Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Log in om dit te volgen  
cavedude

Vlees drogen hoe ik het doe....foto verslag

Recommended Posts

Tijdje gelden weer wat Jerky / Biltong gemaakt en het leek me leuk om hier een foto verslagje van te maken en deze te delen.

 

Stap 1:

Inkopen van het vlees, in mijn geval ruim 2 kilo rundvlees (stooflappen) van de plaatselijke turkse supermarkt a 6,95 de kilo.

1.jpg.c0398ac2d1e100570ae33622e1b3e37d.jpg

 

Stap 2:

In stukken en reepen snijden van ca 1 cm dik

2.jpg.386c1eb37dc776f88805835fcc4333cc.jpg

 

Stap 3

Peper en zout erop strooien en inwrijven, daarna insmeren met een mengels van appelazijn en tabasco, en geplet koriander zaad toevoegen.

Wil je het iets pittiger dan voeg je knoflook en piri piri kruiden toe

3.jpg.bb3ecbb15d30ada65a7317218620586b.jpg

 

Stap 4

minimaal 24 uur laten marineren in de koelkast

4.jpg.cb88f0c4088ae8ef529dff8a7f8525a6.jpg

 

Stap 5:

8 a 10 uur laten drogen in de oven op de hoogste stand.

5.jpg.c91a056539a95b7933b59a1d65500de8.jpg

 

Stap 6:

Laten afkoelen en opslaan in een luchtdichte verpakking (of gelijk opeten natuurlijk :)

6.jpg.77ee7d31a9d19a2b77a272278cf86438.jpg

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Op zoek naar waterfilters, branders, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga snel naar www.prepshop.nl!

Ik zie dat dit een 'droogoven' is - niet bijv. een gewone hete lucht oven die ik heb.

Zou ik mijn oven kunnen gebruiken? Lijkt mij leuk (en nuttig) om dit te leren.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

in het begin deed ik het in de normale oven idd. hoogste stand van mijn droogoven is tegen de 60 graden

 

Bij een normale oven is het belangrijk dat je de deur op een kiertje laat staan zodat de warme lucht eruit kan.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Dus bij een droog oven op de hoogste stand, in een normale braadoven op iets van een 60°C en deurtje een streepje open zodat het vocht weg kan.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Kan niet in elke oven. Mijn oven piept als ik de deur op een kiertje staat en stopt het verwarmen :)

 

vaak bestaat deze beveiliging door een pinnetje aan de deurrand dat word ingedrukt , in dat geval plak je er gewoon een stukje tape over

mvg Bjorn

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
vaak bestaat deze beveiliging door een pinnetje aan de deurrand dat word ingedrukt , in dat geval plak je er gewoon een stukje tape over

mvg Bjorn

 

Inderdaad. Of je oven niet zo goed schoonmaken, blijft 't vanzelf plakken :p

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik kan het maar niet lekker vinden dat gedroogde vlees. Maar er zijn mensen die doen er haast een moord voor. Ik heb het zelfs uit Zuid-Afrika laten meenemen maar ik vind het niet smaken vergeleken met bijv. een stoofschotel uit de weckpot. Die braadlappen hadden bij mij dan ook in een stoofschotel gegaan. Andere gedroogde producten vind ik wel te doen. Toch moet ik als prepper overal voor openstaan, dus zeker ook voor drogen van voedsel om de houdbaarheid te vergroten.:cool:

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Mijn normale oven is iets van 2500 watt, mijn droogoven gebruikt 600 watt, dus een stuk zuiniger.

Daarnaast kan in de droogovern 9 laden van 30x30 cm vullen wat in mijn gewone oven niet lukt.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...