Amdt_COM-1.html Het is dus een voorstel, en het is een dom voorstel, net zoals er in Nederland honderden domme voorstellen zijn gepubliceerd. En je raad nooit wat ze met dit voorstel hebben gedaan. Rejeté Oftewel afgewezen En dat was dus op 4 oktober. En dan ga je als wappie site alsnog dit soort onzin posten zodat je alsnog wat clickbate overhoud want niemand zal ook maar even de bronnen checken en dan uitkomen op het originele artikel. Als een fransman alle Nederlandse voorstellen zou gaan posten die ooit door Kamerleden in stemming zijn gebracht dat denk ik dat ze de Nederlanders ook wel compleet gestoord zullen vinden. Maar je moet toch wat om bezoekers te trekken dus dan maar compleet verknipte voorstellen die nooit en te nimmer zullen worden goedgekeurd gaan vertalen en dan verontwaardigd zijn.
 12. Heb je het zelf ook bekeken en begrepen? Of doe je zomaar een copy/paste? Het gaat hier over een universeel vaccin voor een influenzavirus. Covid19 is een coronavirus. Enig idee hoe snel een influenzavirus muteert? Enig idee hoeveel varianten er op dit moment bekend zijn? Tevens hebben ze het ook over een HIV vaccinatie. Nu is HIV niet iets wat je krijgt van een hoestbui of het geven van een hand. Dus dat er dan andere criteria word gehanteerd lijkt logisch. Iets met appels en peren.
 13. Het is wel humor moet ik zeggen. (en goed voor mijn Spaans) En hij is geen arts. Ik begrijp dat het lastig voor je is maar de titel dr is doctor en dat is een graad als je aan een universiteit bent afgestudeerd. Dat je dan vervolgens denkt dat dit gelijk is aan het Nederlandse dokter is echt onjuist. Een quote: Dan heb je echt geen idee wat trombose is. Maar wat kan je ook verwachten van iemand die geen medische opleiding heeft genoten maar informatica heeft gestudeerd. Heeft wel wat zaken gepubliceerd. En dan komen deze 2 dwazen uit op: Manmanman, Morgellons, het blijft maar terugkomen bij dit soort figuren. En dan: Wat een amateurs, dit zijn nanobots, die herken je toch gelijk. En ze worden aangedreven door een nanokernreactor. Vervolgens: Dus eerst "alles wat u gaat zien is 10x" en dan even later "kan 80x of 200x zijn" Ja dat is lekker handig om aan de ene kant te beweren dat men niet volledig zou zijn in de samenstelling, maar je wel als complete pannenkoek jezelf kunt veroorloven om zomaar wat te roepen met afwijkingen. Deze mafklapper kwam ook met het verhaal over magnetisme maar dat was zo extreem eenvoudig te weerleggen dat hij nu maar op deze toer bezig is. En de conclusie van deze mafklappers: Tja, als je totaal geen verstand heb van deze materie dan ga je het inderdaad ook nooit begrijpen. De volgende keer toch maar eens die microscoop in een steriele ruimte gebruiken is mijn advies. Maar goed, ze hebben sowieso weer 1 extra hit op hun clickbate site en ik heb weer mijns Spaans een beetje kunnen bijspijkeren. (Wel redelijk goed vertaald overigens)
 14. Gaaf zon single point of failure
 15. Ik bedoelde het eigenlijk anders. Het punt wat ik wilde maken is dat je als horecaondernemer nu een probleem hebt zodra er iemand voor de deur staat en je weet dat deze (om welke reden dan ook) geen vaccinatie heeft. Die moet je dus weigeren terwijl je waarschijnlijk heel dat QR verhaal een enorme berg onzin vind. Als je de persoon weigert ben je een "enorme klootzak" en ben je niet alleen 1 klant kwijt maar heb je kans dat deze klant je nog veel meer klanten zal gaan kosten "want principe is principe" En als je die persoon niet weigert dan heb je kans dat iemand aan tafeltje 3 een melding gaat maken bij handhaving want "Ik wil niet met een wappie in dezelfde ruimte zitten" Dus wat je ook doet, je doet het fout terwijl je als ondernemer helemaal niet de rol had willen/moeten innemen om dit soort zaken te handhaven. Het is toch een grof schandaal dat deze ondernemers tegen wil en dank handhavers zijn geworden? Ik vind dat wat kort door de bocht en @MamaM heeft het meeste al aangestipt. Maar eigenlijk weet je zelf ook dat het niet zo zwart/wit is Als je als bedrijf ervoor kiest om voor de minste kosten personeel in te zetten dan werk je inderdaad met jong personeel. Als dit resulteert in flink veel fouten die hierdoor alsnog flink geld gaan kosten dan weet je dat dit niet de meest slimme zet is. Dus de koper/consument is hier de grootste hypocriet. Als iedereen de winkels/restaurants/ondernemingen voorbij loopt waar hij problemen mee heeft dan is dit probleem heel snel vanzelf opgelost. Als je dat verhaal nu eens wat normaler had geformuleerd had ik je echt wel een dikke plus gegeven want ik ben het met de inhoud eens. De stijl vind ik jammer. We kunnen het opsplitsen naar "De meeste ondernemers zijn een stelletje parasieten" maar volgens mij krijg je dan een draadje met maar 1 conclusie. En dat is dat je krijgt waar je voor betaald. En de mensen die het hardste roepen (in de meeste gevallen) zijn het minst bereid om te betalen. Zie dierenwelzijn, plofkippen, shoppen bij de Action, eieren kopen bij de super en de boer kan het bekijken want zijn eieren zijn 2 cent per stuk duurder, bestellen bij ali ipv de lokale shop, etc etc En nee, het gaat niet om je besteedbaar inkomen. Mijn ouders konden maar 1 keer per week vlees permitteren en die heb ik nooit horen klagen. Maar goed, we dwalen wel "een beetje" af van het oorspronkelijke onderwerp.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...