Ga naar inhoud

drogo

Lid
 • Aantal items

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

drogo's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

32

Community reputatie

 1. Toch moet een ding niet over het hoofd worden gezien bij een UPS. Het zijn een van de beste inverters die je kan krijgen. De netspanning die eruit komt, indien de inverter op accu's loopt, heeft een prachtige echte sinus vorm. Ik heb hier een APC ups recentelijk gekocht van 700 watt, de accu's erin zijn 24v en daarmee makkelijk met mijn zonnepanelen op te laden. Koop je een inverter 700 watt dan ben je al gauw 600€ kwijt (voor de echte sinus omvormers). De APC kost maar 70€. En dan krijg je er twee accu's nog bij. Let wel op dat je een ups koopt die ook in te schakelen is, wanneer deze niet is aangesloten aan de netspanning. Slechts enkele types laten dit toe. Als je daarnaast een set auto accu's hebt, dan kan je die ook intern doorkoppelen, dan heb je zomaar een prachtige inverter als noodstroom: overdag opladen via de zonnepanelen, snachts energie via de accu's. Ik draai hier makkelijk mijn koelkast en vriezer mee, tv, laptop, telefoon laden etc. En dat voor maar 70€
 2. Nu je het zegt, lijkt dat er inderdaad veel op! Jammer dat zoiets niets bestaat. Lijkt me erg praktisch.
 3. @Bandoeng Heb er 5 kg van ingeslagen . Dacht dat het 1.90 was laatst, en toen hadden ze _zeker weten_ alleen spaghetti... nu ook fusilli en pijpjes... wauw! Geen geld... ! Voor 5 kg zou ik normaal tegen 50 euro aan zitten, nu slechts 13 euro!!!!! Nu ben ik zoekende naar goede kratten. Gek genoeg bestaan er geen stapelbare kratten met een zij-deurtje, leek me wel zo handig dat je er dan direct bij kan zonder de hele boel te hoeven afbouwen als je ze op elkaar hebt gestapeld.
 4. Thanks again voor de info. Ik ga Verder hamsteren :-). Trouwens, Zijn blikken over algemeen langer houdbaar dan potten?
 5. Nog even snel een bericht toevoegen vanaf mijn mobiel. Ik wil graag wel aangeven dat, zoals ik al eerder aangaf, erg blij ben met de tips die vele gebruikers hiervoor hebben gegeven!!! Ik zeg het nu nogmaals omdat ik dat prettig vindt. Sterker nog, ik ben nu al naar de toko aan het rijden om me te verdiepen in de zaden. Vandaag is toch mijn vrije werkdag. :-) Nogmaals bedankt he, en ik hou jullie op de hoogte van de ontwikkelingen
 6. Oef, wat vel je snel een oordeel en gaan ze mee wat anderen opgeven, Het komt echt niet aardig over Fryslan boppe! Waarom kan mijn opmerking niet positief opgevat kan worden Ook je laatste zin, "als ik daar een paar jaartjes over doet"..... jongens jongens toch.. waarom die vooroordelen...? Er zijn talloze mensen die niets hebben voorbereid. Ik wel, en daar ben ik trots op. Ik ben niet van plan een hele grote voorraad op te bouwen hier in Nederland, voor een maand aan eten is voldoende. Als er hier dan ook ellende uitbreekt of lijkt uit te breken, ben ik zsm vertrokken. Dankzij mijn werk in de scheepvaart, waarbij ik veel in buitenland ben, is dit voor mij makkelijk uit te voeren. Mijn connecties heb ik al gelegd.
 7. Oei oei oei, lieverd toch, wat een vooroordelen hoe je dit bericht opstelt en wat komt het onaardig hier binnen bij mij. Dat ik vrouwlief aankijk om zoiets te bakken, heeft ermee te maken dat het haar hobby is om glutenvrije producten te bakken, en ik ervan geniet hoeveel plezier ze daarin heeft. Je denkt dat ik niet zelf kan bakken, maar dat heb je mis. Ik heb jaren voor mezelf brood gebakken, zelf gekneden, later broodbakmachine gebruikt, taarten gebakken en nog veel meer. Ik ben een van de coeliakie patiënten die zonder hulp zijn eigen weg heeft moeten zoeken. Mijn dokter zei alleen, je hebt een coeliakie allergie. Je mag geen tarwe meer, that's it. Ik was toen net 20 jaar (zonder ouders meer). Sta je dan voor de schappen in de AH, huilend omdat je inziet dat je meerendeels van de producten niet meer mag. Ik heb er een hele studie van gemaakt om mezelf op te peppen. Ik heb me als geen ander er goed doorheen geslagen en vooral mijn kennis gedeeld op fora's, want ik hou er nou eenmaal van anderen mensen te helpen. Maar iets wat ik heb geleerd van het bakken van brood e.d. is dat ik het helemaal niet zo lekker kan maken als vrouwlief, en misschien komt dat alleen al door de liefde die ze erin stopt.
 8. Bedankt allemaal voor de antwoorden! Zelf had ik het idee voldoende te hebben, goed om te lezen dat jullie er anders over denken en erg bruikbare tips achterlaten! Ik ga gauw aan de slag om de kijken welke zaden ik kan inslaan. Ook nooit erover nagedacht dat je de zaden kon laten kiemen ipv koken. Ook een prima oplossing als je geen vuur hebt natuurlijk. @Highway Ik heb me verkeerd verwoord wat betreft jaren ermee bezig te zijn. Goede verwoording is dat ik +- 2 Jr geleden een, nu blijkt, kleine voorraad heb ingeslagen, daarna niet meer naar gekeken tot laatste 2 weken. :-) Nogmaals bedankt!
 9. Quinoa, daar ben ik mij over aan het inlezen, eveneens diverse andere zaden en bonen. Maar het zijn wel allemaal soorten waarbij je een warmte bron nodig hebt voor de bereiding ervan, toch? Weet je ook Ready to eat etenswaar? En bedankt voor je input zover
 10. Wat leuk dat hier ook glutenvrije preppers zijn Misschien een tip, was vandaag bij de Lidl, daar hebben ze glutenvrije spaghetti voor 500 gram voor 1.89. Dat is echt een koopje (ik kocht hiervoor bij AH voor +- 4 euro, zelfde hoeveelheid). Ik heb er 4 kg van gekocht vandaag, maar dat is voor het normale huishouden voorraad Wellicht dat ik het ook in mijn opslag ga plaatsen. Maar persoonlijk ben ik terughoudend in producten die je moet bereiden. Ik heb 10liter benzine jerrycan thuis liggen en een coleman bifuel. Maar als elektriciteit uitvalt, dan heb je zonder een warmtebron "denk ik" al gauw niet zoveel aan rijst en spaghetti, toch?
 11. Rijst heb ik, zie mijn lijstje. Maar liefst een zak van 20kg. Rijswafels ben ik vanaf gestapt. Die vind ik te weinig bieden voor de afmeting wat ze in beslag nemen. (weinig bieden qua voedingstoffen / kCal)
 12. Dank je wel voor de tip. Ik had dat over toerbrood eerder gelezen en baalde dat ik het niet kon eten, heb er niet aan gedacht glutenvrije melen ervoor te gebruiken. Misschien maar eens vrouwlief aankijken aangezien die lekkers glutenvrij kookt voor mij haha.
 13. Goed dat je het zegt. Het is voor 2 personen. Water heb ik 11 liter liggen in flesjes. Daarbij Lifestraw en binnenkort ook een Sawyer erbij. Het gaat me om +- 4 weken aan eten te hebben. Ben erg benieuwd welke andere glutenvrije producten er zijn die ook lang bewaard kunnen worden. Want zoals je ziet in mijn lijst zijn er alleen een paar producten lang houdbaar in mijn voorraad: appelmoes, knakworsjes, rode pesto, siroop en mais. De rest is +- 1 jaar houdbaar... dat gaat toch erg snel om.
 14. Hallo, ik ben nieuw op dit forum. Ben zelf al paar jaartjes bezig om een voorraad eten bij te houden. Heb zelf een gluten dieet, waardoor ik niet MRE repen heb. Ik ben de laatste maand bijzonder aan het oriënteren wat lang houdbaar is, voedzaam en goedkoop.Al mijn voorraad heb ik gekocht bij de Lidl. Ben benieuwd
×
×
 • Nieuwe aanmaken...