Ga naar inhoud

jens

Lid
 • Aantal items

  119
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

jens won de laatste dag op 18 september 2020

jens had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

jens's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

148

Community reputatie

 1. Ik sta er zo helemaal niet in. Het gaat om de gezondheid van ons allemaal. Ik vind het helemaal niet erg, om dit soort simpele dingen te doen, als dat gevraagd wordt. En als het me niet aanstaat, dan blijf ik daar gewoon weg. Momenteel, als het me ergens te druk is en mensen kunnen (of willen) zich niet aan de afstand houden, doe ik zelf al een mondkapje op. Ik heb daar helemaal geen problemen mee. Ik vind het jammer, dat er een groep mensen schijnt te zijn, die elke maatregel, om ons zo gezond mogelijk te houden, wil aanvechten met de wet in de hand. Dit is een heel nieuw fenomeen, natuurlijk is er nog geen sluitende wet- en regelgeving. We zullen over een poos wel gaan zien, wie er gelijk had, als dat zo belangrijk is. Maar ik vind: better safe than sorry.
 2. Hartelijk dank voor dit uitgebreide antwoord! @Albis: ik weet niet, wat jij duur vindt, maar op Amazon koop ik er 50 voor rond de twintig euro. Binnenkort ga ik weer even naar Duitsland om boodschappen te doen en daar liggen ze bij de Lidl, 50 stuks voor €33,-. Dit zijn allemaal gewone, 3-lagen, tussen de 95% en de 99%. Geen medische, maar voor een kortdurend boodschappen doen is het voldoende. Ik ben toch niet van plan om uitgebreid te gaan shoppen... Aan levensmiddelen heb ik eigenlijk geen gebrek gehad vorige keer. Meer aan de non food dingen zoals desinfectie materiaal, schoonmaakdoekjes, bleekwater, dat soort dingen. Daar ga ik nu de nadruk op leggen. Mijn pantry is aardig gevuld, daar maak ik me niet zoveel zorgen om. En dan nu maar wachten, wat er zal gaan gebeuren de komende paar weken en maanden. We wilden nog op vakantie eind augustus, maar of dat doorgaat? Afwachten maar.
 3. Wat doet dat bio-ethanol? Ik maak mijn levensmiddelen schoon met water en azijn. Desinfectie met bleek(oplossing) of 70% alcohol. Buiten dat je er een leuk vuurtje mee kunt stoken, weet ik niet wat bio-ethanol doet? Kikkererwtenmeel moet ik weer eens proberen, dank voor de tip! Trouwens: brownies bakken kan heel goed met zwarte bonen, klinkt gek, maar ze zijn echt lekker! Ik heb altijd wel een aantal blikken staan, speciaal daar voor.
 4. Het Amerikaanse EPA heeft lysol een paar weken terug goedgekeurd als desinfectie tegen het corona virus. https://edition.cnn.com/2020/07/07/health/epa-lysol-disinfectant-covid-19-trnd/index.html
 5. Fijne tips allemaal, dank daarvoor! Ik bedoel echte ontsmettingsdoekjes, geen schoonmaakdoekjes. Dat wordt dus zelf knutselen. Bleekwater (dunne), daar heb ik nu 4 liter van, plus flessen dikbleek en bleekspray. Ik ga ook een paar rollen van die Sorbo huishouddoekjes op rol kopen (bij Action heel goedkoop), die zijn lekker stevig en kunnen daar goed voor gebruikt worden. De meeste spullen kunnen inderdaad wel in quarantaine, maar je houdt altijd dingen over, die je moet desinfecteren. Ik dacht eigenlijk dat in Glorix doekjes ook bleek zat, maar dat is niet zo. Ik koop nu Blue Wonder doekjes, maar ik heb geen idee, waarom die wel zouden desinfecteren, behalve dan, dat het er op staat... Lekker naïef dit...:-) Overigens, als de broodmix niet meer in de winkels ligt: ik heb grote zakken bij de Welkoop gekocht, niet direct een winkel waar je dat zou verwachten. Het zijn 2,5 kilo zakken, merk Soezie. We gaan ons aggregaatje weer eens testen, mocht de stroom uitvallen (dat gebeurt soms in ons buitengebied), dan kunnen in elk geval de koelkast en de vriezer blijven werken. Vast ook maar brandstof ervoor inslaan. Kaarsen, waxinelichtjes, grote theelichten, ook wel handig. Batterijen voor de zaklampen. Onze bug-out staat op de oprit, afgetankt en met volle propaan flessen. We gaan het allemaal best wel redden, maar wat me een ietwat onrustig gevoel geeft, is dat we dadelijk de winter in gaan. Op de één of andere manier lijkt het daardoor allemaal nét iets urgenter dan de afgelopen maanden... O, en niet vergeten: hondenvoer inslaan.
 6. We kunnen er op wachten denk ik, die tweede golf. Afgezien van de bekende tekorten aan maskers, handschoenen en handgel, wat waren dingen, die ook niet meer te koop waren? Ik ben alvast weer een voorraad aan het aanleggen voor de komende winter. Wat ik tot op heden niet goed kan kopen zijn goede desinfectiedoekjes, voor het schoonmaken van de boodschappen. Wie weet een goed merk? Of is het beter om flessen spray bleekmiddel in te slaan? Huishoudhandschoenen zijn ook al maanden niet te koop bij onze plaatselijke super. Vitaminepillen heb ik al ingeslagen, met extra nadruk op zink (niet elke dag, maar om de dag) en D3. Wat zijn dingen, die jullie extra inkopen, omdat ze plotseling niet meer te koop waren? Ik zit nu nog steeds met voorraden broodmix, omdat de gewone levensmiddelen eigenlijk altijd wel te koop waren. :-) Het zijn rare tijden...
 7. Interessant artikel. Het virus begint met het binnendringen van de longen, om vervolgens de meeste schade aan te richten aan hart- en bloedvaten. https://elemental.medium.com/coronavirus-may-be-a-blood-vessel-disease-which-explains-everything-2c4032481ab2
 8. Zou ik van dit artikel een link kunnen krijgen? Ik kan dit alleen maar downloaden op mijn computer. Ik wil het graag delen, maar dan heb ik de url nodig. Dank bij voorbaat.
 9. Het blijft een feit, dat er gewoon nog niet voldoende kennis is, over dit virus. De experts rollen over elkaar heen.
 10. Ik heb zomaar een wild idee, waarvan ik vreselijk hoop, dat het waar is. Als je zo eens kijkt, lijkt het virus wel in te dammen. Ongeacht welke maatregelen landen nemen, er lijkt een langzame stabilisatie op te treden. Zien jullie dat ook, of is het wishful thinking? Elk virus dooft uit, na een bepaalde tijd toch?
 11. Bron: liveblog NOS.nl Buiten droevig word ik ook erg kwaad. Dat dit nodig is in onze "zorgstaat". Kan iemand mij vertellen, of we post-corona iets geleerd zullen hebben hiervan? Dat we zorgen voor voorraden, die we ergens opslaan, dat we mondkapjes en medicatie gaan maken in eigen Nederlandse fabrieken, dat we zorgen voor voldoende bedden, personeel en alles wat nodig is, in geval van een crisis? Please: lieg maar tegen me. Ik word echt heel treurig nu.
 12. Ik weet het, jij weet het en nog veel meer mensen hier weten het. Schandalig toch, dat dit op zo'n manier naar buiten wordt gebracht, als een enorme openbaring?
 13. Ik heb zojuist 40 mondkapjes gedoneerd aan de thuiszorg hier op het dorp. Ik heb er zelf wel een paar gehouden. Zij waren er blij mee.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...