Ga naar inhoud

techie

Lid niveau 2
 • Items

  904
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

techie won de laatste dag op 22 april 2013

techie had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

techie's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

387

Reputatie

 1. Op ebay etc. kan je ze los kopen. A4/A5 formaat is genoeg om vuur mee aan te steken, en kost een paar euro. Voorbeeld:http://www.ebay.nl/itm/XL-Magnifier-Fresnel-Lens-Full-Page-Magnifying-Sheet-/220686062870?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3361ea1516 Hele grote kan je idd beter uit een goedkope 2e hands projectie tv halen. Defecte tv's kosten nog minder. Als je ermee wilt gaan koken, kan je volgens mij beter een schotel pakken, en deze voorzien van een reflecterende laag. Dan kan je van onder af verwarmen. Edit: ipv plasma, bedoelde ik projectie tv.
 2. De startstroom/aanloopstroom moet goed door de kabel kunnen. Liever een zware dikke kabel dan een doorgebrande kabel.
 3. techie

  Hydroponics

  Tijdje geleden wat plantjes op hydro (aeroponics) gehad. Iets groter dan kruiden. Net zoals tomaten op hydroponics in een kas. Werkt prima, maar je hebt vloeibare voeding nodig. Verder moet je net als gewone teelt het licht en de warmte hebben die de plant nodig heeft. Het voordeel is de schone ruimte.
 4. Ik zou ook een docu willen zien over het gebrek aan mineralen en vitamines in voedsel, en wat de gevolgen daarvan zijn. Het eten hoort ook de nodige mineralen te bevatten om de rest van het eten te kunnen verwerken. Je kan een kilo vlees eten, maar zonder de nodige mineralen, kan je er bar weinig mee. IJzertekort, zinktekort, magnesiumtekort. Als je opzoekt wat je daar voor problemen door krijgt, is dat erger dan een suikerklontje extra in de thee.
 5. Te veel (verzadigde) vetten en suikers tegenover te weinig beweging. Suikers heb je hard nodig. Tenzij je niet meer hoeft te denken..... Ik heb de docu gezien. 60% van de suikers die je eet, gaan naar je hersenen.
 6. Voor een windmolen zijn die niet zo geschikt. Voor een kleine windmolen hebben die vaak een te hoog vermogen, en is het toerental/koppel te hoog. Elke overbrenging geeft verlies. Je hebt met wind te maken. Teveel weerstand zorgt ervoor dat de molen veel later, of helemaal niet opstart. Het rendement gaat dan ook heel hard omlaag. Dan zou je beter met fietsframe en een goede overbrenging een hometrainer kunnen bouwen waarmee je energie kan opwekken bij een bug-in. Goede training voor de spieren en levert gelijk wat op. @Geert Ik bewonder je skills, en je inzet. Mijn posts zijn niet bedoeld om alleen maar negatief te zijn. Ik vind het wel zonde als iemand veel energie in een project steekt wat bij voorbaat gedoemd is om te mislukken, door het gebruiken van ongeschikt materiaal.
 7. Zelf heb ik genoeg gedacht over het maken van een windmolen, maar dat blijft helaas bij de wens. Dat heeft ook te maken met de kosten, met name de generator zelf. Persoonlijk zou ik de onderdelen ontwerpen, en laten 3D printen bij een printstudio, of een goed model kopen. (Ik heb natuurkunde gestudeerd, en ik begin er niet aan zonder goede ontwerpstudio/tekenprogramma en windtunnel/simulatie) Een voordeel van de Darrieus (of Darrieus/Savonius combi) windmolen, is de stilte. Dat is 1 van de stilste, ten opzichte van het opgewekte vermogen. Dat heeft met bovenstaande grafiek te maken. Een goede windmolen heeft veel voeten in de aarde, en moet je echt bestuderen. De goede generator, passend bij de omwentelingen en het koppel wat de rotor maakt bij de wind, die je daar hebt. De goede omvormer/acculader passend bij de generator. Er zijn ontwerpen die gebruik maken van een elektronische rem i.p.v. een mechanische. Een rem is een must.
 8. Ik had het al eerder in dit topic gepost, maar kennelijk kijkt niemand goed. Wel even de moeite nemen om de pop-up weg te klikken, en te kijken/lezen.
 9. De pagina van de nieuwe base. http://nl.waka-waka.com/nieuws/2014/10/wakawaka-base/ Aan het plaatje te zien is het een set van paneel, accu en extra's (lampen?) Ziet er leuk uit voor een BOB/INCH. Afwachten wat de prijs wordt. Hopelijk goedkoper dan een goalzero set. ps. Ik heb de WW power, en gebruik 'm regelmatig. Opladen met de zon of via usb, als reserve accu, en nachtlampje.
 10. Als ik op ebay zoek naar dat type, staat er dat ze compatible zijn. Voor de prijs zou ik de gok wagen. http://www.ebay.nl/itm/USB-Programming-Cable-CD-for-BaoFeng-UV-5R-Plus-UV-82-L-GT-3-Two-way-Radio-A117-/171300536047?pt=US_Radio_Comm_Coaxial_Cables_Connectors&hash=item27e24ebeef
 11. @12gauge die zijn inderdaad te koop. Ik heb zelf voor de scooter eens een kleine accu gehad, waarbij het accuzuur los bijgeleverd werd. Die moest ik zelf in de accu doen. Die zijn net zo lang houdbaar totdat je zelf het zuur erin doet. Als je een acculeverancier benadert, zou die je wel kunnen vertellen wat hij voor je kan betekenen. Ik heb zelf een 12V 190Ah accu als reserve, die ik bijhoud. Ik gebruik de accu regelmatig. Die gaat nog jaren mee, zolang ik m niet te leeg trek, of te lang laat staan. Regelmatig een goede cyclus laten draaien. Die kan ik via 220V, of via een zonnepaneel opladen. Dit wil ik uitbreiden tot 48V, en extra panelen. Dan schaf ik een grotere off-grid inverter aan. Dan heb ik voor mijn huishouden ruimschoots genoeg om niet zonder enige luxe te leven, als het net uitvalt. Edit: kleine wijzigingen.
 12. Juist. Je moet een transfer switch installeren als je zowel grid-tie als off-grid wilt hebben. Er zijn automatische transfer switches. Die schakelen de hele huis- installatie automatisch over op off-grid als het net wegvalt. Wat je wel zou kunnen doen, zonder transfer switch, is de panelen (als het donker is) loskoppelen van de grid-tie inverter, en aansluiten op een off-grid inverter voor zonnepanelen. Geen gewone inverter die voor accu's bedoeld zijn. Nooit off-grid aan het net koppelen. Er zijn ook genoeg mensen die een grid-tie inverter als off-grid proberen te laten werken door deze van 220V te voorzien. Zonder succes. Zoek maar op Google. Genoeg voorbeelden van mensen die het geprobeerd hebben. Dit zet ik er even bij, om eventuele teleurstellingen te voorkomen. Je hebt namelijk een stuursignaal nodig. Het PLCC Permissive signaal. De netbeheerder levert dit signaal. Zonder dat signaal schakelt een grid-tie inverter af. Als je dat signaal zelf kan produceren, en op de 220V lijn kan zetten, dan kan je een grid-tie als off-grid laten werken. http://www.creol.ucf.edu/Research/Publications/6080.pdf
 13. Hoe ga je die boxen dragen als er iets gebeurd is met 1 van je armen? Een tas is veel handiger.
 14. Je mag geen grid-tie inverters gebruiken die bij uitval van het net blijven werken, als ze aan het net gekoppeld blijven. Het mag wel als je een installatie hebt die het net dan afschakelt en als off-grid inverter gaat werken. Dat is een extra schakelaar, en de inverter moet het ook kunnen. Vrijwel de meesten hebben dit niet. Ontopic: Vrije energie. Ik zie een solar installatie enigszins als vrije energie. Eenmalige aanschaf, en daarna licht omzetten naar elektra. Compleet vanuit niets elektra genereren druist compleet in tegen de wet van energiebehoud. De energie moet ergens vandaan komen. Al zou je zwaartekracht omzetten naar elektra, dan nog heb je een vorm van energie als input.
 15. Popcorn Time is illegaal. Pas geleden is er nog een uitspraak over geweest dat Nederland zich ook aan de EU regels dient te houden m.b.t. illegaal downloaden. Die uitspraak geldt voor alles dat niet via officiƫle wegen wordt gedownload. http://tweakers.net/nieuws/95332/nederland-mag-illegaal-downloaden-niet-toestaan.html
×
×
 • Nieuwe aanmaken...