Ga naar inhoud

Prep

Lid
 • Aantal items

  236
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Prep

 1. Zelf rij ik altijd met winterbanden als de winter aanbreekt. Ik maak veel kilometers en winterbanden zijn dan wel zo veilig. Vandaag eerste sneeuwbui gehad en bijna iedereen reed 40km per uur op de snelweg en ik kon prima 80 km/u rijden met wat anderen die ook winterbanden hadden.
 2. Alena Sovostikova heeft er een fan bij vanaf vandaag. @netuyas Goede post. Ik spreek de taal inmiddels ook redelijk en begrijp bijna alles en dat wordt door de mensen hier heel erg gewaardeerd. Met Engels kom je hier niet ver dus dat schiet niet op.
 3. Hahaha, ik dacht hetzelfde, Prepper053. Ik vind het maar een gammel bouwwerk als ik er zo naar kijk. Die link van Tyrion Lannister is wel gaaf om te zien.
 4. Greenhood & Piroska; jullie zijn van harte welkom WSHTF, dat geldt ook voor andere mensen die hetzelfde doel hebben als wij. Ik zie al veel nuttige posts in deze groep, dat stemt mij tot tevredenheid!
 5. Als Gij geen liefde geeft, zult Gij ook geen liefde ontvangen, Cyber.
 6. Ik spreek de taal der liefde.....werkt overal en altijd.
 7. Een ticket naar Prep kost helemaal niets behalve de benzine of energie die je kwijt bent om hier te komen. Ik heb maar 1 doel en dat is samen met gelijkgestemden een klotetijd overleven en te zorgen dat we kunnen bouwen aan een nieuw leven. Met een goede groep regelen we wel eten, beschermen we onszelf en overwinnen we alle shit die de ventilator hit.
 8. Prima post die ik even kort ga samenvatten; Er is geen vechtsport die het BESTE is. Straatvechten bestaat uit een combinatie van vechtsporten en de situatie bepaalt welke handeling op dat moment het beste is.
 9. Logisch, Communicator. Kids zijn de toekomst. Ik zit 800 kilometer naar het Oosten en mijn toko is ook toegankelijk voor gelijkgestemden. Met 5000 meter grond moet er wel een moestuin te bouwen zijn dacht ik zo. En ruimte zat voor wat tenten.
 10. Prep

  Huisvesting?

  Vrijstaand zowel in NL als in het buitenland. Grote tuin met wat appelbomen en walnotenbomen. Verder nog wat locaties waar ik heen kan WSHTF maar zoals ik al aangaf in ander topic zou ik niet snel mijn BIL verlaten omdat ik niet graag op pad ga met een stel kleine kinderen. Als ik alleen zou zijn boeit het me niet zo want ik ben wel wat gewend maar met kids wordt mijn situatie in zo'n geval erg kwetsbaar.
 11. Goed initiatief deze groep. Ben zeker geinteresseerd om met gelijkgestemden wat te ondernemen. Jager en Heksenboot zijn pas kort op het forum, net als ik, maar proberen meteen het voortouw te nemen met bepaalde dingen en daar hou ik wel van.
 12. Prep

  Bug out

  Dan heb je waarschijnlijk nog niks aan een vooraf geplande BOL want hoogstwaarschijnlijk ligt die dan ook onder water of zijn de toegangswegen versperd en in geval van fallout precies hetzelfde. Een BOL geeft nooit 100% zekerheid evenmin als je BIL. Het zou toch zonde zijn als mensen in een BOL speciaal investeren en dan je er misschien nooit wat aan gaat hebben tenzij het ook je vakantiehuisje is. Als dat het geval is, kan ik begrijpen dat mensen daar hun BOL van maken maar het verplaatsen daarheen blijft in mijn ogen tricky. En mocht je een BOL heel ver weg hebben, zit je met het vraagteken of je daar wel op tijd kunt zijn of dat je ten onder gaat in de chaos die je onderweg tegen komt. Mensen met kinderen zijn vrijwel kansloos op straat WSHTF. En wat mijn plan B betreft.....ik heb een plan B, een plan C en een plan D maar ik blijf toch maar elke keer denken aan het feit wat ik moet doen als er geen communicatie meer mogelijk is en je dus geen idee meer hebt wat er buiten gebeurt en welke gebieden mogelijk gevaarlijk zijn, of ik dan het risico wel ga nemen om met kids op pad te gaan en hopen dat ik veilig aan kom bij BOL 1, BOL 2 of BOL 3. @Hekseboot Waarom is je post verwijderd?
 13. Prep

  Bug out

  Ik vind het allemaal prachtig hoor maar ik zie of lees nergens wat te doen als er ook maar het geringste vermoeden is dat de weg richting je BOL afgesloten is, of erger.....als SHTF daar zelfs eerder toeslaat dan je huidige onderkomen... Belangrijker is HOE KOM JE DAT TE WETEN? Denk je nou echt dat op het moment dat SHTF je precies te horen krijgt op welke wegen files staan? Of zelfs als je op de radio hoort waar de files staan, dat er niet op hetzelfde moment nog 20.000 mensen of meer een andere weg gaan kiezen net als jij en dat je ineens samen op die '' onbekende B weg '' in de file komt te staan? Wat ga je doen als je in de file komt te staan? Ga je wachten of je auto achterlaten en te voet verder met 3 kleine kinderen en je BOB op je rug? Waar ga je heen? Heb je een kompas en weet je of die weg veilig is? Wat nou als er wat criminelen zo slim zijn om te patrouilleren in dat gebied omdat ze ook naar de radio geluisterd hebben? Durf je het op te nemen tegen een stel agressieve mongolen terwijl je vrouw en kinderen achter je staan radeloos van de angst? Ik vind het een megagroot risico om nog de straat op te gaan terwijl je geen idee hebt waar het veilig is en waar niet, je bent een makkelijk doelwit om de simpele reden dat de meeste van ons niet ''streetwise'' zijn en geen idee hebben wat er op straat kan gebeuren WSHTF. Als de pleuris echt uitbreekt ben je op straat veel kwetsbaarder dan thuis omdat je absoluut geen idee hebt wat je te wachten staat.
 14. En die gebruikt ze niet eens want als SHTF, vliegt ze meteen weg naar een ander land. Het spreekwoord; de kapitein verlaat als laatste het schip, is absoluut niet meer van toepassing op dat soort mensen ( lafaards ).
 15. Wreed zijn krijgt een heel andere betekenis WSHTF, Annelies. Waar ik nu niet moeilijk doe om mensen uit de brand te helpen met wat geld ( terwijl het de vraag is of ik het ooit terug krijg ), kan ik niet meer zo vrijgevig zijn als de problemen echt niet meer te overzien zijn. Mijn familie is gelukkig nog maar erg klein en ik help alleen maar familie met wie ik goed ben....de rest kunnen echt allemaal opzouten.
 16. Ik heb wel wat familieleden die ik al heel lang niet meer gezien heb en dat is niet zonder reden dus ja....die hoeven bij mij ook niet meer aan te komen WSHTF, daar is teveel voor gebeurd.
 17. Ik denk dat optie 2 me het meest bevalt al zou ik het 'kreng' gedeelte wel weglaten. Die mensen zullen zich absoluut moeten schikken in mijn regels en ook bij moeten dragen aan onze community, op wat voor manier dan ook.
 18. Ach, ik ben niet zo bang uitgevallen en mensen zoeken over het algemeen niet snel problemen met mij ( ik ben groot, breed, redelijk zwaar gebouwd en enorm lelijk ) dus ik ga absoluut nog kijken of ik van mn laatste eurootjes af kan komen.
 19. Ook nog even geplust ook al was het niet meer nodig. Ik kijk uit naar de bevindingen van JB. Goed topic dit.
 20. Buiten het feit dat je helemaal gelijk hebt dat ik nog lang niet goed genoeg voorbereid ben, zou ik toch als ik wel goed voorbereid zou zijn, op het laatste moment nog verse producten zoals brood, melk en eieren proberen te scoren, je kan immers nooit teveel eten hebben, nietwaar? Maar ik snap wat je bedoelt te zeggen en ik neem het ook graag van je aan, ik ga maar eens wat gas geven wat preppen betreft.
 21. Dat lijkt me ook inderdaad. Belangrijkste wat ik meteen ga doen is mijn opzetzwembad uit de schuur halen en de tuinslang erin gooien zodat ik in ieder geval een megavoorraad water heb. Dan snel naar elke winkel waar nog wat te halen valt en hopen dat het genoeg is om het de komende tijd uit te zitten.
 22. Mja....ik vind het belangrijker dat het beest op een snelle en pijnloze manier afgemaakt wordt om eerlijk te zijn. Als je dagelijks die beesten moet villen, kan ik me voorstellen dat je snelle en handigere manieren verzint. Het ziet er inderdaad een beetje radicaal uit maar het werkt wel effectief.
 23. Goed verhaal inderdaad. Herken mezelf er ook in namelijk. Voordat ik mn kleintjes kreeg, zou ik waarschijnlijk nog wat lacherig gedaan hebben als ik Doomsday Preppers had gekeken. Nu dacht ik bij mezelf....wat als het nu toevallig wel per ongeluk misgaat en ik mijn kids geen eten kan geven... Respect voor je manier van leven, Yoni.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...