Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

jens

Lid
 • Aantal items

  119
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

jens won de laatste dag op 18 september 2020

jens had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

148 Uitstekend

Over jens

 • Titel
  Survivor

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik sta er zo helemaal niet in. Het gaat om de gezondheid van ons allemaal. Ik vind het helemaal niet erg, om dit soort simpele dingen te doen, als dat gevraagd wordt. En als het me niet aanstaat, dan blijf ik daar gewoon weg. Momenteel, als het me ergens te druk is en mensen kunnen (of willen) zich niet aan de afstand houden, doe ik zelf al een mondkapje op. Ik heb daar helemaal geen problemen mee. Ik vind het jammer, dat er een groep mensen schijnt te zijn, die elke maatregel, om ons zo gezond mogelijk te houden, wil aanvechten met de wet in de hand. Dit is
 2. Ja, dat lijkt mij dus ook. Ze vonden het gewoon "niet nodig". Wat mij dan doet denken, dat ze alles niet zo voor elkaar hebben, als ze willen doen voorkomen. Dat zou me dan weer niet hoeven verbazen eigenlijk.
 3. Ik heb even een paar dagen "vrij" genomen van corona-nieuws. Ik merkte, dat ik er niet goed meer tegen kon. Wat ik voornamelijk heel storend vind, is het totale gebrek aan consensus. Japie zegt dit, Pietje zegt dat. Onze leiders lijken overtuigd van hun eigen gelijk en de rest van de wereld zal het dan wel fout hebben. En dan lopen er ook nog van die virus waanzin figuren tussendoor, die gewoon alle ruimte krijgen. En laten we ook niet vergeten, dat een kermis een eerste levensbehoefte schijnt te zijn hoewel dat voor de exploitanten natuurlijk wel het geval is.
 4. Hartelijk dank voor dit uitgebreide antwoord! @Albis: ik weet niet, wat jij duur vindt, maar op Amazon koop ik er 50 voor rond de twintig euro. Binnenkort ga ik weer even naar Duitsland om boodschappen te doen en daar liggen ze bij de Lidl, 50 stuks voor €33,-. Dit zijn allemaal gewone, 3-lagen, tussen de 95% en de 99%. Geen medische, maar voor een kortdurend boodschappen doen is het voldoende. Ik ben toch niet van plan om uitgebreid te gaan shoppen... Aan levensmiddelen heb ik eigenlijk geen gebrek gehad vorige keer. Meer aan de non food dingen
 5. Wat doet dat bio-ethanol? Ik maak mijn levensmiddelen schoon met water en azijn. Desinfectie met bleek(oplossing) of 70% alcohol. Buiten dat je er een leuk vuurtje mee kunt stoken, weet ik niet wat bio-ethanol doet? Kikkererwtenmeel moet ik weer eens proberen, dank voor de tip! Trouwens: brownies bakken kan heel goed met zwarte bonen, klinkt gek, maar ze zijn echt lekker! Ik heb altijd wel een aantal blikken staan, speciaal daar voor.
 6. Het Amerikaanse EPA heeft lysol een paar weken terug goedgekeurd als desinfectie tegen het corona virus. https://edition.cnn.com/2020/07/07/health/epa-lysol-disinfectant-covid-19-trnd/index.html
 7. Fijne tips allemaal, dank daarvoor! Ik bedoel echte ontsmettingsdoekjes, geen schoonmaakdoekjes. Dat wordt dus zelf knutselen. Bleekwater (dunne), daar heb ik nu 4 liter van, plus flessen dikbleek en bleekspray. Ik ga ook een paar rollen van die Sorbo huishouddoekjes op rol kopen (bij Action heel goedkoop), die zijn lekker stevig en kunnen daar goed voor gebruikt worden. De meeste spullen kunnen inderdaad wel in quarantaine, maar je houdt altijd dingen over, die je moet desinfecteren. Ik dacht eigenlijk dat in Glorix doekjes ook bleek zat, maar dat is niet zo.
 8. We kunnen er op wachten denk ik, die tweede golf. Afgezien van de bekende tekorten aan maskers, handschoenen en handgel, wat waren dingen, die ook niet meer te koop waren? Ik ben alvast weer een voorraad aan het aanleggen voor de komende winter. Wat ik tot op heden niet goed kan kopen zijn goede desinfectiedoekjes, voor het schoonmaken van de boodschappen. Wie weet een goed merk? Of is het beter om flessen spray bleekmiddel in te slaan? Huishoudhandschoenen zijn ook al maanden niet te koop bij onze plaatselijke super. Vitaminepillen heb ik al ingeslagen, met
 9. Maar even iets anders: ik ben stikbenieuwd, hoe het zal gaan in Nieuw Zeeland. Daar is helemaal geen corona meer en gisteren en vandaag zitten er stadions mudvol met juichende en schreeuwende mensen. In de ene 30.000 en in de andere 40.000. Lijkt me de ultieme test.
 10. Yep. Ik winkel altijd met handschoenen aan. Maar op een gegeven moment loop je toch achter de feiten aan. Bij het afrekenen namelijk. Als je dan jezelf en je kleding "schoon" wilt houden, moeten die handschoenen uit. En als je het helemaal goed wilt doen, dan na het afrekenen weer andere handschoenen aandoen. En waar je dan je "vuile" handschoenen moet laten in de tussentijd is ook niet bekend. :-) Er zitten best veel haken en ogen aan. Maar zelf scannen (wat in de grote supermarkten vaak wel kan) scheelt al een boel contact met de producten, die je koop
 11. @JJ&A: zo doen wij het ook. Lijkt me voorlopig gewoon een goede strategie. En verder lijkt zo veel mogelijk afstand houden en handen wassen me ook wel een goede, die houd ik er in. We zijn voor het eerst weer zelf boodschappen gaan doen, de meeste mensen houden zich gelukkig aardig aan de regels.
 12. Interessant artikel. Het virus begint met het binnendringen van de longen, om vervolgens de meeste schade aan te richten aan hart- en bloedvaten. https://elemental.medium.com/coronavirus-may-be-a-blood-vessel-disease-which-explains-everything-2c4032481ab2
 13. Dat kan dan weer niet kloppen, want koude lucht kan minder vocht bevatten dan warme lucht. Die slechte ventilatie zou kunnen, dat weet ik niet.
 14. Ik heb toch een vraag/idee over die brandhaarden in slachthuizen. Er wordt steeds gezegd, dat dat komt door het grote aantal buitenlandse werknemers, die in slechte omstandigheden wonen, reizen en werken. Maar de vleesindustrie kan toch niet wereldwijd de enige industrie zijn, die met buitenlandse werknemers werkt, die moeten leven onder dezelfde omstandigheden? Wat is dat toch met dat vlees?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...