Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

techie

Lid
 • Aantal items

  904
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

techie won de laatste dag op 22 april 2013

techie had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

387 Uitstekend

2 Volgers

Over techie

 • Titel
  Specialist

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee
 1. Op ebay etc. kan je ze los kopen. A4/A5 formaat is genoeg om vuur mee aan te steken, en kost een paar euro. Voorbeeld:http://www.ebay.nl/itm/XL-Magnifier-Fresnel-Lens-Full-Page-Magnifying-Sheet-/220686062870?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3361ea1516 Hele grote kan je idd beter uit een goedkope 2e hands projectie tv halen. Defecte tv's kosten nog minder. Als je ermee wilt gaan koken, kan je volgens mij beter een schotel pakken, en deze voorzien van een reflecterende laag. Dan kan je van onder af verwarmen. Edit: ipv plasma, bedoelde ik projectie tv.
 2. Ik zit er klaar voor. Meldingen bij pm en mentions ... check! 2,4 en 5,8 GHz netwerk... check! Kom maar op met die drone...
 3. De startstroom/aanloopstroom moet goed door de kabel kunnen. Liever een zware dikke kabel dan een doorgebrande kabel.
 4. @QuickFix , mijn lijstje is ook op afstand gesorteerd Alleen heb ik er geen code van gemaakt.
 5. Er zitten meerdere tussen die hetzelfde antwoord hebben gegeven. Ik heb degene die het antwoord als eerste gegeven heeft als eerste in de lijst gezet.
 6. @Highway 70 @Vempain 71 @QuickFix 83 @jobs 142 @Loesje1980 259 @Reut 321 @FincaInSpanje 333 @chrisprep 385 @Raycoupe 400 @lonely wolf 405 @techie 410 @Omron 414 @Lekker 444 @prepass 465 @fragalot 465 @Dr.Prepper 500 @Kungfufox 525 @Demma 550 @Dreutel 600 @CrossbowClan 630 @The Barber 653 @jan1 655 @Mr. Gold 666 @Mandy Lifeboats666 @netuyas 667 @luna1988 712 @RaptorNLD 720 @wildemossel 726 @Tanfana 742 @Molonneke 748 @gevak 771 @platipous 777 @pettas 777 @
 7. techie

  Hydroponics

  Tijdje geleden wat plantjes op hydro (aeroponics) gehad. Iets groter dan kruiden. Net zoals tomaten op hydroponics in een kas. Werkt prima, maar je hebt vloeibare voeding nodig. Verder moet je net als gewone teelt het licht en de warmte hebben die de plant nodig heeft. Het voordeel is de schone ruimte.
 8. Ik zou ook een docu willen zien over het gebrek aan mineralen en vitamines in voedsel, en wat de gevolgen daarvan zijn. Het eten hoort ook de nodige mineralen te bevatten om de rest van het eten te kunnen verwerken. Je kan een kilo vlees eten, maar zonder de nodige mineralen, kan je er bar weinig mee. IJzertekort, zinktekort, magnesiumtekort. Als je opzoekt wat je daar voor problemen door krijgt, is dat erger dan een suikerklontje extra in de thee.
 9. Te veel (verzadigde) vetten en suikers tegenover te weinig beweging. Suikers heb je hard nodig. Tenzij je niet meer hoeft te denken..... Ik heb de docu gezien. 60% van de suikers die je eet, gaan naar je hersenen.
 10. Voor een windmolen zijn die niet zo geschikt. Voor een kleine windmolen hebben die vaak een te hoog vermogen, en is het toerental/koppel te hoog. Elke overbrenging geeft verlies. Je hebt met wind te maken. Teveel weerstand zorgt ervoor dat de molen veel later, of helemaal niet opstart. Het rendement gaat dan ook heel hard omlaag. Dan zou je beter met fietsframe en een goede overbrenging een hometrainer kunnen bouwen waarmee je energie kan opwekken bij een bug-in. Goede training voor de spieren en levert gelijk wat op. @Geert Ik bewonder je skills, en je inzet. Mijn posts zij
 11. Zelf heb ik genoeg gedacht over het maken van een windmolen, maar dat blijft helaas bij de wens. Dat heeft ook te maken met de kosten, met name de generator zelf. Persoonlijk zou ik de onderdelen ontwerpen, en laten 3D printen bij een printstudio, of een goed model kopen. (Ik heb natuurkunde gestudeerd, en ik begin er niet aan zonder goede ontwerpstudio/tekenprogramma en windtunnel/simulatie) Een voordeel van de Darrieus (of Darrieus/Savonius combi) windmolen, is de stilte. Dat is 1 van de stilste, ten opzichte van het opgewekte vermogen. Dat heeft met bovenstaande grafiek te m
×
×
 • Nieuwe aanmaken...