Ga naar inhoud

techie

Lid
 • Aantal items

  904
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door techie

 1. Op ebay etc. kan je ze los kopen. A4/A5 formaat is genoeg om vuur mee aan te steken, en kost een paar euro. Voorbeeld:http://www.ebay.nl/itm/XL-Magnifier-Fresnel-Lens-Full-Page-Magnifying-Sheet-/220686062870?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3361ea1516 Hele grote kan je idd beter uit een goedkope 2e hands projectie tv halen. Defecte tv's kosten nog minder. Als je ermee wilt gaan koken, kan je volgens mij beter een schotel pakken, en deze voorzien van een reflecterende laag. Dan kan je van onder af verwarmen. Edit: ipv plasma, bedoelde ik projectie tv.
 2. Ik zit er klaar voor. Meldingen bij pm en mentions ... check! 2,4 en 5,8 GHz netwerk... check! Kom maar op met die drone...
 3. De startstroom/aanloopstroom moet goed door de kabel kunnen. Liever een zware dikke kabel dan een doorgebrande kabel.
 4. @QuickFix , mijn lijstje is ook op afstand gesorteerd Alleen heb ik er geen code van gemaakt.
 5. Er zitten meerdere tussen die hetzelfde antwoord hebben gegeven. Ik heb degene die het antwoord als eerste gegeven heeft als eerste in de lijst gezet.
 6. @Highway 70 @Vempain 71 @QuickFix 83 @jobs 142 @Loesje1980 259 @Reut 321 @FincaInSpanje 333 @chrisprep 385 @Raycoupe 400 @lonely wolf 405 @techie 410 @Omron 414 @Lekker 444 @prepass 465 @fragalot 465 @Dr.Prepper 500 @Kungfufox 525 @Demma 550 @Dreutel 600 @CrossbowClan 630 @The Barber 653 @jan1 655 @Mr. Gold 666 @Mandy Lifeboats666 @netuyas 667 @luna1988 712 @RaptorNLD 720 @wildemossel 726 @Tanfana 742 @Molonneke 748 @gevak 771 @platipous 777 @pettas 777 @LogicSix 801 @GuywithAplan 833 @wiskers 835 @Lion 856 @Dauntless 857 @AWOL 861 @Vladimir 871 @MyronPrps 873 @konijn 893 @eva1986 895 @phaelin 900 @Geert 911 @noodv 923 @Greener 933 @AndyJ_NL 933 @Gamble 945 @Anvil 970 @wodan 972 @Nickx 983 @Ronin Kogaratsu1000 @rumble 1001 @carismo 1025 @silver 1081 @Range 1100 @Shadow 1111 @Renard 1125 @homerun 1157 @ghostwhiper 1230 @JohnVonSchutz 1250 @kipping 1255 @quiqsilver 1350 @Flow 1370 @R3mk0 1398 @arjan 1463 @phtvs 1500 @easy 1998 @Rataplan 1999
 7. techie

  Hydroponics

  Tijdje geleden wat plantjes op hydro (aeroponics) gehad. Iets groter dan kruiden. Net zoals tomaten op hydroponics in een kas. Werkt prima, maar je hebt vloeibare voeding nodig. Verder moet je net als gewone teelt het licht en de warmte hebben die de plant nodig heeft. Het voordeel is de schone ruimte.
 8. Ik zou ook een docu willen zien over het gebrek aan mineralen en vitamines in voedsel, en wat de gevolgen daarvan zijn. Het eten hoort ook de nodige mineralen te bevatten om de rest van het eten te kunnen verwerken. Je kan een kilo vlees eten, maar zonder de nodige mineralen, kan je er bar weinig mee. IJzertekort, zinktekort, magnesiumtekort. Als je opzoekt wat je daar voor problemen door krijgt, is dat erger dan een suikerklontje extra in de thee.
 9. Te veel (verzadigde) vetten en suikers tegenover te weinig beweging. Suikers heb je hard nodig. Tenzij je niet meer hoeft te denken..... Ik heb de docu gezien. 60% van de suikers die je eet, gaan naar je hersenen.
 10. Voor een windmolen zijn die niet zo geschikt. Voor een kleine windmolen hebben die vaak een te hoog vermogen, en is het toerental/koppel te hoog. Elke overbrenging geeft verlies. Je hebt met wind te maken. Teveel weerstand zorgt ervoor dat de molen veel later, of helemaal niet opstart. Het rendement gaat dan ook heel hard omlaag. Dan zou je beter met fietsframe en een goede overbrenging een hometrainer kunnen bouwen waarmee je energie kan opwekken bij een bug-in. Goede training voor de spieren en levert gelijk wat op. @Geert Ik bewonder je skills, en je inzet. Mijn posts zijn niet bedoeld om alleen maar negatief te zijn. Ik vind het wel zonde als iemand veel energie in een project steekt wat bij voorbaat gedoemd is om te mislukken, door het gebruiken van ongeschikt materiaal.
 11. Zelf heb ik genoeg gedacht over het maken van een windmolen, maar dat blijft helaas bij de wens. Dat heeft ook te maken met de kosten, met name de generator zelf. Persoonlijk zou ik de onderdelen ontwerpen, en laten 3D printen bij een printstudio, of een goed model kopen. (Ik heb natuurkunde gestudeerd, en ik begin er niet aan zonder goede ontwerpstudio/tekenprogramma en windtunnel/simulatie) Een voordeel van de Darrieus (of Darrieus/Savonius combi) windmolen, is de stilte. Dat is 1 van de stilste, ten opzichte van het opgewekte vermogen. Dat heeft met bovenstaande grafiek te maken. Een goede windmolen heeft veel voeten in de aarde, en moet je echt bestuderen. De goede generator, passend bij de omwentelingen en het koppel wat de rotor maakt bij de wind, die je daar hebt. De goede omvormer/acculader passend bij de generator. Er zijn ontwerpen die gebruik maken van een elektronische rem i.p.v. een mechanische. Een rem is een must.
 12. Op CNN vannacht, en eerder in Nieuwsuur werd er verteld dat er bij 10-15% van de Ebola-gevallen geen koorts is. Goede graadmeter dus.
 13. Die hebben hun zaakjes al geregeld. Zo eten ze nu al geen supermarktvoer, maar eigen / voor hen gereserveerde (bio) teelt. Komen altijd vooraan bij ongemakjes en ziekenhuisbezoekjes etc. Ze kunnen bij ongeregeldheden en WTSHTF zo een bunker in waar ze jaren kunnen leven. De rest mag doodvallen.
 14. Ja, ze willen niet. Net zo min als investeren in duurzame energie en teelt. Dat geeft te weinig economisch rendement. Bekijk de subsidies voor fossiele energie, en landbouw, waarbij er onmetelijk veel wordt verspild. Dan schrik je je rot. Smakelijk eten als je weinig gezond voedsel meer hebt, fossiele energie vermindert, terwijl de bevolking toeneemt. Hoe smaken die briefjes, muntjes, en bitjes die de rekening voorstellen? Vast niet zo lekker als een echt goede maaltijd. Geen paniek! Wel door blijven ademen. Oh, kan dat ook al niet meer? Tja.... Het rendement ligt niet op financieel gebied, maar in welzijn en leefbaarheid. De planeet wordt kaalgeplukt. De middenklasse en alles eronder worden kaalgeplukt. Lang leve de....
 15. Ik snap sowieso niet dat mensen een hoger werkloosheidscijfer negatief vinden. Als je nog steeds een hoge welvaart, en welzijn hebt, ook voor de laagste groep, met hogere werkloosheid, vind ik er niets negatiefs aan. Die kant zal je ook op moeten in de toekomst. Helaas worden door dit kabinet de lagere groepen nog verder omlaag getrapt. Voor de elite.
 16. Een grote container in de kamer en die samen met de kamer ontsmetten wanneer de behandeling voorbij is. Dan de zooi goed opruimen. De oven in. Teveel gevraagd?
 17. Echt verstandig gedrag. Medewerker heeft de dag voordat ze symptomen kreeg werd nog gevlogen. http://edition.cnn.com/2014/10/15/health/texas-ebola-outbreak/index.html?hpt=hp_t1 Vlak na het verzorgen van een Ebola patiënt nog even door het land vliegen. Terwijl een andere verpleegster al ziek is. *facepalm*
 18. Als ik WHO en de Wereldbank mocht adviseren. Gooi de Afrikaanse Ebola landen op slot. Geen personenvervoer meer, behalve hulpverleners. De economische gevolgen zullen veel groter zijn, op langere termijn, wereldwijd gezien, als dit zo doorgaat. Nu kan je de schade beperken tot West Afrika. Als het verder verspreid, over de hele wereld, zullen de gevolgen niet te overzien zijn. Dan is het geen SHTF meer, maar een TEOTWAWKI.
 19. Een paar ambu's strategisch door NL plaatsen. In elke provincie 1 ziekenhuis nemen en daar een speciale Ebola opvangruimte inrichten. Niet zomaar naar een ziekenhuis rijden. Dan blijven de reistijden, en de risico's beperkt. Er zijn al een aantal ziekenhuizen die erop zijn ingericht. Zoals het Radboud in Nijmegen (GLD) Ze hoeven alleen maar de patiënt naar het opvangcentrum te brengen. Meer niet. Dan hoef je niet veel ambu's te hebben, zolang ze na het oppikken van de patiënt maar niet te ver hoeven te rijden. Zo transparant mogelijk blijven, naar het volk toe, helpt tegen paniek, en complotdenkers. Ga het niet bagatelliseren, en ga het niet overdrijven. Wees duidelijk naar het volk, wat mensen het beste kunnen doen als ze denken dat ze besmet zijn. Ga niet naar buiten. Niet zelf naar een ziekenhuis of huisarts(enpost) toe gaan. Laat een arts komen, die een test kan uitvoeren. Artsen: wees bewust dat er een Ebola geval kan zijn, en ga er heen. Doe een test. Met de nodige maatregelen. Liever veilig werken, en vals alarm hebben, dan 1 geval slecht behandelen en een epidemie krijgen.
 20. Als ik Nederland zou moeten adviseren, zou ik ze aanraden omeen ambulance te nemen. Deze helemaal kaal strippen aan de binnenkant. Zodat er niets overblijft, behalve een kale binnenkant, en een manier om een draagbaar vast te zetten. Zo min mogelijk plekken waar het virus kan komen, en zo makkelijk mogelijk te desinfecteren. De draagbaar met de patiënt mee geven het ziekenhuis in. Ambu en personeel ontsmetten. Nieuwe draagbaar erin. Je kan op zo'n moment toch verder niets doen. Het belangrijkste is de patiënt van A naar B brengen, met zo min mogelijk besmettingsgevaar voor anderen.
 21. Gister: Ebola patiënt in Leipzig overleden. http://nos.nl/artikel/709774-ebolapatient-in-leipzig-overleden.html Nu afwachten of daar geen medewerkers Ebola hebben opgelopen. Het verbaast me niet eens meer dat er mensen besmet raken, als ze niet eens weten hoe ze precies te werk moeten gaan. Veel personeel klaagt dat ze niet duidelijk zijn met de voorschriften. Er worden kennelijk overal nog verschillende voorschriften gehanteerd. Als er een geval in Nederland opduikt, hoop ik dat ze tot in den treure geoefend hebben, en iedereen dezelfde duidelijke voorschriften krijgen. Ik zou de patiënt ook vragen om op bed te blijven. Zo min mogelijk aanraken. Alleen de patiënt aanraken als het niet anders kan, zoals infuus inbrengen. Eten/drinken niet aangeven, maar neerzetten. Dingen, zoals eten/drinken/voorwerpen die de patiënt aangeraakt heeft, niet meer aanraken totdat de patiënt dood of genezen is. Pakken uittrekken nadat ze goed afgespoten en opgedroogd zijn. Als een virus ergens niet van houdt, dan is het wel droogte en warmte, boven bepaalde temperatuur. Dan gaat het dood. Hier in de herfst, met hoge luchtvochtigheid, en koelere temperaturen overleeft een virus nog wel een tijdje, buiten de host. Ik hou mijn hart vast, als we het hier in NL krijgen, als ik zie hoe weinig huisartsen en huisartsenposten erop voorbereid zijn. Er zit vrijwel geen verschil tussen de symptomen van een griepje, en Ebola. Behandel iedereen alsof ze Ebola hebben. Niet naar ziekenhuizen laten gaan, maar thuis laten (in quarantaine) en testen. Op het moment dat het positief is voor Ebola, met een speciale ambulance naar het ziekenhuis wat er voor ingericht is. Hou er ook rekening mee, dat niet iedereen de waarheid vertelt, als zij vragen moeten beantwoorden. Dit was een opmerking van de ontdekker van het virus, in het nieuws laatst. Houden de mensen die voor rampen oefenen, daar wel rekening mee? Of vertrouwen ze blind op de blauwe oogjes van iedereen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...