Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en je opgegeven geboortedatum en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

martin

Leden
 • Aantal items

  867
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

martin won de laatste dag op 28 november 2015

martin had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2798 Uitstekend

Over martin

 • Titel
  Specialist

Persoonlijke Informatie

 • Lokatie
  ZLD
 • Interesses
  Verzamelen van postzegels
 1. Zie kalender

 2. maar ja je mentionde @houthe

 3. Ik kreeg bericht van een ontvangen profielboodschap, geen mention

 4. Werkt de mention eigenlijk binnen een profielboodschap? @houthe

   

  .

 5. Hoezo zonder blikken of blozen? Als je nu een 404 error zou hebben gekregen dan had je gelijk, maar dat is niet het geval. En alleen al om die reden is het inderdaad een kansloze opmerking die je maakt. Het is ook wel knap van je dat je instaat bent om te kunnen beoordelen dat er een andere reden zou zijn dan de reden die men heeft opgegeven. Dat jij geen voorstelling kan maken dat er meer in het leven is dan een verdienmodel is heel sneu, maar niet iedereen zit zo triest in elkaar. Meen je deze uitspraak echt?, of is het een cynische grap ? Het meeste geld steek ik in dingen waar ik nooit iets voor terug krijg. Het meeste wat ik doe, steek ik in dingen waar ik nooit iets voor terug zal zien. (heb ik zelfs ooit een post over gemaakt) Nee, dat denk ik niet, maar ben je werkelijk de enigste die niet begrijpt dat je ook iets kan doen vanuit passie? Het blijft fascinerend dat members die zich een stuk of 3 keer onder verschillende namen op dit forum inschrijven gaan uitleggen hoe je een forum zou moeten runnen.
 6. Waarom moeten ze zich aan jouw verantwoorden? Terwijl jij eerst onder een andere naam met drama dit forum verlaat, en dan onder een andere naam weer inschrijf. Of was jij die persoon met dat speciale responscontract? Ik denk dat figuren zoals jij een van de vele oorzaken zijn geweest die de balans tussen positief en negatief verstoort hebben.
 7. Dit moest ik toch even op me in laten werken. Ik weet niet goed of ik nu boos, teleurgesteld, of verdrietig moet zijn. Het voelt zo enorm fout. Het voelt alsof je begonnen bent in een spannend boek, en dat iemand de laatste 10 blz. er uit heeft gerukt, zodat je nooit meer zal weten hoe het af zal lopen. Het voelt alsof je samen een sneeuwpop aan het maken ben, en dat iemand de temperatuur op +20 graden zet, net op het moment dat je vol trots aan anderen wil laten zien hoe mooi het geworden is. Het voelt alsof je bezig bent met de bereiding van de perfecte soep, en dat op het moment van opdienen er een fles azijn in valt. Het voelt als opgeven, en opgeven is iets wat voor mijn niet bestaat. Ik had nog zoveel te leren, nog zoveel te delen. Wat moet ik nu met mijn blikje bronwater wat 15 jaar over de datum is, en wat ik in januari 2016 zou gaan posten? Wat moet ik met mijn preptest over het vermalen van spaghetti tot bloem, om hier vervolgens een brood van te bakken? Nu ken ik Bert en Jeff niet persoonlijk, maar ben je niet bang dat je door deze stap jezelf in de toekomst met een rotgevoel zal opzadelen? Natuurlijk is het jullie recht om deze beslissing te nemen, maar het voelt zo enorm fout. Is er niet teveel aandacht gekomen op het negatieve? Was men nog ontvankelijk voor het positieve ? Dat ik van diverse member via PM de adresgegevens/06 nummers/emailadressen binnenkrijg omdat men onder geen beding het contact wil verliezen is ongekend en zelf ontroerend. Compleet schijt hebben aan OPSEC omdat contact houden belangrijker is. Ik ben bang dat jullie er lang over hebben nagedacht en niet over een nacht ijs zijn gegaan. Maar toch (tegen beter weten in) vertik ik het om afscheid te nemen. Neem een sabbatical van voor mij part 3 tot 6 maanden, en denk na over preppers 2.0. Tot dan.
 8. martin

  Kippen

  Een tip. Zodra je de kippen gaat plaatsen, zet ze dan gelijk in het hok, en NIET buiten het hok. Het is heel verleidelijk om ze na transport gelijk los te laten lopen (want in de tuin zal niet veel meer staan) Het probleem is dat je een reële kans heb dat je de kippen zal moeten leren waar hun hok is, en dat is best wel een opgaaf (zowel voor je zelf, als voor de kip) Als je ze gelijk in hun hok plaatst dan zullen ze wel instaat zijn om dit te onthouden. Zodra je een extra kip bijplaats is dit niet meer zo belangrijk, want dan zal de nieuwe kip de andere kippen volgen zodra het schemer wordt. Over het even/oneven, ik vraag me af of dit echt belangrijk is. Wat ik wel weet is dat als je 2 kippen heb, en er 1 sneuvelt, dat je er verstandig aan doet om minimaal 2 kippen, of 0 kippen te hebben. (Je geeft de laatste kip weg, of neem 1 extra kip) Het is een groepsdier, 1 kip alleen is geen kip Veel plezier met je kippen, het gaat nog een flinke uitdaging zijn om zowel kippen als moestuin te hebben, maar dan nog heb ik er (meestal) geen spijt van.
 9. Ik gok dat je ze hier vandaan heb Doe anders inkorten, en verwijs naar deze bron.
 10. Leuke post, maar kan je eens een praktijktest uitvoeren? En dan bedoel ik het koken van het blad,drogen van blad t.b.v. thee, en de wortels branden tot een surrogaat koffie? Zo beweert men dat gebrande eikeltjes ook een alternatief is voor koffie, maar dat blijkt in de praktijk toch tegen te vallen Voor het maken van touw is de hennepplant naar mijn idee een stuk beter geschikt, en heeft ook nog wat andere nuttige toepassingen. Of wil er iemand anders eens een poging ondernemen om koffie te maken van brandnetelwortel?
 11. Ben ik nou een zeur als ik dit filmpje (en de rest van dat kanaal) vrouw onvriendelijk vind? En dat ik niet begrijp wat de reden is waarom deze vrouw het nodig vind om haar filmpjes schaars gekleed te moeten presenteren? Niet dat ik iets heb tegen schaars geklede dames, maar ik snap deze mix niet zo goed en vind het best wel triest. edit: @Dreutel Ik moet inderdaad niet overdrijven, het woord "ongekend" is misschien wat overdreven, dat ga ik schrappen, de rest laat ik staan.
 12. @Mrsjones Gefeliciteerd met je 2 nieuwe kids Ik ben altijd dronken als ik op dit forum post, Ik heb wel iets beters te doen als ik nuchter ben
 13. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna niet kan voorstellen dat je het serieus meent, dus vandaar mijn sceptische houding, Maar goed, ondanks dat ik geen kernfysicus ben wil ik je toch wat relativering proberen bij te brengen m.b.t. dit soort risico's Een neutronenbom is een risico die naar mijn idee extreem klein is. De impact van een neutronenbom is echter extreem hoog. In de risicoanalyse hebben ze een formule bedacht en die luid: Risico = Kans x Gevolg. Nu is het best lastig om het getal kans in te vullen, want hoe groot is de kans op een neutronenbom? Hij is (zover ik weet) nog nooit toegepast als vernietigingswapen (wel als antiraket wapen) Dus in theorie moet je het getal "kans" invullen als 0. Dit betekent dat het risico dus 0 is. Dit is uiteraard wel heel erg simpel uitgelegd, maar laten we een stap verder gaan en uitgaan van een kernoorlog die aanstaande is. Hoe denk je dan dat men een neutronenbom gaat afvuren/droppen? Denk je dat ze dit eerst kenbaar maken door een melding in de krant? Of via een tweet? Of via facebook? Ga je permanent wonen in je atoombunker? Nu ben ik veel te lui om de volgende vergelijkingen te onderbouwen of uit te rekenen, maar laten we toch wat vergelijkingen proberen te maken en kijk eens naar de tabel over kans op vliegtuigongeluk. De kans dat je bij een auto-ongeluk om het leven komt is 1 op 5000. (als je heel je leven zou doorbrengen in een auto) Je hebt een grotere kans om te overlijden door een voedselvergiftiging dan door een vliegtuigongeluk (1 op 3.000.000). Je hebt ook meer kans om te overlijden aan een slangenbeet, door blikseminslag, door verbranding door heet water of door uit bed te vallen. Als je linkshandig bent is het riskanter om apparatuur voor rechtshandigen te gebruiken, dan om te gaan vliegen. Het is waarschijnlijker dat je doodgaat door een val terwijl je aan boord van het vliegtuig probeert te komen, dan door de vlucht zelf. Nu is het heel erg lastig om iets wat een kans heeft van 0 in cijfers te gieten, maar waarom zou je jezelf druk maken over dit onderwerp terwijl er andere gevaren zijn die een factor of 10.000 keer meer realistisch zijn? Het lastige met dit soort zaken is dat je er in de praktijk helemaal niks mee kan, want ook al is de kans bijna 0, dan nog is er een kans. Ik denk wel dat je voor jezelf de vraag moet stellen waar de grens is tussen het inperken van gevaar, en de (geschatte) kans van dit gevaar.
 14. @Loreen Ik probeerde toe te lichten waarom het (voor mij in ieder geval) een onmogelijke situatie is om inhoudelijk een reactie te geven op deze vraag. Tevens probeerde ik een reactie te geven op jouw tekst dat het leuk zou zijn om nuttige info te vinden op dit forum ipv nutteloze bijdragen. Dat laatste probeerde ik te verduidelijken, want ik kan me heel goed voorstellen dat ik niet de enige persoon ben die het lastig vind om dit soort algemene vragen te beantwoorden. Maar goed, vervolgens classificeer je mijn reactie ook weer als een nietszeggende reactie, en nog even de opmerking erachter dat ik niet bijdraag aan dit topic, en dus ook niet aan het forum. Dus laat ik het nogmaals proberen, want blijkbaar komt het niet helemaal duidelijk over: Ik wil met alle plezier zaken bijdragen aan dit forum, maar mag ik dan minimaal verduidelijken waarom dit erg lastig is als de vraagsteller niet concreet is? Maar bij naderen inzien bezit ik eigenlijk niet voldoende kennis over atoombommen en neutronenbommen, dus wat zit ik eigenlijk in dit draadje te doen? Foei toch, (ik geef mezelf een corrigerende tik, en ga weer braaf naar een ander draadje toe)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...