Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Rambi

Lid
 • Aantal items

  175
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Rambi won de laatste dag op 3 april 2014

Rambi had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

272 Uitstekend

1 Volger

Over Rambi

 • Titel
  Survivor

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Zuid-Holland
 • Interesses
  Stealth camping, bushcraft, planten, lifehacking, wandelen, edc, messengek
 • Nieuwsbrief
  Ja
 1. Precies. Leren navigeren, slaapspullen bij je (zo'n slapazak van folie) en eventueel een hammock, en wandelen maar.
 2. "Maar ik denk toch dat iemand met de juiste kennis meer kan bereiken zonder de juiste spullen dan iemand zonder de kennis maar met de spullen." Allebei zijn ze ernstig beperkt, en dit zou ook niet de vraag moeten zijn (bereikt een arts zonder spullen meer dan een leek met spullen?), maar er zou realiteitszin moeten zijn over wat een arts kan bereiken zonder de juiste spullen: ze worden vaak als 'tovenaars' gezien die altijd raad weten en het kunnen fixen, terwijl een groot deel van hun werk volledig afhankelijk is van het kunnen inzetten van medicatie, onderzoek en hulpmiddelen. Rea
 3. Okay, dus wat heel primitieve operaties en EHBO, maar ook daarin ben je dan erg beperkt in wat er zoal kan. Je kunt een blinde darm er misschien uithalen, een bot spalken, een wond hechten, een cyste opensnijden ... maar technisch gezien heeft die persoon dan wel toegang tot instrumenten (dus niet een scalpel van steriel metaal maar een victorinox, dat vertroebelt de discussie een beetje ;-) Ik neem toch aan dat een hersentumor niet wordt weggehaald met een Black&Decker, op een vuilniszak, met wat superlijm.
 4. En wat heb je aan een juiste diagnose als je vervolgens niet (echt) kunt behandelen? Daarnaast neem ik ook aan dat er heel veel diagnoses zijn die niet zonder de juiste spullen (onderzoek, instrumenten) te stellen zijn. De discussie is niet zinloos maar erg relevant voor een prepper. "U heeft longontsteking." "Okay, bedankt. Dan weet ik waar ik dood aan ga."
 5. Leg mij maar eens uit hoe een arts medische zorg kan verlenen zonder medische middelen (medicijnen en materialen) ... liefst een paar scenario's goed doorrekenen ;-)
 6. Een arts zonder de juiste spullen kan niet zo veel. Een leek met de juiste spullen kan niet zo veel.
 7. Heb je misschien een iets groter plaatje, ik kan het niet zo goed zien ...
 8. @Renanim eerste indruk: wow, lekker agressief mesje, maar niet zo'n joekel van een ding. Stevig, niet te zwaar, goeie sheath voor iets in die prijsklasse (45 euro ongeveer) en scherp. Wel 'tricky' hier aan - en dat realiseerde ik pas toen ik 'm had - is de punt. Mooi zo'n drop point maar dat maakt 'm ook kwetsbaarder. Bij hakken en wrikken ... niet dat ik dat er heel erg veel mee wil gaan doen, maar dan is de SCHF36 ook een mooie optie, hoewel ik daar weer slechte verhalen hoorde over de ergonomie van het handvat (pijnlijk)
 9. Vers binnen, dit exemplaar ... de 2015 Schrade SCHF30 ben heel benieuwd hoe die in gebruik gaat zijn! Mijn heftigste fixed blade was tot nu to een Mora Companion heavy duty Over een tijdje wil ik ook de Schrade SCHF36 gaan proberen.
 10. Ik maak mezelf sowieso niet bekend als prepper, dus dat imago zal me worst wezen Ik heb geen zin in visite bij een shtf!
 11. Hebben jullie dit wel eens gelezen? http://www.veiligheidsregiogroningen.nl/zo-bereiden-wij-ons-voor/20140221IBPaardbevingenversie102.pdf "Aantal oudere woningen ontzet maar ook gedeeltelijk ingestort, onbekend aantal slachtoffers onder puin, aantal dodelijke slachtoffers." "Bij tankstation zijn ondergrondse leidingen beschadigd, stroom uitgevallen, aanrijdingen, mogelijk schade aan dijken en onrust." Eerste kwartier: "Mensen rennen naar buiten, er is een grote mate van ongerustheid en onzekerheid.” "Beschadigingen aan hoogspanningsmasten, dijken, bruggen, weg
 12. Nuttig stukje over hoe je voeten warm en droog te houden en wat er mis kan gaan!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...