cavedude Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 Tijdje gelden weer wat Jerky / Biltong gemaakt en het leek me leuk om hier een foto verslagje van te maken en deze te delen. Stap 1: Inkopen van het vlees, in mijn geval ruim 2 kilo rundvlees (stooflappen) van de plaatselijke turkse supermarkt a 6,95 de kilo. Stap 2: In stukken en reepen snijden van ca 1 cm dik Stap 3 Peper en zout erop strooien en inwrijven, daarna insmeren met een mengels van appelazijn en tabasco, en geplet koriander zaad toevoegen. Wil je het iets pittiger dan voeg je knoflook en piri piri kruiden toe Stap 4 minimaal 24 uur laten marineren in de koelkast Stap 5: 8 a 10 uur laten drogen in de oven op de hoogste stand. Stap 6: Laten afkoelen en opslaan in een luchtdichte verpakking (of gelijk opeten natuurlijk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 Op HOOGSTE stand? Dan verbrandt dat toch? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Abel Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 Ik zie dat dit een 'droogoven' is - niet bijv. een gewone hete lucht oven die ik heb. Zou ik mijn oven kunnen gebruiken? Lijkt mij leuk (en nuttig) om dit te leren. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 Ik zie dat dit een 'droogoven' is - niet bijv. een gewone hete lucht oven die ik heb. Zou ik mijn oven kunnen gebruiken? Lijkt mij leuk (en nuttig) om dit te leren. Simurgh heeft ook een recept geplaatst, in dat topic staat ook hoe het in een gewone oven kan. http://preppers.nl/forum/threads/880-Billtong-recept?highlight=biltong Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JohnVonSchutz Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 @Abel ja dat kan in elke oven dus ook je jouwe. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
cavedude Geplaatst: 8 juli 2014 Auteur Delen Geplaatst: 8 juli 2014 in het begin deed ik het in de normale oven idd. hoogste stand van mijn droogoven is tegen de 60 graden Bij een normale oven is het belangrijk dat je de deur op een kiertje laat staan zodat de warme lucht eruit kan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 Dus bij een droog oven op de hoogste stand, in een normale braadoven op iets van een 60°C en deurtje een streepje open zodat het vocht weg kan. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mr-Snowmen Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 Kan niet in elke oven. Mijn oven piept als ik de deur op een kiertje staat en stopt het verwarmen Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
phaelin Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 Kost dat niet een bak stroom elke keer? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
bjo1998 Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 Kan niet in elke oven. Mijn oven piept als ik de deur op een kiertje staat en stopt het verwarmen vaak bestaat deze beveiliging door een pinnetje aan de deurrand dat word ingedrukt , in dat geval plak je er gewoon een stukje tape over mvg Bjorn Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
phaelin Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 vaak bestaat deze beveiliging door een pinnetje aan de deurrand dat word ingedrukt , in dat geval plak je er gewoon een stukje tape over mvg Bjorn Inderdaad. Of je oven niet zo goed schoonmaken, blijft 't vanzelf plakken 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
houthe Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 zal eerder om een combi magnetron gaan, daar gaat dat niet zo makkelijk mee. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 9 juli 2014 Delen Geplaatst: 9 juli 2014 Ik kan het maar niet lekker vinden dat gedroogde vlees. Maar er zijn mensen die doen er haast een moord voor. Ik heb het zelfs uit Zuid-Afrika laten meenemen maar ik vind het niet smaken vergeleken met bijv. een stoofschotel uit de weckpot. Die braadlappen hadden bij mij dan ook in een stoofschotel gegaan. Andere gedroogde producten vind ik wel te doen. Toch moet ik als prepper overal voor openstaan, dus zeker ook voor drogen van voedsel om de houdbaarheid te vergroten. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
cavedude Geplaatst: 9 juli 2014 Auteur Delen Geplaatst: 9 juli 2014 Mijn normale oven is iets van 2500 watt, mijn droogoven gebruikt 600 watt, dus een stuk zuiniger. Daarnaast kan in de droogovern 9 laden van 30x30 cm vullen wat in mijn gewone oven niet lukt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Danmaarzeker Geplaatst: 21 april Delen Geplaatst: 21 april Als je de Jerky / Biltong wilt bewaren voor je langetermijn voorraad zal ik sterk aanbevelen om colorozozout zout te gebruiken, daar zit naast zout ook Nitriet in, dit verlengt de houdbaarheid aanzienlijk. Zelf droog ik mijn vlees vaak met dit https://www.vanbeekumspecerijen.nl/drogeworst-mix-beku-mix.html en https://www.vanbeekumspecerijen.nl/starter-mix-van-beekum.html| De zuren en andere antioxidanten helpen veel met het verlengen van de houdbaarheid. heb zelf een goed aantal kilo vlees hangen (panchetta, worst, lardo en guanciale) en heb niet het idee dat dit de aankomende jaren zal vergaan. 4 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Nachtschaduw Geplaatst: 21 april Delen Geplaatst: 21 april 8 uren geleden, Danmaarzeker zei: (panchetta, worst, lardo en guanciale) En wanneer is de open dag voor fijn proevers? 😋 Prachtig dat je dit zelf kunt, mocht je ooit tips hebben voor beginners hou ik mij aanbevolen. Zou dit graag willen leren en staat al jaren op mijn verlanglijstje om te kunnen en ook daadwerkelijk fanatiek te gaan doen, ik ben dan ook een echte vleesliefhebber. Wellicht dat je ooit een keer een onderwerp wilt aanmaken met een stukje info om simpel te kunnen beginnen. Super dat je dit kunt! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Danmaarzeker Geplaatst: 22 april Delen Geplaatst: 22 april O ja dat lijkt mij wel leuk hor, ben zelf nog maar een 2 jaar bezig met het drogen van vlees, dus nopg geen expert. Als er intresse is dan kan ik daar idd wel een apart onderwerp over aanmaken. tzt. Ik stook ook zelf sterke drank (Rum, Brandy, Gin etc) Mochten daar ook intresse in zijn. Ik kan mij namenlijk wel voorstellen dat, als de wereld om je heen aan het vergaan is, je wel een borrel kan gebruiken. 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Chris Geplaatst: 11 mei Delen Geplaatst: 11 mei Top. Hier wordt op dit moment alleen groenten gedroogd. kan in de oven/ voedseldroger. Ik heb hem nog niet aan een zonnepaneel, dat lijkt mij wel wat. alles wat gedroogd is, gaat hier in de bouillonpot. Een pot met zout en groenten. Vlees lijkt mij wel wat. Mijn oma ving paling en rookte dit in een ton in de garage. Ze had de oorlog meegemaakt. Ik had nog meer van haar kunnen leren denk ik…. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
six-shooter Geplaatst: 6 juli Delen Geplaatst: 6 juli ahhh, tof, dit is hoe ik het doe: https://six-shooter.nl:9876/g/home/r/beef-jerky-a-la-jorno 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JJ&A Geplaatst: 7 juli Delen Geplaatst: 7 juli 2 uren geleden, six-shooter zei: ahhh, tof, dit is hoe ik het doe: https://six-shooter.nl:9876/g/home/r/beef-jerky-a-la-jorno Van harte welkom @six-shooter, Ha je maakt er wel nacht werk van net als ik. In het wilde westen hadden de mensen ook gedroogd vlees en konden het aardig lang bewaren als ze onder weg waren, daar van heb ik hier nog geen recept gezien. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
six-shooter Geplaatst: 7 juli Delen Geplaatst: 7 juli Dankjewel! Jaaa, je moet iets als insomnia inslaat. website opgezet en maar mijn recepten gaan opschrijven. Ga ook kijken of ik eigen MRE's kan maken van standaard-koopbare dingen uit de supermarkt. Zie hier. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JJ&A Geplaatst: 7 juli Delen Geplaatst: 7 juli (aangepast) Beste @six-shooter, Is het misschien iets om je eigen topic te openen op de juiste plek om ons je ideeën te vertellen. En heb je ook iets met preppen, wat wil je daar over weten. Misschien is het handig om je voor te stellen en daar wat over je zelf te vertellen dan met die wetenschap kunnen we jouw ook verder helpen of je vragen beantwoorden. https://forum.preppers.nl/forum/9-voorstelronde/ 7 juli aangepast door JJ&A 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
six-shooter Geplaatst: 7 juli Delen Geplaatst: 7 juli 3 uren geleden, JJ&A zei: Beste @six-shooter, Is het misschien iets om je eigen topic te openen op de juiste plek om ons je ideeën te vertellen. En heb je ook iets met preppen, wat wil je daar over weten. Misschien is het handig om je voor te stellen en daar wat over je zelf te vertellen dan met die wetenschap kunnen we jouw ook verder helpen of je vragen beantwoorden. https://forum.preppers.nl/forum/9-voorstelronde/ Done! 😃 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
six-shooter Geplaatst: 8 juli Delen Geplaatst: 8 juli Op 7-7-2024 om 01:54, six-shooter zei: ahhh, tof, dit is hoe ik het doe: https://six-shooter.nl:9876/g/home/r/beef-jerky-a-la-jorno Veranderd naar mealie.six-shooter.nl Voor het gemak. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.