Ga naar inhoud
GENEGEERD

Alweer een fotograaf


Maria

Aanbevolen berichten

Beste allen,

 

Mr. Gold heeft me toestemming gegeven voor dit topic, so here goes nothing! :D

 

Vlak voor het uitkomen van de film heb ik het boek The Road gelezen van Cormac McCarthy. Ik weet niet in hoeverre het boek (of de film, het boek was nog beter) bij jullie bekend is, maar het liet mij niet los. Ik ben (nog) niet zover dat ik prep, maar ik wil het onderwerp graag onderzoeken, omdat ik documentair fotograaf ben.

 

Ik heb gezien dat een aantal van jullie terughoudend is met fotografie, om zeer goede redenen (begrijp ik ook uit The Road). Ik hoop van jullie te horen hoe of onder welke voorwaarden of omstandigheden jullie WEL mee zouden willen werken aan dit project (anonimiteit/onherkenbaarheid, denk bijvoorbeeld aan gasmaskers).

 

Ik heb op dit forum gelezen hoe fotografen soms afgebrand worden. Een van de consequenties van internetfora, denk ik, maar ik waag het erop: ook degenen die fotografie al bij voorbaat uitsluiten, nodig ik uit om me serieuze tips te geven :)

 

En ja, ik zou graag alle gradaties willen vastleggen: van twee potten pindakaas in de voorraadkast tot een complete bunker, van het overheidspakket tot de prepwinkels. Het is voor mij niet belangrijk hoe 'serieus’ anderen je vinden als prepper, als je voor mij maar een prepper bent (dus als je je op een of andere manier voorbereidt).

 

Ik heb ervaring met het fotograferen van mensen die terughoudend zijn over hun bezigheden, hun hobbies of hun manier van leven. Deze foto’s staan op http://www.mariahermes.com. Daar zie je hoe ik te werk ga. Neem er eens een kijkje en vorm dan je mening. En neem dan alsnog contact met me op :p

 

Zoals waarschijnlijk elke fotograaf, maak ik geen foto’s om ze daarna in een la te leggen. Een vorm van publicatie (of dat nou een boek, een tentoonstelling, een tijdschrift o.i.d. is), is uiteindelijk het doel. Die vorm weet ik nu nog niet, maar dat is wel iets om rekening mee te houden.

 

Beste groet,

Maria

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 98
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik zou zeggen, doe als Robert De Niro die een dag als zwerver door het leven ging om zijn rol in een nieuwe film in te studeren.

 

Dus: Loop een tijdje mee op dit forum, begin zelf met kleine stapjes met preppen, voorraadje van dit, voorraadje van dat.

Eigenlijk zoals de oudere generatie doet die "de oorlog" nog heeft meegemaakt.

 

Met gasmasker op op de foto schept niet bepaald het beeld dat wij uit willen dragen als preppers.

Maar daar zul je vanzelf achter komen als je je wat inleeft hier op het forum. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ga in gesprek met mensen die zich voorbereiden en voor zichzelf willen zorgen oftewel preppers maar die website naam was te lang:)

 

mensendiezichvoorbereidenenvoorzichzelfwillenzorgen.nl, ik zie het probleem niet =P

@Maria, ik heb rondgeneusd op je site zitten echt onwijs mooie (heftige) foto's bij. Succes met je zoektocht, ik kan me wel aansluiten bij de tips die al gegeven zijn =)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Maria, je maakt echt prachtige foto's die mij persoonlijk erg aanspreken en vind je manier van fotograferen ook erg mooi.

Hierdoor krijg ik toch een mooi beeld van jou karakter en smaak voor fotografie :D

Het punt is dat anonimiteit hier op preppers behoorlijk hoog in het vaandel staat waardoor het soms lastig kan zijn om tussen deze hechte community een mooie opdracht er uit te slepen.

Tot nu toe heb ik hier nog maar een fotograaf op het forum gezien die met dezelfde intentie op het forum kwam en hierin succesvol was en eigenlijk zelf niet eens wist dat ze onbewust ook veel van een "prepper" weg had.

Ze is een paar maanden geleden ook bij ons geweest om voor ons een heel mooi persoonlijk en kwetsbaar moment vast te leggen die veel met zelfvoorzienendheid te maken heeft. Probeer dan ook niet door de eventuele negatieve berichtjes de moed te verliezen ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt in elk geval een goede weg bewandeld (eerst langs MrGold...ehm, zo klinkt het net als een Monopolyspel) en je wat ingelezen voor je je aanmeldde. Scheelt al enorm in het afbrandden. Ook kom je niet over als iemand de even snel een itempje preppers wil doen omdat de studiepunten gehaald moeten worden. Goede intro, daar kunnen fotografen in de toekomst nog wat van opsteken.

 

Tja, die foto's he...heb je al in topics rondgestruind waar foto's staan? Dan krijg je een beetje beeld hoe weinig mens er in beeld is. Succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Maria

 

Ben niet zo gecharmeerd om het boek The Road als achtergrond te gebruiken in relatie tot preppen in Nederland en met een gasmasker op en The Road in het achterhoofd, ben je toch al gauw een buitenbeentje.

Zoals je weet gaat het over een reis van een vader en zijn jonge zoon door een post-apocalyptisch landschap. Het meeste van onze beschaafde wereld is weg en de mensen die nog overblijven, doen aan kannibalisme en rooftochten.

Het verhaal geeft naar mijn smaak een verkeerd beeld door het kannibalisme wat als een rode draad door de film loopt.

Maar zag dat je meer een Nederlandse (film) blik wenst met potten pindakaas en zo:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooie post @Maria

 

Uiteindelijk is het een ieder gelukt die echt voor wilde gaan en niet even met een oproepje iets proberen voor elkaar te krijgen. Er zullen ongetwijfeld mensen hier rondlopen die je graag willen helpen.

 

Ik zou zeggen hou deze forum draadje en je privé berichten service goed in de gaten en wie weet bestaan wonderen nog :-)

 

Als de "Panorama" het zelfs lukt om foto's van ons te maken dan moet dit helemaal gaan lukken.

 

Succes met de zoektocht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Met gasmasker op op de foto schept niet bepaald het beeld dat wij uit willen dragen als preppers.

Maar daar zul je vanzelf achter komen als je je wat inleeft hier op het forum. ;)

 

Praat voor jezelf aub :rolleyes:

 

@Maria,

 

Sterke intro met een duidelijk doel wat ook nog eens heel eerlijk geschreven is.

Hier kunnen héél wat eendagsvliegen leering uit trekken!

 

Greener

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Shadow: een dag als prepper is waarschijnlijk niet genoeg, dat moeten zeker enkele weken inleven worden, maar ik neem je suggestie mee!

 

Het gasmasker was maar een voorbeeld, er zijn meer manieren om wel in beeld te komen en toch niet herkenbaar te zijn. Ik ben daar met sommige fotoseries een beetje een specialist in geworden :p

 

Mocht Greener-met-gasmasker geïnteresseerd zijn, dan hoor ik het graag!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Tom : het is niet mijn bedoeling om The Road als achtergrond te nemen voor het project,

het was slechts de weg om over de materie na te denken en hier te komen.

 

Persoonlijk zou ik denk ik niet willen/kunnen leven in de post-apocalyptische wereld die in The Road wordt geschetst

(ook al had ik allerlei survivaltools en -skills).

 

Ja, er zit kannibalisme in (volgens mij niet onreeel), maar ik vind ook een andere boodschap (voor mij belangrijker):

ondanks alle ellende aan het einde van de beschaving is nog steeds menselijkheid te vinden, tussen alle onmenselijkheid.

Dat kleine beetje menselijkheid is eigenlijk de beschaving. Zoals in het boek gezegd wordt: de good guys who keep the fire going.

Dat ontroert me. Dat is volgens mij de rode draad van het boek. Maar da's mijn interpretatie :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@popeye: Het filmpje van Communicator had ik inderdaad al bekeken.

 

Heel overtuigend, ik kan niet anders zeggen, knap gemaakt!

 

Als je het op deze manier bekijkt, ben ik eigenlijk ook al begonnen met preppen: ik heb me net ingeschreven voor een EHBO-cursus.

 

Dat kwam eigenlijk voort uit een andere gebeurtenis (een reanimatie waarbij ik betrokken was,

maar die het slachtoffer helaas niet meer heeft mogen baten, niet door mijn handelingen overigens),

maar ik kan me voorstellen dat die vaardigheden van pas kunnen komen in een noodsituatie waarbij

de reguliere hulpdiensten mij of mijn omgeving niet kunnen bereiken.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Maria ik ben erg onder de indruk van een aantal van de fotorapportages die je hebt gemaakt. Uit de manier waarop je de onderwerpen in beeld brengt krijg ik het idee dat je dit met veel tact en integriteit doet. Ik wens je veel succes met het vinden van een "prepper" die wil worden gefotografeerd.

 

Ik zou graag willen weten waarom je preppers wilt fotograferen?

Waarom heb je voor dit onderwerp gekozen?

Ik heb de film The Road gezien (ik heb het boek niet gelezen). Deze film heeft op zich weinig te maken met preppen. Het geeft een beeld van wat er zou kunnen gebeuren. Een beeld van hoe mensen zouden kunnen reageren op het moment dat er zich een ramp op grote schaal voor doet.

Er zijn ook een aantal tv series (Amerikaanse) die dit onderwerp uitgebreid behandelen. Maar wel heel erg Amerikaans.

Wat verwacht je voor je camera te krijgen? Waar hoop je op?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...