Ga naar inhoud
GENEGEERD

Vlees in blik


Jester

Aanbevolen berichten

Ik begrijp je antwoord niet Richard.

Bedoel je kopen tijdens de crisis? Zoja, dat ben ik met je eens. Ik probeer een voorraad voor 5 jaar op te bouwen.

 

Buiten dat wil ik toch wel wat gaan wecken. Gewoon om het te leren. Alle kennis is nuttig. Als ik bv ga vissen en een flinke vangst heb wil ik het kunnen conserveren. Wecken, zouten, of iets anders. Of in de zomer bessen plukken bv.

Wecken kost erg veel brandstof dus een goede zonne oven bouwen is een must.

Misschien een leuk project voor de weckers in dit topic. Bouw deze winter een zonne oven en gebruik die in de zomer om te wecken.

 

Oefenen doe je voor de crisis, niet tijdens. Als ik nu problemen heb kan ik Googlen. Tijdens een crisis niet dus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 193
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Ik heb de bacon zelf ook op bakpapier gelegd en in de potten gedaan, daarna in een grote pan gedaan met deksel (tot 3/4 van de weckpot met water gevuld ) en toen het water ging koken 90 min aan de kook gehouden.

Nu maar kijken hoelang het houdbaar blijft (als we dat halen;)).

De bacon zonder garing op het bakpapier leggen (bacon van de lidl 0,89 cent per pakje).

 

Ik heb de bacon (ontbijtspek in mijn geval) uit de verpakking (is dan gerookt) op bakpapier gelegd. Netjes naast elkaar. Bakpapier dubbelgeslagen en strak opgerold. Op een stuk van zo'n 45 cm gaat 1 pakje ontbijtspek. Er gaan ca 3 pakjes ontbijtspel (totaal ca 450 gram) in een weckpot van 500 ml.

Ik gebruik de tulpmodel weckpotten omdat je het bakpapier met spek het gemakkelijkste uit krijgt.

Vervolgens gaat het deksel erop zonder dat er water in de weckpot wordt gedaan. Als je er water indoet, ga je het spek koken en dat lijkt me niet lekker.

Vervolgens 1½ uur op 100 graden (kokend water) inmaken en klaar is Cardhu.

 

Het spek is dan gegaard maar nog voldoende 'plooibaar' om het krokant uit te bakken.

 

Je doet er bakpapier tussen o de losse plakjes gemakkelijker van elkaar af te krijgen.

Je kunt het ook los in de pot proppen, maar dan krijg je er een soort ontbijtspek worst van, waar je onmogelijk nog plakjes van kunt bakken. Je houdt dan niet meer dan kruimels over.

 

Je kunt dit overigens ook met speklappen doen! Je krijgt in sommige gevallen wel een soort 'aspic' (gelei), maar dit kun je gewoon meebakken en het voegt behoorlijk wat smaak toe.

 

Overigens moet je dit niet doen voor 1 potje: dan ben je inderdaad erg veel energie aan het verspillen.

Doe dit voor 16 potten tegelijk in een weckketel en je bent al stukken goedkoper uit!

 

Bon appetit!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb vorige week panceta gemaakt,en heb in in een kast waar de schroosten door loop spek aan het drogen. zeker panceta was heel makkelijk te makken.ik maak ook pate en rilettes.ik bestel vlees in 25 kg paket en verwerk het binnen een week.mischien kunnen wij de volgende ontmoeting met eten als thema.wel jolanda erbij halen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor iemand die (nog ) niet kan wekken, is er genoeg en niet te duur alternatief. Je krijgt al vlees in blik, kleine blikjes voor 0,79 cent een soort jagdwurst- verschillende soorten.

En zelfs hackbraten (gehakt) redelijke pot voor 1,79 per pot. Ikzelf heb deze in Duitsland Kaufland gehaald. maar deze zul je ook wel in Nederland of Belgie krijgen.

Dit hoeft dus niet al te duur te zijn allemaal.

Succes

 

Luna1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft iemand goede recepten voor koken met corned beef? Ik heb wel eens wat door de spagetti of de soep gegooid, en ook wel op brood gegeten, maar ik sta er niet over te juichen. Vooralsnog hou ik het op een paar blikjes, want het voedt wel.

 

Vlees vind ik echt een van de moeilijkste producten om in blik te kopen, want echt smakelijk is het niet. Het is echt zo'n product dat ik normaal alleen vers koop. Ik heb wel eens van die vacuüm verpakte hamburgers geprobeerd, die waren niet super, maar met een gebakken uitje best te nassen. Helaas zijn ze bij mijn lokale super uit het assortiment.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft iemand goede recepten voor koken met corned beef? Ik heb wel eens wat door de spagetti of de soep gegooid, en ook wel op brood gegeten, maar ik sta er niet over te juichen. Vooralsnog hou ik het op een paar blikjes, want het voedt wel.

 

Vlees vind ik echt een van de moeilijkste producten om in blik te kopen, want echt smakelijk is het niet. Het is echt zo'n product dat ik normaal alleen vers koop. Ik heb wel eens van die vacuüm verpakte hamburgers geprobeerd, die waren niet super, maar met een gebakken uitje best te nassen. Helaas zijn ze bij mijn lokale super uit het assortiment.

 

Hoi Dreutel

Heb je een PM gestuurd met een groot aantal Cornet Beef recepten.

Ze zijn vrij basic van samenstelling zodat je ze vanuit je voorraad kunt koken.

Succes ermee en eet smakelijk!

 

Groetjes

Cardhu

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft iemand goede recepten voor koken met corned beef? Ik heb wel eens wat door de spagetti of de soep gegooid, en ook wel op brood gegeten, maar ik sta er niet over te juichen. Vooralsnog hou ik het op een paar blikjes, want het voedt wel.

 

Kook een aantal aardappelen in de schil. Zodra ze kruimelig zijn (prikken met een stokkie) stampen. Gesneden bieten uit een blik doorheen roeren. Stamp er een blik Corned Beef doorheen.

(evt zout strooien voor extra smaak)

 

Eet smakelijk. Lapskautsj a la Roeier ;).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kook een aantal aardappelen in de schil. Zodra ze kruimelig zijn (prikken met een stokkie) stampen. Gesneden bieten uit een blik doorheen roeren. Stamp er een blik Corned Beef doorheen.

(evt zout strooien voor extra smaak)

 

Eet smakelijk. Lapskautsj a la Roeier ;).

 

Tnx roeier, ga ik eens proberen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...
wat is de gemiddelde houdbaarheid van corned beef? ik heb zelf alleen ham, maar wil binnenkort dan ook eens kijken voor corned beef, aangezien dat van rund afkomstig is en daarom iets gezonder als varken

 

 

Ingeblikt corned beef is tot vele jaren na de THT datum houdbaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eigenlijk vind ik alle vlees uit blik gewoon meuk! Het is echt niet lekker, maar het voedt. Dat vlees in weckpotten is hier niet verkrijgbaar, en ik ben echt alle winkels af geweest. Vroeger waren de hamburgers uit folie wel aardig, maar die smaken mij nu niet meer, dus daar hou ik er maar een paar van op voorraad, echt als noodvoer. Omdat mijn voorraad rouleer, wil ik liefst iets smakelijks op voorraad, zodat ik er ook in niet-noodsituaties lekkere maaltijden mee kan maken.

 

Wat ik tot nu toe aan houdbaar vlees geprobeerd heb, zal ik hieronder samenvatten.

 

Noodvoer:

-corned beef

-lucheon meat

-ham

-smac

-knakworst / frankfurters etc.

-runder/kippen ragout

-hamburgers/ cheeseburgers/ beefburgers in folie

-gehaktballetjes in tomatensaus/ satesaus/ jus

-soepballetjes

-goulash

 

smakelijk:

-rookworst

-leverpastei

-droge worst (is te lekker, en dus moeilijk op voorraad te houden :D)

-bierworstjes

-spek

 

Deze lijst is ongetwijfeld niet compleet en aan te vullen, dus als iemand een goed idee heeft: kom maar op!

 

Tenslotte de meest smaakvolle proteïnen uit blik: tonijn! Dit is geen vlees, maar vis, en dus eigenlijk off-topic hier, maar ik moet het noemen. Dit zijn de proteïnen uit blik die ik het meest gebruik. Heerlijk in de macaroni, in salade, op brood of toast, etc, Natuurlijk moet ik dan ook ansjovis en sardines noemen.

 

Mijn conclusie: smakelijk houdbaar vlees zit niet in blik!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eigenlijk vind ik alle vlees uit blik gewoon meuk!

 

Mijn conclusie: smakelijk houdbaar vlees zit niet in blik!

 

Ik heb weer een nieuw woord geleerd, want ik moest even goog'len op het woord 'meuk'. Het betekent zowel waardeloos als zacht. Beiden van toepassing op vlees in blik, dat wel. Maar ik vind dat je wel gelijk heb. Ik bewaar die blikken dan ook voor het moment dat 'rauwe bonen zoet smaken' of hoe zei mijn oma dat vroeger ook weer. Als ham of smac verwerkt zit in de nasi of de macaroni en het is verder lekker gekruid, dan vind ik het wel weer meevallen.

 

Verder vind ik ei-poeder een goede eiwitleverancier. Ei-poeder en ham, samen in de nasi, smaakt wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...