Ga naar inhoud

Tyler Durden

Lid niveau 2
 • Aantal items

  98
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Tyler Durden

 1. Goed idee. Doen we ook een VHF/UHF variant? Wellicht een idee om te kijken of preppers die zowel over HAM, PMR440 als 27mc beschikken een soort van brug kunnen slaan tussen de verschillende frequentiesgebieden.
 2. Heb een Chineze dual band (VHF/UHF) ‎Baofeng UV-5R op ebay besteld voor €45,-. Frequenties: 136-174/400-480Mhz Het is niet de beste radio op de markt, maar voor de (nieuw)prijs een ideaal instapmodel om een beetje mee te experimenteren (vooralsnog alleen scannen uiteraard ).
 3. De basisprincipes die schuil gaan achter deze DIY apparatuur zijn erg handig om te weten in SHTF situaties. Hier ga ik me dus zeker nog verder in verdiepen en foto's ter ondersteuning zou super zijn. Overigens ben ik zelf nog een leek op radio gebied maar ik probeer me steeds verder in te lezen in de matterie en heb ook al een dual band handheld radio gekocht om wat VHF/UHF kanalen mee te beluisteren en zo een beetje bekend te raken met het wereldje. Dit is trouwens wel een intressant filmpje over het gedrag van radiogolven in de atmosfeer.
 4. Goed idee. Om de callsign helemaal uniek te maken kun je eventueel je member ID aan de twee letter toevoegen. Dan krijg je Delta Bravo five-zero-niner bijvoorbeeld. Het maakt dan voor insiders niet eens zoveel meer uit welke letters je dan gebruikt, aangezien het nummer voldoende is. Maar goed, dan is in theorie je sign ook door anderen te traceren aan je forumnaam en je posts hier op preppers.
 5. Voor wat meer ruimte en mogelijkheden zou je eigenlijk deze gepantserde Fleetwood RV uit Jurassic Park moeten hebben. Kun je voor maanden, misschien zelfs jaren, aan voedsel meenemen. Panelen en windmolen op dak voor stroom, antenne + radiocenter voor communicatie, dikke waterfilters erbij en je hebt een volwaardige self-sufficient BOL op wielen. Zoiets kan in veel SHTF situaties zelfs nog handiger zijn dan een vaste BOL.
 6. Is zo'n PMR (446 MHz) portofoon ook in combinatie met een UHF band radio te gebruiken?
 7. Wanneer weet je of je een gasmasker moet opzetten? Beschikken jullie bijvoorbeeld over gasmelders of iets dergelijks? Zijn er ook maskers te krijgen voor preppers met baard?
 8. Een soort preppers protocol zou erg handig zijn inderdaad. Zijn er al mensen van dit forum die al eens radiocontact met elkaar hebben gehad? Misschien dat zij alvast kunnen experimenteren hiermee.
 9. Barometer om je pols: http://pathfinder.casio.com/features/
 10. Vandaag op NG de aflevering gezien waarbij iemand een fort van zeecontainers had gebouwd en voor maar liefst 22 man een voedselvoorraad van 15 jaar(!) had aangelegd. Bovendien hadden ze een binnenplaats met waterbron, regentank, tuin, dieren (varkens, geiten etc.), zonnepanelen, windmolen en fornuis op methaan (van de dieren). Waar de meeste preppers in het programma vaak het volledige plaatje missen, was dit wel een van de serieuzere voorbereidingen die ik tot nu toe had gezien. Ze hadden bovendien een bug out plan mocht het daar mis gaan, waarbij ze zelfs de dieren oefenden om binnen no-time te vertrekken. Kijk, dan ben je écht serieus bezig. Waar ze misschien minder goed over na hadden gedacht waren de losstaande glazen potten die ze gebruikte om voedsel in te bewaren. Ze prepten namelijk voor een mega-quake...
 11. De meest interesante bug out radio die ik tot nu toe ben tegen gekomen is de Yaesu VX-8DR. TX: 50/144/440Mhz op 5W, 222Mhz op 1.5W RX: 0.5-999Mhz, AM/FM En bovendien waterdicht (submersible). Maar geen TX op citizens band dus. Komt ook door bepaalde wetten in de US geloof ik. Maar wie weet zijn er dus ham handhelds die ook op 27mc kunnen zenden, ben ze alleen nog niet tegen gekomen.
 12. @The_Communicator, bestaan er ook portable/handheld 27mc radio's die daarnaast ook UHF/VHF aankunnen?
 13. Wat is je mening over de Lifestraw Advivo? Da's toch ook een redelijk goedkoop filter.
 14. Tyler Durden

  Tarp

  Het weegt een fractie van een standaard dekkleed en is velen malen sterker. http://www.hyperlitemountaingear.com/technology
 15. Tyler Durden

  Tarp

  Dit zijn de lichtste tarps die ik ben tegen gekomen: http://www.hyperlitemountaingear.com/hiking-climbing-shelters/tarps.html Prijzig, maar ideaal BOB materiaal.
 16. Iedereen die op vakantie kan (en dat kunnen de meeste budget- en studentenpreppers), kan ook een Katadyn filter aanschaffen. Kwestie van prioriteit, niet van koopkracht.
 17. Ziet er goed uit. Zou je een omschrijving kunnen geven van het proces? Wat heb je gebruikt en hoe heb je het uitgevoerd?
 18. 1 persoons tentje lijkt me nuttiger. Weegt ongeveer hetzelfde en je kan het desnoods voor twee personen gebruiken.
 19. Tie-wraps kun je gewoon hergebruiken door met een schroevendraaier of iets anders kleins het plastic mechanisme open te wippen.
 20. Stel je hebt zonder preps een overlevingskans van 10% WTSFTF maar je kunt dit verhogen tot 40% met een zo goedkoop mogelijk uitrusting. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de beste spullen aan te schaffen die je kunt betalen (laten we zeggen tien keer zo duur als de goedkope preps) waardoor je tot 70% overlevingskans komt. Wat zou je dan doen? Ik kijk zelf niet zozeer naar het bedrag van iets, maar meer in hoeverre het mijn overlevingskans zal vergroten.
 21. Ik ga er bij mijn preps niet vanuit dat ik de spullen altijd onder gunstige omstandigheden zal kunnen gebruiken.
 22. Je zou je splinternieuwe spullen kunnen voorzien van nep-reparaties, verfspatten en andere 'gebruikssporen' zodat het niet zo opvalt en het een oninteressant voorwerp wordt. Ik verwacht overigens dat een Hilleberg tent pas opvalt wanneer de Aldi tenten door een windvlaag kapot zijn gescheurd maar de Hilleberg nog netjes op z'n plek staat. Maar met dat dilemma zitten alle preppers, op een gegeven moment zal het opvallen dat je bent voorbereidt.
 23. Mooi prijsje. Of het ook kwalitatief spul is kan ik niet goed beoordelen. Het is in ieder geval wel aan de zware kant, ook ben ik benieuwd hoe bulky het hele pakket is bij elkaar. Heb je misschien een linkje naar het product? Om je een idee te geven wat er technisch mogelijk is, het gewicht is ongeveer te halveren als je een groter budget hebt. Het ideale pakket kan er dan als volgt uitzien: Therm-a-rest Pro R, 620 gram Yeti slaapzak, 560 gram Hilleberg tent 2 personen, 1400 gram Totaal gewicht: 3,76 kg Prijs: € 1380,- Stukken duurder dus, maar de serieuze preppers zullen dit duurdere pakket zeker overwegen. Niet alleen vanwege het lagere gewicht en het zeer compacte karakter, maar ook vanwege de bewezen kwaliteit en de duurzaamheid van deze producten. Vergeet niet dat je de spullen gaat gebruiken in de slechts denkbare omstandigheden.
 24. All of Wiki. Offline wikipedia op de iPad. Er zijn ook alternatieven trouwens, en ook Android heeft offline wiki apps. Zie hier de hoes voor de iPad Mini. Nog beter zou een waterdichte hoes zijn, maar die zijn bijna duurder dan het apparaat zelf. Het nadeel van een iPad is dat je de content alleen kunt raadplegen en niet gemakkelijk kunt delen of omzetten naar een ander formaat gezien het gesloten karakter van het besturingssysteem en de apps. Echter de form-factor van het apparaat en de vele beschikbare accessories zoals kwalitatieve hoezen, maakt het een heel mooi en compact systeem dat uitermate handig kan zijn om in je BOB te hebben.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...