Ga naar inhoud
GENEGEERD

Een lekker stukje lopen


Gast gerbewoner

Aanbevolen berichten

Gast gerbewoner

Ik ging vanavond de hond uitlaten en had bij wijze van kleine oefening mijn rugzak weer eens omgehangen. Totaal weegt deze 21 kilo en na een uur lopen had ik het min of meer weer gehad. Ik was niet kapot, maar mijn conditie laat op zijn zachts gezegd te wensen over.

 

Het duurde geen uur voordat ik dit doorhad. Al na een kwartier begon het te dagen en na een half uur kwam het plan opborrelen. Waarom niet een marathon lopen met de BOB op de rug. Niet rennend natuurlijk maar gewoon wandelen.

 

Weer terug in de yurt heb ik eens gekeken en laat het nu ongeveer 36 kilometer lopen zijn naar mijn favoriete wildkampeerplek in de Chaamse bossen. Met een klein beetje omlopen kan ik dus wel aan de 42 kilometer komen.

 

Nu is dus het idee om in het najaar eens te gaan kamperen en dan vanaf de camping waar ik nu verblijf te gaan wandelen naar een 42 kilometer verderop gelezen kampeerplek. Een lekker nachtje slapen en dan weer terug. Dit alles met een tas van goed 20 kilo op de rug.

 

Nu heb ik dus een maand 6 om hiervoor te trainen. Ik zag dat een vierdaagse training voor Nijmegen uitgaat van een schema van 21 weken dus dat zou aardig aansluiten.

 

De komende week ga ik me even inlezen om te bepalen hoe ik dit ga aanpakken want het vierdaagseschema houdt geen rekening met een tas van ruim 20 kilo. Als er in tussentijd mannen (m/v) van staal zijn die eigenlijk iedere week wel een dergelijke wandeling doen maar dan in marstempo met een rugzak van 30 kilo op de rug, dan krijg ik graag zoveel mogelijk tips.

 

Uiteraard heeft dit alles ook een doel. Als ik ooit eens moet besluiten te gaan BOB-en is het wel handig om dit soort afstanden fluitend te kunnen doen.

 

Oh, aangezien ik sinds vandaag ook verantwoordelijk ben voor de goede gang van zaken in dit topic, wil ik alvast even vragen geen grappen te maken over het feit dat ik ga kamperen terwijl ik op een camping woon :cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Gast gerbewoner
Die laatste opmerking doet het hem! Geweldig Gerbewoner. En als je toch met je hond gaat lopen, waarom laat je hem dan niet je rugzak slepen? Karretje?

Ik noem hem hond. Dat doe ik voor hem omdat hij vindt dat ie een hele bink is, Zeker toen hij een herder het water in heeft gejaagd en een tweede zich net op de rand van de sloot staande kon houden denkt hij dat hij enorm is. In werkelijkheid is het een kooikerhondje. Een echt werkhondje dat uren aaneen kan lopen maar hij is best klein en met goed 11 kilo ook geen zwaargewicht. Hij heeft wel een tuigje met tasjes eraan maar meer dan 2,5 kilo wil ik hem niet laten tillen.

 

Je hebt karretjes om mee te lopen maar in eerste instantie wil ik het met de rugzak op de rug proberen. Mocht dat fysiek echt niet gaan lukken dan ga ik uitwijken naar andere mogelijkheden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@gerbewoner,

 

Schitterend idee, gerbewoner. Ik heb ook steeds de neiging m'n BoB mee te slepen als we gaan lopen en weet dat ook een halve BoB tegenvalt. Amazing dre en ik zijn al een tijdje van plan om ook eens zo iets te doen. Zonder kamperen weliswaar, maar gewoon een toch met BoB van een kilometer of 30.

 

Hou ons op de hoogte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

voor mij is een bob van meer dan 12 kilo niet haalbaar. ik denk dat er weinig vrouwen zijn die met 30 kilo op de rug kunnen lopen,das de helft van mijn gewicht( nou bijna dan). heb wel vandaag 3 uur in het bos gelopen in de duisternis.daar woord je ook erg moe van.mischien voor je je eigen ironman challenge aanga , even de helft uit de bob halen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze week, omdat mijn conditie wederom niet om naar huis te schrijven was, hele week aan t lopen.

Naar mijn werk, terug, blokje polder, rondje in de buurt, en totaal aan 24 km gekomen.

Dat is natuurlijk nog niet zo veel, maar de eerste dagen viel het toch weer tegen.

 

Ook gemerkt, dat ik op mijn oude versleten lekke laarzen, zonder centje pijn loop, terwijl mijn survivalboots eigenlijk de hel zijn, als ik te snel opstart, veel pijn in mijn schenen.

Morgen maar eens op mijn soldatenkistjes proberen, misschien dat dat wat is, en anders die oude laarzen maar weer naar de schoenmaker brengen.

Schoeisel is dus wel erg belangrijk heb ik gemerkt, en ook niet te snel te veel willen, ook zo'n gril van mij :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@gerbewoner goed plan. is een mooie uitdaging.

 

Wat die slechte conditie betreft,

Volgens mij heeft dat met de winter te maken. Mijn vrouw en ik proberen elke week wel een wandeling van ongeveer 5-6 km te maken, en daarnaast fiets ik toch snel 10km per dag, maar de conditie is bar slecht.

Als ik dat vergelijk met de conditie eind augustuse/begin september waar we, ik met een rugzak van ca 10-12kg op de rug, wandelingen maken van 15-20Km in de ardennen, dan is er toch een enorm verschil.

Link naar reactie
Delen op andere sites

30 kilo is ook wel heftig op je rug. ben al een tijdje uit het leger. en heb onlangs nog wandeltrainingen gelopen, niet op eigen tempo, met 25 km, heuvelachtig gebied, mul zand enz. daarbij de rugzak ingepakt tot 20 kg.

 

mwa het ging wel, maar was wel even doorstompen.

 

tijdens zulke trainingen leer je wel weer kritisch te kijken naar wat er nu eigenlijk echt in die rugzak moet!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@gerbewoner: Goed plan. Zelf ben ik ook, kalmpjes aan, aan 't oefenen met de rugzak. Ik ben begonnen met kleine afstanden(4,5km is m'n standaard rondje), met weinig gewicht. 'k Wil het gewicht en de afstanden steeds verder opvoeren. Momenteel neem ik maar een kilo of 6, 7 balast mee. Inclusief rugzak zelf zo'n 10kg, dus, dat is een hele lege Saracen!

 

Vroeger, 20 jaar geleden, liep ik lekker met maximaal 17,5kg rugzak, maar kon dan wel 30, 40 km per dag lopen. Ben benieuwd waar ik nu op uitkom, maar ben bang dat er nog een hoop getraind moet worden, want ik vermoed dat de uiteindelijke BOB zwaarder wordt.

 

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ging vanavond de hond uitlaten en had bij wijze van kleine oefening mijn rugzak weer eens omgehangen. Totaal weegt deze 21 kilo en na een uur lopen had ik het min of meer weer gehad. Ik was niet kapot, maar mijn conditie laat op zijn zachts gezegd te wensen over.

 

Je doet het vast al maar ik zou heel kritisch kijken naar wat je meeneemt en hoeveel het weegt, een lepel/vork/mes van staal weegt een stuk meer dan bijv aluminium. Met trainen kom je een heel eind, maar er zit een max aan wat je comfortabel kunt dragen. Ook niet vergeten dat je misschien wel maanden met dat gewicht moet lopen, springen en wellicht een stuk sprinten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast gerbewoner

Zo daar was ik weer.

 

De rugzak die ik heb weegt met bepakking ingeveer 21 kilo. Ik heb er nu niet alles in zitten maar heb het gewicht met houtblokken aangevuld tot 21 kilo. Die 21 kilo is wel met volle winterbepakking. Dan gaat er namelijk nog een bivakzak en fleece lakenzak mee. En natuurlijk water. Zomers kan dat minder zijn omdat op de paalkampeerplaatsen dan de pomp weer staat. Met wat goede wil kan ik denk ik zomaar 5 kilo minder meenemen. Als ik het volume kan beperken zodat het in mijn 38 liter tas past heb ik daar ook nog voordeel omdat de tas alleen al dan 3 kilo minder weegt.

 

Ik ga proberen het vierdaagseschema aan te houden. Dat betekend dat ik over twee weken 10 kilometer moet kunnen doen. Zonder tas geen enkel probleem, ik heb net nog 8,5 gelopen maar met tas zal dat wel anders zijn. Om het niet te gek te maken zet ik de tas op 15 kilo en dan ga ik van daaruit wel opbouwen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach de vierdaagse,mooie vierdaagse.

Eenmaal gelopen,toen nog met het leger.Wat ook mogelijk is om te trainen met gewicht in de rugzak is.

Je neemt lege flessen van cola bvb,vult deze met drinkbaar kraantjes water.

Dan wegen hoeveel je er meeneemt,wanneer te zwaar onderweg,leeggieten of opdrinken.

Elk jaar doe ik de dodentocht,je krijgt 24u de tijd om binnen te komen.En dit zonder training,owja en ik ben hier

den oudste op het forum denk ik.Trainen is zeker goed,maar wegens tijdgebrek lukt dit nooit bij mij. grtn verkenner

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik woon in zuid Limburg, en hier hebben we een wandeltocht ( de nacht van gulpen) 70km, de eerste 62 km loop je gezamenlijk 6km/h , gewoon eten en drinken in je rugzak plus kleding en gaan met die banaan.

 

Ik kan je vertellen dat als je heuvels met 6km/h omhoog loopt dat heel anders aanvoelt dan als je 70km op vlak terrein loopt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast gerbewoner
Heb toevallig gister nog 15 km in het bos gelopen met 18 kilo op de rug, het ging op zich wel goed. Af en toe een stukje sprint erin gedaan, om te kijken hoe me tas daar op reageert.

Was wel even lekker zweten sommige stukjes :p

 

Netjes hoor maar jij bent volgens mij wel wat jonger dan ik ben :D

Morgen en zondag 10 kilometer met de tas in het bos. Van de week een wandeling van 7 kilometer gemaakt. Volgende week wil ik een wandeling van 15 kilometer doen om in het schema te blijven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast gerbewoner

De bijna 10 kilometer ging redelijk fluitend. De afgelopen week heb ik verschillende korte wandelingen gemaakt tussen de 3,5 en 5 kilometer. Volgende week wil ik 's avonds een wandeling van 8,5 kilometer doen en dan het weekend daarop wordt het 15 kilometer. Ik ben er dus nog lang niet maar goed, ik heb de tijd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...