Erelijst
Populaire inhoud
Toont inhoud met de hoogste reputatie op 11/04/12 in alle zones
-
dit is super makelijk 30 gram water( of rozen water of degelijk) 30 gram olive olie ( of een olie waar je bloemen of kruiden in het leten trekken) 30 gram bijenwas smelt alles samen au bain marie, giet in een paar kleine doosjes of blikjes, klaar je kun een paar druppel essentiel olien erbij doe net voor je overgieten3 punten
-
John, de bedoeling van de kist is het vasthouden van de warmte. Je kunt het vergelijken met het systeem van thermosfles koken. de isolatie van de hooi, zorgt dat er weinig hitte verloren gaat. wanneer je het er met 100 grd inzet, zal het langere tijd heet blijven, maar langzaam maar zeker afkoelen, immers er wordt geen energie meer toegevoegd. Vlees gaart zelfs op temperaturen van 75 grd zachtjes door, colageen, hetgeen dat het taai maakt, wordt dan nog opgelost. Het vleeseiwit zelf, kan nog garen tot ongeveer 55 grd, dan houd het op. dus de tijd dat het boven die temp blijft is effectief. Heter dan hetgeen dat je toevoegd aan de kist, wordt het dus nooit.3 punten
-
Para mes Duitse leger. Lengte totaal 27,5 cm Lemmet 16 cm Handvat (hout) 11,5 cm Lemmet dikte 5 mm Omvang handvat 8,8 cm Het mes is fulltang met houten handvat. Metaalsoort ?? Er zit een dik lederen schede bij dat vastgezet is met klinknagels. Bij ontvangst is het mes zoals beloofd op de site waar ik het heb besteld vlijm scherp. Ik heb meteen een deel van mijn arm onthaard (had hier een foto van gemaakt maar was niet scherp kwam ik net achter). Ik ben de keuken ingedoken met mijn nieuwe mes en heb het gebruikt om knoflook,uien en paprika te snijden. Dat werkte goed maar kan alleen de eerste 5 cm gebruiken van het lemmet om snijden/ciseleren, je kan toch beter een koksmes gebruiken voor dit soort werk. Ben van de week de tuin in gegaan om het mes een beetje te testen (misbruiken). Ik heb op een stuk hout staan hakken maar ook wat fijner werk ermee vericht op mijn vuurblok en werkte allebij zeer goed, het mes blijft goed scherp en ik voel nog steeds geen oneffenheden op het snijvlak. Heb met het mes ook staan batonnen en gleed even soepel door het hout als dat het door een pakje boter zou gaan. Het is een fijn mes en ligt goed in de hand, zeker voor de 25 euro die ik ervoor betaald heb bij de Veteraan. Ik vind zelf dat er maar twee nadelen aan zitten en dat is dat ik het handvat te smal vind maar dat heb ik opgelost met parakoord en het lederen riempje aan de schede om het handvat van je mes stabiel te houden brak meteen af maar dat is opgelost door er een knoop in te leggen maar voor die 25 euro mag ik zeker niet klagen.2 punten
-
ik was zojuist wat materiaal aan het bestellen voor een project ( ben geinspireert dank zij de dokter ) en kwam daar bij het volgende tegen een shtf firesteel. Specifications * Size: 7/16 inch diameter by 3.15 inches long (11 x 80mm) * Weight: 1.7 ounce (48 grams) * Robust 5500 F (3000 C) sparks that will start a fire in the toughest conditions * Composition: FireSteel.com ferrocerium rod ding is met gemak dezelfde diameter als een 5c muntje.. en voor de mensen die dat niet genoeg vinden hebben ze ook nog de magnum ( @J.I. nurse mischien iets voor jou ) http://firesteel.com/firesteel-magnum/2 punten
-
Ben reeds jaren bezig met noem het maar een onderzoek naar hoe deden onze voorouders het tijdens jaren van schaarste tijdens bv: W.O II. En echt ik val steeds achterover over de kennis dat zij hadden en wij algemeen genomen vergeten zijn. Dus hier een receptje van tijdens W.O II: Meat roll: Witte bonen, gehakt, brood. Het gehakt kan echt zowat elke vleessoort zijn en de hoeveelheden kies jezelf. Meng alles heel goed en rol het op in een kaasdoek. 3 uur koken en voila , klaar. Nu iets 3 uur koken dat kost nogal veel brandstof. Maak dus gebruik van een hooikist. Is gewoon een houten bak waarin je een lap stof legt en opvult met hooi. Vanaf dat je gerecht kookt haal je dat van je vuur en plaats het in je hooikist. Sluit de kist met een met hooi opgevulde kussen sloop en deksel. De warmte blijft nu in de kist en gaart je voedsel. Grtz, Chin2 punten
-
@Vantazzy ik bewonder jouw primaire levensstijl, maar wil je toch een tip geven. Eet voortaan toch iets kleins voor het ontbijt, bijv cracke, ontbijtkoek of biskwie. Tussen de middag min. Hezelfde aangevuld met een stuk fruit. Ik denk dat je lichaam dan die slaap van 2-3 u na het eten niet meer nodig heeft... maar pas savonds. Vogens mij moet je lichaam nu zo hard aan het werk om die normale maaltijd te verwerken dat je daarvan idd slaperig wordt.. het lijkt eeop dat je stofwisseling wat van slag is. Ik spreek uit ervaring want ik heb ook een aantal jaren niet ontbeten omdat ik dacht dat het betee zou zijn. Toen ik het op aanraden toch ben gaan doen voelde ik me gedurende de dag tochfitter. Preppen is ook proberen zo fit mogelijk te zijn (moet ik zelf ook nog beter aan werken hoor...) Stel dat je smorgens moet evacueren en je hebt geen tijd om wat te eten, dan verbruik je gelijk een deel van je reserve energie... Kijk maar eens op http://survival-bushcraft.com/category/voedsel-theorie/ http://www.voedingsinfo.org/ned/dossiers/gda.htm Je hoeft het natuurlijk niet van me aan te nemen maar je kunt het ook eens een week proberen..... Ik heb hier geen pm van gemaakt omdat er misschien meer mensen niet ontbijten en niet weten hoe belangrijk dat is. Beter 3x een beetje op de dag dan in 1x veel...2 punten
-
terug naar basis roomboter/volle melk/slagroom/ei/suiker/gist/chocolade/bloem/volkorenmeel papierbriket maken van oud papier hangop van maken hout halen gratis pallets bij bedrijven zelf brood enz maken pot her gebruiken voor inmaak koken/stoken op kolen/hout/papieren briket goedkope bankrekingen triodos 1.80 per maand verzekeringen premie vrijmaken *niet op zeggen * jol2 punten
-
Consuminderen... Ik weet niet of je dit bedoelt Amero, het is een levensstijl wat wel heel zuinig is wat ik al jaren doe en prima bevalt, scheelt een hoop geld uit. Ik ontbijt s'morgens nooit. s'Middags heb ik genoeg aan een volkoren koekje of twee met een bak sterke koffie. En s'avonds eet ik gewoon een bord vol normaal voedsel (hutspot, uitsmijter, soep, gewoon normaal eten), daarna tijd voor een dutje (want word altijd zo slaperig na een stevige maaltijd). Na 2 a 3 uur word ik weer wakker, tijd voor een activiteitje en dan slapen. Soms als ik ideetjes heb wil ik ze graag snel uitvoeren, dus soms vergeet ik de avondmaaltijd ook. Dus qua voedsel ben ik vrijwel heel goedkoop. Qua drinken echter, is een ander verhaal, daar consumeer ik veel van. Dus watervoorziening is zeer belangrijk voor mij. Ik ben een man van 2 meter en toch hoef ik niet zo veel te consumeren. Qua kleding, koop ik ze altijd bij de boerenbond, want de kleding daar zijn oersterk en niet duur. Ooit es een broek gekocht bij de C&A en andere speciaalzaken, maar die gingen na 1 a 2 jaar al kapot. De kleding die ik sinds 4 jaar bij de boerenbond voortaan haal, ze gaan heel lang mee. Ze zijn nu nog steeds niet kapot! En qua schoenen, ik draag altijd zweedse klompen. Die slijten wel snel, de zolen dan. Die moet ik om de 2 jaar vervangen. Jassen ook super slijtvast, oke de borstzakjes wil de knoopjes weleens kwijtgeraken maar dat is niet zo belangrijk. Truien, blouses, echt supergeweldige zaak die boerenbond. Dus qua kleding ben ik ook vrij goedkoop mee bezig. Bretels gebruik ik ook, alleen die slijten het meest. Om het jaar moet ik ze weer vervangen, soms denk ik weleens, mischien maar es die lederen variant pakken, die zijn volgens mij slijtvast. Of snelbinders, nog niet uitgetest (bedenk het mezelf nu hier ter plekke) maar die zouden het ook goed kunnen doen. Bij de Timco verkopen ze nog snelbinders. Sokken en onderbroeken, dat maakt me niet zo uit waar ik ze haal. Vind die zakjes waarin ze zitten als je ze koopt wel uitermate handig, kun je weer hergebruiken voor een andere doelstelling. De verwarming... Heb hem wel, maar gebruik hem niet. Alleen bij hele lage temperaturen gaat ie wel automatisch aan, heb geen zin in lekkages als de leidingen kapot zouden kunnen vriezen. Staat altijd standaard op 16 graden. Prima temperatuur. Als ik het een beetje koud vind, trek ik een extra trui aan of een vest. Of ga een activiteitje doen, word je lekker warm van. Qua waterverbruik... Douchen, 1x in de week lekker warm water. Rest van de dagen gewoon een handdouche met een handdoekje. Te veel hygiene is niet nodig. Mischien wel als je een partner hebt, maar die heb ik niet, dus is dat iets wat niet zo noodzakelijk is. 1x In de week douchen is meer dan voldoende. Het wil weleens voorkomen dat ik me vaker dan 1x douch in de week, wanneer ik uitgenodigd ben voor een feestje, wanneer ik naar de doktor of tandarts moet of als ik die dag zware arbeid heb moeten verrichten dat je flink wat gezweet hebt, ja dan douch ik nog wel een keer. Toiletgebruik staat voor zich. Ik koop elke week 4 flessen Ginger Ale en als die op zijn, vul ik ze met kraanwater en zet deze in de kast. Die flessen vind ik de robuuste van alle frisdrankflessen, stevig en betrouwbaar. Cola flessen kunnen te snel knikken. Koken met water, hergebruik ik het water nog 1x voor hetzelfde produkt. Ik houd van noodles, gaat prima. Beetje vergeeld water, maar water is nog steeds goed om nog es te gebruiken. Sandalen wil ik ook weleens dragen, vooral met de zomer. Die krengen willen de binnenzool snel kapot gaan. Wat ducktape erover plakken en je kunt er weer een jaar tegenaan. Wel in reepjes met kleine uitsparingen. Je voeten moeten wel kunnen ademen, anders gaat het zo broeien. Enige wat ik nog wel zou willen hebben is een tondeuze apparaat op batterijen of eentje die je kan opladen, want ik bespaar ook kosten uit van de kapper. Scheer gewoon me kop heel kort. Mocht je last hebben van fruitvliegjes in huis, vul gewoon een glaasje met azijn en afwasmiddel. De vuurvliegjes komen erop af en verdrinken erin omdat er geen waterspiegel is. Dus je hoeft geen verdelgingsmiddel te kopen. Werkt ook tegen vliegen. Dit is iets wat ik niet doe, maar als het nodig is, zou ik het wel kunnen doen. Als je papier moet hebben, kun je oude kranten pakken en die vermalen in een ton met warm water, alles goed wassen. Mischien wat bleekmiddel erin, want die inkt lost dan op en verdonkerd de papierpap. Daarna zeef je het, dan plaats je de papierpap in een nieuwe bak die je gevuld hebt met water en suikerwater of waterige lijm op tarwebasis (zoals die lijm voor papier maché), met een stuk waterdoorlatend doek erin, de papierpap verspreid je over die doek totdat er een dun laagje overblijft. Je laat het water langzaam weglopen. Haal de doek eruit waarop de papierpap rust, legt er nog een waterdoorlatend doek overheen en dan tussen twee planken en aantal stenen erop. Dag erna, de twee doeken van onder de planken eruit halen en aan een vislijn hangen met knijpers en laten opdrogen. Als het droog is, verwijder je de twee doeken en je hebt een mooi velletje papier. Daar kun je op schrijven of tekenen maar je kunt er ook toiletpapier van maken als je wilt, met of zonder watermerk... Tis net wat je wilt. Niet bepaald zuinig met watergebruik... Maar dit principe kun je ook gebruiken om bijvoorbeeld papieren brokken te maken voor in de open haard. Zou dan ipv lijm, bijenwas gebruiken om die brokken te maken. Blijft het vuur lekker lang van branden. Dus geen paper bricks, daar moet je weer zo'n pers ding voor gebruiken en lange uitdroogtijd mist de zon goed schijnt. De glazen potten die je overhoud na het consumeren van de inhoud, kun je gebruiken om kiemplantjes in te kweken of kleine dingetjes in te bewaren. Inmaken doe ik niet, weet wel hoe, maar heb daar niet de middelen voor. De blikken potten kun je speelgoed van maken, mini-stoves (stukken opgerold karton in het blik persen en bijenwas/kaarsvet/lampenolie erin gieten, prima stove om op te koken en prima heater om lekker warm bij te worden, lange levensduur tot ie op is) Ook prima om dingetjes in te bewaren. Hergebruik als kookpannetje. Denk dat de vrouwen meer goede tips zullen hebben, die zijn daarin goede uitvindsters. Ik denk dat mannen beter zijn in andere dingen, Daarom is de inbreng van de vrouw zo belangrijk in een mannenleven.2 punten
-
Ik wil het gerust wel eens proberen een weekje in de wildernis. Maar ik denk dat ik het zonder mijn dierbare nog geen twee dagen alleen vol houdt. Dat komt omdat ik een mensen mens ben. Ik heb graag mensen om mij heen en kan niet zo goed tegen alleen zijn. Wanneer ik zou moeten overleven in mijn eentje denk ik dat ik het wel ga redden, gewoon omdat ik blijf vechten om mijn dierbare weer te zien!2 punten
-
De wereld van de preppers, met deze artikel-serie wil inzicht geven in wat preppers zijn en hoe zij leven. Vaak worden preppers ten onrechte neergezet als "gekken" die denken dat de wereld vergaat. Maar vaak valt dit nog wel mee. De preppers in Nederland bereiden zich vaak voor op kleine dingen als eens stroomuitval of wanneer de supermarkten leeg zijn. wat is een prepper? een prepper is iemand die zich voorbereid op een verschillende rampen, Zoals een financiële ineenstorting of een overstroming. Vaak zorgen ze voor voedsel en water vooraad zodat ze geen honger hoeven lijden voor wanneer de winkels leeg zijn. En hebben ze vaak medische kennis en zelfverdedigingstechnieken opgedaan. In Amerika Zijn er nu ongeveer 1.000.000 preppers, in Nederland zal dit aantal op ongeveer 5.000 liggen. Lees verder en bron: http://plazilla.com/de-wereld-van-de-preppers-1-wat-zijn-preppers Denk persoonlijk dat we veel meer voorbereiders zijn dan 5000. Wat denken jullie?1 punt
-
Deze review gaat over Beefburgers van Kips (voorheen Lupack). Prijs 0.93 (AH) Inhoud verpakking: 2 Beefburgers Informatie van de verpakking: Gewicht: 160 gram THT: 09-10-2014 Voedingswaarde (per stuk, 80 gram) Energie 162 kcal Eiwitten 12.4 g Koolhydraten 5.6 g - waarvan suikers 0.8 g Vetten 10.0 g - waarvan verzadigd 5.1 g Voedingsvezels 0.0 g Natrium 0.73 g Bewaaradvies: Bewaren bij kamertemperatuur. Na openen 1 dag houdbaar in de koelkast. Ik heb de Beefburgers gekocht voornamelijk vanwege de lange houdbaarheid. Om te zien of de burgers een plek in de voorraadkast verdienen heb ik deze aan een smaaktest onderworpen. Goed, etenstijd na een lange dag werken. Tijd voor een snelle hap, 2 pistolets met 2 Beefburgers. De verpakking is een soort folie, de schaar er in en de halfgebakken burgers zien daglicht. Op dit moment zien ze er nog niet heel smakelijk uit. Boter in de pan en de burgers er bij. Uitjes snijden om mee te bakken. Ondertussen krijgen de burgers al een goed kleurtje en ziet het er al wat meer eetbaar uit. Na een paar minuten zijn de burgers bruin en de ui ringen glazig. Broodjes open gesneden, beetje mayo/ketchup/curry er op, sla, komkommer schijfje, de Kips Beefburgers en als laatste de ui ringen er op. Tijd voor een eerste bite. De smaak van de burgers is vooral erg kruidig, met in de verte een soort vlees textuur. Ook merk je dat er genoeg zout aan het product is toegevoegd. De smaak valt tegen, en lijkt eigenlijk niet op die van een zelfgebakken verse hamburger. De ui en saus helpt om het geheel met wat moeite te veroberen. Na de koffie proef ik de burgers nog steeds, en de bekomst valt nogal tegen. Conclusie: Deze burgers eet je niet voor je plezier. Bijwerkingen: maagzuur en gasvorming. Deze burgers zijn echt alleen goed voor een SHTF, en dan als de rest van je voorraad al op is.1 punt
-
Ik wil het hebben over camouflage kleding. Allereerst begrijp ik dat de tendens onder de preppers is dat camo "not done" is aangezien je zult opvallen. Deze mening heb ik ook maar er is een maar. Er zou een moment kunnen zijn bij bijvoorbeeld een Bug In dat je naar buiten moet om wat te halen. Overdag zou ik dit uit mijn hoofd halen maar in de nacht zou als de omstandigheden het toelaten het wel aandurven. Ik wil het niet hebben over de technieken maar meer over de patronen die gebruikt worden in het leger. De nieuwste camo die langzaam aan binnen druppelt bij het Amerikaanse leger heet Multicam. http://en.wikipedia.org/wiki/MultiCam Ik heb hier nog een filmpje dat door een gewone gebruiker is gemaakt. Expres niet door de leverancier want dan zie je dus helemaal niets. via @youtube Ik heb diverse testen gelezen en gezien waar ze de oude ACU camouflage vergelijken met multicam. Ik vind het verbluffend hoe het werkt. Zijn er meer preppers die camo hebben? Wat is jullie visie op het nieuwe multicam? Aub geen welles nietes en laten weten dat je het onzin vindt, dat mag via de PM Greener1 punt
-
Ik ben nu een dikke twee maanden aan het preppen en de voorraad spullen sloeg ik op de grond van de slaapkamer op. Dat werd me gisteren een beetje te veel. Ik heb dus een beetje op m.p. rondgesnuffeld en vond iemand die me wel wat militair opslagmateriaal wilde verkopen. Ben wezen kijken en vond een twee leuke (plastic) kratten en een aluminium case met scharnierdeksel. Ik wilde ze toch ff showen1 punt
-
Omdat ikzelf een budget prepper ben gaat consuminderen en preppen in ons huishouden hand in hand. Hoe meer geld over, des te meer ik kan preppen. Omdat er hier meer budgetpreppers zijn is het misschien handig hier alle consumindertips neer te zetten. En iedereen heeft er iets aan dacht ik zo. Zelf lijm maken http://www.proefjes.nl/proefje/115 Of zelf koffiepads maken http://members.multimania.nl/niekschroten/ er volgens er nog meer, dit was slechts een beginnetje1 punt
-
Hahah, Amerikaanse maten zijn wat dat betreft anders... neem aan dat ze 'n eetlepel bedoelt.1 punt
-
1 punt
-
ik heb dat ook in een eigen draad gezet,ook bij verzorging, ook een zeep zit erbij.als jullie iets anders willen ,laat het mij weten.1 punt
-
Mijn post http://preppers.nl/forum/threads/2267-Werpmessen?p=47475&viewfull=1#post47475 heeft hier toch niets mee te maken hoop ik? :D1 punt
-
1 punt
-
1 punt
-
Berichten samengevoegd op verzoek, zo houden we alles netjes bij elkaar.1 punt
-
1 punt
-
Zal er nog es naar kijken volgende week. Maar niet elke supermarkt van dezelfde naam heeft hetzelfde assortiment... Als ik ze zie in blikken, dan neem ik die. Blikken zijn mooi dicht, kan geen licht bij. En: Nog gefeliciteerd met je verjaardag!!! Hoop dat je een leuke dag krijgt vandaag!1 punt
-
1 punt
-
1 punt
-
We zouden eigenlijk moeten definiëren wanneer word je aangemerkt als "prepper". Ik ken diverse mensen in mijn omgeving die wat goud en zilver hebben gekocht omdat ze hun vermogen willen beschermen, zijn dat preppers? Stel je koop houdbaar voedsel ben je dan een prepper? Is het je "mindset"? Volgens mij zijn er veel mensen in Nederland die wel prepper zijn maar dit helemaal niet van zichzelf (nog) weten. De meeste mensen bereiden zich toch voor op veel zaken. Ik denk dat dit de aankomende periode steeds duidelijker zal worden, als de bezoekersaantallen en gebruikers zich blijven aanmelden of juist niet meer. Momenteel hebben we 839 leden en zitten we zo tegen de 2000 bezoekers per dag aan op Preppers.nl Een van de doelstellingen was om voor het einde van het jaar 1000 leden te hebben. Als je de groei van nu zou kunnen doorzetten zouden we eind volgend jaar ons 5000ste prepper lid mogen verwelkomen. Veel hangt toch van de aandacht aan die de media aan preppen gaat geven, denk dat vooral net voor 21/12 de aandacht groot zal zijn en dit toch mensen aan het denken zet en een kijkje nemen op websites die hierover gaan. Misschien denken de meeste gebruikers dat de media ons en preppers bespelen maar ik zie dit toch echt andersom.1 punt
-
Deze Nico haalt volgens mij wat zaken door elkaar heb ik het idee. De rellen in Parijjs en de UK waren van tijdelijke aard, dat was al snel duidelijk aangezien het geen globale/landelijke trigger was die dit veroorzaakte. Jezelf bewapenen voor zoiets is zinloos. Ook in de USA. Als dat het geval was waren er veel meer slachtoffers gevallen onder de plunderaars ten tijde van Katrina en waren er ook veel meer mensen opgepakt voor vuurwapen gebruik etc. De plunderaars die bezig waren hadden het vooral op apotheken/electronica zaken gemunt. Niet op je persoonlijke voorraad. Moet je voor dit soort zaken meteen in het vliegtuig stappen dan? Waarheen dan? Oja en de meest ideale oplossing is een ondergrondse bunker zegt hij, zodat je rustig door kan gaan met je leven. (Of kan je rustig doorleven?) Ik ken maar weinig mensen die dagelijks "gewoon" in een bunker leven, zoals hij zich voorstelt... Gebrek aan planning en voorbereiding is wat ik uit het verhaal opmaak. Tevens weinig tot geen kennis van deze materie..... In mijn ogen een dom verhaaltje.1 punt
-
Ik hoop vooral dat er meer dan 5000 preppers zijn. Helaas in mijn omgeving hoor ik nog te vaak dat het onzin is en dat als er wat gebeurd ze dan wel gaan inslaan. Greener1 punt
-
Ja, zou het wel willen maar het is blijkbaar (in ieder geval voor hem) toch een stukje moeilijker. Gelukkig ben ik niet zo sociaal1 punt
-
1 punt
-
Leuk mes, tsja, volgens mij heb je er alles over gezegd wat er over te zeggen valt. Prima prijs/kwaliteit verhouding dus. Van paprika snijden wordt ik niet wild maar van beetje in hout hakken wel Dit soort messen van deze prijs zijn mijns inziens altijd uitstekend als 'What if' mes in je kofferbak, in je BOB diep onderin want je zult maar je SOG Seal Pup Elite in de sloot laten vallen of kwijtraken als je door een kudde zombies wordt achtervolgt, dan sta je letterlijk niet met lege handen. Hier nog even de link: http://www.deveteraan.nl/N_frame.html?http://www.deveteraan.nl/N_art_2896.html Dank BS! naschrift 1: Dat omwikkelen met touw / parakoord doe ik vaak standaard, of een ruime lus aan het handvat met een strak rolletje touw eraan. Touw is één van de dingen die we lastig zelf kunnen maken. naschrift 2: de laatste foto laat ook nog je poging zien om vuur te maken met plankje met twee gaatjes....actief baasje hoor!1 punt