Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

jens

Lid
 • Aantal items

  78
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

jens won de laatste dag op 28 juni 2014

jens had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

98 Uitstekend

Over jens

 • Titel
  Adventurer

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Medisch gezien ligt de grens bij 35. Ik ben het volkomen met je eens wat het wijsvingertje betreft. Het was verder geen commentaar op jouw post hoor, het was mijn eigen beleving hierin.
 2. Ofschoon bij mij alle voelsprieten op alert staan, als het gaat om stigmatiseren van mensen met een hoog BMI, (ik zei al: ik ben ex-ervaringsdeskundige), heb ik dat hier niet zo ervaren. Het is een gegeven, dat er veel mensen zijn met overgewicht en dat deze, best grote groep, nooit echt gezien als als hoog risico groep, terwijl ze dat toch echt zijn. Pas sinds kort wordt obesitas herkend als zijnde een chronische ziekte, die niet te genezen is, alleen te behandelen.
 3. Ik heb er geen zicht op, maar ik ben wel ervaringsdeskundige. Een deel van de mensen met overgewicht hebben wat we noemen "morbide obesitas". Dit zijn mensen met een BMI van boven de 35. Het woord zegt het al: die hebben dus ook zonder corona een hogere sterftekans, door allerlei factoren, waarvan diabetes en hartklachten de meest duidelijke zijn, maar er zijn ook andere, minder duidelijke co-morbiditeiten. Voor deze mensen is besmetting door corona een enorm risico. Ik ga hier verder niet in op eventuele opmerkingen, over het hoe en waarom van dit hoge percentage mensen met een te hoog BMI. Maar het is een enorme risicogroep.
 4. Ik ben altijd erg voor zelf ook nadenken. We hebben het over een universiteit, waar je zou verwachten, dat er mensen met hersens rondlopen. Die hadden dat zelf ook al een hele poos geleden kunnen bedenken natuurlijk. Dit slaat op het bericht van Dutch Publisher
 5. Ik ben meer voor realisme dan voor ongefundeerd optimisme. Niet dat ik hier ongefundeerd optimisme zie, maar ik zit ook op andere fora en merk, dat mensen liever in slaap worden gesust met positieve geluiden. Dat mag natuurlijk, het werkt vast wel goed voor struisvogels, maar ik weet liever waar ik aan toe ben, zodat ik me kan voorbereiden. Dit land is absoluut niet voorbereid op wat dan ook. Regeren is vooruitzien, dacht ik altijd. Maar ik denk, dat ik het met je eens ben: we zullen het zien over een jaar, of zelfs al over een half jaar.
 6. Is dat niet precies de vinger op de zere plek? Als tshtf is het toch snel "ieder voor zich", alle mooie afspraken worden overboord gegooid. Maar dat is juist toch iets, waar wij, vooral hier, ons helemaal nooit illusies over maken? Ik vind het alleen toch verbluffend om te zien, hoe snel dat dus kan gaan. In de supermarkten had ik niets anders verwacht, maar dit is op landelijk beleidsniveau. Trump is er tenminste nog altijd eerlijk over geweest, wat je ook van de man mag denken. O, en goedemorgen allemaal! Hoe gaat het bij jullie? Lukt het bij iedereen een beetje? Kinderen okee?
 7. Okee, ik vraag het toch. Ofschoon ik een heleboel dingen wel goed kan, valt het lezen en interpreteren van grafieken daar niet onder. Zou je het erg vinden, om in Jip-en-Janneke taal uit te leggen, hoe ik dit moet lezen?
 8. De aangescherpte maatregelen blijken nu alweer niet waar. Bron: liveblog NOS.nl
 9. Precies wat ik gisteren zei. Met dank aan de strandgangers, tuincentra bezoekers en bouwmarktgangers. Mijn enige hoop is, dat het virus zelf zal uitdoven. Maar graag een beetje snel. Want van mensengedrag hoeven we niet veel te verwachten.
 10. Dank jullie wel. Het gaat dus eigenlijk om het aantal ziekenhuis opnames. Dan is het afwachten, hoe dit zich gaat ontwikkelen in de komende weken. Dan hebben we het volle effect van de coronafeestjes en de strand- en doe-het-zelfwinkelbezoekjes. Nogmaals dank!
 11. Schandalig was dat ja... Maar toch even een vraag. Misschien een hele domme, sorry daarvoor, maar ik probeer het gewoon te begrijpen. Hoe kan iemand spreken over een afvlakking van de toename, als er a. bijna niet getest wordt b. elke dag meer doden zijn dan de dag ervoor en c. elke dag meer nieuwe besmettingen zijn dan de dag ervoor? Ik snap dat echt niet...
 12. Kan iemand mij een directe link geven naar deze slide? Ik wil dit even delen op een ander forum.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...