Ga naar inhoud

Flow

Lid
 • Items

  1507
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Alles dat geplaatst werd door Flow

 1. Prachtig Roel, wat zullen jullie trots zijn op jullie eigen stukje paradijs!
 2. Nice, natuurlijk zou dit filtertje goed onder onze kerstboom staan;) Wij hebben net een nieuwe camera dus reviewen is geen enkel probleem..
 3. Daar denkt onze privacywaakhond toch anders over.... Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) is het oneens met de ANWB dat er specifieke wetgeving moet komen om de privacy van automobilisten te beschermen. ''Dat is niet nodig, de huidige regelgeving voldoet'', liet een woordvoerster van de privacywaakhond woensdag weten. Redenen genoeg om nooit zo'n karretje aan te schaffen! http://www.nu.nl/internet/4171606/cbp-ziet-niets-in-aparte-privacyregels-automobilisten.html
 4. Met een sleeve van DD aan de hoofdzijde en een touwtje aan de andere kant voorkom je dit ook.. Daarom ook altijd een waterdichte bivi om je slaapzak, just to be sure;)
 5. Omdat ik rekening moet houden met opsec kan ik geen filmpjes plaatsen, dus enkel en alleen wat foto's...
 6. Deze is niet helemaal opsec maar er is er maar 1 op het forum die direct weet wie het is;)
 7. Goed verwoord @Charlie Ik stond ervan te kijken dat er meer zwaar bewapend personeel in Spanje klaar stond, ook bij een tol-overgang dan in Frankrijk zelf... Ik ben blij dat wij allemaal veilig thuis zijn! Daarom in "noodsituaties" eerst snel in overleg, zodra de neuzen gelijk staan direct handelen;)
 8. Flow

  Urine drinkbaar maken?

  Opnieuw;) Gat in de grond graven.. daarin urineren. (Niet in de beker urineren dus) Daarbij draagt niet iedereen een emmer in de bob...
 9. Gracias @FincalnSpanje, we zijn er erg blij mee in huize flow!
 10. De champignon nog niet inderdaad, thanks for the heads up. Sla, Selderij en kool dien je natuurlijk wel over te planten in grond zodra er een goed wortelsysteem is ontwikkeld. Eeuwig laten groeien in een schaaltje werkt niet.
 11. Je hoeft het niet te doen, tenzij je beperkte ruimte hebt voor de plant..
 12. @nu even niet De plant kan snel groot worden, flink terugsnoeien is geen enkel probleem voor deze plant.
 13. Bij het snijden van groente en fruit houden we regelmatig delen over die we niet gebruiken. Zonde natuurlijk! Daarom bewaren we de overblijfselen om te kijken of we hier weer verse producten van kunnen kweken. Wist je dat je bijvoorbeeld met de bovenkant van een ananas weer een nieuwe kunt laten groeien? Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Ananas Snij de groene kop van de ananas en verwijder al het fruit totdat je de wortelknoppen ziet. Zet deze 2 weken in het water. Zet de ananas over in een pot met grond of plant in de tuin. Knoflook Zet de knoflookteen met de punt naar boven in een pot met grond (of plant in de tuin). Hou de grond vochtig en zet op een zonnige plek. Citroengras, prei, venkel, bosui Zet ze met de wortel naar beneden rechtop in een glaasje water (zorg dat ze niet helemaal onder water staan). Zet op een lichte plek, maar niet vol in de zon. Ververs het water dagelijks. Na ongeveer een dag of 4 zie de eerste stengels groeien. Oogst wanneer ze volgroeid zijn. Citroengras moet je overzetten naar een pot met grond of in de tuin planten. Met de andere kun je dit ook doen. Gember Week de gember een nacht in een glas met water. Stop in een vochtige grond en blijf water geven totdat de uitlopers opkomen. Uien Stop de uiteinden in een pot met grond (of plant in de tuin) en bedek ze onder een dun laagje grond. Hou de grond vochtig. Je kunt de nieuw ontstane uienplantjes scheiden van de oude (hou de wortels in tact!) en deze in grond overplanten Aardappelen Gebruik een stukje aardappel waar ‘ogen’ inzitten. Droog een paar dagen op kamertemperatuur. Stop deze diep in de grond en blijf aanaarden. Champignons Snij de steel van de champignon en stop deze in een vochtige grond (gemend met bijvoorbeeld koffiedik) waarbij je de bovenkant nog kunt zien. Zet op een donkere plek. Sla, selderij, kool Snij de stronk af en leg deze in een schaaltje met lauw water (zorg dat ze niet helemaal onder water staan). Ververs het water om de paar dagen en spray ze een paar keer per week met water. Na ongeveer een week zie je de eerste bladeren groeien. Avocado Was de avocadopit. Steek hier vier tandenstokers in en plaats op een glas water (zorg dat de helft van de pit onder water staat). Zet op een lichte plek, maar niet vol in de zon. Vervang het water om de 5 dagen. Knip de plant terug als hij ongeveer 15 cm is. Als dit nog een keer gebeurd is, zet hem in een pot met vochtige grond.
 14. @tonnie Ik snap wat je bedoeld, heel begrijpelijk dat je snel resultaat wilt zien alleen werken dit soort systemen pas wanneer alle waardes stabiel zijn (voor een aantal weken). Ik zou opnieuw van vooraf aan beginnen. Alles schoonmaken & doorspoelen, inclusief visbak. Werk je met een druppelsysteem of is er een constante flow van water? Het wortel systeem heeft net zoveel zuurstof als water nodig, anders verdrinken je planten. Begin bij het begin, kweek je plantjes op in gewone grond totdat ze ongeveer 10 cm hoog zijn & een goed wit wortelsysteem hebben ontwikkeld. Zet nooit plantjes met steenwol in de kleikorrels, vuil of andere invloeden moet je voorkomen in een aquaponics. Installeer een Swirl zodat vaste vispoep uit het aquaponics systeem word gefilteerd. Denk er ook over na wat voor soort voeding dat je je vissen geeft, bereken ook goed hoeveel water er in je systeem zit als de planten gevoed worden en hoeveel water er over blijft voor de vissen. In de tijd dat je je planten aan het opkweken bent kun je je aquaponics (droog) laten draaien, hiermee bedoel ik dat er geen enkele zaailing/plant in het aquaponics systeem zit. Hierdoor komt er meer zuurstof in het water voor de vissen & vordert de opbouw van voeding voor planten middels vispoep(nitraten) in het water. Hierdoor ontstaat er een buffer.... Ph moet inderdaad rond de 7 liggen, als dit eenmaal stabiel is zul je de EC vanzelf zien stijgen (aangezien de voedingsstoffen nog niet worden opgenomen door planten) Ik ben zelf niet heel erg met de EC meter bezig geweest, aangezien dit meestal wel goed komt bij aquaponics. Als de planten een goed netwerk van witte wortels hebben ontwikkeld kun je de plantjes over gaan plaatsen (doe dit in de ochtend), spoel met lauw water alle aarde(potgrond) van het wortelsysteem af. Plaats daarna voorzichtig het wortelsysteem tussen de kleikorrel en je zult zien dat je planten zich met een paar uur hebben aangepast in het aquaponics systeem. Iedere week dien je aan de hand van hoe groot je systeem is een deel van het water te verversen zoals in voorgaande post uitgelegd.
 15. Klopt, iedereen kan in sommige gevallen een eigen denk/kijkwijze hebben, je communiceert dan met elkaar i.p.v. kibbelen. We leven niet in een kippenhok... Alle denk/kijkwijzes worden dan opnieuw doorgenomen inclusief alle voor & nadelen. Een risicoanalyse noemt men dat;) Bij de tweede ronde kom je er echt wel samen uit, omdat je weet hoe een ieder tot zijn/haar denk/kijkwijzes gekomen is. Uiteindelijk draait het maar om 1 punt, iedereen zijn of haar veiligheid. Je gezin/familie/vrienden/mensen om je heen. Waar mogelijk combineer je ook denk/kijkwijzes, er zal altijd een oplossing komen waarbij een ieder zijn of haar veiligheid zoveel mogelijk gewaarborgd is. Zo niet, kies je als groep een andere richting. Raak zoveel mogelijk bekend met de mensen waarmee je shtf ook graag door zou brengen, breng tijd met ze door, leer elkaar kennen, help elkaar & bouw een band op. Vertrouwen in elkaar is het belangrijkste dat er is!
 16. Dat doen we ook, met z'n allen. Een groep die goed op elkaar is ingespeeld & weet wat ze aan elkaar hebben, wat ieder zijn/haar specialiteit/skills zijn zal geen enkele moeite hebben met knopen doorhakken.
 17. Niks ervan, bij ons in de groep neemt niemand de leiding. We bepalen samen!
 18. Laat het systeem eerst eens zonder vegetatie lopen voor een week of twee, daarna is het al een stuk stabieler. Vergeet niet dat je het beste met sla kan beginnen in een opstartend aquaponics systeem, azijn lijkt me geen goed plan... Gebruik desnoods deels gefilterd slootwater (waar vis zit)...
 19. Het was zeker een interessante en leuke dagt Haha @Geert werkt sneller dan ik dacht, vandaar het controleren van de las. Belangrijk is wel dat je de lassen controleert met duim en wijsvinger, zoals ik heb gedaan Gelukkig heeft het koelen onder stromend water geholpen...
 20. Ik wil er zeker een review over willen schrijven, bij deze meld ik me graag aan:)
 21. Nice, ik heb alle ingrediënten al in huis... Nu alleen de machine nog;) Ik doe graag mee aan deze karma
×
×
 • Nieuwe aanmaken...