Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 11/07/12 in alle zones

  1. De wereld van de preppers, met deze artikel-serie wil inzicht geven in wat preppers zijn en hoe zij leven. Vaak worden preppers ten onrechte neergezet als "gekken" die denken dat de wereld vergaat. Maar vaak valt dit nog wel mee. De preppers in Nederland bereiden zich vaak voor op kleine dingen als eens stroomuitval of wanneer de supermarkten leeg zijn. wat is een prepper? een prepper is iemand die zich voorbereid op een verschillende rampen, Zoals een financiële ineenstorting of een overstroming. Vaak zorgen ze voor voedsel en water vooraad zodat ze geen honger hoeven lijden voor wanneer de winkels leeg zijn. En hebben ze vaak medische kennis en zelfverdedigingstechnieken opgedaan. In Amerika Zijn er nu ongeveer 1.000.000 preppers, in Nederland zal dit aantal op ongeveer 5.000 liggen. Lees verder en bron: http://plazilla.com/de-wereld-van-de-preppers-1-wat-zijn-preppers Denk persoonlijk dat we veel meer voorbereiders zijn dan 5000. Wat denken jullie?
    1 punt
  2. Om een eventueel communicatie netwerk op te starten is het wellicht handig om te weten wie nu precies wat heeft. aan de hand van deze info kunnen we dan eens gaan controleren of een netwerk in ons kleine kikkerlandje mogelijk is! Dit project is uiteraard niet gefundeerd door de overheid met gestolen geld van de hardwerkende mens, neen, dit doen wij zelf, en wij doen het goed! en hoe doen we dat: Beschrijving van benodigdheden Systeem ontwerpen aan de hand van deze benodigdheden. Bouwen en testen van het netwerk. Beschikbaar stellen aan alle preppers met een comm-pack. Beschrijving van benodigdheden CHECK! zie dit topic We gaan uiteraard wel uit van basis stations, of mobiele stations met een basis-antenne. Systeem ontwerpen aan de hand van deze benodigdheden. Hiermee doel ik op een landelijk dekkend netwerk in alle windstreken. Onlangs samen met @Kans een test gedaan op AM/FM en SSB maar 90-100Km afstanden tussen de stations is veel te groot. Meest ideaal zou afstanden van 20-30km onderling zijn. Dan ben je niet afhankelijk van het weer om elkaar toch te kunnen bereiken. Bouwen en testen van het netwerk Als we alles enigszins in kaart hebben gebracht kunnen we bijvoorbeeld per regio gaan testen, en daarna eventueel landelijk. Beschikbaar stellen aan alle preppers met een comm-pack Hiermee stellen we de nodige informatie zoals callsigns, codes, kanalen en tijden beschikbaar via een pdf document. Natuurlijk niet voor iedereen te downloaden. enkel voor de die-hards die opsec hoog in het vaandel hebben staan. Om bij het begin te beginnen, vul de pol in, en laat weten in welke regio je zit met wat voor materiaal!
    1 punt
  3. zet je printer maar vast aan,klik hier http://urbansurvivalsite.com/ebooks/
    1 punt
  4. ik heb mijn maag altijd max half vol anders fiets ik slommer:p
    1 punt
  5. Yep. Een BOL maak ik ter plekke met de omgeving dat mij aan materialen kan voorzien, heb geen geld om een bunker te bouwen, land op te kopen of wat dan ook. Het heeft zijn voor -en nadelen om zoiets te hebben. Hoop dat ze ook een nooduitgang hebben in die bunkers. Een vuilnisbelt of een schroothoop kan eventueel iets kunnen betekenen qua bouwmaterialen maar ik prefereer het bos, daar zit een supermarkt in.
    1 punt
  6. Half vol hier en altijd auto geparkeerd dat ik meteen weg kan. Dit heb ik trouwens al zolang ik een auto heb.
    1 punt
  7. Uit alle antwoorden maak ik op dat een playboy niet in de BOB mag ontbreken
    1 punt
  8. @Mrs.Lotte, wat T_C zegt, maar dat niet alleen. Als SHTF zullen meer mensen hun oude aparatuur uit de kast halen en wanneer je meer kanalen hebt is de kans groter dat je een "vrij"kanaal kunt vinden waar je kunt praten. bij 27mc ( @The_Communicator, correct me if I am wrong, it's a bit rusty). roep je op via kanaal 14. Omdat iedereen dat kanaal wil gebruiken voor oproepen, probeer je zo snel mogelijk naar een leeg kanaal te gaan. Als je maar 8 kanalen hebt, is de kans groot dat er geen leeg kanaal is. Met 40 kanalen is het wat makkelijker om een leeg kanaal te vinden. De wat duurdere bakkies hebben meestal de mogelijkheid om nog veel meer kanalen in te stellen, maar dat is nu dus niet legaal. T_C heeft een mooi overzicht gemaakt van een budget-basis en topmodel, waarbij het topmodel eenvoudig is in te stellen op meer kanalen en meer vermogen. Let wel, meer vermogen is niet altijd beter. Hert is net als net een bril. Grotere glazen geven niet automatisch beter zicht. Via tweedehands sites is voor een relatief gering bedrag een 27mc set te vinden. Het allerbelangrijkste is de antenne! Dat goed afregelen is echter ook best te doen met wat goede tips.
    1 punt
  9. @Mrs.Lotte Die afgesproken taal is niet zo moeilijk hoor. Je gebruikt zelf iets soortgelijks wekelijks of dagelijks... Als iemand je niet verstaat via de telefoon (bijvoorbeeld de laatste letters van je postcode) Zeg je bijvoorbeeld: 1234 FR ... (Freek Richard) Omdat de kwaliteit van een bakkie gelijk is aan die van een telefoon, zijn veel uitspraken verkeerd te interpreteren. Om deze reden wordt wereldwijd hetzelfde fonetische alfabet gebruikt om zo duidelijkheid te krijgen tijdens deze gesprekken. Dit alfabet is in ruime mate te vinden op internet (google: militair alfabet) Om in geheim code met elkaar te praten dient er een compleet woordenboek geschreven te worden die beide partijen bezit. Niet echt handig, en als dat boek dan eenmaal in verkeerde handen valt, ben je die code kwijt. Voor locaties kun je wel synoniemen gebruiken zonder de werkelijke plaats te verraden. Ik weet niet precies wat je bedoelt met 'extra frequenties' ... Als je bedoelt de extra frequenties boven de standaard 40 beschikbare. dan kan ik wel zeggen dat je die niet echt nodig hebt nee. Als het voor huis/tuin/keuken gebruik is. Maar om wereldwijd te kunnen communiceren via bijvoorbeeld de SSB, moet je afstemmen op 27.555Mhz als oproepkanaal, en die valt buiten deze standaard 40 kanalen.
    1 punt
  10. Toch meen ik dit héél serieus, @Dick Berts Prep adviezen staan er al genoeg in dit draadje.
    1 punt
  11. Mijn intresse ligt daar ook niet en zal er ook niet van wakker liggen:), er zijn genoeg andere dingen om ons zorgen over te maken.
    1 punt
  12. Nieuwe aflevering !?!?!? Ik vond deze op de youtube site van nat geo. Op wiki staat dat ie pas op 13 nov in primiare gaat. http://en.wikipedia.org/wiki/Doomsday_Preppers http://www.youtube.com/watch?v=5xmAtJopr20&feature=plcp groeten vinny
    1 punt
  13. Even wat foto's van Mora companion t.o.v. een Fallkniven F1 Mes in de sheath: Van links naar rechts F1, companion stainless, companion carbon en companion carbon heavy duty De companion heavy duty heeft een groter handvat en een flink dikker lemmet dan de reguliere companion. Uiteraard niet zo dik als de F1. Van boven naar onder, companion, companion heavy duty, F1 Naar mijn mening zijn de carbon steel varianten scherper te slijpen dan de stainless uitvoering. Het stainless mes gebruik ik in de keuken en is een prima mes voor het snijden van vlees en groenten, scherper dan al mijn andere keukenmessen. Zo'n F1 is leuk maar de Mora's zijn prima messen om daadwerkelijk te gebruiken, als je er eentje verpest ben je niet meteen een kapitaal armer. De reguliere companion kost meestal minder dan 15 euro en de heavy duty variant is maar een paar euro duurder. Zoals je ziet heb ik meerdere Mora's, altijd fijn zo'n stukje redundantie.
    1 punt
  14. Lidl kiemt ook, dan heb je dus graan, tarwe en zonnebloem
    1 punt
  15. Wij hebben in onze tuin ook fruitbomen en - struiken in plaats van allerlei bloemetjes. We hebben appels, peren, pruim, kers, druif, kruisbes, vlierbes, rode bes, bosbes, aardbei en ik wil nog een beukhaag voor de beukenootjes. Het doet het niet allemaal even goed, dit jaar deed veel het heel slecht (late vorst en nat weer) en ik heb veel last van die ratten met vleugels die alles van m'n bomen jatten. We leren ieder jaar weer wat. We hebben ook een compostvat, gekocht via Marktplaats in een koop met een regenton. Als je nu bladeren opveegt, gooi ze niet weg, maak er compost van, bladcompost is heel goed voor de tuin. Gewoon een oude emmer met gaatjes onderin of je maakt een cilinder met gaas. Ik maak ook zelf gier van brandnetel, dat is supermest voor de (moes)tuin. Je kunt ook gier maken van paardestaart/ heermoes als verdelger van luizen in je planten. Tipje: trek even een handschoen aan als je gaat zeven, kan uit ervaring melden dat je handen toch wel 4 dagen stinken. Ik zet ook wel groenten door de siertuin heen, dat kan prima meestal. Sommige groenten gaan niet goed samen, anderen juist erg goed. Ik heb veel informatie gevonden in boeken die ik geleend heb bij de bieb en op internet, ik heb daar mijn eigen naslagwerk van gemaakt met een kaartenbakje, op elk kaartje staat info over een groente, plant, kruid, fruit of ander onderwerp (bemesting, biologische verdelging, etc.). Ik lees nu het boek "met mest en vork", heel goed maar heel dik en helaas alweer gereserveerd zag ik net dus ik kan het niet verlengen. Dat wordt nog flink doorlezen en overschrijven voor de 17e. Als je nu begint met moestuinieren moet je eigenlijk officieel eerst bepalen wat voor grond je hebt, dat bepaald wat je het beste kunt doen w.b.t. omspitten (en hoe diep)/ afgraven en nieuwe grondlaag aanbrengen, bemesten, e.d. De grondsoort bepaald ook (deels) hoe voedingrijk de grond is wbt zuurte, stikstof, fosfor, kalium. Je kunt dat allemaal laten bepalen maar je kunt ook een jaar naar je planten kijken; gele bladeren en slechte groei wijzen bijvoorbeeld op een tekort aan stikstof. Ik heb wel toevallig pH-strips dus ik kan de zuurte van mijn grond testen en eventueel nu al bekalken. Je kunt op dit moment knoflookteentjes in de grond stoppen en in het voorjaar knoflook uit eigen tuin telen. Zoals eerder gemeld gaat aardappel kweken ook erg makkelijk, hetzelfde geldt voor ui. Voor het voorzaaien kun je nu al wat closetrollen of eierdozen bewaren maar ik heb nu die handige bakken gekocht bij Lidl voor het voorzaaien, ook handig. In de closetrollet stop ik de zaadjes van planten die snel groot worden. Je kunt een minikweekkastje maken van een leeg plastic flesje, bovenaan opensnijden zodat je het kunt "openklappen", closetrol erin gevuld met aarde en een laagje kweekgrond, zaadje erin en dan in het flesje zetten. Door het dopje erop of eraf te doen, kun je de luchttoevoer nog beter bepalen. Voor water geven klap je het flesje even open. Als je schimmel hebt in je zaaïngen kun je kunstgebitten reiniger toevoegen aan het water dat je geeft, dat dood de bacterieën. Zoek ook eens op "inkuilen" als bewaarmethode, groenbemesters, zaaikalender (onmisbaar), Topsy Turvy Planters (kun je ook zelf maken met een regenpijp met gaten erin) en wisselteelt. Als je weinig ruimte hebt, kun je ook een paar stoeptegels uit je tuin halen en daar eens mee beginnen met makkelijke gewassen. Gewoon een stuk uitgraven en tuinaarde erin. Komend jaar ga ik denk ik maar investeren in het verdedigen van mijn moes- en fruittuin, ik heb erg veel last van vogels, katten, slakken en onder gespuis. Ik vind het niet zo mooi, alles in het gaas maar er zit niets anders op. Tegen de slakken ga ik een scherpe "omheinig" maken van stukjes schelp, die ga ik op stenen of houten randen kitten. Je kunt ook koperstrips kopen tegen die rotzakjes maar dat is nogal prijzig.
    1 punt
  16. Ik heb van alles wat. 27mc/ham radio/pmr446/porto 27mc is zowel mobiel als basis en porto
    1 punt
  17. Of dit onder tuinieren valt??? Of onder eten en drinken??? Als het verkeerd staat, dan mag het natuurlijk verplaatst worden! Kijk eens hier!: http://citysalad.nl/ En een idee voor paardenbloemenstroop, wat misschien vies klinkt, maar in Amerika bekend is als poor mans honey, en echt lekker is! (vooral op pannenkoeken met spek en kaas!) recept: pluk op een mooie zonnige lentedag ongeveer 400 paardenbloemen (alleen de bloem, en hij moet goed open zijn), gooi deze in 1 liter water en breng aan de kook (eventueel voor de smaak halve citroen/limoen meekoken, mag, maar moet zeker niet!). Laat een minuut of 10 doorkoken en zet het vuur af. Laat ongeveer 1 uur trekken en giet het door een zeef. (ik knijp de bloemen goed uit!) Zet het kook vocht weer op het vuur, en voeg al roerende ongeveer 750 gram suiker toe. Laat dit goed doorkoken. Ondertussen was je hersluitbare potjes, of weckpotten goed af (of kook ze uit) en zet ze in een voorverwarmde oven (100°C). (hete vloeistof in koude potten kan voor brekende/ontploffende zorgen) Giet de vloeistof kokend heet in de potjes, en sluit direct af. (eventueel op hun laten afkoelen) Hoelang houdbaar??? Geen idee, hier staan nog potten van 2 jaar oud, en die smaken nog prima! Smaakt echt naar honing! (ruikt vies tijdens het koken niet schrikken) laatste tip: als je wilt weten of je de juiste dikte hebt voor je siroop, zet een bordje in de koelkast. Tijdens het inkoken kun je daar een druppel op laten vallen, die koelt direct af. Zo kun je meteen de dikte van je siroop testen! Have fun!!
    1 punt
  18. Mijn grootouders hebben de 2de wereldoorlog overleefd, sindsdien hadden ze steeds een 'voorraadje' voor als het eens wat minder ging. Waren dit dan 'preppers'? Nee, ze waren voor(uit)ziend want ze hadden al eens vreselijk barre tijden meegemaakt met voedsel en brandstofschaarste, ze wisten wat het was om te overleven op bijna niets en in de kou te zitten zonder licht of verwarming! En ze wilden het niet opnieuw beleven.!! Preppen is volgens mij enkel maar een voorzichtig gezonde visie op de toekomst, een toekomst die ze al hebben in de PIIGS landen en die mogelijks ook onze contreien zal bereiken, we hopen allemaal van niet, maar enige voorbereiding kan veel leed besparen!
    1 punt
  19. Dit wordt de beste sinterklaas ooit voor jou!
    1 punt
  20. Geweldige review! Goed en leuk geschreven, duidelijk en heel mooie foto's! Jullie hebben mij in ieder geval overtuigd, deze komt op de Sinterklaas lijst! En als de Sint hem niet komt brengen, dan koop ik hem zelf wel! Grtn., JB
    1 punt
  21. http://www.compass24.nl/web/catalog/shop/techniek_comfort_accessoires/4966873 Wat een goed plan zo'n wasmachine. wist niet dat het bestond maar die staat binnenkort op de plank!
    1 punt
  22. Kook attributen variatie We hebben er een nieuwe koperen pan voor moeten kopen die beter paste, maar hij past perfect. Voor het idee achter een koperen pan, steamboot, hot pot, chinees fondue en nog veel meer synoniemen. http://en.wikipedia.org/wiki/Hot_pot Het idee is een tulband vorm met boullon waar de warmte doorheen gaat door een schoorsteen. waarboven je vlees/vis etc kunt roosteren. Nogmaals met de volledige(met originele kolen bak er onder) pan op de voorgrond met op de stove een gietijzeren gril Tenslotte een kleinere gietijzeren pan met een stew waarvoor ik het lam eerst gegrild heb. Testjes - Om 1 liter water te koken zonder zo hoog op te stoken dat je pan zwart ziet van roet. Dit duurt vanaf het aansteken tot koken 10 minuten. - Om een maaltijd te koken (30 - 45 min), heb je ongeveer een half blok hout nodig van 30 cm lang en 15 cm doorsnede. Ik heb met twee blokken hout vier keer gekookt. Goed de kinderen roepen om aandacht, vanavond de aanvulling van Vlinder en wellicht nog iets van mijn kant en de spellingscontrole, maar nu roepen de kinders. Tenslotte voor het gevoel, een beetje warmte voor jullie allemaal. [MOD: voor het overzicht bericht van Vlinder hierbij ingevoegd] En hierbij dus het gedeelte van Vlinder: Na 2 weken op en af met de stove, al aantekeningen makend, in de weer te zijn geweest, heeft Simurgh eindelijk de gelegenheid gevonden om eea uit te werken en hoe...! Over die Chinese fonduepan, steamboat, bij ons thuis beter bekend als 'de koperen pan'. Het is een geweldig ding voor de gezelligheid. Kolen in de onderkant, bouillon in de tulband of water en beginnen met er verse spinazie in te doen. Eventueel even de deksel erop, maar vervolgens schept ieder met zijn of haar netje de groente eruit. Belangrijk is wel om 'm echt leeg te scheppen. Als hij leeg is kan er een nieuwe lading groente in. Je kunt er werkelijk alle soorten groente oid in mikken: paprika, taugé, champignons, bloemkool, maar ook stukjes vlees of vis. Een andere optie voor vlees: snijd het vlees of laat het snijden, in mooie dunne plakjes, dit gaat het best als het vlees wat bevroren is. Deze plakjes kun je in de schoorsteen hangen om ze te roken, erg lekker! De bouillon is aan het einde van de maaltijd een geweldige (basis voor) soep voor de volgende dag! De bovenkant van de koperen pan die wij hadden, paste niet geweldig op de rocket stove, maar ik wist vrij zeker dat de koperen pan die wij vroeger hadden, wel zou passen. Lang leve marktplaats, een ongebruikte pan gevonden! En gelukkig, hij past! Perfect zelfs! Stel je voor; gezellig buiten met vrienden, stove aan, pan erop, wijntje erbij, stokbroodje, sausje en smullen maar! En als shtf een super makkelijk manier van koken, die ook dan gezellig blijft Verder een dikke plus aan de stove dat de buitenkant niet heet wordt. Nu is het niet de bedoeling eraan te zitten, maar een ongeluk blijft in een klein hoekje zitten (gelukkig zit geluk dan in de rest). Nog een plus is de kleine hoeveelheid hout die er nodig is om een volledige maaltijd te koken. Daarbij wanneer je klaar bent kunnen de houtjes eruit, uit maken en klaar. De volgende keer kunnen dezelfde houtjes er gewoon weer in. De as die achterblijft door de verbranding is heel simpel te verwijderen door namelijk de stove op te tillen, schuin te houden en leeg te schudden. De stove is klein genoeg, dus handzaam en licht genoeg, maar degelijk. Doordat hij klein, degelijk en licht is, is hij makkelijk mee te nemen. Dus weekendje weg, camperen of een dagje uit, de stove kan zo mee. En minpunten van dit humpje dumpje? Nog niet ontdekt! Ik ben fan!
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...