Ga naar inhoud

Tyler Durden

Lid niveau 2
 • Items

  98
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Noord-Holland

Tyler Durden's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

41

Reputatie

 1. Goed idee. Doen we ook een VHF/UHF variant? Wellicht een idee om te kijken of preppers die zowel over HAM, PMR440 als 27mc beschikken een soort van brug kunnen slaan tussen de verschillende frequentiesgebieden.
 2. Heb een Chineze dual band (VHF/UHF) ‎Baofeng UV-5R op ebay besteld voor €45,-. Frequenties: 136-174/400-480Mhz Het is niet de beste radio op de markt, maar voor de (nieuw)prijs een ideaal instapmodel om een beetje mee te experimenteren (vooralsnog alleen scannen uiteraard ).
 3. De basisprincipes die schuil gaan achter deze DIY apparatuur zijn erg handig om te weten in SHTF situaties. Hier ga ik me dus zeker nog verder in verdiepen en foto's ter ondersteuning zou super zijn. Overigens ben ik zelf nog een leek op radio gebied maar ik probeer me steeds verder in te lezen in de matterie en heb ook al een dual band handheld radio gekocht om wat VHF/UHF kanalen mee te beluisteren en zo een beetje bekend te raken met het wereldje. Dit is trouwens wel een intressant filmpje over het gedrag van radiogolven in de atmosfeer.
 4. Goed idee. Om de callsign helemaal uniek te maken kun je eventueel je member ID aan de twee letter toevoegen. Dan krijg je Delta Bravo five-zero-niner bijvoorbeeld. Het maakt dan voor insiders niet eens zoveel meer uit welke letters je dan gebruikt, aangezien het nummer voldoende is. Maar goed, dan is in theorie je sign ook door anderen te traceren aan je forumnaam en je posts hier op preppers.
 5. Voor wat meer ruimte en mogelijkheden zou je eigenlijk deze gepantserde Fleetwood RV uit Jurassic Park moeten hebben. Kun je voor maanden, misschien zelfs jaren, aan voedsel meenemen. Panelen en windmolen op dak voor stroom, antenne + radiocenter voor communicatie, dikke waterfilters erbij en je hebt een volwaardige self-sufficient BOL op wielen. Zoiets kan in veel SHTF situaties zelfs nog handiger zijn dan een vaste BOL.
 6. Is zo'n PMR (446 MHz) portofoon ook in combinatie met een UHF band radio te gebruiken?
 7. Wanneer weet je of je een gasmasker moet opzetten? Beschikken jullie bijvoorbeeld over gasmelders of iets dergelijks? Zijn er ook maskers te krijgen voor preppers met baard?
 8. Een soort preppers protocol zou erg handig zijn inderdaad. Zijn er al mensen van dit forum die al eens radiocontact met elkaar hebben gehad? Misschien dat zij alvast kunnen experimenteren hiermee.
 9. Barometer om je pols: http://pathfinder.casio.com/features/
 10. Vandaag op NG de aflevering gezien waarbij iemand een fort van zeecontainers had gebouwd en voor maar liefst 22 man een voedselvoorraad van 15 jaar(!) had aangelegd. Bovendien hadden ze een binnenplaats met waterbron, regentank, tuin, dieren (varkens, geiten etc.), zonnepanelen, windmolen en fornuis op methaan (van de dieren). Waar de meeste preppers in het programma vaak het volledige plaatje missen, was dit wel een van de serieuzere voorbereidingen die ik tot nu toe had gezien. Ze hadden bovendien een bug out plan mocht het daar mis gaan, waarbij ze zelfs de dieren oefenden om binnen no-time te vertrekken. Kijk, dan ben je écht serieus bezig. Waar ze misschien minder goed over na hadden gedacht waren de losstaande glazen potten die ze gebruikte om voedsel in te bewaren. Ze prepten namelijk voor een mega-quake...
 11. De meest interesante bug out radio die ik tot nu toe ben tegen gekomen is de Yaesu VX-8DR. TX: 50/144/440Mhz op 5W, 222Mhz op 1.5W RX: 0.5-999Mhz, AM/FM En bovendien waterdicht (submersible). Maar geen TX op citizens band dus. Komt ook door bepaalde wetten in de US geloof ik. Maar wie weet zijn er dus ham handhelds die ook op 27mc kunnen zenden, ben ze alleen nog niet tegen gekomen.
 12. @The_Communicator, bestaan er ook portable/handheld 27mc radio's die daarnaast ook UHF/VHF aankunnen?
 13. Wat is je mening over de Lifestraw Advivo? Da's toch ook een redelijk goedkoop filter.
 14. Tyler Durden

  Tarp

  Het weegt een fractie van een standaard dekkleed en is velen malen sterker. http://www.hyperlitemountaingear.com/technology
×
×
 • Nieuwe aanmaken...