Ga naar inhoud

Roeier

Lid
 • Items

  317
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Roeier won de laatste dag op 17 december 2013

Roeier had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Roeier's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

210

Reputatie

 1. Wellicht ook iets meer kennis van wat je allemaal uit je omgeving kan halen, en iets minder een zucht naar benevelende middelen. De tweede dakloze die een kookpotje heeft, moet ik nog tegenkomen. (de eerste was ik een aantal jaren geleden in Kevelaer tegen het lijf gelopen, de man had na het overlijden van zijn vrouw alles verkocht en aan goede doelen geschonken, en wandelt sindsdien alle katholieke bedevaartsoorden af. Weigerde een daklozenuitkering, en liet mij ook helemaal naar de supermarkt lopen omdat hij geen aalmoezen in geld aan wilde nemen)
 2. Roeier

  Indonesisch kookboek

  Mocht je je afvragen waarom een Marinekok bijna 1000 Indonesische gerechten uit zijn hoofd moet leren: De kokkie is een van de belangrijkste mensen aan boord van Zijner Majesteits oorlogsbodems. Hoe vaak komt het wel niet voor dat op een lange tocht de sfeer aan boord tot een dieptepunt is gedaald (tsja, 1000 mijl aan zout water rondom, en met z'n honderden in een krappe emmer), en dat de scheepskok vervolgens zijn knokkels kraakt en in zijn krappe kombuis een complete rijsttafel voor het hele schip tevoorschijn tovert. Met voor iedereen een éxtra kerrie-ei. Binnen een uur heeft iedereen weer een lach van oor tot oor.
 3. En dat is een wetenschappelijk experiment? Hadden ze niet gewoon een antropoloog kunnen sturen naar de grote groepen Oudgelovigen en yurtbewoners die er in Rusland te vinden zijn? (die overigens niet in een houten bed naast het vuur slapen, maar op een lemen kachel, want warmer)
 4. Hangt er vanaf wat je ijzersterk noemt. Googelen op "golok" of "parang" levert al best aardig wat mooie dingen op. Oh? Lagen er de volgende dag nog wel eens druppels bloed onder? Of droomde je regelmatig van een oud vrouwtje die naar de sawa's wees? Die van ons opa waren muisstil, totdat er een keer werd ingebroken. Toen stuiterden ze van de kast af en lagen ze te ratelen. Inbrekers halsoverkop weg, maar naderhand rammelden ze nog iedere nacht. Na een week vond mijn stiefmoeder het welletjes, en ging ze eens rondvragen bij de lokale Indische soos. En toen kwam er een of ander kruidenvrouwtje langs die wat op een sigarettenvloeitje krabbelde en dat in de schede deed. Sindsdien waren ze weer stil.
 5. Aangezien alle huidige electriciteitscentrales linksom of rechtsom op zonne-energie werken (met uitzondering van getijdecentrales en kerncentrales), denk ik dat we al aardig op weg zijn . Hoewel we natuurlijk nog lang niet op een Type II van de Kardasjev Schaal zitten met onze beschaving.
 6. Een vriesinstallatie hoeft niet per se op electriciteit te draaien. Het kan ook op hitte, zoals een kacheltje of een vuurtje.
 7. Iets met twee kano's... ..of één kano.
 8. Roeier

  Fruitbomen

  Ik zou het zelfs anders doen: Loop naar de slijterij, koop van alle dranken die van boomvruchten gemaakt zijn een fles. Proef ze allemaal, en ga voor de bomen die de lekkerste drank opleveren .
 9. Ik denk eerder dat het een heeele oude film is. Jaren '80 oud zegmaar. In 2005 heeft Walt Disney nog een geremasterde versie op DVD uitgebracht in het westen. Maar ook dat is al weer een ruime tijd terug.
 10. Ik zou de film Nausicaä of the Valley of the Wind gaan kijken, dat is vrijwel precies wat je beschrijft. Of nog beter, de bijbehorende stripboeken gaan lezen (vast wel te vinden op internet, en anders ken ik nog een klein bibliotheekje in hartje Utrecht die ze allemaal heeft).
 11. En dan komen ze met zo'n hele meute inderdaad. Allemaal van de penopauze-leeftijd, op hun carbon-fietsen. En roepen keihard "AAN DE KANT!" als ze met de hele 'cycle-gang' bergaf de hoek om komen rausen, omdat ze geen bel op hun stuur willen.
 12. Heeft iemand de tuintrekker al genoemt trouwens?
 13. Ik zou het niet doen. Grotten zijn leuk om wijn of kaas in te laten rijpen, niet om zelf in de tocht en vochtigheid te gaan zitten. Maar ik zou dan eerder de berg gebruiken om bovenop een ommuurde blokhuis (een kleine donjon) te zetten.
 14. Ooit eens een pakje Chief Whips bij oma gevonden, van ergens uit de jaren '50. Heb dat eind jaren '90 in een vlaag van absolute verstandsverbijstering (en algeheel geldgebrek, ja, ik ben ooit ook arme student geweest) eens opgepaft. Kurkdroog, was zwaarder dan het sjekkie dat ik een keer aangeboden kreeg van een Chinese schipper, maar ik had in ieder geval mijn nicotineshot weer.
 15. Listertjes Worden nog steeds gemaakt in India (onder de namen Listeroid, Lovson, noem ze maar op), zij het met wat modernere productiemethoden.. Dingen zijn praktisch onverwoestbaar, kunnen door iedere dorpstechnicus onderhouden worden, en ja, ze zijn ook om te bouwen om op houtgas te draaien. (meer info) Schijnt ook geen raketwetenschap te zijn. In India wordt dit gedaan om ze te laten lopen op afval uit de rijstbouw. Dan kan de dorpsmolen rijst niet alleen goedkoop pellen, kneuzen en malen, maar levert als bijproduct ook electriciteit aan het lokale internetcafe. Enige nadeel aan dit soort motortjes is dat ze nogal prijzig zijn in aanschaf (voornamelijk vanwege het verzenden vanuit India). Andere nadeel is dat ze nu eenmaal ongelofelijk zwaar zijn, en niet stevig verankerd, willen ze nog wel eens aan de wandel gaan als je het gas iets verder open hebt als stationair. Voor ons preppers dus niet zo heel erg interessant (qua gewicht-power ratio bouwen ze in China al veel aantrekkelijker motortjes), tenzij je er iets van een zeetjalk omheen wil lassen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...