Ga naar inhoud
GENEGEERD

Preppers gezocht voor documentaire


Flow

Aanbevolen berichten

If you can't beat them, join them;)

 

Bij deze wil ik een oproep doen, ik ben opzoek naar verschillende preppers voor een documentaire. De documentaire zal ongeveer 50 a 60 minuten duren.

 

Ik ben nu zelf zo'n 4 jaar bezig met preppen & ben op verschillende sc's aanwezig geweest. Ook ben ik met een aantal preppers in Hongarije bij piroska geweest. Ik heb mijzelf aardig verdiept in het onderwerp preppen en wil graag een realistische en informatieve documentaire maken.

 

De documentaire zal diverse onderwerpen binnen het preppen behandelen zoals: waarom preppen? Wat zijn de standaard preps?, preppers zijn "gewone mensen uit alle lagen van de bevolking", verschillende prep-afkortingen , welke zekerheden geeft preppen? Preppen angstgerelateerd of niet? Preppen als way of life (waar houdt een prepper in het dagelijks leven allemaal rekening mee?) Enz enz.. (dit zijn een aantal voorbeelden, ideeën & hulp zijn altijd welkom)

 

Natuurlijk worden ook de huidige financiële situatie, oorlogen, politiek en andere nieuwsonderwerpen besproken!

 

Waarom dan dit initiatief, simpelweg omdat er nog geen goede Nederlandse documentaire op dit gebied is! De media er weinig tijd & energie in steekt en preppen vandaag de dag wel een positieve boost kan gebruiken.

 

Ik heb graag een goede documentaire die ik kan delen met vrienden, familie, buren & kennissen. Zodat meer mensen "wakker worden" en gaan preppen. Het uiteindelijke doel: deze documentaire zoveel en zovaak mogelijk delen en kopiëren eerst binnen het preppersnetwerk op dit forum en vandaaruit aan iedereen waarvan je denkt dat hij of zij interesse heeft in dit onderwerp!

 

T.a.v. de documentaire, wil ik het volgende mededelen:

 

- i.v.m. opsec er zullen geen persoonlijke gegevens worden gedeeld in de documentaire, alleen audio opname is ook mogelijk er zullen dan andere beelden worden gebruikt.

 

- i.v.m. opsec is het mogelijk om op een publieke locatie af te spreken, mochten preppers hier behoefte aan hebben. Ik kom zelf naar een van te voren afgesproken locatie toe rijden.

 

- Preppers kunnen vooraf zelf aangeven over welke onderwerpen zij wel of niet in gesprek willen gaan. Nadat de documentaire klaar is zullen de preppers die aan dit project hebben meegewerkt de documentaire eerst zelf mogen zien. Zonodig kunnen hierna op verzoek nog aanpassingen worden gedaan, zodat een ieder een tevreden gevoel heeft bij het eindresultaat!

 

- Ik zou graag eind augustus willen beginnen met interviewen & filmen aangezien ik eerst nog een aantal zaken moet voorbereiden.

 

mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, laat mij dit in dit topic weten.

 

alvast bedankt

  • Leuk 9
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 58
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

@Flow er zit eigenlijk best wel wat in. Waarom geen crowdfunding initiatief starten zodat er geld is om een goede docu maker een dergelijke documentaire te laten maken?

Die kan dan worden aangekocht door een omroep voor uitzending en later gebruikt worden voor onze eigen doeleinden.

Met een beetje mazzel wint de docu zelfs een prijs op de IDFA :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een goede ideeën allemaal! Crowdfunding binnen de prepperscommunity? Misschien zelfs daarbuiten? @MyronPrps ik denk dat dat geen probleem moet zijn, allereerst ga ik alle te bespreken onderwerpen en vragen eens op papier zetten. Natuurlijk ook even kijken hoe het in de documentaire verwerkt kan worden;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor alle positieve reacties & goede ideeën, tegen de tijd dat ik een opzet heb zal ik jullie zeker pm-en!

 

Mochten jullie nog ideeën of aanvullingen hebben, bring it on:)

 

Weet zeker dat door de juiste samenwerking wij een goede documentaire in elkaar kunnen zetten. @Communicator heb jij nog ideeën of zou je hierbij willen helpen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Flow

 

Klinkt goed.

Audio is dienk ik nie mien dink, want dan hebben we ook ondertiteling nodig.

Maar onherkenbaar in beeld wel hoor, lijkt me wel wat :cool:

 

Thanks @Heksenboot & @Amazing Dree haha waarom niet? Je hebt juist zo'n zwoele stem:D Ondertiteling is sowieso een goed idee, misschien in het engels dan kan de docu wereldwijd verspreid worden;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil wel mee doen en zal dan ook met mij kop op de buis gaan, mist de lens niet breekt en na censuur, copyrights afdracht, portretrecht, beoordeling door advocaat, beoordeling door personal marketing adviseur etc etc.

 

Zonder dollen (vooral na overleg met mijn lief) als het echt goed word wil ik mijn nek uitsteken van mij apart als mascotte van de hele film.

 

Nu snel op plaatsen drukken voor ik mij bedenk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast DickBerts

GO WITH THE FLOW!

 

Enige tijd geleden heb ik veel contact gehad met een bekende documentaire filmmaker, die dolgraag een prep documentaire wilde maken. Na een aantal gesprekken met mij werd hij zelf ook prepper (hij kocht een Katadyn Waterfilter). Geen enkele Nederlandse omroep bleek bereid om er geld en energie in te steken. Er zijn altijd wel programma's die kort 'aapjes' willen komen kijken, maar een serieuze documentaire kun je vergeten.

 

Weinig mensen willen het zien, maar we leven in de dramatische periode in de geschiedenis. Ondergang van de dollar en daarmee het hele westen enz. enz. Uiteindelijk wordt iedereen prepper. De vraag is alleen wanneer en of het dan nog zin heeft. De in mijn ogen onvermijdelijke crash kan in vele vormen komen. Als het redelijk in slow motion gaat, dan komt er een punt waarop iedere omroep een documentaire over preppers wil, terwijl die nauwelijks te maken is en zeker niet snel. Heb je dan een documentaire op de plank liggen, de voldoende technische kwaliteit heeft, dan voorspel ik je, dat hij niet alleen uitgezonden gaat worden, maar wellicht zelfs dagelijks herhaald.

 

Ik heb tegen vrijwel alle journalisten die hier over de vloer zijn geweest (en dat zijn er inmiddels onvoorstelbaar veel) het volgende gezegd; "Nu lachen ze ons nog uit, maar straks is de kennis van de preppers gemeenschap broodnodig om te overleven. Houd in je achterhoofd, dat je bij ons eventueel ook terecht kunt om instructiefilms te maken, als het daadwerkelijk fout gaat. Analoog aan het Victory Gardens programma, waarmee mensen in de Tweede Wereldoorlog werd geleerd hoe ze groente en fruit moesten verbouwen in hun tuintjes.

 

Berts doet mee! Alleen sluit ik achter in de rij aan. Ik ben al zoveel in beeld geweest, tijd voor verse gezichten. Zijn die er niet, of onvoldoende, dan maar weer een oud gezicht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast DickBerts

@Flow. Je hebt weinig verteld over je eigen achtergrond. Wat je absoluut nodig hebt, is een professionele cameraman. De apparatuur kost geen fractie meer van wat het vroeger was, dus dat is te doen (dat werkt namelijk sterk door in de prijs van je freelance cameraman of vrouw). Mijn advies; zelf maken en bedenken, maar huur een professional voor het maken van de opnamen. Er zitten op deze site een aantal preppers met redelijk grote en goedlopende bedrijven (over mijn lijk dat ik daar iets over zeg verder). Doe eens een oproep voor sponsoring. Voor bepaalde bedrijven kan het heel interessant zijn, om op een bepaald moment (nu niet natuurlijk) op (inter)nationale televisie te laten zien, wat een visie ze hebben (dat blijkt dan onder anderen uit het sponsoren van jouw documentaire op een moment dat niemand dat zag zitten). Ook voor investeerders die van hun waardeloos wordende euro's af willen en straks harde nieuwe guldens gaan ontvangen voor een deel van de uitzendrechten, kan dit een interessant project zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast DickBerts

@Flow. Ik ben schrijvend journalist (geweest). Dit is dus niet mijn vakgebied, maar ik kan wel even met je meedenken.

 

Er zijn diverse scholen die cameramensen opleiden. En zelfs ook een particuliere school (geen idee of dat een goede club is)

 

https://www.cameracollege.nl/

 

Ga op zoek naar een getalenteerde cameraman met belangstelling voor dit onderwerp als afstudeer project. Misschien moet hij of zij daar wat meer tijd in steken dan gebruikelijk is. Nou, dan kan daar nog een stukje beloning tegenover staan vanuit de sponsoring, of je geeft hem een deel van de rechten.

 

Ha, ha, ha, als we allemaal meedenken, dan wordt dit een super project :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast DickBerts
Wat een goede ideeën allemaal! Crowdfunding binnen de prepperscommunity? Misschien zelfs daarbuiten? @MyronPrps ik denk dat dat geen probleem moet zijn, allereerst ga ik alle te bespreken onderwerpen en vragen eens op papier zetten. Natuurlijk ook even kijken hoe het in de documentaire verwerkt kan worden;)

 

Die laatste zin geeft erg veel vertrouwen in jouw aanpak. De Franse filosoof Leotard heeft interessante dingen geschreven over groepen die hun stem kwijtraakten in de samenleving en wat daar de consequenties van waren (meestal een totaal onverwachte revolutie). De preppersgemeenschap wordt steeds groter, maar de maatschappij wil niet naar haar boodschap luisteren. Daar gaat onze maatschappij nog eens een hoge prijs voor betalen. Want preppen doe je niet alleen voor jezelf, het maakt de hele maatschappij stabieler. De documentaire zou moeten gaan over een prep gemeenschap die haar boodschap maar niet naar buiten krijgt en uiteindelijk het heft in eigen hand neemt en zelf een documentaire maakt. Dat is niet alleen heel interessant, je hebt daardoor ook meteen een excuus voor het feit dat de documentaire misschien niet helemaal professioneel gemaakt is (ik onderschat je niet, maar ik neem aan dat documentaires maken niet jouw vak is).

 

Maar nogmaals een (vrijwel) professionele cameraman is ABSOLUUT noodzakelijk, anders wordt het niets.

 

@IDFA SVP ruimte reserveren, want dit gaat wat worden ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...