Ga naar inhoud
GENEGEERD

Het weer voorspellen


nvd72

Aanbevolen berichten

ik ben de laatste tijd erg vaak met een oude knakker aan t werk.. type boer harms..

maar deze ouwe gek bracht me wel aan het denken.. hij kan aan de lucht,dieren of wat dan ook zien wat voor weer het word of wat er aan zit te komen.

dit leek mij een gouwe ouwe voor preppers.. aangezien wij ons overal op voorbereiden dus waarom niet hier in.

 

ik weet dat er allerlij weerstations te koop zijn.. maar in een tijd waar elektra tijdelijk of helemaal niet meer van toepassing is kun je ook geen gebruik maken van deze weerstations ( de digitale)

 

nu weet ik dat mensen die voor hun vaarbrevet bezig zijn ook het weer in de gaten moeten houden en verschillende wolken moeten kunnen onderscheiden en wat deze betekenen.

dus ga ik voor mezelf deze boeken kopen zodat ik mijzelf hier in kan verdiepen..

daarnaast kun je uit de natuur ook genoeg signalen oppaken..

 

neem bijf boeren in de tijd dat er nog geen weersvoorspelling op tv of radio was..

zij toonden zich destijds echte specialisten die door het opvangen van signalen

uit de natuur het weer op korte termijn heel goed konden voorspellen.

Vooral vogels hielpen hen bij het voorspellen van het weer. Als de wilde eenden wegtrokken, wisten de mensen dat de winter naderde. Zodra rond maart de koekoek gehoord werd, wist men dat de ergste kou weer voorbij was.

 

mischien zit hier een hobby Meteoroloog die er meer verstand van heeft? zou wel top wezen..

maar mensen let er eens op.. of heb je een tip laat het dan even weten, ben er zeker geintreseerd in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Nu even serieus.

 

Ik ben zelf ook een behoorlijke weerfanaat. en gebruik verschillende methodes om Het weer te bepalen. Nu klinkt dat erg leuk, maar ik besef me nu dus ook dat al deze methodes inderdaad digitaal zijn.

 

Zolang de satellieten nog in de lucht zijn en werken, kan je zelf het signaal ontvangen en weerkaarten decoderen via de ether en een laptop.

Een manueel weerstation mja... leuk, maar die ziet ongeveer hetzelfde als mijn twee mooie blauwe ogen. (behalve luchtdruk e.d. maar daar heb je weer mooie analoge metertjes voor).

 

Er zijn een hoop van die methodes die boeren gebruikten om het weer voor die dag te bepalen zoals je zelf al aangeeft. Daar kan ik je helaas niet mee helpen.

 

Als ik in de lucht kijk en ik zie een hoop kleine schapenwolkjes, weet ik dat er regen aan komt. Zijn het van die lange sluiers (lange vegen) dan wordt het mooi..

De wolken verraden inderdaad vaak wat voor weer er aan komt. Heb dat ergens in een encyclopedie staan, hier op zolder... ken je die nog? een wikipedia, maar dan op papier :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wolken herkennen:

tn_wolkensoorten.jpg

 


Wolken leveren de meest waardevolle informatie over het weer. Er zijn 10 verschillende soorten die allemaal hun eigen verhaal over het toekomstige weer vertellen. Omdat je de wolken in het begin niet zult kunnen benoemen, is het verstandig om een boekje, zoals Het weer voorspellen en begrijpen (zie bron), bij je te dragen. Daarin staan afbeeldingen van alle wolken.

 

1. Cirruswolken (vederwolken) die in oostelijke richting los van elkaar te zien zijn en oplossen of cirruswolken die onregelmatig over de lucht verdeeld zijn, duiden op mooi weer. Cirruswolken die uit zuidwestelijke tot noordwestelijke richting komen opzetten en steeds dikker worden, kondigen aan dat het weer binnen 48 uur gaat verslechteren. Foto: Rollin Verlinde

2. Cirrostratuswolken vormen de klassieke voorbode voor slecht weer. Ze hebben een dampachtige uitstraling en zijn daardoor lastig te herkennen. Als tegelijkertijd de luchtdruk daalt, gaat het binnen een paar uur regenen.

3. Cirrocumuluswolken die snel uit westelijke richting komen opzetten en zich golfachtig uitbreiden, kondigen een weersverandering aan. Vormen zich daaropvolgend cumuluswolken (zie verderop) die verticaal gaan bollen dan dreigt er onweer.

4. Altocumulus (schapenwolkjes) klinken zo vredig maar zijn bijna altijd een voorbode voor slecht weer met regen en/of onweer.

5. Altostratuswolken die de zon afdekken, kondigen de komst van een warmtefront aan. Vormen zich tevens wolkenflarden dan wordt het kil en regenachtig.

6. Nimbostratus is een structuurloze, monotone bewolkingsvorm die aanhoudende neerslag aankondigt. Verschijnen er structuren en lichtere plekken in het gesloten wolkendek dan zal de neerslag snel ophouden en plaatsmaken voor de zon.

7. Stratocumulus (mooiweersbewolking) staat garant voor mooi, stabiel weer met grote opklaringen en deels blauwe lucht. Deze bewolking kan echter overgaan in stratus- en regenwolken en slecht weer brengen.

8. Stratuswolken die in de zomer verschijnen, duiden op onweer.

9. Cumulus (stapelwolken) is waarschijnlijk de bekendste vorm van bewolking; we hebben er in Nederland veel mee te maken. Er zijn drie soorten stapelwolken: lage, middelhoge en hoge stapelwolken. De eerste twee vormen zich vooral op mooie zomerdagen en lossen in de loop van de dag op. Het weer is stabiel en zal niet veranderen. Lossen cumuluswolken niet op en worden ze juist dichter dan zal het weer snel verslechteren. Zie je al tegen de middag hoge cumuluswolkendie de lucht bedekken, dan is er onweer op komst.

10. Cumulonimbus (onweerswolk) is de volgende fase van de hoge stapelwolk. Onstabiele luchtmassa’s stromen binnen en het weer verandert. Voorstadium van onweer. Heeft de wolk de vorm van een aambeeld dan is op korte termijn onweer op komst. Kleurt de lucht daarbij zwavelgeel dan gaat het hagelen. Bestaat de basis van de onweerswolk uit een netachtige structuur dan gaat het bliksemen voordat er neerslag valt. Hoe ver een donderbui verwijderd is, bereken je door het tijdsverschil tussen de bliksem en het begin van de donder te vermenigvuldigen met 330. Je krijgt dan bij benadering de afstand in meters.

 

 

leuke bron:

http://www.hoedoe.nl/natuur-milieu/natuur/hoe-doe-ik-goede-weersvoorspellingen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oud-Zeeverkenner hiero. Wij hadden daar een soort boekje voor. Het weer voorspellen is inderdaad vooral een kwestie van naar wolken en beestjes kijken. Dat sommige vogels laag overvliegen (scheren) als het gaat regenen komt bijvoorbeeld omdat dan bepaalde insecten boven de grond uit steken. Verder kijken naar hoe de zon onder gaat zegt al heel wat over hoe het weer de volgende dag gaat worden. En op een gegeven moment leer je ook de verschillende soorten mist herkennen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik heb gemerkt is:

 

Als de kikkers veel meer kwaken dan normaal dat er dan regen komt.

Als de bladeren van de populier zich naar de lucht draaien dat er regen komt.

Als er opeens veel meer vliegen in huis vliegen dan normaal, dat er regen komt. (of je moet iets lekkers hebben liggen voor ze )

Als er in de winter een halo om de maan zichtbaar is dat er een extreem koufront aankomt . Dus temperaturen ruim onder nul...

Als de zwaluwen laag tussen de huizen vliegen, buiten het nestseizoen, dat er regen komt.

Als je in de lucht 2 verschillende wolkenlagen ziet die elk een andere kant uitgaan, dat er onweer/noodweer komt

Als je een grote wolk ziet komen die van boven fluffy is en vanonder recht, dat er regen in zit.

Als je sávonds veel sterren ziet wordt de nacht koud en de volgende dag vaak zonnig.

Als de paardenbloemen s'ochtends niet opengaan komt er regen

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...
Dat zijn chemtrails ;)

 

Ik wist niet wat het was en las er vandaag een stukje over Chemtrails.

 

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/internationaal/52961-wat-zijn-chemtrails.html

 

Chemtrails geen contrails

Steeds meer wetenschappers, piloten, weerdeskundigen zijn zich bewust geworden van de vliegtuigstrepen die geen gewone vliegtuigstrepen zijn. Normaal gesproken blijft een vliegtuigstreep geen uren hangen. Chemtrails blijven uren zichtbaar in de lucht. Chemtrails hebben grote gevolgen voor mens, flora en fauna. Chemtrails vinden plaats sinds 1991 en vanaf die tijd is er in veel landen een toename van ziekten. Vooral een toename van ademhalingsstoornissen, maar ook longaandoeningen, griep en allergieën. Bij dieren is er ook een toename van ziekten. Er wordt verteld dat chemtrails dienen om broeikaseffect tegen te gaan, maar volgens andere informatie verhogen chemtrails het broeikaseffect.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot
Ik wist niet wat het was en las er vandaag een stukje over Chemtrails.

 

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/internationaal/52961-wat-zijn-chemtrails.html

 

Ik zei het een beetje gekscheren, omdat er veel conspiracy over is.

Ze bestaan wel, die chemicaliën sproeiende vliegtuigen. Regen opwekken en zo. Ook niet lekker, net als uitlaatgassen nog meer troep in je omgeving.

Veel complot-theorieën gaan over het bewust vergiftigen van mensen. Maar IMO zit er al genoeg suiker in je supermarktvoer en chloor in je drinkwater om voorlopig even "zoet" mee te zijn. :)

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Regen_maken

Link naar reactie
Delen op andere sites

We kunnen nog op een andere manier het weer 'voorspellen.' Dat is onder andere het 'Oud-Hollandsche spreukenboek voor de weerkunde.' Met andere woorden. Allerlei spreuken die men vroeger bedacht heeft die betrekking hebben op het weer. Ik heb een aantal website's gevonden waar spreuken werden verzameld door de jaren heen. Ik heb er voor mezelf een boekje van gemaakt en deze uitgeprint Mocht het nodig zijn kan ik hierop een beroep doen.

Ik hoop dat ik een aantal mensen nieuwsgierig heb gemaakt naar de bronnen. Heel makkelijk.....googelen. Als je hier klikt dan waai je zo naar een vrij uitgebreide bronnenwebsite toe. Mocht er een meeting zijn, dan zal ik ongetwijfeld het boekje meenemen.

 

"Is het op St. Rupertus (27 maart) helder en rein, zo zal ook de zomer zijn." Het was vandaag helder en rein, dus ik ben benieuwd....... :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...