Kans Geplaatst: 7 september 2012 Delen Geplaatst: 7 september 2012 Thanks jin. Alles lezen valt niet mee, post is spontaan verdwenen:confused: Grt Kans Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
nvd72 Geplaatst: 7 september 2012 Delen Geplaatst: 7 september 2012 heb zojuist het filmpje bekeken, eerste instansie geloofde ik er geen moer van maarja ga dit toch is voor mezelf proberen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cardhu Geplaatst: 7 september 2012 Delen Geplaatst: 7 september 2012 Voor ontbijt hebben we een meerdere pakken ontbijtgranen die we toch al eten (en dus rouleren en vers blijven), tarwebloem om brood te bakken (als de nood echt heel erg hoog is maken we een kampvuur en roosteren we broodjes op stokken boven het vuur), crackers en afbakbroodjes. Daarnaast koop ik veel (houdbare) melk bij de Lidl die we ook in het dagelijkse gebruik rouleren en hebben we een klein voorraadje poedermelk (Elk: geel met blauw pak, te koop bij AH en Jumbo) Als beleg: Jam, sandwichspread, smeerkaas (Aldi), hagelslag, Unox leverworst uit blik, boterhamworst en smak uit blik (ideaal zo'n kaasschaaf). We hebben redelijk wat bloem dus eventueel worden het pannekoeken voor het ontbijt. We hebben dan ook een aantal potjes stroop en veel suiker op voorraad Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
12gauge Geplaatst: 8 september 2012 Delen Geplaatst: 8 september 2012 havermout muesli jam pasta pindakaas etc Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vlinder Geplaatst: 8 september 2012 Delen Geplaatst: 8 september 2012 Het waxinelicht broodje was erg lekker! De korst was iets te bloemig, maar dat was er zo af te vegen. Dat bloem is, samen met wat boter zodat het broodje niet aan het pannetje plakt. Het broodje zelf was super lekker! Jolanda, ik begreep dat het recept van jou was. Dank dus ook namens mij! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vlinder Geplaatst: 9 september 2012 Delen Geplaatst: 9 september 2012 Over preppen voor ontbijt gesproken: gedroogde tomaatjes in olie, zelfgemaakte pesto, kaas op een zelfgebakken broodje... Lekker hoor! En veel belangrijker: prima te preppen! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kans Geplaatst: 9 september 2012 Delen Geplaatst: 9 september 2012 Die kaas, dat wil ik ook... Ik las dat jullie een complete kaas kochten en opgebruikte? Hoelang doe je daar over/mee? Last van schimmel, is geen probleem bij kaas, en hoe voorkom je dat of snij je dat gewoon weg? Droog, donker en koel bewaren denk maar niet in de koelkast? Heb je een speciale manier van verbruiken, hoe hou je het snij oppervlak bv zo klein mogelijk? Grt Kans Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
backschless Geplaatst: 9 september 2012 Delen Geplaatst: 9 september 2012 Als er eenmaal schimmel op je kaas zit krijg je het niet meer weg, je kan de zichtbare schimmel aan de buitenkant wel wegsnijden maar de schimmel zit helemaal dooraderd door de kaas heen en dat zie je niet met het blote oog (wat ik op school had geleerd jaren geleden) maar die schimmel kan verder ook geen kwaad. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vlinder Geplaatst: 9 september 2012 Delen Geplaatst: 9 september 2012 Die kaas, dat wil ik ook... Ik las dat jullie een complete kaas kochten en opgebruikte? Hoelang doe je daar over/mee? Last van schimmel, is geen probleem bij kaas, en hoe voorkom je dat of snij je dat gewoon weg? Droog, donker en koel bewaren denk maar niet in de koelkast? Heb je een speciale manier van verbruiken, hoe hou je het snij oppervlak bv zo klein mogelijk? Grt Kans Daar experimenteren wij inderdaad mee. We hadden eerder een kleinere hele kaas en nu een grote (13 kilo). We bewaren 'm koel, droog en donker, inderdaad niet in de koelkast. We snijden er een puntje uit en dekken dat af met plastic folie. De ene keer snij je rechts een nieuw puntje, de andere keer links. Verder de kaas regelmatig draaien en afstoffen/ af wrijven. Eventuele schimmel snijden we eraf. En hoe lang je ermee doet hangt natuurlijk af van hoeveel kaas je eet.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kans Geplaatst: 9 september 2012 Delen Geplaatst: 9 september 2012 13 kg tja, ik doe, denk, 2-3 weken met een kilo dus dat zou 26-39 weken met een hele kaas zijn..... Mischien eens met een halve of kwart beginnen? Grt Kans Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kaat Geplaatst: 9 september 2012 Delen Geplaatst: 9 september 2012 Je kunt ook stukken kaas laten sealen. Heel lang houdbaar, weet niet precies hoe lang. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
shooter Geplaatst: 9 september 2012 Delen Geplaatst: 9 september 2012 Je kunt ook stukken kaas laten sealen. Heel lang houdbaar, weet niet precies hoe lang. Ik ken iemand en die vriest hele stukken kaas in, laat het ontdooien in de ijskast en zegt dat het nog net zo goed is als toen het in de vriezer ging. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
shooter Geplaatst: 9 september 2012 Delen Geplaatst: 9 september 2012 Makkelijjk kopje koffie voor bij het ontbijt ... http://www.shopenzed.com/nestle-coffee-and-milk-in-a-tube-xidp99405.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
shooter Geplaatst: 9 september 2012 Delen Geplaatst: 9 september 2012 En hup, weer een probleem opgelost (als je het kan vinden) Beetje eipoeder, beetje Heeeeerlijk (hoop ik) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cardhu Geplaatst: 9 september 2012 Delen Geplaatst: 9 september 2012 Yep, probleem is alleen dat deze zaken in NL te te krijgen zijn. Maar, er is hoop! Je kunt je eigen bacon (ontbijtspek) gewoon wecken! Het is een maar een klein beetje werk en dan heb je meteen een leuke voorraad tegen minimale kosten. $12 voor een blikje Yoders Bacon? Inclusief verzendkosten en douanekosten ben je dan al gauw € 20 per blikje kwijt. Daarvoor kun je gemakkelijk 6-7 potten ontbijtspek voor wecken! Volg deze instructies . IPV pressure cooking hou je gewoon het normale weck-proces aan (1½ uur op 100 graden - kokend heet water) en je hebt de heerlijkste ontbijspek (of bacon-wat je wilt) voor bij je poedereieren of pannenkoek. Ik heb het zelf ook gedaan en geprobeerd (ook een jaar na het wecken) en het smaakt echt super. Je kunt het braden als normaal spek en in het vet je pannenkoeken bakken en geloof me: het smaakt geweldig. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
shooter Geplaatst: 9 september 2012 Delen Geplaatst: 9 september 2012 Yep, probleem is alleen dat deze zaken in NL te te krijgen zijn. Maar, er is hoop! Je kunt je eigen bacon (ontbijtspek) gewoon wecken! Het is een maar een klein beetje werk en dan heb je meteen een leuke voorraad tegen minimale kosten. $12 voor een blikje Yoders Bacon? Inclusief verzendkosten en douanekosten ben je dan al gauw € 20 per blikje kwijt. Daarvoor kun je gemakkelijk 6-7 potten ontbijtspek voor wecken! Volg deze instructies . IPV pressure cooking hou je gewoon het normale weck-proces aan (1½ uur op 100 graden - kokend heet water) en je hebt de heerlijkste ontbijspek (of bacon-wat je wilt) voor bij je poedereieren of pannenkoek. Ik heb het zelf ook gedaan en geprobeerd (ook een jaar na het wecken) en het smaakt echt super. Je kunt het braden als normaal spek en in het vet je pannenkoeken bakken en geloof me: het smaakt geweldig. COOL ! Is dat ovenpapier ? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cardhu Geplaatst: 14 september 2012 Delen Geplaatst: 14 september 2012 Sorry voor de late reactie. Was even off-grid Ja, dit is inderdaad standaard bakpapier. Gewoon de goedkope variant, zonder coatings. Die werkt prima. Dit kun je overigens ook prima doen met speklappen. Ze komen er een beetje 'breekbaar' uit.Probeer het een keer en je snapt wat ik bedoel), maar ze worden superkrokant in de pan en smaken echt geweldig. Ik kruid ze wel (eigen mengsel van peper, zout en kerrie) voordat ik ze inmaak. Tegen minimale kosten een maximaal resultaat Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
shooter Geplaatst: 14 september 2012 Delen Geplaatst: 14 september 2012 Sorry voor de late reactie. Was even off-grid Ja, dit is inderdaad standaard bakpapier. Gewoon de goedkope variant, zonder coatings. Die werkt prima. Dit kun je overigens ook prima doen met speklappen. Ze komen er een beetje 'breekbaar' uit.Probeer het een keer en je snapt wat ik bedoel), maar ze worden superkrokant in de pan en smaken echt geweldig. Ik kruid ze wel (eigen mengsel van peper, zout en kerrie) voordat ik ze inmaak. Tegen minimale kosten een maximaal resultaat Speklappen ook nog ! Ik ga vanaf nu alleen bacon en speklappen inmaken en bewaren dan heb ik in ieder geval de hele tijd een big smile op mijn gezicht na de SHTF .. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cardhu Geplaatst: 14 september 2012 Delen Geplaatst: 14 september 2012 Ik moet eerlijk zeggen dat het wel een enorm gevoel van geruststelling en -zelfs- bevrediging geeft als ik naar de planken in mijn voorraadkast kijk, en bedenk hoe ontzettend luxe we de komende tijd nog kunnen leven, zonder naar de supermarkt te hoeven gaan. Wat een rijkdom Mocht SHTF binnenkort komen (en met QE4 en de verdiepende Eurocrisis en de inmiddels oplaaiende onrusten in het middenoosten, ben ik bang dat dit niet al te lang meer duurt) dan zitten we met ons ingemaakte spek in ieder geval "gebakken" Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
robbie Geplaatst: 15 september 2012 Delen Geplaatst: 15 september 2012 @cardhu, super tip. Dit ga ik zeker toepassen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Communicator Geplaatst: 15 september 2012 Delen Geplaatst: 15 september 2012 ... dan zitten we met ons ingemaakte spek in ieder geval "gebakken" Ghehehe En mensen die niet preppen, zitten met de gebakken peren! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vlinder Geplaatst: 15 september 2012 Delen Geplaatst: 15 september 2012 Gebakken peren? Is vast ook lekker, zeker met spek ;-) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast partizan Geplaatst: 15 september 2012 Delen Geplaatst: 15 september 2012 begin honger te krijgen van dit draadje lijkt me leuk om te gaan proberen (ik had simurgs idee met beef geprobeert in de hetelucht oven,zelfs de hond wou t niet) en dit is ook iets goedkoper om te trainen;) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mandy Lifeboats Geplaatst: 15 september 2012 Delen Geplaatst: 15 september 2012 bij c1000 bij de koffie ligt een zak van ongeveer 2 kilo melkpoeder .............. groet jolanda Eindelijk bij de Jumbo de Elk poeder ondekt, gelijk 4 dozen meegenomen. Ben er helemaal happy van ;-)) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kans Geplaatst: 15 september 2012 Delen Geplaatst: 15 september 2012 ML, weet je de houdbaarheids datum, ik wil melkpoeder ook groot inslaan... Grt Kans Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.