Ga naar inhoud

Abiyah

Lid
 • Aantal items

  40
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Abiyah's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

55

Community reputatie

 1. Alles wat ik doe, iedere dag, Elke stap die ik zet, elke ademtocht. Van opstaan, tot in slaap vallen. Dus ook alles wat met preppen te maken heeft, Alles doe ik voor, en door Jezus (die wij overigens Yahshuua noemen). Dan weten jullie dat :-) Overigens verbiedt mijn geloof me om erover te discussiëren. Dat heeft geen enkele zin. Respect voor iedereen is de key, m.i. En verder mag van mij iedereen doen wat ie wil, en schrijven over wat ie wil. Wanneer het me niet aanstaat, lees ik het niet, en wanneer te veel me niet aanstaat, kom ik hier niet meer. Makkelijk toch :-) Ik kan overigens, door de manier van leven die we hebben, volledig gebaseerd op de bijbel, met bijna alle mensen goed opschieten. Behalve met de meeste christenen, helaas. :-( Oh ja, en er zijn een HELEBOEL mensen die wij ontmoeten, die na het horen van onze manier van leven (off-grid en zo) ontzettend enthousiast zijn, ALLES willen weten. Totdat ze één woord horen over het WAAROM we zo leven. Dan rennen ze keihard weg. Raar he........? :-)
 2. Zou me niets verbazen. Althans de politici die op een hoger niveau zitten. Edit: Het balkje in het filmpje zegt: "Ron zegt......................... etc" En wie is Ron? Een verkoper van schuilkelders. Nuff said
 3. Wij koken gewoon op gas uit van die grijze flessen, met 10,5 kg elk. Normaal hebben we er altijd 2, waarvan 1 in gebruik en éentje vol voor wanneer de eerste leeg is. We doen ongeveer 2 manden, soms ietsje langer et zo'n fles. Voor dagelijks intensief gebruik, koken, afwassen, lichamsreiniging, etc. Maar geen verwarming dus. . Wij hebben vorige week 2 extra flessen gekocht. De gasprijs is op dit moment erg laag, dus een vulling voor 2 á 2,5 maand kost ruim 16 euri. We hebben nu dus tussen de 8 á 10 maanden gas. Wanneer we heel zuinig zouden doen redden we 1 jaar. Daarna over op hout.....
 4. September 2015.

  Wat staat er ons dan te wachten?

 5. . . Ja, een link naar de PDF zou heel fijn zijn :-) Dan kan ik me in alle rust inlezen.
 6. @carismo Bedankt ! . . . @JohnVonSchutz Ja, er loopt een stroompje langs. 2 probleempjes: 1. het is niet mijn land (huur) en ik weet niet hoe de eigenaar het zou vinden wanneer ik hier 2 kanlaen van ongeveer 20 meter elk zou graven :-) 2. Mijn water is nu redelijk zuiver en goed. Wanneer ik daar een beekje in laat stromen dat een aantal kilometers verderop langs een industrieterrein loopt weet ik niet of dat de waterkwaliteit ten goede komt. ' ' ' @Roel Mooi dat er bij jullie al vis in zit. Bij ons alleen kikkers. En reigers en IJsvogels, datdanweerwel :-)
 7. @Dreutel Wij eten dat regelmatig, sinds een paar weken. Het heeft vele toepassingen. Je kunt hele eenvoudige recepten vinden op youtube. Een zak van 2 kg kost 4,50 in zo'n afrikaans supermarktje. Je kan er zelfs een (ontbijt)drank van maken. Aanrader !
 8. Ha, wij zijn ook vandaag wezen shoppen, @havor :-) Lijstje iets langer dan de jouwe, hihi. Maar die van jou ziet er ook stevig uit. Wij zitten nu dan op ongeveer 7,5 maanden ......
 9. Vlees in blik? Wij hebben.: - kipperagout - veeeeel (lekker door de pasta, eenvoudig, goedkoop, maar lekker en voedzaam) - runderragout - idem - corned beef - heeeeel veeeel. - O lekker als basis voor frikaanse Gari. Een top gerecht dat wij minimaal 1 x per week eten. Heel erg eenvoudig te maken, super te bewaren en errug lekkuhr :-) - knakworsten - heeeel veeel :-) kip en rund - In deeg (zonder gist) gerold en in de pan, of in de chapati oven , maakt een heerlijk worstebroodje, als onderdeel van een maaltijd - kipsmeerworst (wij eten geen varken, vandaar) - Beef jerky. (Biltong) . Net ontdekt, erg lekker. Maar helaas kort houdbaar (paar maanden) En niet in blik, maar in zakje.
 10. @martin Bedankt voor de link, ik ga hier zeker naar kijken, waarschijnlijk deze avond nog. Het zou idd wel fijn zijn wanneer de vissen zich voortplanten. Het gaat mij niet om grote aantallen, maar een extra verse voedselbron voor ons drietjes, en eventuele gasten bij een shtf scenario. Dus dat de kosten ietwat hoger uitvallen neem ik dan op de koop toe, alhoewel wij heeeeel low-budget werken. Het lijkt me gewoon prettig, in een shtf scenario, dat er iets extra's te eten/ruilen is. En VERS :-) . . . @carismo Eetbare planten? Dar zou ik graag meer over willen weten. Heb je ergens een link? of heb je hier ervaring mee? Vwb drinkwater denk ik goed te zitten, met zelfgebouwd filter (zand, houtskool) voor water dat ik oppomp (met de hand) en een handfilter voor het vijverwater. . . @Davena Ik heb me al eens ingelezen in aquaponics. Ik vrees dat ik niet de tijd/middelen heb om dat binnen korte termijn op de rit te krijgen. Wij verwachten grote ellende , wereldwijd, vanaf half september dus hele grote dingen opzetten gaat me niet meer lukken. Maar bedankt voor de tip :-) Evern in het algemeen: Iedereen enorm bedankt voor het meedenken, dat waarderen we zeer :-) Wanneer ik iets terug kan doen, just ask !
 11. Een maand of 6 voedsel, onbeperkt water. Voor 3 personen. Streven ernaar om voor 15 september 9-12 maanden te hebben.
 12. Wij hebben dus 2 joekelgrote bosvijvers, elk ongeveer 30 meter x 15 meter . Ik wil hier dolgraag vis in kweken, voor eigen consumptie, maar door een overvloed aan info kom ik er niet echt uit. Is er hier iemand die hier ervaring mee heeft, cq verstand van heeft. Wij kunnen jou dan in ruil weer helpen met info en ervaringen over: - zaagseltoilet maken - humanure compost - chapati oven, brood zonder gist maken - yurt bouwen - etc
×
×
 • Nieuwe aanmaken...