Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

CMFC1988

Lid
 • Aantal items

  1044
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

CMFC1988 won de laatste dag op 25 november 2015

CMFC1988 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

1371 Uitstekend

Over CMFC1988

 • Titel
  Diehard Prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Leuk om dit draadje zo te lezen met tips en tricks van andere, zelf heb ik een aantal jaren voor Shimano Benelux en Shimano service centers gewerkt. Toen de tijd was ik een redelijk fiets fanaat iets wat weg geebt is, maar de afgelopen 2 jaar weer helemaal terug gekomen is. Het begon bij mij rond november 2018 toch weer erg te jeuken, toen kwam ik een mooie GT (me favoriete merk) tegen en ik kon het niet laten om hem te kopen. Wou een kruising hebben van een wielren/mtb dus zodoende heb ik die toen ook opgebouwd, en ondertussen tot heden vandaag heb ik er nog 4 gt's bij gekocht. De meeste van deze modellen waren als grotendeels met Shimano afgemonteerd, maar sommige helaas ook met truvativ en sram niet mijn favoriete merken. Hierbij wil ik wat tips geven bij het kopen van een 2 de hands fiets. Kijk of er speling op de assen van de wielen zit, minimale spelling mag nog en is op te lossen maar hoe groter de speling hoe meer je af moet gaan vragen wat er mee is gebeurd. Daarna kijk naar de aandrijving, slijtage van de aandrijving is goed van de ketting af te lezen. Kijk hoe de ketting in de tandbladen valt en hoeveel ruimte er tussen de ketting en de opstaande tanden zit, kan de ketting veel bewegen tussen de tanden dan is de kans groot dat slijtage in een ver gevorderd stadium is. In zo een geval is het aan te raden om een nieuwe cassette ketting en nieuwe bladen voor op te plaatsen, kijk tevens ook naar de tandwielen van de derailleur deze zijn meestal van plastic en zijn ook aan vervanging toe. Mocht het zijn dat de verkoper een keer onderuit gegaan is met de fiets, dan kan je dit ook zien aan de einddoppen van het stuur deze zullen zwaar bekrast zijn. En de voorvork en achterbrug zullen ook krassen of deuken kunnen vertonen. Waar ik persoonlijk ook naar kijk is hoe de bouten eruit zien, het kan zijn dat 1 of andere hobby bob aan je fiets heeft gesleuteld en het binnenwerk heeft beschadigt. Het is op te lossen maar het vergt tijd moeite en creatief denken. Banden plakken doe ik dan weer niet aan, is mijn band lek dan pak ik een nieuwe uit mijn voorraad en check ik eerst de buitenband. Hele binnenkant na voelen met je vingertoppen, mocht je iets scherps tegen komen dan is het meestal glas of metaal. Oude binnenbanden kunnen op velen manier een 2de leven krijgen Zorg ervoor dat je een aantal dingen reserve (Tandwielen, kettingen, remblokken, olie voor de schijfremmen, binnenbanden + buitenbanden) hebt liggen, je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt en of te krijgen is. Maar pas op het fietsvirus kan verslavend zijn😜 Voor je het weet staat de schuur er vol mee, hier bij mijn 4 parade paardjes en dan staan er nog 3 niet bij op 😛
 2. Is nog in aanbouw zal ook een foto posten als het klaar is, dan ligt het hele dak vol met panelen.
 3. De bovenste is de Meindl Performance GTX en die daaronder is de Woodwalker S3 met stale neus gebruik ik als werkschoen/zaagschoen.
 4. @Rataplan Zelf ook een paar jaar geleden Meindls gekocht en inderdaad een heel fijn merk, en als ze goed onderhouden worden gaan ze ook lang mee. Loop in verband met mijn werk ook gemiddeld 10/15 km per dag dus daar heb ik toen ook meindls voor aangeschaft, liep eerder op grisport werkschoenen maar kon die om 9/10 maanden nieuwe halen omdat ze op waren. Eerder liep ik altijd op m90 kisten en heb ik ook nog magnums gehad, maar de keuze die ik nu gemaakt heb stap ik letterlijk en figuurlijk niet snel van af.
 5. Ja dan herinner ik het me wel goed, wel tof dat die nog steeds up en running is. Toen je die kocht had die eigenlijk veel kilometers erop staan of valt dat mee ? Ben namelijk ook op zoek naar een camper project met een goeie vriend, willen er zelf na eigen ontwerp opbouwen. Om op ze minste met 4 tot 5 mensen in de bus te kunnen slapen, en evenveel downhill fietsen mee te nemen.
 6. Werken die anti diefstal stickers eigenlijk ook als een soort van magneet ? Is natuurlijk een condensator dus ben wel benieuwd of dat ook invloed heeft op een kompas.
 7. In het bezit van een oude ME bus toch ? Of haal ik nu iemand anders door elkaar.
 8. Mocht je hulp willen hebben met een SC of een locatie, schroom dan niet en spreek me aan ! Heb het namelijk erg gemist 😉
 9. Zonnepanelen zijn inderdaad een interessante systemen voor preppers, ben een kleine 2 jaar geleden de panelen wereld binnengerold om de wereld een stukje beter te maken. En ik verbaas me dagelijks over de technieken die erbij komen, en de mogelijkheden die een paneel met zich mee brengt. Toen ik begon in het wereldje waren de maximale opbrengst per paneel zo een rond de 280 watt piek per uur, en nu zie ik al panelen voorbij komen die richting de 350 watt piek per uur aan. Zelf ben ik van mening dat er meer werk van het opslaan in accu's gemaakt moeten worden, dan kan je pas de efficiency van het paneel volledig benutten en heb je in de nacht ook wat aan de panelen. Doe heel veel nieuwbouw tegenwoordig en je wordt praktisch gewoon verplicht om zonnepanelen te nemen, omdat de huizen geen gas aansluiting meer hebben. Nu zijn er talloze systemen die gemaakt worden en is de vraag wat past het beste bij je, zit het dak in de goeie richting wat is het hellingspercentage van het dak. Moet ik een string systeem nemen met binnen een omvormer, of is het beter om elk paneel een eigen micro omvormer te geven. Er zijn ook panelen waar je direct een stekker in kan doen, deze zullen voor preppers handiger zijn om dat ze mobiel zijn en niet veel ruimte in beslag nemen. Laten we het zo zeggen de keuze is enorm, maar mocht je vragen hebben dan ben ik de moeilijkste niet om je te helpen. Linker foto hebben we de eerste prijs gewonnen bij LG, en de rechter is me grootste project tot nu toe 1860 panelen.
 10. Werd getipt dat het oude forum een nieuw leven is ingeblazen, dus ik kon het ook niet laten om meteen weer het forum in te duiken. Kwam hier ooit als 23 jarige binnen en heb hier veel opgestoken, en ook veel gelijkgezinde mensen leren kennen. Stiekem verlangde ik in al die jaren dat het oude forum weer online ging, en blijkbaar zijn mijn gebeden verhoord 😁 Wat nog leuker om te zien is dat ook veel oude leden ook weer terug komen, blijkt toch dat het zonde was om het forum op slot te zetten. Dus laten we er met zijn alle weer een super tof forum van maken !
 11. Count me in, Carlosfernandez_cf@hotmail.com.
 12. Zit nu al een tijdje naar het scherm te staren vol ongeloof, toen ik het hoorde kreeg ik meteen een koude rilling over me rug. Ondertussen ben ik 3 jaar en 5 dagen verder en zijn we 7 Shelter campings in Nunspeet verder, tel daarbij de vele nieuwe gezichten en nuttige informatie en een hoop lol verder bij op. DAMN man wat ga ik dit forum en de mensen missen, maar er breekt een nieuwe tijd & pagina van dit hoofdstuk aan. @Mr. Gold, @Dr.Prepper en ook @Simurgh Mag ik jullie dan ook hartelijk bedanken voor alles wat jullie voor deze community hebben betekend, en bij sommige mensen diepe sporen heeft achtergelaten. '' Ik zal jullie nooit vergeten '' Desalniettemin zal ik dat ook met heel veel mensen hier op het forum hebben, jullie hebben hier ook samen en met zijn allen aan mee gewerkt om dit te kunnen realiseren En kijk wat er allemaal ondertussen wel niet is uitgekomen, dat is zeker iets waar je oprecht trots op kan en mag zijn. Ondertussen sta ik nog steeds met de bek vol tanden, maar respecteer ik de keuze die gemaakt is wel. En zoals het normaliter hoort moet je met een grote knal eruit gaan, dus een soort van afscheidsfeest/ oudjaars borrel is wel op zijn plaats lijkt mij. En nogmaals HEEL ERG BEDANKT VOOR ALLES Zo nu eerst een biertje pakken en proosten op het forum, en daarna ga ik.... [ATTACH=CONFIG]22041[/ATTACH]
 13. Even off topic dacht zo even in de snelheid te lezen dat er stond preppers kweken Maar ben wel benieuwd of iemand het lukt, i freaking love hot peppers !
 14. Ze zijn weer eens bezig met een nieuwe wet, zodat ze de burgers nog meer kunnen bespioneren onder de noemer van terrorismebestrijding. http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/11/plasterk_fuck_terreur_doei_pri.html
 15. Totaal met je eens ! laat de veroorzakers van het probleem ook grotendeels het zooitje oplossen, maar dat is iets waar ik weinig hoop in heb
×
×
 • Nieuwe aanmaken...