Ga naar inhoud

White Eagle

Lid niveau 2
 • Aantal items

  481
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door White Eagle

 1. @lewieke kunstmatige zoetstoffen en lightproducten gebruik ik al jaren niet meer. Inderdaad vergif. Wel goede informatie voor mensen die dit niet weten. Ik heb inderdaad jaren onmacht gevoeld maar heb de klachten inmiddels geaccepteerd. Sporten helpt heel goed. En op een gegeven moment is het beter om te accepteren dat er niets ernstigs gevonden is en ermee te leren leven. Dat gaat behoorlijk goed. Ik doe zelfs een vrij pittige vechtsport. Er is inmiddels ook meer over bekend maar helaas geen goede oplossing voor medisch gezien. Maar elke keer als je wat nieuws leest dan is er toch altijd hoop dat je een oorzaak kan vinden waarmee je je klachten kan verminderen. Nikkel zou bij mij geeneens zo raar zijn. Maar er is weinig onderzoek naar gedaan.
 2. @walrus Ik kwakkel al jaren met vage klachten. Ontstekingsgevoel in spieren, gewrichten en rare darmproblemen. Artsen kunnen niets vinden dus het zou fibromyalgie zijn. Maar nu lees ik jouw bericht. Ik heb een enorme nikkelallergie maar ik dacht altijd dat dat alleen in sieraden en knopen zat. Ook in eten? Heb je hier meer informatie over? Ik ga ook zeker Googelen. Zou het dat dit al die tijd de oorzaak is?
 3. @martino Ik heb ruim 3 weken op een onbewoond eiland geslapen onder een klamboe in de Nicobar Andaman eilanden. Dat was nog voor de tsunami en ik weet niet hoe het er nu is maar het was de ervaring van mijn leven. Vlieg naar Chennai en dan de boot naar Port Blair. Van daaruit naar een bewoond eiland en een visser zoeken die je naar een van de onbewoonde eilanden brengt. Kijk ook de Lonely Planet in. Had ik toen veel aan. Toevoeging: ik kookte in een gevonden schelp, haalde water uit een boom en bakte broodjes op een steen. Lach me rot om Expeditie Robinson. Dat gaat meer om politieke spelletjes dan survival ?? Ik had wel een beetje rijst en meel bij me en wat andere houdbare dingetjes van een lokaal marktje in het vissersdorpje waar ik mijn visser gevonden had, maar niet veel.
 4. Bedankt voor de review. Klinkt heel leuk en leerzaam.
 5. Heel goed artikel inderdaad. Bedankt voor het delen. Sluit goed aan bij een aantal punten waar we het in ons groepje nu over hebben.
 6. @nitrogenix Heel interessant die kaarten. Helaas doen de downloadlinks het niet meer omdat de dienst niet meer bestaat. Heb je een mogelijkheid deze bijvoorbeeld op Google Drive te zetten o.i.d?
 7. @Noah Wij hebben het vooral over survival en zo. We vertellen ook waarom het verstandig is een voorraad te hebben en waarom het niet handig is dat iedereen te vertellen. Geen enge verhalen en zo. Soms hebben ze zelf vragen nav het nieuws maar we proberen ervoor te zorgen dat ze daar niet al teveel over in zitten. We geven wel altijd eerlijk en helder antwoord op hun vragen. Kinderen zijn slim en horen veel op school. Die van ons zijn 8 en 10.
 8. @Range Ik weet niet of je hier wat aan hebt maar wellicht toch het uitzoeken waard. Ik heb jaren gelopen met migraines vanuit mijn schedelbasis naar achter mijn oog. Meerdere keren per dag. Uiteindelijk merkte ik dat er een kies waar ik een wortelkanaalbehandeling in gehad had, ook meeklopte. Foto's gehad, mri, bloed afgetapt enzovoort enz. Jarenlang. Het kon niet. Ik zou het te druk hebben (dat was wel zo) maar zelf minder druk zijn hielp niet. Na 7 jaar inmiddels naar kaakchirurg verwezen. Wat blijkt? Een ontsteking die langzaam mijn kaak aanvroot en een wortelpunt die verkeerd zat. Kies eruit. Nu 3 mnd later ben ik bijna migraine vrij. Kan een half jaar duren nog maar het verschil is aanzienlijk. Nek blijft een zwak punt door auto ongeluk en dat zal zo blijven maar die kloppende pijn achter mij oog heb ik nog maar zelden. Al die zenuwen liggen zo dicht bij elkaar dat een kies dus al voor veel ellende kan zorgen. Verder heb ik veel baat bij dryneedling.
 9. Mijn schoonvader vertelde dat ze vroeger, in en na de oorlog, "limonade" maakten met azijn, suiker en water. Lijkt daar ook een beetje op.
 10. @keysersuze Er zijn perslijsten waar je een abonnement op kan nemen zodat je een x-aantal persberichten kan versturen. Soort strippenkaart. Je kan ook zelf een lijst met publicaties en redacteuren maken om aan te schrijven. Sommige media gaan bij voorkeur af op de persberichtsites (dus met strippenkaart) maar met direct anschrijven kan je ook wel aandacht trekken mits pakkende titel enz. Social media kan ook krachtig ingezet worden. Weet je daar een enorme hit op te scoren dan krijg je de pers ook weer mee.
 11. Ik heb ook interesse als het nog kan. Waarom zou je een tulpglas boven een stortglas kiezen?
 12. Mijn zoon is dan jarig helaas maar de keer daarop wil ik me zeker inschrijven. Super concept. Laat je weten hoe het was?
 13. Bedankt mensen. Dan wacht ik nog even en heef ik wat meer uit voor echt goede tassen.
 14. Wat vinden jullie van deze tas? http://www.aliexpress.com/item/Free-soldier-outdoor-travel-sports-backpack-Men-s-and-women-s-hiking-camping-backpack-30l-double/32339049925.html Hij is nu vrij scherp in de aanbieding en ik kwam er tijdens de vakantie achter dat mijn oude BOB wat verteerd was (heb die al vanaf mijn 15e ;) Nu hebben we even niet zoveel budget dus ik vroeg me af of dit wat kan zijn.
 15. @SaintNicholas en ik willen in de tuin een aquaponics systeem gaan bouwen. Leuk dat anderen er ook in geïnteresseerd zijn.
 16. Super @AWOL, ik heb er nu ook 4 in huis en ook gebruikt maar ik las toch wat dingen die ik niet wist. Thanks!
 17. @beekwimvan de sawyer filtert bijna alle bacteri├źn en microorganismen maar geen zware metalen. "The MINI removes 99.99999% of all bacteria, such as salmonella, cholera and E.coli; removes 99.9999% of all protozoa, such as giardia and cryptosporidium" https://sawyer.com/products/sawyer-mini-filter/ Hier is nog een testrapport : https://www.google.nl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://sawyer.com/wp-content/uploads/2014/01/Sawyer-Mini-Testing-Report.pdf&ved=0CB4QFjAAahUKEwi61-KHqNrHAhWCXRoKHXVqCA4&usg=AFQjCNE6jfIXuIdu1gBqXBie4FnkC7xwzg&sig2=r8LB0k-n55jnlt_itgy-iA
 18. @dannymh Als ik zo naar het plaatje kijk en de prijs dan zou ik dit niet doen. Water is toch echt wel het belangrijkste item (vind ik). Je kan niet zonder zitten en je moet hier geen risico's in nemen. Ik heb een set van 4 mini sawyers gekocht bij de prepshop en heb deze in de vakantie getest. Een kind kan de was doen, zo simpel. Heel klein ding en je neemt het gemakkelijk mee. Zelfs in een handtasje. Voor 125 euro heb je 4 filters. Dat is slechts 31,50 per stuk (in feite krijg je er dus 1 gratis). En ik zie overigens dat ze per stuk nu in de aanbieding zijn van 39 voor 31 euro ongeveer. https://prepshop.nl/sawyer-mini-waterfilter-multipack Edit: Haha, ik lees dat je toch de Sawyer mini gekocht hebt. Goede keus. En voor mij weer een les om volgende keer eerst het hele draadje te lezen...
 19. Interessante docu @Novitamya. Ik had hem nog niet eerder gezien. Vond die vrouw wel erg irritant hysterisch op een gegeven moment ?
 20. Interessant @Sebas. @SaintNicholas en ik spelen wel eens met dit idee in ons hoofd. Ik ben heel benieuwd naar de mogelijkheden. Permanent emigreren zal ons nog niet lukken maar een stukje land die we in de loop der tijd kunnen preppen interesseert ons zeer.
 21. Helemaal mee eens @enigma 13. Goed verwoord. Toevoegend: Verplichte mantelzorg ("participatie bla bla") is op verschillende fronten ook niet altijd wenselijk want familie kan vaak niet de juiste zorg geven (dan bedoel ik veilig op lichamelijk niveau). Daarnaast blijft familie ook partner, dochter enz. Intensieve mantelzorg kan die verhouding of relatie verstoren waarbij de mantelzorger zo moe wordt van het lichamelijk verzorgen dat er niet overblijft voor de emotionele verzorging of relatie. Ik weet nog hoe ongelooflijk dankbaar wij waren toen een vrijwilligersorganisatie aanbood een paar uur bij mijn vader te zitten zodat ik even met mijn moeder samen de deur uitkon na wekenlang (2 of 3 maanden?) zorgen. Moeilijk om uit handen te geven, al is het een paar uur, maar zo noodzakelijk om even die afstand te kunnen nemen en even weer moeder en dochter te zijn ipv verzorger. Als ik ooit meer tijd heb voor vrijwilligerswerk dan wil ik dat ook doen. Bij ons was het een persoonlijke keus om hem thuis te verzorgen. Gelukkig was er ook thuiszorg. Ik moet er niet aan denken dat dat er niet geweest zou zijn. Hoop van harte dat daar niet nog verder op bezuinigd wordt. Overigens, je betaalt ook nog voor die zorg met een inkomensafhankelijke bijdrage die heel krom berekend wordt over het inkomen van 2 jaar daarvoor (toen mijn vader nog niet gepensioneerd was en een paar extra klussen gedaan had). Dat het inkomen op het moment van zorg minimaal is (aow) doet er dan niet toe. Ik dwaal af... Ik zag ook aan mijn moeder hoe zwaar het was. Een zieke is vaak niet aardig voor degene die hem verzorgt. Dat is niet goed voor de relatie en extra belastend. En wat moet men als de relatie toch al niet gezond was? Ineens liefdevolle en adequate zorg geven omdat het wettelijk moet? Naief plan en de participatiekotsbeweging gaat daar volledig aan voorbij. Natuurlijk zou het vanzelfsprekend moeten zijn om naar je beste kunnen voor je naasten te zorgen maar het is niet voor iedereen weggelegd (afstand, werk, zelf ziek, kinderen met een beperking, verstandhouding met de ouders enz). Het is gewoon een bezuinigingsmaatregel. Een hele schadelijke. Laten ze het beestje gewoon bij de juiste naam noemen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...