wodan Geplaatst: 12 januari 2014 Delen Geplaatst: 12 januari 2014 Hier heb ik nou diep respect voor. Geert geeft zelf cursussen in slachten, maar is bereid om daarvan af te zien op SC. Als ik ooit een groep zou mogen samenstellen om een shtf te overleven, dan stonden mannen als Geert bovenaan mijn lijstje. Niet alleen omdat ik hem vanwege zijn menselijkheid het slachten van dieren heel goed toevertrouw, maar vooral omdat hij een waardevol groepslid is, die rekening houdt met anderen. Mensen die elke dag vlees eten en dieren slachten, scoren bij mij echt geen enkele min punt. Maar ik kan het als dierenliefhebber gewoon niet aanzien als er dieren worden geslacht. En dan kun je me een weekdier vinden, dat is dan maar zo. Mensen die perse willen slachten, ook onder het oog van dierenliefhebbers die daar absoluut niet tegen kunnen, vind ik kei en keihard. Er is al genoeg hardheid in de wereld. Hardheid is een van de grootste oorzaken van de onmetelijke problemen waarin de wereld terecht is gekomen. Geert wijst ons de weg om uit die problemen te komen; een beetje rekening met elkaar houden. Goed dat men (in dit geval Geert) wat rekening houdt met elkaar. Maar als je jezelf consequent wilt kunnen noemen en geen dier kan slachten, moet je het ook niet eten. Als je in je diepste voelen beseft dat er misschien een ethisch conflict zit in het eten van dieren als je een keuze hebt om het niet te doen zonder te verhongeren, moet je misschien eens goed nadenken over wat je eet. (En dus indirect 'laat' doden en er dus eigenlijk aan meewerkt. Iets wat iedereen eens goed moet bedenken die vind dat hij of zij aan zelfreflectie doet... ) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
carismo Geplaatst: 12 januari 2014 Delen Geplaatst: 12 januari 2014 Maar de SC zijn er toch ook om ervaringen te delen en te leren?? Waarom dan niet een aparte gedeelte?? Ik heb ook kleine kinderen maar die leren nu al waar vlees vandaan komt en de oudste mag als hij 8 is meehelpen. Daarbij zijn kinderen juist erg makkelijk met dit soort dingen en zijn het vaak de ouders die het ze aanleren van eng,vies en zielig. Ik krijg hierbij weer sterk het gevoel als met de vega's op school,3 mensen willen geen vlees met kerstdinee en raad eens,hun krijgen hun zin. Prima als je vega bent of dierenactivist maar laat een ander in de waarde,ik duw hun ook geen burger door keel. Kinderen bewust maken van voeding is een onderdeel van opvoeding maar hoeveel ouders gaan met hun kinderen naar het slachthuis om de harde realiteit te laten zien? Op een zachte manier, beetje zaken verbloemen en zelfs liegen (al dan niet door onwetendheid) is natuurlijk makkelijker om geen tegenstand te ondervinden zodat mamma en papalief hun eetgewoontes kunnen voortzetten zonder dat het kind inspraak heeft.. Want wat zouden ouders moeten zeggen als hun kind van 8 jaar plots zou zeggen dat ze geen vlees meer wil eten. Zou jij daar genoegen mee nemen? Ga je kinderen opdringen om vlees te eten of ze het stiekem toedien in bv quiche en andere gerechten en zeggen dat het veggie is? En wat is er mis met een keertje geen vlees te eten op een event? Je doet net of het een marteling is als mensen geen dode beesten in hun mond kunnen duwen alsook alsof het een metale aandoening is om geen vlees te eten. Ieder in zijn waarde is ook weer makkelijk gezegd om niet stil te hoeven staan als er confronterende onderdelen zoals ethiek, leed, gezondheid,... aangekaart worden. De mens zou zich maar eens moeten aanpassen en z'n dagelijks stukje vlees of vis moeten missen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 12 januari 2014 Delen Geplaatst: 12 januari 2014 Wat kinderen betreft, die nog NIET gehinderd zijn door opvoeding of indoctrinatie, kijk hier eens naar: I rest my case. Nu heb ik wel alle begrip voor mensen die willen leren slachten... Misschien kan het kijken naar verschillende filmpjes op Youtube hen al wat op weg helpen? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast DickBerts Geplaatst: 12 januari 2014 Delen Geplaatst: 12 januari 2014 Maar als je jezelf consequent wilt kunnen noemen en geen dier kan slachten, moet je het ook niet eten. Ooit een 100% consequent mens ontmoet? En beviel het? Waarschijnlijk was het dan een robot. Ik heb mijn hele jeugd op een boerderij doorgebracht tegenover mijn ouderlijk huis. Daar heb ik geleerd om een dier als dier te behandelen. Juist uit respect voor dat dier. Ik ben dan ook beslist geen zeikerd met dieren. Maar ik krijg op de een of andere manier heel snel een heel diepe band met de meeste dieren. Soort zoekt soort? Eervol als iemand die opmerking zou willen plaatsen. Met het op beperkte schaal opeten van dieren is niks mis. Dieren worden ook oud of ziek (waarbij ze vaak nog prima eetbaar zijn). Ik heb alleen problemen met het op grote schaal consumeren van vlees, waardoor bio industrie nodig wordt. Zelf eet ik ook af en toe een flinke biefstuk, maar dat is dan iets heel bijzonders. Mijn lichaam reageert ook het beste op een doodenkele keer vlees. Ben in nou inconsequent als ik aan Geert vraag, Geert jou vertrouw ik het slachten van een dier als geen ander toe. Ik lust af en toe wel vlees, maar ik kan het slachten van een dier niet aanzien, dan ben ik een hele dag beroerd. Zou jij het willen doen? Jij kunt het beter, ik zou aarzelen, wat dierenleed veroorzaakt, jij hakt hem in een keer zijn kop af. Heb ik respect voor. Nou, en Geert heeft er misschien moeite mee om zijn dochter een injectie te geven (ik noem maar wat). Dat doe ik dan weer voor Geert. Zo werk de samenleving en de samenwerking tussen mensen. Niks mis mee. Wodan, wat ik wel met je eens ben, is dat mensen die onbeperkt vlees zitten te schransen en die niks willen weten van slachten, raar bezig zijn. Ik ben ooit bewust in een slachthuis gaan kijken hoe dat ging. Heb goed nagedacht over het al dan niet eten van vlees. Mijn conclusie is, dat het op kleine schaal best kan. En dat ik er vanwege de enorme band die ik maar al te vaak met dieren heb, heel slecht tegen kan om er een geslacht zien te worden. Nou, dat accepteer ik dan gewoon. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
carismo Geplaatst: 12 januari 2014 Delen Geplaatst: 12 januari 2014 Ontwapend filmpje he Ik laat het af en toe zien als mensen bepaalde zaken gaan verkondigen over vegetarisme en veganisme waar ze nog niet over nagedacht hebben. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 12 januari 2014 Delen Geplaatst: 12 januari 2014 Maak er dan van als je jezelf een beetje consequent wil noemen... Mij maakt het niet uit wat iedereen eet, als je je er maar van bewust bent waar een kalfslapje vandaan komt, ben ik al tevreden. Weten HOE men kan slachten (niet om perfect een slager te worden, wel om te kunnen overleven) is van uiterst belang, net zoals weten dat je van bepaalde dieren sommige delen NIET mag eten, hoe je besmettingen voorkomt, urine op het vlees vermijdt, pels verwijdert, het snelst kan doden enz... Dat leren kan zonder dat er een echte 'slachting' moet gebeuren ook denk ik. Filmpjes en ander beeldmateriaal genoeg. @DickBerts: Inderdaad, dat is wat men in een samenleving (of groep) doet, iedereen laten doen waarin ze uitblinken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast ghostwhiper Geplaatst: 12 januari 2014 Delen Geplaatst: 12 januari 2014 Goed Ontwijden en slachten leer je niet van een filmpje omdat je er gevoel voor moet krijgen. Ga niet in detail treden Hoe en wat maar praktijk uitleg krijgen en hands on bezig zijn leer je het beste en ook alles. Kom uit een jagers familie en vanaf jonge leeftijd was het pootjes van de konijnen en hazen vast houden en al doende leren. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast DickBerts Geplaatst: 12 januari 2014 Delen Geplaatst: 12 januari 2014 Op de allereerste SC is al afgesproken geen workshops te geven over slachten van dieren . Daar heb ik me direct bij neer gelegt . Voor het respect van mijn mede preppers en de dieren . Er zijn wel andere mogelijk heden . Bv privé workshops . Geert Juist in het respect voor elkaars verscheidenheid kun je de diepste eenheid vinden. En daarom zijn mega dierenliefhebber Dick en instructeur-slachter Geert vrienden van elkaar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 12 januari 2014 Delen Geplaatst: 12 januari 2014 Juist in het respect voor elkaars verscheidenheid kun je de diepste eenheid vinden. En daarom zijn mega dierenliefhebber Dick en instructeur-slachter Geert vrienden van elkaar. Zeker weten . Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
bjo1998 Geplaatst: 18 januari 2014 Delen Geplaatst: 18 januari 2014 met leren slachten kan ik niet helpen maar heb wel een boek dat je verder kan helpen https://www.dropbox.com/s/xcb82yhzto9ipk9/slagers%20handboek.pdf je verontschuldigen vind ik niet nodig en ben vegetarier /dierenliefhebber maar heb niets tegen slachten en vlees eten als het op een ethische manier gebeurt , wat je niet kan zeggen van vlees dat je in de winkel koopt onthoud wel : you kill it , you eat it en when you kill it you need it @DickBerts ben het volkomen met je eens 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 18 januari 2014 Delen Geplaatst: 18 januari 2014 Kinderen bewust maken van voeding is een onderdeel van opvoeding maar hoeveel ouders gaan met hun kinderen naar het slachthuis om de harde realiteit te laten zien? Op een zachte manier, beetje zaken verbloemen en zelfs liegen (al dan niet door onwetendheid) is natuurlijk makkelijker om geen tegenstand te ondervinden zodat mamma en papalief hun eetgewoontes kunnen voortzetten zonder dat het kind inspraak heeft.. Want wat zouden ouders moeten zeggen als hun kind van 8 jaar plots zou zeggen dat ze geen vlees meer wil eten. Zou jij daar genoegen mee nemen? Ga je kinderen opdringen om vlees te eten of ze het stiekem toedien in bv quiche en andere gerechten en zeggen dat het veggie is? En wat is er mis met een keertje geen vlees te eten op een event? Je doet net of het een marteling is als mensen geen dode beesten in hun mond kunnen duwen alsook alsof het een metale aandoening is om geen vlees te eten. Ieder in zijn waarde is ook weer makkelijk gezegd om niet stil te hoeven staan als er confronterende onderdelen zoals ethiek, leed, gezondheid,... aangekaart worden. De mens zou zich maar eens moeten aanpassen en z'n dagelijks stukje vlees of vis moeten missen. 't Valt me op dat als ergens een vegetariër komt eten er alles aan gedaan wordt om deze te voorzien van een vegetarische hap. Zelfs klaar gemaakt in een aparte 'niet besmette' pan. Omgekeerd, als ik bij vegetariërs eet, zullen die uiterst zelden rekening houden met mijn voorkeuren. Ook het eten van soja, quinoa en andere exotische producten van ver hebben een flinke impact op het milieu. Hier in Emmen zit één natuurwinkel, gemiddelde prijs daar is rond de factor vijf vergeleken met andere winkels en ze zijn er nog trots op dat veel producten met het vliegtuig worden ingevlogen en binnen een paar dagen na oogst daar al in de winkel liggen. Ook ik heb een gigantische hekel aan de bio-industrie, maar geef toe, dat ik ook wel eens zondig. Zoek maar eens droog, prep, blikvoer of een restaurant waar fatsoenlijk behandelde dieren in worden gebruikt. In NL nagenoeg niet te krijgen en als het er is alleen mogelijk voor mensen met een hele dikke portemonnee. Overigens eet ik zeker niet elke dag vlees en dan nog ook meestal van een slager van wie ik precies weet hoe hij het doet. Zoekt de juiste (kleine) boeren op, brengt ze zelf naar 't slachthuis om te laten doden (mag in NL niet meer door de slager zelf gedaan worden) en verwerkt daarna alles zelf. Het hele dier wordt gebruikt en bij hem heb je dan ook goede kans dat je effe niet die biefstuk, of precies dat stukje vlees kan kopen wat je dan zou willen, want er zit maar zoveel biefstuk in een koe en die is dan vaak al uitverkocht. Pas als 't hele beest op is, gaat hij weer op pad voor de volgende. Lastig voor de verwende moderne mens die de supermarkt gewend is, waar altijd elk type/stukje vlees te krijgen is. Ook vegetariërs eten kan erg lekker zijn, bv die Chili Con Carne die je op Gilze had gemaakt, die was helemaal top! Je bent zeker goed in het bereiden van een smakelijke hap zonder vlees. Ik kan zeker nog veel van je leren op dat gebied, maar dan zonder bewoordingen als "dode beesten in je mond douwen" of zelfs 'lijkenvreter' 'kadaverschranser' en andere leuke termenn die ik van andere vegetariërs wel eens hoor. Mijn zus en haar vriend zijn van dat soort en zijn zeker minder capabel in vegetariërs koken dan jij. Ieder z'n keuze kerel. Ook bij jou lijkt het ook soms net een geloof, een soort extremisme net als sommige gelovigen dat hebben (gelukkig zwaar in de minderheid, bij alle geloven). Jouw kinderen krijgen hoogstwaarschijnlijk ook een eenzijdig verhaal te horen. (als je die hebt) Zaken zijn simpel weg niet zwart of wit. En op events, hoe zou jij het vinden om verplicht mee te moeten doen met de levensstijl van een ander? 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hamster Geplaatst: 18 januari 2014 Delen Geplaatst: 18 januari 2014 @Raycoupe als ik het woordje verplicht zie of hoor gaan bij de haren al overeind staan en zak ik spontaan tot aan mijn knieen in de grond om weerstand te geven, zomaar een andere vraag kip , duif konijn enz bijvoorbeeld slacht je die niet zelf? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 18 januari 2014 Delen Geplaatst: 18 januari 2014 @Raycoupe als ik het woordje verplicht zie of hoor gaan bij de haren al overeind staan en zak ik spontaan tot aan mijn knieen in de grond om weerstand te geven, zomaar een andere vraag kip , duif konijn enz bijvoorbeeld slacht je die niet zelf? Ik slacht helemaal niets, heb geen duiven, konijnen of kippen. 'k Heb het wel tientallen keren gedaan met roadkill, vind ik zonde om te verspillen als 't mooi vers is, maar zal van iemand die weet wat hij doet wel op m'n kop krijgen omdat het stukken beter kan. Het doden zelf heb ik ook moeite mee, wel twee kippen gedaan met een bijltje, want vroeger had m'n pa altijd wel kippen, maar liet ik het meestal aan hem over. M'n opa slachtte altijd konijnen, ook vaak gezien. Eenmaal dood, heb ik verder geen enkel probleem met het slachten. Kennis van me is preperatuur (dieren opzetten) dus ben wel een beetje bekend met de anatomie van de meeste soorten dieren. Erg veel verschil zit er overigens niet in, alleen maar handigere, betere en snellere technieken. Die slager waar ik het over heb, slacht z'n eigen koeien, paarden en varkens. Duif, konijn, verkoopt hij niet, wel kip, maar die koopt hij ook gewoon in, de man moet ook een winkel draaiend houden he. Ben al lang blij dat er zo'n slager bestaat op een afstand die ik op de fiets kan bereiken. Wat oh, wat een verschil met die supermarkt rommel. Als je gehakt van de meeste supermarkten in de pan gooit, stijgt er zo'n vieze geur op. Hij gebruik allerlei snijresten van puur vlees en als je dat in de pan gooit ruikt het naar biefstuk. 't Mooie is dat de duurdere soorten vlees bij hem goedkoper zijn, maar ja, tegen de kiloknallers gehakt e.d. kan hij qua prijs niet tegen de supermarkt op. Het verschil is niet erg groot, dus dat beetje extra betaal ik graag. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
sunnysuzanna Geplaatst: 19 januari 2014 Delen Geplaatst: 19 januari 2014 @carismo Toen ik 2 jaar was, zo vertelde mijn moeder, werd ik heel boos en gaf ik mijn moeder klappen omdat ze de kip pijn deed! Ze was het eten aan het bereiden en de kip aan het plukken. Van haar ouders uit was ze niet anders gewend. Toch is ze bewuster geworden want na dat gebeuren verdiepte ze zich in de vleesindustrie en de wereldwijde impact daarvan op natuur en minder bedeeld mensen. Ze werd vegetariër! Mijn broer en ik zijn niets tekort gekomen zonder dat vlees op ons bord.we zijn groot en sterk en gezond. Ik ben zelfs een tijd veganist geweest. Nu weer niet vanwege schoeisel. En ik ben dol op eieren maar dan wel van échte scharrel kippen of eigen kippen. Als het om overleven gaat dan zou ik wel moeten doden en het vlees eten. Vanwege mijn prepperinstelling wil ik daarom wel weten hoe dat moet. Je weet tenslotte nooit. Ik heb zelf dieren of wil bepaalde dieren hebben om diverse redenen. Maar ik vraag me af of -als er echt noodzaak is- ik wel in staat ben mijn eigen dieren te eten...ws. niet. Het lijkt me ook bijzonder moeilijk om actief een dier in het wild zoals een ree te doden. Mentaal bedoel ik. Ik weet niet of het minder moeilijk is als er een konijn dood in een val zit, dan zou het steeds mijn schuld zijn (want ik zette de val). Nou. Hopen maar dat het nooit nodig zal zijn. En wie weet ben ik wel harder dan ik denk op het moment suprême. Één of ander boeddhistisch ritueel waarbij je het dier dankt vergeving vraagt zou misschien helpen het schuldgevoel over dat je een levend wezen het leven ontneemt weg te krijgen. Kortom. Normale menselijke mentale processen als je nog niet ervaren bent in doden en verwerken van dat dier... Verstuurd vanaf mijn GT-S5310 met Tapatalk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 19 januari 2014 Delen Geplaatst: 19 januari 2014 @carismo Toen ik 2 jaar was, zo vertelde mijn moeder, werd ik heel boos en gaf ik mijn moeder klappen omdat ze de kip pijn deed! Ze was het eten aan het bereiden en de kip aan het plukken. Van haar ouders uit was ze niet anders gewend. Toch is ze bewuster geworden want na dat gebeuren verdiepte ze zich in de vleesindustrie en de wereldwijde impact daarvan op natuur en minder bedeeld mensen. Ze werd vegetariër! Mijn broer en ik zijn niets tekort gekomen zonder dat vlees op ons bord.we zijn groot en sterk en gezond. Ik ben zelfs een tijd veganist geweest. Nu weer niet vanwege schoeisel. En ik ben dol op eieren maar dan wel van échte scharrel kippen of eigen kippen. Als het om overleven gaat dan zou ik wel moeten doden en het vlees eten. Vanwege mijn prepperinstelling wil ik daarom wel weten hoe dat moet. Je weet tenslotte nooit. Ik heb zelf dieren of wil bepaalde dieren hebben om diverse redenen. Maar ik vraag me af of -als er echt noodzaak is- ik wel in staat ben mijn eigen dieren te eten...ws. niet. Het lijkt me ook bijzonder moeilijk om actief een dier in het wild zoals een ree te doden. Mentaal bedoel ik. Ik weet niet of het minder moeilijk is als er een konijn dood in een val zit, dan zou het steeds mijn schuld zijn (want ik zette de val). Nou. Hopen maar dat het nooit nodig zal zijn. En wie weet ben ik wel harder dan ik denk op het moment suprême. Één of ander boeddhistisch ritueel waarbij je het dier dankt vergeving vraagt zou misschien helpen het schuldgevoel over dat je een levend wezen het leven ontneemt weg te krijgen. Kortom. Normale menselijke mentale processen als je nog niet ervaren bent in doden en verwerken van dat dier... Verstuurd vanaf mijn GT-S5310 met Tapatalk Als je echt honger hebt of je gezin dan gaat er een knop om. Dan eet je bijna alles al leeft het nog. Bijna niemand heeft dat echter in NL meegemaakt van onze generaties. Mijn kids zeggen soms dat ze honger hebben, maar dan bedoelen ze trek. En gelukkig maar dat wij het zo goed hebben vergeleken met veel derde wereld landen. Als prepper moet je je zo goed mogelijk voorbereiden en ook ik wil leren slachten. Hoewel ik al wat films heb bekeken hierover, moet je het toch zelf een paar keer doen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
sunnysuzanna Geplaatst: 19 januari 2014 Delen Geplaatst: 19 januari 2014 Ja dat denk ik ook. Daarom verdiep ik me er toch maar wel in. Ik las ook dat de techniek niet eenvoudig is... Verstuurd vanaf mijn GT-S5310 met Tapatalk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 19 januari 2014 Delen Geplaatst: 19 januari 2014 Als je vlees wilt eten @Raycoupe, wil je dit dan zelf doen? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Keyser Suze Geplaatst: 19 januari 2014 Delen Geplaatst: 19 januari 2014 Soja eten is voor hufters. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Ronin Kogaratsu Geplaatst: 19 januari 2014 Delen Geplaatst: 19 januari 2014 Als je vlees wilt eten @Raycoupe, wil je dit dan zelf doen? Zon lekker indisch varkens knakworstje met sambal? Haha, eerste filmpje vind ik nog het meest diervriendelijk. Het blijft even wennen dat slachten, vooral als je ziet hoeveel ingewanden eruit komen! (niet in dit filmpje) Tja een varkentje in oorlogstijd is goud waard! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 19 januari 2014 Delen Geplaatst: 19 januari 2014 Zon lekker indisch varkens knakworstje met sambal? Haha, eerste filmpje vind ik nog het meest diervriendelijk. Het blijft even wennen dat slachten, vooral als je ziet hoeveel ingewanden eruit komen! (niet in dit filmpje) Tja een varkentje in oorlogstijd is goud waard! Dit was even een persoonlijke vraag aan Ray, Ronin. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Ronin Kogaratsu Geplaatst: 19 januari 2014 Delen Geplaatst: 19 januari 2014 Dit was even een persoonlijke vraag aan Ray, Ronin. Ok.. Sorry heksie Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 19 januari 2014 Delen Geplaatst: 19 januari 2014 Als je vlees wilt eten @Raycoupe, wil je dit dan zelf doen? Jammer dat het filmpjes zijn waarvoor een account verplicht is en daar doe ik niet aan mee. 'k Snap prima wat die filmpjes laten zien, heb in slachthuizen dit zelfs persoonlijk gezien, hoewel het meestal noodslachtingen waren. (we haalden vroeger halve bio varkens op bij kleine slachthuizen die opgefokt waren door kennissen in een weide) Ook op TV en andere docu's weet ik wel wat die filmpjes eventueel laten zien. Je kunt het op een goede en slechte manier doen, daar is geen twijfel over mogelijk, maar weet dus even niet wat ik in die filmpjes zou zien. Slachthuizen zijn zwaarder beveiligd tegen pottenkijkers dan TBS klinieken en gevangenissen, terwijl het eigenlijk verplicht zou moeten zijn dat er live stream webcams zouden hangen, want de meeste mensen weten het niet, of willen niet weten hoe het er daar aan toe gaat. Blijf dit met z'n allen dan ook aankaarten bij iedereen die je kent hoe slecht het nu geregeld is. Ik weet al donders goed hoe het er nu aan toe gaat op dat vlak. Om te antwoorden op je vraag: Ik vind dat iedereen die vlees wil eten, eigenlijk eens per jaar verplicht naar 't slachthuis zou moeten om onder professionele begeleiding 'de trekker over te halen' (methodes verschillen per dier soort, vandaar dat ik het even zo algemeen uitdruk) Ook vind ik vegetarisme absoluut geen onzin o.i.d. en zelfs zeer bewonderingswaardig. Het is zelfs het meest effectieve protest tegen de huidige schandalige werkwijze (vervoer van beesten door heel Europa, bio-industrie en andere vreselijke wantoestanden) Als je moet overleven, al op deze breedtegraad laat staan noordelijker op de aardbol is niet mogelijk zonder vlees en andere dierlijke producten. Al die natuurvolken van de aflopen duizenden jaren aten vlees niet alleen omdat het zo makkelijk was. Een mens leeft zich makkelijker in iets met grote natte ogen, maar zelfs een vis of krop sla wil graag blijven leven. Ook die bedankt ik (in gedachten) voor hun bijdrage aan mijn leven/voeding. Ik hoop (waarschijnlijk met jou) dat die idiote vlees 'productie' zoals het nu gaat ooit nog eens gaat veranderen, want ben het volledig met je eens dat de huidige werkwijze compleet verwerpelijk is. Zoals jij ermee omgaat, daar heb ik veel respect voor. Zo min mogelijk vlees ('k heb jou toch ook regelmatig vlees zien eten, ook uit de bio-industrie, omdat eenmaal aanwezig het weggooien helemaal nutteloze verspilling van dat dierenleven is). Ook brand je niet iedereen af die een andere keuze maakt en zoals ik (binnen mijn budget) probeer het vlees dat ik eet van een slager te kopen die het zo fatsoenlijk en diervriendelijk tracht te doen binnen de mogelijkheden die mede wettelijk bepaald zijn. Deze week heb ik twee keer vlees gegeten, waarvan 1 keer uit de bio-industrie (wel zogenaamde scharrelkip, maar dat etiket is eigenlijk een lachtertje natuurlijk) en 1 keer van een 14-jarige melkkoe (gehakt in de lasagne gisteren). Vandaag staat (waarschijnlijk gekweekte) 100 gram gerookte zalm op 't menu, verdient ook de schoonheidsprijs niet, maar probeer m'n best te doen. Sorry dat ik geen purist hierin ben. 'k Zou echt veel liever m'n eigen kippen houden voor eieren en (de uitgelegde kippen en haantjes voor 't vlees) en 1 keer per jaar een oude melkkoe doodmaken. Het is compleet gestoord dat we zo jong mogelijk rundvlees hier in NL eten en onze eigen uitgemolken koeien op transport sturen naar veelal Zuid Europa. Het grootste probleem wat ik heb, is dat er simpelweg niet of nauwelijks (en alleen tegen exorbitant hoge prijzen) prepvoer te krijgen is, zonder toevoegingen uit de bio-industrie. Soja, daar kunnen mijn darmen slecht mee overweg (net als zuivel, behalve yoghurt, boter, kaas (met mate) en karnemelk(yuk!) Dit geldt ook voor veel inheemse peulvruchten, als ik daar teveel van eet gaat m'n lijf protesteren. Alternatieven voor een compleet vegetariërs dieet zou ook zaken als milieu onvriendelijke producten als soja, palmolie, quinoa en andere exotische producten moeten bevatten en dat zou niet alleen een enorme klus worden voor mij, maar ook een enorme stijging van mijn budget voor eten betekenen. Ik kan en wil graag meer leren over alternatieven. Ik baal van deze maatschappij die mij wat dat betreft het extra moeilijk maakt om fatsoenlijk voedsel te verkrijgen en daarom werk ik eraan om veel meer zelf te gaan doen, wellicht zelfs kippen in de toekomst. Mede met jou hoop ik het tij zal keren, maar heb er een hard hoofd in, zeker nu in elke opkomende economie (China bv.) de vraag naar vlees gigantisch stijgt. Een hele slechte ontwikkeling. Aan iedereen: Sta mij aljeblieft toe mijn eigen keuzes hier in te maken, in mijn eigen tempo en budget. Vergeleken met het gros van de consumenten ben ik toch al heel bewust en aardig goed bezig? Op elk vlak in het leven kun je nooit 100,000000000000000000000000000000000000000000% principieel zijn, dat is een illusie. Ben ook compleet tegen de doodstraf, geweld tegen mensen, etc, en zelfs daar zijn uitzonderingen op. Als iemand mijn geliefden aan 't afslachten is, zal ik zonder aarzelen of wroeging een bijl in z'n schedel slaan en niet proberen met gevaar voor eigen en onschuldig leven proberen deze persoon zonder schade te overmeesteren. (Eigen rechter spelen ben ik echter ook faliekant op tegen) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hamster Geplaatst: 19 januari 2014 Delen Geplaatst: 19 januari 2014 en daarom is het verstandig/belangrijk om een preppersgroep te hebben nu gaat het toevallig over slachten/ doden van dieren maar zoals @DickBerts al zegt je hebt soms andere mensen nodig en vind je het niet prettig kijk maar even een andere kant op en accepteer het. In mijn geval ik hou dr niet van om hechtingen te doen maar daar heb je dan KS voor toch? en ik zal wel iets hebben/kunnen waar anderen voor huiveren Hamster Ooit een 100% consequent mens ontmoet? En beviel het? Waarschijnlijk was het dan een robot. Ik heb mijn hele jeugd op een boerderij doorgebracht tegenover mijn ouderlijk huis. Daar heb ik geleerd om een dier als dier te behandelen. Juist uit respect voor dat dier. Ik ben dan ook beslist geen zeikerd met dieren. Maar ik krijg op de een of andere manier heel snel een heel diepe band met de meeste dieren. Soort zoekt soort? Eervol als iemand die opmerking zou willen plaatsen. Met het op beperkte schaal opeten van dieren is niks mis. Dieren worden ook oud of ziek (waarbij ze vaak nog prima eetbaar zijn). Ik heb alleen problemen met het op grote schaal consumeren van vlees, waardoor bio industrie nodig wordt. Zelf eet ik ook af en toe een flinke biefstuk, maar dat is dan iets heel bijzonders. Mijn lichaam reageert ook het beste op een doodenkele keer vlees. Ben in nou inconsequent als ik aan Geert vraag, Geert jou vertrouw ik het slachten van een dier als geen ander toe. Ik lust af en toe wel vlees, maar ik kan het slachten van een dier niet aanzien, dan ben ik een hele dag beroerd. Zou jij het willen doen? Jij kunt het beter, ik zou aarzelen, wat dierenleed veroorzaakt, jij hakt hem in een keer zijn kop af. Heb ik respect voor. Nou, en Geert heeft er misschien moeite mee om zijn dochter een injectie te geven (ik noem maar wat). Dat doe ik dan weer voor Geert. Zo werk de samenleving en de samenwerking tussen mensen. Niks mis mee. Wodan, wat ik wel met je eens ben, is dat mensen die onbeperkt vlees zitten te schransen en die niks willen weten van slachten, raar bezig zijn. Ik ben ooit bewust in een slachthuis gaan kijken hoe dat ging. Heb goed nagedacht over het al dan niet eten van vlees. Mijn conclusie is, dat het op kleine schaal best kan. En dat ik er vanwege de enorme band die ik maar al te vaak met dieren heb, heel slecht tegen kan om er een geslacht zien te worden. Nou, dat accepteer ik dan gewoon. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 19 januari 2014 Delen Geplaatst: 19 januari 2014 Mooi antwoord @Raycoupe, dank je wel. Filmpje 1: Varken een hersenschot geven en dan zijn strot afsnijden. Filmpje 2: Varken gillend ondersteboven ophangen en dan zijn strot afsnijden. Als ik een dier in de ogen kijk, zie ik een levend wezen en denk ik: "Wie ben ik om jou dood te maken, omdat ik trek heb in vlees. Leef lekker door vriend, want dat doe ik ook graag." Mijn mening. Als jij bij mij komt eten en ik "hou geen rekening met jouw trek in vlees", kan je niet van mij verwachten, dat ik mijn principes aan de kant schuif. Dan geef ik je een varken en een mes. Stuur je naar huis en zeg: "Eet smakelijk Ray". Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 19 januari 2014 Delen Geplaatst: 19 januari 2014 Mooi antwoord @Raycoupe, dank je wel. Filmpje 1: Varken een hersenschot geven en dan zijn strot afsnijden. Filmpje 2: Varken gillend ondersteboven ophangen en dan zijn strot afsnijden. Als ik een dier in de ogen kijk, zie ik een levend wezen en denk ik: "Wie ben ik om jou dood te maken, omdat ik trek heb in vlees. Leef lekker door vriend, want dat doe ik ook graag." Mijn mening. Als jij bij mij komt eten en ik "hou geen rekening met jouw trek in vlees", kan je niet van mij verwachten, dat ik mijn principes aan de kant schuif. Dan geef ik je een varken en een mes. Stuur je naar huis en zeg: "Eet smakelijk Ray". Dank jou voor je begrip. Als ik bij jou mee eet, heb ik hier geen problemen mee. Eten wat de pot schaft. Bij events, SC, etc, vind ik wel dat mensen niet gedwongen moeten worden vegetarisch, veganistisch, of anderzijds te eten, mist ze dit zelf klaarmaken, van mij apart op apart BBQ, etc. Kan me voorstellen dat een vegetariër niet graag biefstukken bakt. Net als bij mensen die willen bidden voor 't eten. Niet mijn ding, maar ik zal ze niet tegen houden, op ze gaan in praten, of er dwars door heen kletsen, even stil zijn kan best. Vrijheid voor iedereen, geen verplichting en dwang. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.