Ga naar inhoud

Blik(voer) op oneindig

Lid niveau 2
 • Aantal items

  998
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Blik(voer) op oneindig

 1. Mogelijk is dit al genoemd in een van de brood topics, dan mea culpa, beheerder haal het dan maar weer weg. Ik vond bij de search niet exact deze bewoordingen, Brood zonder kneden, en alle broodtopics doorlezen was nogal wat. Dit brood zonder kneden is te simpel voor woorden. Je mikt meel, gist en water in een pan. Laat het 12 uur rijzen en bakt het in dezelfde pan of dutch oven. Hier wat links voor de finesses. De eerste is met helder filmpje. http://www.nrc.nl/koken/2013/06/22/brood-maken-zonder-kneden/ http://allrecipes.nl/recept/7658/knapperig-brood-zonder-kneden.aspx http://www.wiebaktmee.nl/niet-kneden%20brood/niet-kneden%20brood.html http://www.bythegrape.nl/gerecht/brood-zonder-kneden http://es-factory.nl/blog/2012/12/brood-zonder-kneden-met-knapperige-korst/ bakse. Blikkie, of moet ik nu zeggen, bakBlikkie
 2. Ik doe maar ff een gooi, ik heb net een advert gezet in de marktplaatssectie, @Permaculturist, http://preppers.nl/forum/threads/11414-Blik%28voer%29-op-oneindig-is-back-TE-KOOP-Altijd-gedroomd-van-een-BOL-in-%C2%B4t-buitenland?highlight=frankrijk
 3. @Mason, ik heb net een advertentie hier op de marktplaatssectie gezet. Weet je budget niet, maar alles is in dit huis klaar voor je in Zuid-Frankrijk ;-)
 4. Te lang hier niet geweest. Ja, het opschrift op producten is vaak zowel dom, vreemd als misleidend. Wisten jullie dat E120, rode kleurstof karmijn van bloedluizen is gemaakt?
 5. Ach ja, als ik het zo lees, is het wel grappig. Maar toen was dat het ff niet. Maar eh, dank voor de support, hoor. ;-)
 6. Dank voor jullie tips. Nee, allemaal behandelen vind ik echt teveel werk. Marker en erop schrijven, ja had gekund. Bij de meeste hangt nog wel een etiketje eraan, en anders: gokje. Verder heb ik met gewone blikken die je open moet draaien met een blikopener geen angst. Het is nu alleen oppassen met die voorgeponste trek lip blikken. Als je die dus te ruw op hun trek lip kant neerzet kun je het dus minuscuul beschadigen. Verder heb ik geen dierlijke producten in blik (veganist) dus smeriger dan dit zal het niet gauw worden. Overigens wel een idee om in een SHTF situatie, juist rottend vlees te houden. Heb je in ieder geval eiwitrijke maden. Als je dan toch die buurman die je voorraad wilde jatten met de koekepan op zijn kop gemept hebt ... Dan dient hij tenminste nog ergens voor. Ik heb er wel overgedacht om te kijken of ik deze geweldig projectielen kon gebruiken in een verdedigingssituatie, maar kwam tot de conclusie dat gewoon iemand dat blik naar zijn kop smijten, waarschijnlijk nauwkeuriger werkt en dat je dan met een beetje mazzel het blik gewoon nog kunt gebruiken ;-)
 7. @Johnny BravoNL Ik fotografeer veel, ben net een Jap. Maar dit was nou even niet in mijn hoofd opgekomen om dat te gaan fotograferen. Maar volgende keer zal ik het openstellen voor ramptoeristen. Of Ramppreppers. @lewieke, LOL
 8. Echt megamegamega smerig! Wat is er gebeurd? We hebben een paar honderd blikken opgeslagen. Veel ervan zijn blikken met zo'n handig opentreklipje. We bewaren onze blikken op zijn kop. Dit ivm roestvorming etc. Blijkbaar hebben die handige opentreklipblikken maar een heel klein tikkie nodig om die voorgesneden rand van het lipje ietsjes te beschadigen. Vooral bij het op zijn kop wegzetten is dit zo gebeurd natuurlijk. Een beschadiging van slechts een mm is toch lucht wat het blik in gaat. Lucht is gisting. Gisting is gasvorming dat het blik niet uitkan omdat het omhoog gaat en omdat onze blikken met de treklip naar onderen staan. Gas hoopt op in de "bovenkant" van het blik en gas wordt meer gas en wil eruit. BOEMF! Het blikt klapt uit elkaar door de treklipkant open te barsten. En dat gaat kennelijk met zo'n geweld, dat NIET overdreven, de smurrie 80cm verder op de vloer lag, alle blikken onder de derrie zitten, want het is allemaal beschimmeld wat er uit dat blik komt, de planken onder de drek zitten, de stank werkelijk ondraaglijk was! Oké. Geen probleem denk je. Blikken kun je afwassen. Hm. Eens even denken. Als je van verrassingspakketten houdt wel. Papier aan de buitenkant van blikken, tja... Wordt nat bij het schoonmaken. Laat los. Wat zat er ook alweer in het blik? Ik dacht ik zal het ff met jullie delen. Maar ik zet mijn treklipkloteblikken dus niet meer ondersteboven. Dan maar een roestig randje. En ja, ik ventileer wel in mijn opslag, maar toch gaan die dingen roesten. En nee, ik vind het niet de moeite om ze allemaal te gaan beschermen tegen roest.
 9. Ja net als het eten van wortelloof, eten wij ook al het groene van prei en de blaadjes van onze bietjes. Ik het veel aan het boek PlukPlanten voor als de Pleuris uitPreekt, maar daar staan geen recepten in. Wel erg leuk boek om planten te leren vinden, wel grappig geschreven en je eigen naam wordt in het boek gedrukt.
 10. Mee eens @Kungfufox. In 1952 is er al een verhandeling geweest van Perkins dat fluoride gebruikt zou gaan worden als mass control. Ik maak zelf mijn tandpasta. En het argument van als je tandpasta niet doorslikt is het niet gevaarlijk is niet correct. Fluor wordt door je huid en slijmvliezen opgenomen. O en wit keukenzout ...
 11. gave foto's. Mooi spannend verhaal over de bijensterfte staat in De mythe van Mellifera. Gaaf boek, zeg maar sprookje maar dan voor volwassenen. Ook met veel info over de bijen.
 12. Klopt maar jij hebt ook geen lellen die kunnen bevriezen, hahaha, althans ik weet niet hoeveel onderkinnen je hebt ... http://www.leerwiki.nl/Hoe_kippen_houden_in_de_winter
 13. Ik denk inderdaad dat je dat geen warm water hoeft te noemen @spoonzor.Normaal zal water een graad of 10 a 12 van zichzelf zijn? Dus tot die temperatuur zal verwarmen geen nadelige effecten voor je dieren hebben vermoed ik, logischerwijs met boerenverstand geredeneerd. Maar ik ben natuurlijk geen dierenarts.
 14. We hebben 3000 (5x) gefilterd op voorraad. Verder een vijver van ca 75.000 liter ongefilterd voor echte nood. Die 3000 liter bevriest helaas in de ergste vorst, moet nog ingebouwd worden en met droogte langer dan een paar weken gaat die 3000 liter op. We hebben veel dieren (ook paarden) die dat ook drinken.
 15. Allereerst heel leuk topic dit. Er was er al eentje lang geleden over hygiëne maar ik kan hem zo snel niet vinden. Verder @gerbewoner dank voor je tip over douchezak met pomp. Wij hebben hem nog zonder. @Fantazzy dank voor je tip over RVS zeepjes. Geweldig zeg! En verder doen wij het hier zoals Piroska hieronder zegt: Wij douchen vast 2x pw. Meer is echt niet nodig. je kunt je aan de wastafel ook goed wassen en dat scheelt megaveel water. Komt omdat wij alleen van regenwater leven (alleen voor nood bij lange droogte of hevige vorst schakelen we de gemeente in) Je leert dan heel bewust met water omgaan. Niets verspillen we. Bijv water van groenten afgieten, gooien wij niet weg, dat gaat in een emmer voor de honden. Koken van eieren dat water idem. Met afwaswater kun je je toilet doorspoelen als je wilt (klein beetje schoon achterhouden om erachteraan te gooien. Stukjes paprika in je wc staat zo raar) En ook afmeten wat je gebruikt aan water. Dus niet je waterketel voltanken, maar afmeten hoeveel bekers je nodig gaat hebben. Scheelt opwarm energie. Thee op maat zeg maar Afijn zo zijn er heel veel dingen om te besparen op water. Je kunt water heel vaak hergebruiken. Wat dat betreft heb je je wel eens gerealiseerd dat al het water dat je gebruikt al vele malen gerecycled is en al net zo lang als er water op deze planeet is bestaat? Dus dat glaasje water wat je drinkt is van miljarden jaren oud gerecycled water. Dus qua hoe we douchen is het hier al een shtf hahaha en als er een echte shtf is zullen we het weinig anders doen vermoed ik. Mogelijk dat we dan de douchezak in de tuin installeren, die zit nu in de BOV. (we hebben nog een douchezak zonder pomp) En ja tuinslangen worden heerlijk heet, een dergelijk systeem verwarmt nu ons douchewater. Erg efficiënt.
 16. Klinkt toch allemaal erg lekker. Maar wat eten jullie dan lekker luxe zeg in een shtf. We hebben geen "luxe" dingen als zilveruitjes geprept. Als er een SHTF komt dan wordt het bij ons groente uit blik met een (kale) pasta of (kale) rijst of aardappelpuree erbij. Mogelijk de eerste tijd hebben we nog gedroogde sausjes om een lekkere "jus" te maken, maar daarna is het uit met de luxe. Alcohol hebben we niet ingeslagen (althans geen bier) wel whisky om te ruilen evt. Wel heb ik specerijen ingeslagen. Veel kerrie en veel knoflookpoeder, veel cayennepeper en natuurlijk zout. En daar moeten we het mee doen.
 17. ga ik ook proberen, ik moet nog even kijken wat ik gebruik als vervanging voor de roomboter. Gewoon maar plantenmagarine denk ik. Maar ik heb een vraag, wat bedoel je met "Vouw de stokbrood" (nadat je de lucht eruit gedrukt hebt)
 18. Dank @damnsharp voor je linkje (dat leidde weer naar een ander linkje) @caroline gaaf dat je het getest hebt. Verder laat dit topic inderdaad goed zien hoe snel je een persoonlijk shtf-netje kunt hebben. Ik lees wel van die gestrande Nederlander dat hij toch bij vrachtwagens aan wilde kloppen. Ik herinner me van een jaar geleden dat er ook hevige sneeuwval was op de Franse snelwegen in januari meen ik. Toen werden alle vrachtwagens aan de kant gezet door de politie. Ze mochten niet meer rijden vanwege het gevaar dat ze anderen konden aandoen. Met bussen werden de chauffeurs die dat wensten naar hotels gebracht. De kilometerslange rijen van vrachtwagens op twee rijbanen werden bewaakt door de politie. Ik realiseer me des te meer dat ik alles wel in mijn bob heb zitten, maar die neem ik bijna nooit mee in de auto als ik gewoon even boodschappen ga doen. Toch maar eens beter gaan voorbereiden.
 19. Vergeet ik de link, sorry. http://www.ensa-eu.org/public/en/about_ensa_members_en.php
 20. @Heksenboot en anderen hier nog een interessante site http://www.ensa-eu.org/public/en/about_ensa_members_en.php Waaruit blijkt dat Frankrijk en België zelfs ook soja telen.
 21. Ja mooi om te zien hoe makkelijk je in NL aan vegaproducten kunt komen, in andere landen is dat inderdaad lastig.
 22. Ik geloof dat ik in een shtf de honden gewoon met de vegapot zou laten meeschaften, als het ze zelf niet lukt tenminste om iets te vangen.
 23. Ja bizar toch dat er zoveel troep overal in zit. Ook in groenten trouwens net zo goed. En dan alle mythes die in stand worden gehouden over de diverse groenten, vleessoorten etc. Van varkensvlees krijg je pukkels, ja nee, dat ligt niet aan dat varken, maar aan de zooi die erin zit. Spinazie zit veel ijzer in, neuh valt best mee, dat is een verkeerde meting in het verleden geweest, ik geloof een kwestie van een komma verkeerd of zo. Je moet twee liter water per dag, neuh, dat was een stelling van Hitler en is achterhaald.
 24. Ja mooie reacties zijn dat. Mensen weten ook vaak niet hoeveel soort vegetariërs er zijn. En ik word zelf heel moe van "O maar dan MAG je dan zeker ook niet zus en zo eten". Dan zeg ik ja hoor dat MAG ik best. Maar ik DOE het niet. Dat werkwoord mogen impliceert dat het een dieet is of zo en dat ik iets niet MAG, maar het is mijn vrije keuze om iets niet of wel te DOEN. En dat vinden mensen maar moeilijk te begrijpen. Want als je iets niet MAG, dan heb je een soort excuus en is het niet erg dat je zo raar doet. Maar als je iets uit vrije wil zo raar DOET, dan is dat maar moeilijk te verkroppen voor de meeste mensen.
 25. Quorn is voor ons geen optie omdat het van melk toch is gemaakt? Maar je hebt gelijk @Jens, wij vonden de kip van de vegaslager ook bijna eng echt! Ergens hier op het forum schrijf ik meen ik ook dat ik me afvraag of je niet bedonderd wordt, maar dat zal niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...