Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 01/24/13 in alle zones

  1. Mijn eerste lading gedroogd vlees is gelukt! Heb het ongeveer 6 uur bij 60 graden laten drogen. Zoon en @Bandoeng hebben het geproefd en goedgekeurd haha...ga volgende keer wat meer experimenteren met de marinade. Had nu 500 gram sucadelappen in een marinade van sojasaus, ketjap manis, sambal, azijn, suiker, zout, gemberpoeder en knoflookpoeder. Voor het drogen Na het drogen @Simurgh moest even googlen wat biltong was haha...maar ziet er ook erg smakelijk uit! Ik ga mij de eerst volgende keer wagen aan dendeng, indonesisch gedroogd vlees! Daenerys
    2 punten
  2. Er zijn veel recepten voor Beef Jerky maar hier is de mijne. Het volgende recept is voor een dehydrator, maar je kunt ook beef jerky in een oven maken, op de laagste temperatuur (meestal 55 ° - 65 °). Houd de deur open op een kier, alsof je braadt, om de convectieve looping maken. Hieronder is een lijst van essentiële methoden / ingrediënten om echt goed beef jerky, gebaseerd op mijn eigen bevindingen en voorkeuren te maken: rundvlees: schouder/rostbeef. Het kan natuurlijk met meer vleessoorten maar wat je wil is zoveel mogelijk vetvrij vlees want dat kan gaan rotten. Ik gebruik ook vaak runderstoofvlees en snij zelf het vet weg omdat het goedkoper vlees is en vaker in de aanbieding. Snijmethode: dwars op de vezel of met de vezel mee. Dwars door de vezel betekent snijden langs de lengte van het vlees. Ik meestal snijd het vlees in de helft zodat de stukken niet te lang zijn. Snijden met de nerf geeft je een kruimelig soort Jerky. Je kan altijd een stukje zo snijden zodat je ziet wat het verschil is. Ik snij mijn strips 4 a 5 mm dik. MARINADE: Ik speel met verschillende marinades de hele tijd. Ze zijn echt allemaal erg goed. Marinade is eigenlijk het minst belangrijk element om de Beef Jerky proces. Je moet gewoon je basis te hebben: zout, zoet, zuur .... maar geen vet of olie. Ik hou van Kikkoman Lite sojasaus, honing, ahornsiroop, of melasse (bruine suiker is prima, ook), misschien een beetje sherry of marsala, en nu dit is echt, echt belangrijk .... mijn geheime ingrediënt. Balsamico azijn. VEEL balsamico azijn. Het is het meest essentiële onderdeel van een Jerky marinade. De enige kruiden ik toevoegen aan de vloeistof is veel knoflook poeder (maar dat kan altijd later worden toegevoegd, ook). Ik meestal voeg wat water op mijn mengsel, om het zoutgehalte / soyness van de marinade te verminderen, zelfs met lite sojasaus. Roer goed. Laat de reepjes een nacht weken, ongeveer 12-14 uur. Pal een handvol, en leg ze op keukenpapier. Plaats op droger rek of scherm. Plaats ze dicht bij elkaar. Ze kunnen raken, maar niet over elkaar heen. Bestrooi het vlees strips met je favoriete droge kruiden. Ik hou van gemalen peper, knoflook poeder en in het bijzonder de twee volgende ingrediënten: gemberpoeder en chili uit de molen. Ik maak vaak ze allebei, een partij Jerky met chili en gember. Maar die twee zijn de twee belangrijkste dominante smaken voor Jerky, en je moet ze niet door elkaar samen (tenzij je weet wat je doet). Je kan ze aan het oven roosterrek hangen of ik gebruik ook vaak een bakblik met erin een rooster. Ik draai dan het rooster om zodat naar boven staat. DROOGTIJD: Hier is het moeilijkste deel. Het hangt allemaal af van wat voor soort droger of oven. In de oven duurt het ongeveer 7 uur. Om te testen, wil je in staat zijn om de strip in een plooibare manier te breken. Als het volledig in 2en breekt was de droog tijd te lang.Je kan het nog wel eten. Bewaren in een papieren zak, zelfs een beetje meer te drogen . Als het overgedroogd, dan is de jerky in een plastic zak. Helaas heb ik het nog nooit bij een open vuur gemaakt maar dat wil graag nog eens proberen.
    1 punt
  3. na wat rijst etc in emmers te hebben gedaan kwam ik eigenlijk op het volgende; emmers zijn rond en dat is een onpractische klote vorm die veel ruimte kost, dus zat ik te bedenken, dat moet vierkant eigenlijk worden en food grade en als het kan multifunctioneel en toen kwam ik eigenlijk op dit; het enigste nadeel wat ik kan verzinnen is dat ze lichtdoorlatend zijn (in een donkere kast?) en ze kosten rond de 7 euro voor de 10liter variant als je een stuk of 5 van die dingen met rijst en macaroni vult heb je toch een leuk stapeltje voor een lange tijd lijkt mij? iemand op of aanmerkingen?
    1 punt
  4. in 2007 heb ik voor het eerst zonepaneeltjes gekocht voor een grote trip. 2 x solio zonnepaneeltjes en 1x 6.5 watt sunlinq zonnepaneel. De solio kwam met ingebouwde batterij/accu de sunlinq zonder accu en levert 12Volt. Mijn ervaring was dat de solio erg traag oplaadt terwijl de sunlinq ideaal was en alle apparaten die met een autolaad stekker kwam snel oplaad. De solio was wel erg makkelijk aangezien je die ergens neer kan leggen zonder je apparaat. Alle twee de solio apparaten stopten er na 2 jaar mee, ik vermoed dat de accu/batterij kapot waren maar daardoor was het hele apparaat nutteloos. (De Dolio website vermeld nu zelf ook dat de accu van het apparaat slechts 3 jaar meegaat.) Mede hierdoor heb ik liever een los zonnepaneel dan met geintregeerde accu, want als deze ermee stopt is het hele apparaat nutteloos. Liever heb ik oplaadbare batterijen waarmee ik mijn telefoon op kan laden of in andere apparatuur kan gebruiken zoals een krachtige LED zaklamp. De sunlinq doet het nog net zo goed als toen ik hem kocht, maar tegenwoordig is 1 zonnepaneeltje niet genoeg voor mijn preppers uitrusting. Als ik 1 zonnepaneeltje gebruik voor mijn telefoon heb ik een tweede nodig voor mijn batterij oplader en wellicht nog 1 voor andere apparatuur.Het liefst heb ik er nog 1 in mijn BOB en nog 1 in mijn auto liggen. De solio kostte uit mijn hoofd 100 euro per stuk en de Sunlinq 6.5 watt 180 euro. Die prijzen lijken hetzelfde gebleven te zijn echter in mijn zoektocht kwam ik op advies van een mede prepper op een wesite www.prepperszonnepanelen.nl, waar de prijzen wat schappelijker zijn. Op de website zijn 3 verschillende zonnepanelen te koop aangezien de prijs erg goedkoop is vergeleken 7 jaar geleden heb ik er van elk model 1 exemplaar aangekocht. 3watt 6watt 20watt De 3 en 6 watt hebben een USB output van 5.5 volt ideaal voor USB apparaten op te laden als smartphone/telefoon/MP3speler/usb batterijoplader. Na 3 dagen ontving ik mijn pakketje via postnl. De 20 watt heeft een output van 18Volt gemaakt voor het opladen van laptops. Ik ben zelf niet in het bezit van een laptop maar was onder de indruk van het wattage met bijkomende volt regulator dit zonnepaneel ook te bebruiken met de 5.5volt usb standaard. De zonnepaneeltjes doen precies wat ze moeten doen mijn apparatuur opladen. de 3 watt is wat langzamer als de 6watt. Ideaal nu kan ik altijd mijn smartphone opladen en mijn AA en AAA batterijen opladen zodat ik altijd licht en telefoon heb. Net als alle apparaten die batterijen gebruiken zoals zaklampen, alarmen, fototoestel, videocamera portofoons etc etc. Vandaag getest midden in de winter in het zwakke zonnetje: 3 Watt op mijn Samsung S2 Werkt niet naar behoren de batterij lijkt sneller leeg te lopen. 6 Watt op de samsung S2 werkt goed als de telefoon uitstaat in 15 minuten ws de batterij 10% opgeladen. 3 Watt en 6 Watt leken alletwee goed te werken op MP3 USB speler net als op de USB input/output batterij oplader en mijn USB oplaadbare zaklamp werd ook netjes opgeladen. 20WATT zonnepaneel met de voltregulator ben ik wat minder tevreden over het lijkt erop dat de voltregulator niet goed werkt dat er of een verkeerd voltage of teveel Amp naar het apparaat stroomt. Mijn USB batterij oplader geeft zwakke led lampjes die dan weer feller knipperen, in de handleiding is deze configuratie niet te vinden, en de USB MP3 speler wil het ook niet doen als die via de voltregulator op het 20WATT zonnepaneel is aangesloten. Uiteraard ga ik verder met dit zonnepaneel experimenteren als de zon weer schijnt. Pluspunten: Sexy camouflage kleur zonder groot lichtgevende merkjes en andere versierseltjes. USB connectie. Opvouwbaar en lichtgewicht. Degelijke uitvoering en voelen stevig aan. Waterdicht. Minpunten: Moet het zonnepaneel recht in de zon houden voor het beste resultaat. Toch nog prijzig zonnepaneeltjes. Al met al erg tevreden met mijn nieuwe aankoop in combinatie met mijn 6.5 WATT zonnepaneeltje ben ik verzekerd om al mijn preppers tools ook in een SHTF situatie kan gebruiken. Tools als walky talkies, smartphone, verlichting, LED zaklampen, sensoren en als het meezit de telefoons van huisgenoten. Soms lijkt het dat mensen vergeten hoe moeilijk het is om aan stroom te komen zonder electriciteits netwerk en hoe donker het buiten is zonder al die lampen. Zonder batterijen en zaklampen kan je vrijwel niks doen nadat het donker wordt zeker in de winter verlies je de helft van de dag alleen maar omdat het donker is.
    1 punt
  5. Het tijdschrift Quest geeft eens in de zoveel tijd een special uit, nu in januari is er de special Quest Psychologie. In dit magazine staat een artikel over preppers waarin preppers van preppers.nl zijn geinterviewd, waaronder ondergetekende...
    1 punt
  6. Dit is helemaal niet offtopic, dit is precies waar het om gaat. Alle zooi die we met z'n allen slikken (ik slik overigens helemaal niets, maar dat terzake) komt als een boemerang weer naar ons terug. Wie zegt dat we al die medicijnen ook ECHT nodig hebben? Volgens mij kan het 3/4 minder, dan houden we ons oppervlaktewater en daardoor ons drinkwater, stukken zuiverder.
    1 punt
  7. Ben ik niet helemaal mee eens. Potten aanschaffen is best pittig. Ik ben me rot geschrokken hoe duur ze zijn en het is maar te hopen dat ze in de buurt tweedehands te krijgen zijn. En inmaken moet je ook leren en goed onder in de vingers krijgen,ik ben pas begonnen maar vindt het veel werk maar wel leuk!
    1 punt
  8. Citroenzuur (goedkoop!) verbetert de smaak, maar neemt het "actieve chloor" in dunne bleek aboluut niet weg in tegenstelling tot ascorbinezuur. Ascorbinezuur is een reductiemiddel voor chloor. Citroenzuur niet. In dit draadje is tevens sprake van "thio" (Natrium thiosulfaat, Na2S2O3) dat ook het "actieve chloor" wegneemt en zelfs sneller en vollediger dan ascorbinezuur. Thio heeft echter een vieze smaak, en ik kan het weten want ik heb het vroeger met pipetteren weleens in de mond gekregen. Het is overigens in NIET giftig in de gebruikte concentraties. Thio moet je zeker niet gebruiken in combinaties van "actief" chloor en zilver-ionen zoals die in sommige tabletten gebruikt wordt omdat dan zilverionen onwerkzaam worden gemaakt (complex-vorming). Mijn keuze is dan echt ascorbinezuur (Vit C, mespuntje ter grootte van halve erwt op mes of schroevendraaier) en omdat het een wat minder snel reductiemiddel is dan thio zou ik het drinkwater pas gebruiken na 1 tot 2 minuten na toevoegen. Als het leger "thio" (thiosulfaat) gebruikt is dat omdat ze kennelijk voor veiligheid kiezen en niet voor een goede smaak van het water. De hoeveelheid "actief chloor" (natrium hypochloriet, NaOCl) in behandeld water kun je vergelijken met gechloreerd zwembad-water en is niet giftig maar niet lekker en het kan irritatie aan het oogslijmvlies veroorzaken. Citroensap bevat naast veel citroenzuur ook wat vitamine C (ascorbinezuur), maar niet zo veel als je zou vermoeden. De doseringen van poedervormig ascorbinezuur (schroevendraaierpunt) zijn véél hoger en veiliger.
    1 punt
  9. grappig! (ok ok, ik zal maar eerlijk zijn. Ik ben "Marcel". Die doeber met een CBRN masker) grappig om jezelf terug te zien in een dusdanige publicatie.
    1 punt
  10. Ik heb de mylar zakken en zuurstof opnemers gekocht bij: http://store.lds.org/webapp/wcs/stores/servlet/Category3_715839587_10556_21158_-1_N_image_0 mylar zakken = dry-pack pouches Het wordt vanuit Duitsland verzonden.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...