Ga naar inhoud

CMFC1988

Lid
 • Aantal items

  1050
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Alles dat geplaatst werd door CMFC1988

 1. Schade valt hier ook mee, alle dakpannen liggen er nog op terwijl de wind aardig op het dak heeft staan inbeuken. Gister reed ik rond half 3 het bos in met beschermende kleding uiteraard, daar stonden al wat bomen in een onnatuurlijke hoek, en veel grote takken en kronen die afgebroken waren. Heb ook nog een aantal mensen het bos uitgestuurd die met honden aan het lopen waren, en aangeraden op een andere plek even de hond uit te laten gezien de vele takken die al naar beneden waren gekomen. Aangezien ik normaal gesproken op het dak werk is er vanochtend besloten om vandaag het werk te laten voor wat het is, dus ik ga zo weer de bossen in om te kijken wat de schade is vergezeld door een gopro. Gister heb ik dit ook gedaan dus ben erg benieuwd hoe het bos er nu uit ziet.
 2. Een goede vriend van mij zit in de bager, en heeft meegewerkt aan dit project. En het ziet er leuk en vindingrijk uit, maar het eiland is al aan het verzakken en blijft dat doen. Het opgespoten zand wordt ook door wind en water weg gespoeld, een oplossing is damwanden in de bodem slaan. Maar dat vergt een hele hoop tijd en geld en staal.
 3. Zo kan je de straalstromen volgen en een schatting maken wat het weer gaat worden.
 4. Ook een handige weer kaart die ik gebruik ;) https://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/orthographic=-352.93,41.62,333
 5. Heb mezelf ook al voorbereid : Alles wat weg kan waaien op de grond zetten. Motorzaag ketting geslepen/stokzaag klaar gezet voor eventuele takken die op scherp staan. Hoge laders klaar gezet voor het geval we het dak op moeten. Ratel takel klaar gezet om eventueel bomen weg te krijgen. Regenpak klaar gelegd om misschien even de storm te ervaren buiten ? Tien dakpannen klaar gelegd voor het geval er een paar afwaaien, maar dat betwijfel ik aangezien ik elke pan van een panhaak voorzien heb Gopro's aan de laders om eventuele destructie vast te leggen ? Dus ik denk dat het hier helemaal goed gaat komen, zo even bij scouting nog kijken of er geen bomen op scherp staan bij het gebouw en de gastank.
 6. Illuminati en NWO zijn 2 verschillende dingen, met beide verschillende doelen. De Illuminatie is de grootste vijand van de jezuïeten en het Vaticaan, en de NWO vijanden zijn toch wel elke wakkere burgers die weten dat de politiek niet meer geleid wordt door democratie.
 7. Leuk om dit draadje zo te lezen met tips en tricks van andere, zelf heb ik een aantal jaren voor Shimano Benelux en Shimano service centers gewerkt. Toen de tijd was ik een redelijk fiets fanaat iets wat weg geebt is, maar de afgelopen 2 jaar weer helemaal terug gekomen is. Het begon bij mij rond november 2018 toch weer erg te jeuken, toen kwam ik een mooie GT (me favoriete merk) tegen en ik kon het niet laten om hem te kopen. Wou een kruising hebben van een wielren/mtb dus zodoende heb ik die toen ook opgebouwd, en ondertussen tot heden vandaag heb ik er nog 4 gt's bij gekocht. De meeste van deze modellen waren als grotendeels met Shimano afgemonteerd, maar sommige helaas ook met truvativ en sram niet mijn favoriete merken. Hierbij wil ik wat tips geven bij het kopen van een 2 de hands fiets. Kijk of er speling op de assen van de wielen zit, minimale spelling mag nog en is op te lossen maar hoe groter de speling hoe meer je af moet gaan vragen wat er mee is gebeurd. Daarna kijk naar de aandrijving, slijtage van de aandrijving is goed van de ketting af te lezen. Kijk hoe de ketting in de tandbladen valt en hoeveel ruimte er tussen de ketting en de opstaande tanden zit, kan de ketting veel bewegen tussen de tanden dan is de kans groot dat slijtage in een ver gevorderd stadium is. In zo een geval is het aan te raden om een nieuwe cassette ketting en nieuwe bladen voor op te plaatsen, kijk tevens ook naar de tandwielen van de derailleur deze zijn meestal van plastic en zijn ook aan vervanging toe. Mocht het zijn dat de verkoper een keer onderuit gegaan is met de fiets, dan kan je dit ook zien aan de einddoppen van het stuur deze zullen zwaar bekrast zijn. En de voorvork en achterbrug zullen ook krassen of deuken kunnen vertonen. Waar ik persoonlijk ook naar kijk is hoe de bouten eruit zien, het kan zijn dat 1 of andere hobby bob aan je fiets heeft gesleuteld en het binnenwerk heeft beschadigt. Het is op te lossen maar het vergt tijd moeite en creatief denken. Banden plakken doe ik dan weer niet aan, is mijn band lek dan pak ik een nieuwe uit mijn voorraad en check ik eerst de buitenband. Hele binnenkant na voelen met je vingertoppen, mocht je iets scherps tegen komen dan is het meestal glas of metaal. Oude binnenbanden kunnen op velen manier een 2de leven krijgen Zorg ervoor dat je een aantal dingen reserve (Tandwielen, kettingen, remblokken, olie voor de schijfremmen, binnenbanden + buitenbanden) hebt liggen, je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt en of te krijgen is. Maar pas op het fietsvirus kan verslavend zijn? Voor je het weet staat de schuur er vol mee, hier bij mijn 4 parade paardjes en dan staan er nog 3 niet bij op ?
 8. Is nog in aanbouw zal ook een foto posten als het klaar is, dan ligt het hele dak vol met panelen.
 9. De bovenste is de Meindl Performance GTX en die daaronder is de Woodwalker S3 met stale neus gebruik ik als werkschoen/zaagschoen.
 10. @Rataplan Zelf ook een paar jaar geleden Meindls gekocht en inderdaad een heel fijn merk, en als ze goed onderhouden worden gaan ze ook lang mee. Loop in verband met mijn werk ook gemiddeld 10/15 km per dag dus daar heb ik toen ook meindls voor aangeschaft, liep eerder op grisport werkschoenen maar kon die om 9/10 maanden nieuwe halen omdat ze op waren. Eerder liep ik altijd op m90 kisten en heb ik ook nog magnums gehad, maar de keuze die ik nu gemaakt heb stap ik letterlijk en figuurlijk niet snel van af.
 11. Ja dan herinner ik het me wel goed, wel tof dat die nog steeds up en running is. Toen je die kocht had die eigenlijk veel kilometers erop staan of valt dat mee ? Ben namelijk ook op zoek naar een camper project met een goeie vriend, willen er zelf na eigen ontwerp opbouwen. Om op ze minste met 4 tot 5 mensen in de bus te kunnen slapen, en evenveel downhill fietsen mee te nemen.
 12. Werken die anti diefstal stickers eigenlijk ook als een soort van magneet ? Is natuurlijk een condensator dus ben wel benieuwd of dat ook invloed heeft op een kompas.
 13. In het bezit van een oude ME bus toch ? Of haal ik nu iemand anders door elkaar.
 14. Mocht je hulp willen hebben met een SC of een locatie, schroom dan niet en spreek me aan ! Heb het namelijk erg gemist ?
 15. Zonnepanelen zijn inderdaad een interessante systemen voor preppers, ben een kleine 2 jaar geleden de panelen wereld binnengerold om de wereld een stukje beter te maken. En ik verbaas me dagelijks over de technieken die erbij komen, en de mogelijkheden die een paneel met zich mee brengt. Toen ik begon in het wereldje waren de maximale opbrengst per paneel zo een rond de 280 watt piek per uur, en nu zie ik al panelen voorbij komen die richting de 350 watt piek per uur aan. Zelf ben ik van mening dat er meer werk van het opslaan in accu's gemaakt moeten worden, dan kan je pas de efficiency van het paneel volledig benutten en heb je in de nacht ook wat aan de panelen. Doe heel veel nieuwbouw tegenwoordig en je wordt praktisch gewoon verplicht om zonnepanelen te nemen, omdat de huizen geen gas aansluiting meer hebben. Nu zijn er talloze systemen die gemaakt worden en is de vraag wat past het beste bij je, zit het dak in de goeie richting wat is het hellingspercentage van het dak. Moet ik een string systeem nemen met binnen een omvormer, of is het beter om elk paneel een eigen micro omvormer te geven. Er zijn ook panelen waar je direct een stekker in kan doen, deze zullen voor preppers handiger zijn om dat ze mobiel zijn en niet veel ruimte in beslag nemen. Laten we het zo zeggen de keuze is enorm, maar mocht je vragen hebben dan ben ik de moeilijkste niet om je te helpen. Linker foto hebben we de eerste prijs gewonnen bij LG, en de rechter is me grootste project tot nu toe 1860 panelen.
 16. Werd getipt dat het oude forum een nieuw leven is ingeblazen, dus ik kon het ook niet laten om meteen weer het forum in te duiken. Kwam hier ooit als 23 jarige binnen en heb hier veel opgestoken, en ook veel gelijkgezinde mensen leren kennen. Stiekem verlangde ik in al die jaren dat het oude forum weer online ging, en blijkbaar zijn mijn gebeden verhoord ? Wat nog leuker om te zien is dat ook veel oude leden ook weer terug komen, blijkt toch dat het zonde was om het forum op slot te zetten. Dus laten we er met zijn alle weer een super tof forum van maken !
 17. Count me in, Carlosfernandez_cf@hotmail.com.
 18. Zit nu al een tijdje naar het scherm te staren vol ongeloof, toen ik het hoorde kreeg ik meteen een koude rilling over me rug. Ondertussen ben ik 3 jaar en 5 dagen verder en zijn we 7 Shelter campings in Nunspeet verder, tel daarbij de vele nieuwe gezichten en nuttige informatie en een hoop lol verder bij op. DAMN man wat ga ik dit forum en de mensen missen, maar er breekt een nieuwe tijd & pagina van dit hoofdstuk aan. @Mr. Gold, @Dr.Prepper en ook @Simurgh Mag ik jullie dan ook hartelijk bedanken voor alles wat jullie voor deze community hebben betekend, en bij sommige mensen diepe sporen heeft achtergelaten. '' Ik zal jullie nooit vergeten '' Desalniettemin zal ik dat ook met heel veel mensen hier op het forum hebben, jullie hebben hier ook samen en met zijn allen aan mee gewerkt om dit te kunnen realiseren En kijk wat er allemaal ondertussen wel niet is uitgekomen, dat is zeker iets waar je oprecht trots op kan en mag zijn. Ondertussen sta ik nog steeds met de bek vol tanden, maar respecteer ik de keuze die gemaakt is wel. En zoals het normaliter hoort moet je met een grote knal eruit gaan, dus een soort van afscheidsfeest/ oudjaars borrel is wel op zijn plaats lijkt mij. En nogmaals HEEL ERG BEDANKT VOOR ALLES Zo nu eerst een biertje pakken en proosten op het forum, en daarna ga ik....
 19. Even off topic dacht zo even in de snelheid te lezen dat er stond preppers kweken Maar ben wel benieuwd of iemand het lukt, i freaking love hot peppers !
 20. Ze zijn weer eens bezig met een nieuwe wet, zodat ze de burgers nog meer kunnen bespioneren onder de noemer van terrorismebestrijding. http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/11/plasterk_fuck_terreur_doei_pri.html
 21. Totaal met je eens ! laat de veroorzakers van het probleem ook grotendeels het zooitje oplossen, maar dat is iets waar ik weinig hoop in heb
 22. Het laatste stukje ben ik wel dit keer met je eens, maar het andere bovenstaande daar ben ik het totaal niet met je eens. Als jij denkt dat propaganda niet bestaat in de huidige vorm van media, dan vraag ik me wel eens af of je wel eens de tv aan zet. Hoe vaak hoor je wel niet in het nieuws dat alles wat links doet goed is, en dat rechts maar een beetje bijzaak is of ze zijn gek Laten we even als voorbeeld Turkije nemen : Wanneer er bijvoorbeeld iets gebeurd in de vorm van demonstratie of dergelijken, dan gaan alle grote mediagiganten zoals facebook, twitter, en joeptube direct offline. http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/1/Censuur-in-Turkije-Erdogan-ontzegt-media-steeds-meer-vrijheid-1687767W/ Zelfs het grote door het volk betaalde NOS doet hier ook leuk aan mee : http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/smerige_leugenaars.html U weet misschien nog wel die verwarde man in pak met een balletjesblaffer, die zo nodig zijn zegje wou doen op het media park. Konden we die onder de categorie verwarde mensen plaatsen ? Of had deze jongen misschien wel echt een boodschap in handen, hij heeft uiteindelijk nooit zijn woord kunnen doen. Hier bij dus een lijstje waarom http://www.vice.com/nl/read/de-belangrijkste-punten-uit-de-speech-van-tarik-z-394 Bij deze hoop ik ook dat je ogen iets meer op gaan En laten we dan weer over gaan on topic (WW 3 wat te doen ! )
 23. Zag vandaag dat er in Enschede bij een toekomstige azc 14 varkenskoppen waren neergelegd, de logica ontgaat me wel een beetje eerlijk gezegd. Maar dit gaat vrees ik zeker vaker gebeuren wanneer een land niet naar haar inwoners luistert, nu hoor ik ook verhalen (first hand) dat het het COA totaal voor geen meter werkt en er voorlopig ook nog niet een goede structuur gaat krijgen. Deze jongeren tussen de 14-18 zitten op het moment in de gemeente Nunspeet, afkomstig voornamelijk uit Mali, Eritrea en enkelen Syrische kids. Nu blijkt dus dat de kids een beetje aan hun lot over worden gelaten, heb begrepen dat er dagelijks iemand van het coa 2 keer per dag even een paar minuten komen kijken. En dan zonder enige nuttige informatie weer weg gaat, vanuit de gemeente word er uiteindelijk ook niks geregeld. Ze mogen officieel niet eens van het terrein af zo een beetje, helaas heb ik er al meerdere in de nacht in het dorp gezien omdat ze radeloos zijn Engels kunnen ze niet echt. Nu was er pas een vechtpartij op de locatie uit onvrede en door de aanslagen van afgelopen tijd, wat bleek dat de politie dus eerst niet in durfde te grijpen. En daarom maar de ME gebeld had voor het schoonvegen, die kwamen uiteindelijk samen met de politie in kogelvrije vesten. Het ergste is dan praat je dus over kids van tussen de 14/18, wat als dit volwassene waren geweest had het leger dan ingeschakeld moeten worden ? Ik vind het in ieder geval te zot voor woorden en dan de hele situatie op het moment, en ik snap ook zeer zeker niet waarom we dit eigenlijk nog pikken. https://www.politie.nl/nieuws/2015/november/15/02-vierhouten-negen-aanhoudingen-na-vechtpartij.html
 24. De mensen die de wereld besturen zijn echt geen domme mensen Zo komt het misschien wel over, maar diegene die achter het roer zitten zijn alles behalve dom. Voor hun zijn we uiteindelijk gewoon een nummertje een product van de samenleving, we zorgen voor hun portemonnee links of rechtsom. De kunst daarin is juist om mensen dom te houden door middel van: propaganda, slecht voedsel/gemodificeerd voedsel, entertainment, veiligheid, ziektes en nog talloze dingen. Je leven is in feite al uitgestippeld op het moment dat je geboren word, en deze is tot aan je dood ook al bepaalt wat je moet doen. De wereld is 1 groot bedrijf en wij zijn maar een klein deel van de producten, en diegene die het hardst lachen dat zijn diegenen. Die hoog boven ergens in hun luchtkastelen wonen, van geld wat iemand anders bij elkaar gewerkt heeft
 25. De straten stonden ''inderdaad" vol met moslims die zeiden, dit is niet mijn islam...... (sarcasme mode off)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...