Ga naar inhoud

jens

Lid
 • Aantal items

  119
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Alles dat geplaatst werd door jens

 1. Ik sta er zo helemaal niet in. Het gaat om de gezondheid van ons allemaal. Ik vind het helemaal niet erg, om dit soort simpele dingen te doen, als dat gevraagd wordt. En als het me niet aanstaat, dan blijf ik daar gewoon weg. Momenteel, als het me ergens te druk is en mensen kunnen (of willen) zich niet aan de afstand houden, doe ik zelf al een mondkapje op. Ik heb daar helemaal geen problemen mee. Ik vind het jammer, dat er een groep mensen schijnt te zijn, die elke maatregel, om ons zo gezond mogelijk te houden, wil aanvechten met de wet in de hand. Dit is een heel nieuw fenomeen, natuurlijk is er nog geen sluitende wet- en regelgeving. We zullen over een poos wel gaan zien, wie er gelijk had, als dat zo belangrijk is. Maar ik vind: better safe than sorry.
 2. Ja, dat lijkt mij dus ook. Ze vonden het gewoon "niet nodig". Wat mij dan doet denken, dat ze alles niet zo voor elkaar hebben, als ze willen doen voorkomen. Dat zou me dan weer niet hoeven verbazen eigenlijk.
 3. Ik heb even een paar dagen "vrij" genomen van corona-nieuws. Ik merkte, dat ik er niet goed meer tegen kon. Wat ik voornamelijk heel storend vind, is het totale gebrek aan consensus. Japie zegt dit, Pietje zegt dat. Onze leiders lijken overtuigd van hun eigen gelijk en de rest van de wereld zal het dan wel fout hebben. En dan lopen er ook nog van die virus waanzin figuren tussendoor, die gewoon alle ruimte krijgen. En laten we ook niet vergeten, dat een kermis een eerste levensbehoefte schijnt te zijn hoewel dat voor de exploitanten natuurlijk wel het geval is. Ik was het even totaal zat. Maar ik merk ook, dat mensen tegenover elkaar staan, zelfs vrienden, die de grootste bonje krijgen. Niet goed dit... Een vriend van ons was aan het snotteren. Nu zijn ze aardig in isolatie, passen ze heel goed op, maar hebben wel de kleinkinderen regelmatig over de vloer. Hij heeft gebeld om een afspraak te maken voor een test. Die werd geweigerd, hoewel hij 1. boven de 70 is, 2. zwaar diabeet en 3. zwaar overgewicht. Ik bedoel, als hij al niet getest wordt, wie dan wel? Ik las ook het verhaal van 2 mannen, die in Hillegom in contact waren geweest met personen uit dat café. Ze wilden gewoon zeker weten, dat ze niet besmet waren, hoewel ze geen symptomen hadden. Ze werden niet getest. Pas toen ze allebei logen, dat ze blauw zagen werden ze getest. En beiden waren positief... Ik heb niet zo'n goed gevoel bij dat testen, eerlijk gezegd. Maar okee, ik ben ook weer bezig met mijn voorraad beheer. Ik heb geen glazen bol helaas, maar mijn persoonlijke mening, gebaseerd op het getoonde gedrag van mensen, is dat het niet de goede kant op gaat. Maar tot wanneer dit zal gaan duren? Geen idee. Mondkapjes draag ik in winkels, waar ik me niet prettig voel, op het moment, dat ik me niet prettig voel. Niet standaard dus, tenzij ik even de grens over ga naar Duitsland voor mijn inkopen. Pfff, ik heb er even geen zin meer in... Ik ga leuke films downloaden om lekker te gaan kijken gedurende de langer wordende winteravonden... Lekker cocoonen op de bank met een dekentje...
 4. Hartelijk dank voor dit uitgebreide antwoord! @Albis: ik weet niet, wat jij duur vindt, maar op Amazon koop ik er 50 voor rond de twintig euro. Binnenkort ga ik weer even naar Duitsland om boodschappen te doen en daar liggen ze bij de Lidl, 50 stuks voor €33,-. Dit zijn allemaal gewone, 3-lagen, tussen de 95% en de 99%. Geen medische, maar voor een kortdurend boodschappen doen is het voldoende. Ik ben toch niet van plan om uitgebreid te gaan shoppen... Aan levensmiddelen heb ik eigenlijk geen gebrek gehad vorige keer. Meer aan de non food dingen zoals desinfectie materiaal, schoonmaakdoekjes, bleekwater, dat soort dingen. Daar ga ik nu de nadruk op leggen. Mijn pantry is aardig gevuld, daar maak ik me niet zoveel zorgen om. En dan nu maar wachten, wat er zal gaan gebeuren de komende paar weken en maanden. We wilden nog op vakantie eind augustus, maar of dat doorgaat? Afwachten maar.
 5. Wat doet dat bio-ethanol? Ik maak mijn levensmiddelen schoon met water en azijn. Desinfectie met bleek(oplossing) of 70% alcohol. Buiten dat je er een leuk vuurtje mee kunt stoken, weet ik niet wat bio-ethanol doet? Kikkererwtenmeel moet ik weer eens proberen, dank voor de tip! Trouwens: brownies bakken kan heel goed met zwarte bonen, klinkt gek, maar ze zijn echt lekker! Ik heb altijd wel een aantal blikken staan, speciaal daar voor.
 6. Het Amerikaanse EPA heeft lysol een paar weken terug goedgekeurd als desinfectie tegen het corona virus. https://edition.cnn.com/2020/07/07/health/epa-lysol-disinfectant-covid-19-trnd/index.html
 7. Fijne tips allemaal, dank daarvoor! Ik bedoel echte ontsmettingsdoekjes, geen schoonmaakdoekjes. Dat wordt dus zelf knutselen. Bleekwater (dunne), daar heb ik nu 4 liter van, plus flessen dikbleek en bleekspray. Ik ga ook een paar rollen van die Sorbo huishouddoekjes op rol kopen (bij Action heel goedkoop), die zijn lekker stevig en kunnen daar goed voor gebruikt worden. De meeste spullen kunnen inderdaad wel in quarantaine, maar je houdt altijd dingen over, die je moet desinfecteren. Ik dacht eigenlijk dat in Glorix doekjes ook bleek zat, maar dat is niet zo. Ik koop nu Blue Wonder doekjes, maar ik heb geen idee, waarom die wel zouden desinfecteren, behalve dan, dat het er op staat... Lekker naïef dit...:-) Overigens, als de broodmix niet meer in de winkels ligt: ik heb grote zakken bij de Welkoop gekocht, niet direct een winkel waar je dat zou verwachten. Het zijn 2,5 kilo zakken, merk Soezie. We gaan ons aggregaatje weer eens testen, mocht de stroom uitvallen (dat gebeurt soms in ons buitengebied), dan kunnen in elk geval de koelkast en de vriezer blijven werken. Vast ook maar brandstof ervoor inslaan. Kaarsen, waxinelichtjes, grote theelichten, ook wel handig. Batterijen voor de zaklampen. Onze bug-out staat op de oprit, afgetankt en met volle propaan flessen. We gaan het allemaal best wel redden, maar wat me een ietwat onrustig gevoel geeft, is dat we dadelijk de winter in gaan. Op de één of andere manier lijkt het daardoor allemaal nét iets urgenter dan de afgelopen maanden... O, en niet vergeten: hondenvoer inslaan.
 8. We kunnen er op wachten denk ik, die tweede golf. Afgezien van de bekende tekorten aan maskers, handschoenen en handgel, wat waren dingen, die ook niet meer te koop waren? Ik ben alvast weer een voorraad aan het aanleggen voor de komende winter. Wat ik tot op heden niet goed kan kopen zijn goede desinfectiedoekjes, voor het schoonmaken van de boodschappen. Wie weet een goed merk? Of is het beter om flessen spray bleekmiddel in te slaan? Huishoudhandschoenen zijn ook al maanden niet te koop bij onze plaatselijke super. Vitaminepillen heb ik al ingeslagen, met extra nadruk op zink (niet elke dag, maar om de dag) en D3. Wat zijn dingen, die jullie extra inkopen, omdat ze plotseling niet meer te koop waren? Ik zit nu nog steeds met voorraden broodmix, omdat de gewone levensmiddelen eigenlijk altijd wel te koop waren. :-) Het zijn rare tijden...
 9. Maar even iets anders: ik ben stikbenieuwd, hoe het zal gaan in Nieuw Zeeland. Daar is helemaal geen corona meer en gisteren en vandaag zitten er stadions mudvol met juichende en schreeuwende mensen. In de ene 30.000 en in de andere 40.000. Lijkt me de ultieme test.
 10. Yep. Ik winkel altijd met handschoenen aan. Maar op een gegeven moment loop je toch achter de feiten aan. Bij het afrekenen namelijk. Als je dan jezelf en je kleding "schoon" wilt houden, moeten die handschoenen uit. En als je het helemaal goed wilt doen, dan na het afrekenen weer andere handschoenen aandoen. En waar je dan je "vuile" handschoenen moet laten in de tussentijd is ook niet bekend. :-) Er zitten best veel haken en ogen aan. Maar zelf scannen (wat in de grote supermarkten vaak wel kan) scheelt al een boel contact met de producten, die je koopt.
 11. @JJ&A: zo doen wij het ook. Lijkt me voorlopig gewoon een goede strategie. En verder lijkt zo veel mogelijk afstand houden en handen wassen me ook wel een goede, die houd ik er in. We zijn voor het eerst weer zelf boodschappen gaan doen, de meeste mensen houden zich gelukkig aardig aan de regels.
 12. Interessant artikel. Het virus begint met het binnendringen van de longen, om vervolgens de meeste schade aan te richten aan hart- en bloedvaten. https://elemental.medium.com/coronavirus-may-be-a-blood-vessel-disease-which-explains-everything-2c4032481ab2
 13. Dat kan dan weer niet kloppen, want koude lucht kan minder vocht bevatten dan warme lucht. Die slechte ventilatie zou kunnen, dat weet ik niet.
 14. Ik heb toch een vraag/idee over die brandhaarden in slachthuizen. Er wordt steeds gezegd, dat dat komt door het grote aantal buitenlandse werknemers, die in slechte omstandigheden wonen, reizen en werken. Maar de vleesindustrie kan toch niet wereldwijd de enige industrie zijn, die met buitenlandse werknemers werkt, die moeten leven onder dezelfde omstandigheden? Wat is dat toch met dat vlees?
 15. Zou ik van dit artikel een link kunnen krijgen? Ik kan dit alleen maar downloaden op mijn computer. Ik wil het graag delen, maar dan heb ik de url nodig. Dank bij voorbaat.
 16. Nog geen peer reviews, dus nog even hier: De universiteit van Oxford heeft een vaccin getest op apen en het werkte. Eind volgende maand gaan ze testen op 6000 mensen. Mocht alles voorspoedig verlopen, dan is het in september beschikbaar. https://www.nytimes.com/2020/04/27/world/europe/coronavirus-vaccine-update-oxford.html
 17. Ik hoop dat ook natuurlijk. Maar je krijgt het eigenlijk nooit te horen.
 18. Wordt er ergens bijgehouden hoe hoog (of laag) de R0 is? Heeft iemand een link voor me? Ik heb daar meer behoefte aan, dan aan het aantal besmettingen, opnames, of overledenen, eerlijk gezegd.
 19. Hier zijn ze in Frankrijk niet echt blij mee: https://www.thestar.com.my/news/regional/2020/04/18/china-moves-into-france-to-help-in-virus-fight
 20. Het blijft een feit, dat er gewoon nog niet voldoende kennis is, over dit virus. De experts rollen over elkaar heen.
 21. Ik heb zomaar een wild idee, waarvan ik vreselijk hoop, dat het waar is. Als je zo eens kijkt, lijkt het virus wel in te dammen. Ongeacht welke maatregelen landen nemen, er lijkt een langzame stabilisatie op te treden. Zien jullie dat ook, of is het wishful thinking? Elk virus dooft uit, na een bepaalde tijd toch?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...