Ga naar inhoud

Daenerys

Lid niveau 2
 • Aantal items

  70
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Daenerys

 1. Ja dat herken ik wel. Snapte ook niet dat het werd afgeschaft. Een millitaire basisopleiding en goed voor de algemene ontwikkeling! Maar dan wel een dienstplicht voor jongens en meiden!
 2. Ik heb ze ook zien staan bij de Deen volgens mij. Ik heb laatst de hachee blikjes bij de lidl gehaald. Ook goed te eten! Goulash nog niet geprobeerd.
 3. Ik heb ook een stockli en die staat bij mij als ik hem gebruik gewoon in de keuken. Mijn stockli heeft rvs roosters en is iets duurder dan die met kunststof. Ik wilde ook vlees enzo gaan drogen en daarbij leek rvs mij makkelijk schoon temaken. Ik heb er ook siliconen inlegvellen bij gehaald voor de wat " nattere" dingen. Ben super blij met mijn droger! Echt een aanrader!
 4. Daenerys

  wonderpan

  dus jij wilt geen stukje cake op de bijeenkomst? nee zonder gekheid ik denk dat dagelijks gebruik misschien niet zo gezond zal zijn. Maar aan de andere lees je ook weer dat het onzin is en totaal niet schadelijk. vooralsnog ga ik er gewoon lekker af en toe brood en cake in bakken haha...
 5. Daenerys

  wonderpan

  Ja wat dacht je dan? Uitproberen! En brood misschien ook!
 6. Daenerys

  wonderpan

  Ja dat zure wist ik. Zou ook wel andere dingen erin willen klaarmaken, meer hartige hap zeg maar. Maar eerst maar brood en cake proberen
 7. Daenerys

  wonderpan

  Ja dat zal ik zeker doen!
 8. Daenerys

  wonderpan

  Ja volgens mij komt deze pan daar ook oorspronkelijk vandaan. Heb hem van marktplaats maar hij is wel nieuw!
 9. Daenerys

  wonderpan

  Ze staan ook wel op marktplaats hoor! Daar heb ik hem ook vandaan!
 10. Daenerys

  wonderpan

  Nee het is geen pan in een pan. De echte ouderwetse zijn wel zo gemaakt. Dit is een nieuwerwetse haha...er zit een bodemplaatbij die als vlamverdeler fungeert. Er zit een boekje bij en een hoop recepten.
 11. Daenerys

  wonderpan

  Ik ga even terug zoeken! Dank je!
 12. Daenerys

  wonderpan

  @missbir, echt op waxinelichtjes? Wat gaaf haha! Hoe lang duurt het voor het gaar is? Dat wil ik zeker gaan proberen!
 13. Daenerys

  wonderpan

  Ik denk dat het wel meevalt hoor. Je moet er alleen geen zure dingen in maken want dat tast het metaal aan. Volgens mij zijn de meningen erover verdeeld als je op internet kijkt. Maar als het echt zo schadelijk zou zijn dan zou je ze toch niet meer in de verkoop verwachten?
 14. Is er al een lijstje van wie er zeker komen? Heb er veel zin in! Als het half zo leuk is als de meetings gaat het helemaal goedkomen!
 15. Ik ben Daenerys (danielle), 39 jaar en getrouwd met @Bandoeng. Samen hebben we 2 kids, een jongen van bijna 10 en een meisje van 6. We zijn al bij een aantal meetings geweest en komen uiteraard naar de sheltercamping!
 16. Daenerys

  wonderpan

  Vandaag de wonderpan binnen gekregen. Brood, cake of taart bakken zonder oven! Je kan het langzaam laten garen op bijvoorbeeld een petroleumbrander. Klinkt ideaal als je niet over een oven beschikt! Vroegah in grootmoeders tijd werd deze veel gebruikt, geloof tot jaren 60. Moet het natuurlijk nog uitproberen maar deze gaat zeker mee als we gaan kamperen en misschien ook wel bij de volgende meeting! De pan is van alluminium dus lekker licht! Als ik het heb uitgeprobeerd dan laat ik het resultaat uiteraard hier zien! Het principe van de wonderpan is heel eenvoudig. De bodemplaat wordt verwarmd. De warmte stijgt op door het gat in het midden en verlaat de pan weer via de ventilatiegaten. Daardoor wordt de warmte heel gelijkmatig verdeeld, zodat het baksel overal goed gaar wordt. Een normale oven moet eerst voorverwarmd worden en daarna op een vrij hoge temperatuur worden gehouden. Bij de wonderpan is de bakvorm de oven zelf. De temperatuur in de pan is ook veel lager. Dat kost veel minder energie en het baksel zal niet zo snel verbranden. Iemand al ervaring met deze pan?
 17. Liefde gaat door de maag he jongens? Ik zal wel wat jerky maken voor de volgende bijeenkomst hihi...
 18. Daenerys

  Chicken Jerky

  Nou dat lijkt mij lekker om uit te proberen! En ook de beef maar weer eens maken
 19. Daenerys

  Mung bonen

  als er weer een bijeenkomst komt waar wij (@bandoeng en ik) wel bij kunnen zijn, nemen we de bubur kacang die van de mungbonen is gemaakt mee @Mrsjones! is ook een zoete bonenpap, vind je vast ook lekker!
 20. Mijn eerste lading gedroogd vlees is gelukt! Heb het ongeveer 6 uur bij 60 graden laten drogen. Zoon en @Bandoeng hebben het geproefd en goedgekeurd haha...ga volgende keer wat meer experimenteren met de marinade. Had nu 500 gram sucadelappen in een marinade van sojasaus, ketjap manis, sambal, azijn, suiker, zout, gemberpoeder en knoflookpoeder. Voor het drogen Na het drogen @Simurgh moest even googlen wat biltong was haha...maar ziet er ook erg smakelijk uit! Ik ga mij de eerst volgende keer wagen aan dendeng, indonesisch gedroogd vlees! Daenerys
 21. ja inderdaad, het was wel te eten maar de kip was er snel doorheen gevlogen haha....was de Ikan Bali toch lekkerder
 22. ok wat lagere temperatuur. ik laat zeker even weten of het gelukt is!
 23. ik ga het in de gaten houden! dank je! .
 24. Eerste lading vlees staat bij mij in de marinade! Heb sucadelappen genomen, in de aanbieding en weinig vet. Wat er op zat wegesneden. Morgen ga ik het vlees in de droogoven doen. Hoe lang zal ik het laten drogen? uurtje of 7 a 8 op hoogste stand? nu zitten er appeltjes met kaneel in de oven, ruikt hier heerlijk! Ben echt benieuwd hoe het met het vlees gaat morgen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...