Erelijst
Populaire inhoud
Toont inhoud met de hoogste reputatie op 12/04/12 in alle zones
-
Voor mensen op zoek naar een goed boek voor het slapen gaan, is 'De Geldbubbel' geen aanrader. Het heeft de eigenschap om wakker te schudden, en wakker te houden. Mensen met wat geld achter de hand zullen rechtop in bed zitten. Van slapen komt niets meer. Maar ook voor mensen die het met weinig moeten doen komt dit boek met opzienbarende feiten. Gelukkig geeft dit boek, voor beide groepen, tevens goed en degelijk advies voor de nabije toekomst. Sander Boon, de schrijver van 'De Geldbubbel', is van oorsprong politicoloog. Hij heeft zich na zijn studie gespecialiseerd in financieel en sociaal economisch beleid. Als adviseur heeft hij verschillende politieke partijen bijgestaan. Hij heeft een rol gespeeld bij diverse stichtingen die zich bezig houden met mens en samenleving. Vandaag de dag werkzaam als consultant en publicist, geeft hij ook regelmatig lezingen en marktcommentaar. Het boek geeft als eerste een historisch overzicht van de aanloop naar onze huidige financiële problemen. Vanaf de tijd vlak voor de Eerste Wereldoorlog, via Genua, de Roaring Twenties, de Grote Depressie, de Tweede Wereldoorlog, de Unitas en de Bancor, Bretton Woods, het Keynesianisme, de London Gold Pool, Fannie en Freddie, de Nixon Shock, het vrijlaten van het financiële monster vanaf 1980, tot het allemaal mis ging in 2007. Er wordt beschreven hoe de wereld is overgestapt van een monetair systeem gebaseerd op goud, naar een systeem gebaseerd op krediet en schulden. Mede door de edele wens van meer welvaart en vooruitgang voor iedereen, een groter geloof in een maakbare samenleving, en de kans en wens van Amerika om de wereldmacht te zijn. Goud verviel van monetair anker tot grondstof. Schuld werd bezit. Er wordt beschreven hoe deze weg ons veel goeds heeft opgeleverd, maar ook dat teveel van het goede 'op de pof' is verkregen. En uiteindelijk moet er toch een keer betaald worden. U heeft over het algemeen een beter leven, maar bent ook gedwongen beter op uw geld te letten. Sparen is gevaarlijk, en beleggen bijna een verplichting. Veel van onze rijkdom is fictief. Geld wordt meer waarde toegedicht dan het daadwerkelijk heeft: de geldbubbel ... In welke situatie zitten we dan vanaf 2007? Overheden en banken doen er alles aan om het systeem van kredieten en schulden niet te laten instorten. De meest onorthodoxe middelen worden uitgedacht. Dweilen met de kraan open. Zolang er harder wordt gedweild dan dat de kraan loopt, redden we het nog wel. Maar 'De Geldbubbel' laat ook zien dat alleen met economische groei het huidige systeem te handhaven is. Voelt u hem aankomen? Het lijkt onderhand het einde van de wereld in de maak; financiële repressie, implosie door schuld deflatie, of explosie door hyperinflatie. Deze drie termen worden grondig uitgelegd. Gelukkig ook de mogelijkheden die er zijn om het huidige systeem om te zetten naar een systeem dat weer dichter bij de realiteit staat. Ze draaien om de terugkeer van goud in het monetaire systeem. Jazeker, het is de moeite waard om een voorraadje fysiek goud aan te leggen. Hoe dan ook zal het einde van ons huidige monetaire systeem gepaard gaan met inleveren, en discipline en matigheid zullen nodig zijn om tot een meer reële situatie te komen. 'De Geldbubbel' schetst een begrijpelijk en duidelijk beeld van de huidige situatie. Ik luister nu met andere oren naar het (financieel) nieuws. Zeg maar; 'tussen de regels door'. Mij maken ze niets meer wijs. Ik ben voorbereid op de toekomst. En kan weer rustig slapen. De Geldbubbel Door Sander Boon Uitgeverij Business Contact ISBN13: 9789047004073 208 pagina's Verkrijgbaar via Bol.com voor € 19,954 punten
-
Vanavond zal Communicator live uitzenden vanaf 19:00 uur ! De radio stream zal te horen zijn op : Winamp Windows Media Player Realplayer De video stream kun je volgen op: http://www.ustream.tv/channel/the-communicator-www-preppers-nl Chatten doen we uiteraard via de chatbox van ons forum zelf! Mocht je live in de uitzending willen komen om verzoekjes aan te vragen of om je mening te geven bel dan via SKYPE naar: DJCommunicator Ik hoop dat jij er bij bent! Tip: mocht de radio stream teveel gaan bufferen, of vol zitten met luisteraars, schakel dan over naar de videostream van Ustream!2 punten
-
Aangepast 20:45 uur Besproken wordt Ham, voor degene die dit niet willen is er Corned Beef dit is op basis van rundvlees, wordt alleen nu een link van Corned Beef bijgevoegd http://nl.wikipedia.org/wiki/Cornedbeef Een ideaal prepper voedsel is HAM in blik, deze blikken zijn 3 a 4 jaar houdbaar en in verhouding erg goedkoop bij de supermarkt rond de E 1,50 voor een 450 gram terwijl een ons (100 gram) verse ham al ronde de E1,50 kost. Ham in het ovale blik, een ideaal prepper voedsel voor langdurige opslag. De besproken Ham is van het merk Salland onder andere te koop bij de Meestal wordt Ham gekocht als vleeswaren en is de ham in plakjes gesneden. Deze blik Ham is gemaakt van Ham uit 1 vast stuk van 454 gram. Ham ( uit één stuk ) wordt meestal gebruikt in gerechten zoals : macaroni en Bami maar ook in salades zoals : Ham/prei. Uiteraard kun je deze ham gebruiken in verschillende gerechten. Op dit moment heb ik de Salland Ham in gebruik. Onderstaand kun je mijn ervaring lezen over dit product. Ingrediënten varkensvlees 70%, water, aardappelzetmeel, zout, suiker, stabilisator : E451i, verdikkingsmiddel: E407a, antioxidant : E316, conserveermiddel : E250. (Salland Ham in Blik) Voedingswaarde per 100 gram Energie : 154 Kcal Eiwitten : 13,0 gram Koolhydraten : 3,0 gram Vetten : 10,0 gram. Smaak, geur en uiterlijk Als ik het blikje van deze Ham open maak, komt er een heerlijke geur van gekookte ham naar voren. Het wordt dan voor mij ook meteen duidelijk dat er nauwelijks vet in deze ham zit. Ik zie als ik de ham in blokjes snij maar een paar kleine witte stukjes vet Verder is de ham heel erg mooi licht roze van kleur. De blok ham is ongeveer 6 cm dik en 14 cm lang. De structuur van de ham is zacht en iets vochtig. Als ik deze ham bak in olie om hem te gebruiken bij een oosters gerecht krijgt de ham een mooi krokant iets bruin korstje en is de smaak van de ham iets pittiger van smaak. Voor mijn gevoel komt het zout dan meer naar voren. Uiteraard is dit mijn beleving. Verpakking De Ham zit verpakt in een ovaal blik. Het blik kun je openen doormiddel van een klik systeem. Druk het ronde klipje eerst naar beneden. Er ontstaat dan een opening in het deksel van het blik. Vervolgens kun je in 1 beweging het deksel van het blik halen. Dit is erg handig op momenten dat er geen blikopener in de omgeving is. Op de voorkant van de verpakking staat duidelijk vermeld de merknaam met daaronder het product dat in de verpakking zit - Merk-Ham-. Tevens staat er een mooie afbeelding van de ham omringd met sla en groenten op de voorkant van de verpakking. Op de achterkant van de verpakking staan de voedingswaarde en ingrediënten vermeld. Mijn mening Ik heb altijd meerdere blikken Ham in huis voor het maken van een salade of voor het bereiden van een hoofdgerecht. . De ham is mooi mager (nauwelijks vet ) en is sappig van structuur. Hierdoor is het een erg fijn product vind ik om te gebruiken bij het maken van een ham/prei salade of als basis bij het maken van een Mie schotel. Tevens zit deze Ham in een erg makkelijk te openen verpakking en is het product erg lang houdbaar Deze film is ook wel toepasbaar op de Nederlandse Hamblikken2 punten
-
Hier is hij dan de docu Preppers UK: Surviving Armageddon. Een zeer mooie docu als je het mij vraagt, Gewoon perfect ! Veel kijk plezier, en laat maar weten wat jullie er van vinden. Groeten Vinny. http://www.youtube.com/watch?v=n6AEKGa8yJA&feature=plcp2 punten
-
Onder het mom van kom maar op met die uitdaging start ik dit topic. Her en der verspreid over het forum stellen mensen vragen die met een beetje denkwerk simpel opgelost kunnen worden. Een topic dus over kleine problemen die in een shtf situatie, grote problemen kunnen worden en dit vooraf oplossen. Voorbeeld; Vraag: Water voor de vaat, te kostbaar! Leven als een beest wil je niet! Eten van een bord, maar dat is afwas dus water, geen optie. Antwoord: - afschrapen, voor lief nemen en volgende keer weer op je zelfde vieze bord, - afwassen met slootwater al dan niet gekookt.. (goed voor de norrit fabricant - plastic bordje, prijzig, veel afval. - rolletje boterhamzakjes van 19 cent de 100, die als hoesje op je bord. Voordeel geen afwas, niet veel werk, goedkoop, afval probleem wordt afval uitdaging, passen wel 7.007.345 zakjes in een vuilniszak. Vraag: Wasverzachter, (luxeproduct) Nu eigelijk al te duur, maar kan in shtf geen wasdroger gebruiken, geen stroom, buiten hangen alles hard. Antwoord: Fles azijn 49 cent. Laatste spoelwater of in je wasverzachterbakje van je wasmachine een scheutje. *geen volle dop of halfvolle dop maar scheutje 2 a 3 eetlepels.. Je was wordt net zo zacht, je was ruikt niet naar azijn, je wasmachine krijgt een ingebouwde gratis ontkalking, super lage kosten. Nou hoor ik je zeuren maar dan ruikt mijn was niet lekker.. voeg dan een druppeltje etherische olie toe (lavendel) roos of wat jij lekker vindt. Dus kom maar op met die uitdagingen, samen zijn we nog beter geprept.;o) xxbirgittexx Liefde overwint alles!!2 punten
-
Melk koeien moeten elke dag gemolken worden. Dat weet iedereen. Stel je voor, een grote boerderij met 100'den koeien. Alles gaat tegenwoordig automagisch. Koe volet drang om gemolken te worden. Loopt naar de melk aftap machine, stopt zijn uiers in de USB drive en upload zijn melk naar de machine. *BAM* Alle stroom valt uit, voor lange tijd... Dat ga je met 10 man niet redden om die elke dag 1 of 2x te melken. Ik denk dat zo'n boer erg blij zou zijn met hulp van omstanders om zijn koeien te melken, in ruil voor diezelfde melk uiteraard! En zo kan ik van grote boerderijen wel meer bedenken dat ze dankbaar zullen zijn met hulp! (kippen, eieren)...1 punt
-
Ik ook, lucht gezuiverde groene leem van het merk Vertargil. Had het gekocht bij De Tuinen, maar kan zo te zien ook online bij Chi.nl: http://www.chistore.eu/cnl/luchtgezuiverd Ik heb in totaal 3 x een kuur van 3 weken gedaan, waarbij ik de dag startte met 1 theelepel kleipoeder, opgelost in een glas (bron)water in zijn geheel opdrinken. Lekker beetje tandenknarsen. Vervolgens minimaal half uur niks anders eten of drinken, maar beste is een uur. Note 1: Dit is geen advies, maar puur mijn ervaring. En ik leef nog Note 2: Zie de waarschuwing op http://www.chi.nl/nieuws/nieuwsbericht/belangrijke-waarschuwing-1-groene-leem-inwendig-kopie-1.html. Vandaar ook mijn Note 1.1 punt
-
welkom bij mijn 2e review, dit keer van de: Light My Fire Tindersticks A.K.A. de maya sticks. [ATTACH=CONFIG]496[/ATTACH] Ik kwam ze diverse malen tegen op het internet en was er wel nieuwgierig naar. Daarom heb ik ze vandaag maar gekocht en meten uitgeprobeerd. Wat zijn tindersticks? nou tindersticks zijn aanmaakhoutjes, deze zijn van een bepaald soort pijnboom/denneboom en hebben een hoge hars gehalte van minimaal 80%. Daarom zijn ze erg brandbaar. Mijn ervaring: De tindersticks zijn in feite op 2 manieren te gebruiken. 1. Je kan het gewoon aansteken met een aansteker en het brand meteen, ik heb gemerkt dat het erg goed brand en ook redelijk lang gezien de hoge hars gehalte van het harde gedroogde hout. Als je het als een aanmaak houtje wilt gebruiken dan heb je aan een half aanmaakhoutje meer als voldoende. 2. Het aansteken met een Firesteel. Daar zal je toch iets meer moeite en energie in moeten steken, om het met een firesteel aan het branden te krijgen moet je het tot kleine stukjes tinder maken. Dit gaat behoorlijk zwaar als je geen goed mes hebt en zelfs met een redelijk mes ben je wel even bezig. Doordat het hout en de hars gedroogt is is het hout erg hard, een degelijk mes kan het er nog moeilijk mee hebben. Heb je de tinder klaar dan hoef je het maar op een hoopje te leggen en naar een paar strijken met je firesteel brand het. Mijn mening: Het is zeker handig om bij je te hebben, in je Backpack of BOB. Het is ideaal tinder voor het maken van een vuur in slecht weer. Zodra de tinderstick brand zal het niet snel uitgaan door wind of regen. De enigste minpunt is dat het zo zwaar ging om er tinder van te maken, tijdens een noodgeval of survival zou dat erg lastig kunnen zijn. Gelukkig is dat makkelijk op te lossen, want je kan het natuurlijk ook al kleiner maken als je thuis bent. Voor de iets gemakzuchtige preppers onder ons, je kan het ook kant en klaar kopen in een klein tinderblikje, let wel je betaalt er wel meer voor en je krijgt minder. De tindersticks zijn door mij gekocht bij Beversport in enschede voor €3.50. Ze zijn bij noodzaken.nl te krijgen voor €2.50 http://www.noodzaken.nl/lightmyfire-tindersticks-aanmaakhoutjes-p-989.html Ik hoop dat mijn review enkele vragen heeft beantwoord.1 punt
-
Wat dacht jij dan? Tuuuuurlijk. Staat mijn poot al lang onder:D1 punt
-
Deze had ik zelfs nog niet gezien,een einde aan het zwengelen zonneenergie of batterijen ,petroleum erin 3 minuten wachten en de rampen zender aan 24 uur op 1 vulling.lang leve de moderne techniek http://www.pelam.de/product_info.php?cPath=28_109&products_id=5301 punt
-
Ik dacht net hetzelfde inderdaad. Na wat brainstormen ben ik op het volgende 'recept' gekomen: - Whey eiwit. - Suiker - Olijfolie/kokosolie - Vitamine/mineralen in poedervorm. - Eventueel extra vezels en/of bijvoorbeeld chlorella, spirulina o.i.d. En dan steeds per portie (in een shakebeker) bereiden. Wat denken jullie?1 punt
-
ik was mijn haar zelfs met bakingsoda en daarna azijn voor het beter doorkambaar te maken helemaal geweldig heb al een jaar geen shampoo gekocht of zo en ben veel sneller klaar onder de douche1 punt
-
@tijgertje19 Als ik geen stroom heb heb ik ook geen wasmachine ;o) Of je doet het bij je laatste spoelwater (op de hand) of in je wasmachinebakje (bij stroom) Azijn is echt een multimiddel die verschillende *dure luxe producten prima kunnen vervangen.. zelfs nog beter zijn. Azijn met natriumbicarbonaat (zuiveringszout) door je afvoer, prima ontstopper bruist als een vulkaan. (het oog wil ook wat) Azijn met zout voor kalkwaterdruppels in bad/wastafel Azijn als groene aanslag verwijderaar van je tegels buiten, sproeien over mosgroei, droogt met zon uit. Azijn om komkommertjes in te zuren.. jumm uitjes... Langer houdbaar ;o) Azijn als wasverzachter. Vraag: hoe voorkom je overkoken van aardappels rijst pasta groente? Antwoord door als het kookt een pollepel dwars over de pan te leggen. xxbirgittexx1 punt
-
Mooi stuk, erg herkenbaar, muv de "mooie"blokken hout, branden zal het:)1 punt
-
Wat stop je verder in je kachel, veel. Maar geen geglanst bedrukt papier. Kan prima natuurlijk maar doe dat een lange tijd en je kunt gelijk weer aan het ragen van je pijp. Verder wordt je huis zo droog als kurk door houtkachels. Op zich perfect want hoe droger de lucht, hoe beter warm te stoken. Hoe vochtiger je lucht hoe meer energie je erin moet stoppen om die damp warm te krijgen. Echter, je voelt zelf snel aan je lippen dat het droog wordt in huis. Voor mensen met lenzen kan dat een ramp zijn. Je hebt speciale gietijzeren "fluit"ketels, herkenbaar vooral aan dat ze geen fluit hebben, die zet je de hele dag met water (regelmatig bijvullen) op. Door de tuit en soms zelfs door mooi opengewerkte deksels verdampt water. Doe er een etherische olie bij en het ruikt ook nog lekker en schijnt ook nog rustgevend te zijn. De as. Als we de kachel leeghalen, dan zeven we het. Stoffig werkje, niet tegen de wind in doen, niet echt goed voor je longen. "Kooltjes" terug in de kachel. En de as gebruiken we in de moestuin, in de zomer strooien rond planten die door slakken erg gewaardeerd worden. Een brede rand droge as is voor een slak een onoverkoombaar dilemma. Dat glijdt namelijk niet zo lekker. As waarvan ik weet dat er veel spijkers in zitten (omdat we ook verwerkt hout dat niet meer hergebruikt kan worden verstoken maar we te lui zijn de spijkers eruit te trekken) gooien we bij de hortensia's. Het ijzer zorgt voor een mooie blauwe kleur van de bloemen. Verder witte as gebruiken als vruchtbaarmakertje van aarde voor de moestuin. Of het waar is of niet, maar men zegt dat zwarte as kankerverwekkend zou zijn. Voor de plant of indirect voor de mens dat weet ik niet. Dan is het laatste "haatje" nog dit. Heb je je de pl.... gewerkt om al dat hout te kappen etc, wil je het in de kachel doen, "NEEE die niet, die is zo mooi!". Zo staat het atelier vol met mooie stukken hout waar nooit meer iets mee gebeurt. En dan de liefde. Ik zou niet zonder meer willen en niet kunnen. Als ik in CV-verwarmde huizen kom, mis ik die stralende warmtebron. Ik mis die vlammetjes achter het glas waar ik uren (nutteloos volgens partnerlief) in kan staren. Ik mis die lekkere teergeur uit de schoorsteenpijp. Ik zou niet meer zonder mijn hete Laura kunnen ... Ik hoop dat beginnen houtkacheleigenaren wat aan de tips hebben. Veel warmte gewenst! Nog een leuk ideetje om met je houtkachel te doen? http://dakzoekje.nl/2012/02/zwitser-installeert-houtkachel-in-wagen/#more-196161 punt
-
Allereest bedankt voor je turbo-waxinelichtjes :-) De kleur v/d vlam is ook een indicator voor de hoevelheid zuurstof in de ruimte. Dus een niet optimale verbranding (roeten, niet blauwe vlam, etc) kan duiden op slechte kookapparatuur, maar ook op een (te) laag zuurstofgehalte in de ruimte. Ventilatie is vaak niet optimaal in dat soort ruimtes. Mensen slapen op de grond en de kooldioxide zakt naar de grond en verdringt de aanwezige zuurstof. Ik vraag mij af wat de ideale ventilatie opzet is voor BOO. BOO hoe luchtdicht is de ruimte? Kier onder de deur? Je moet namelijk aan en afvoer van lucht hebben. Je gebruikt PC fannetjes; de meeste zijn gevoelig voor onder/overdruk. Het rendement loopt dan flink achteruit. Immers als je lucht uit je kamer zuigt zal de luchtdruk zakken. Warme lucht stijgt van nature. Je hebt dus alleen* fan nodig als de buitenlucht warmer is dan de binnenlucht (hete zomer) Koude lucht zakt van nature dus een fan is niet* nodig als de temp v/d buitenlucht lager ligt dan de temp van je kamer. Veel bochten in je aan/afvoerkanaal verstoord dat effect. Je hebt dan waarschijnlijk wel ene fan nodig. http://www.europart.nl/wasdroger+onderdelen/slang/1 punt
-
1 punt
-
Over koolmono-oxide en kooldioxide: Koolmono-oxide is giftig maar kooldioxide nauwelijks of niet als je goed ventileert. Als je buta-brander een overwegend blauwe vlam geeft wordt er weinig koolmono-oxide gevormd. Een gele of zelfs roetende vlam is verdacht. Kaarsen die een glaasje beroeten ruim boven de vlam zijn ook verdacht. Zoniet, dan produceren zij ook zéér weinig of geen koolmono-oxide. Een (bak)-steen verwarmen met een kaars of waxine-lichtje is, naar mijn eigen ervaring een redelijk alternatief vooral als je van een waxine-lichtje een "turbo"-brandertje maakt. Zie mijn post: effectievere waxinelichten. Een variant hiervan is een omgekeerde bakstenen bloempot over het waxine-lichtje zoals elders bericht in dit forum. vheeswijk (Chemicus)1 punt
-
1 punt
-
Mooie docu, lekker nuchter en praktisch en de boodschap die ik er weer eens uit haal is dat ik nog lang niet klaar ben met preppen!1 punt
-
@Dreutel en Jager. Ik denk dat jullie helemaal verkeerd zitten met jullie opmerking. Ik vermoed dat deze jongen weinig tot geen vrienden heeft! Ook dat hij ietwat verlegen is. Het belangrijkste is dat hij tussen zijn leeftijds genoten geaccepteerd wordt.1 punt